V for Vagelis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Εχω ξεμείνει για την ώρα με ένα παλιό PC 11 ετών, το οποίο χρησιμοποιώ για Internet και για κείμενα MS Word. Το πρόβλημα είναι ότι σέρνεται συχνά... Ειδικά όταν τρέχω τον chrome. Με τον Midori από την άλλη, ενώ κανονικά τρέχει καλά, άμα ζοριστεί με πετάει έξω... Μια και απ ότι φαίνεται είναι κυρίως θέμα μνήμης, υποθέτω με μια επιπλέον RAM θα ήμουν οκ (για τις 2 χρήσεις που ανέφερα παραπάνω); Επειδή δε το κατέχω το άθλημα, κυκλοφορούν ακόμα συμβατές RAM για τη περίπτωση μου; :Ρ Τι πρέπει να προσέξω και πόσο λέτε να βάλω; Καμιά άλλη πρόταση για βελτιστοποίηση; Btw έχει ακόμα τα XP πάνω. Ισως να έβαζα κάποια Linux; Χαρακτηριστικά συστήματος: Επεξεργαστής: AMD Athlon 64 3500+ στα 2,19GHz Κάρτα γραφικών: ATI Radeon X600 Pro 256MB Μητρική: RX480-SB400 Μνήμη RAM: 512MB DDR [2 x Infineon 256MB DDR, 199MHz, τεχνολογίας 8x(32Mx8)] ότι κι αν σημαίνει το τελευταίο... Εχει 2 slots ελεύθερα ακόμα.
TheELF Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Με παραπάνω μνήμη θα μπορείς να ανοίγεις παραπάνω παράθυρα/tabs στο chrome πριν να αρχίζει να οργώνει τον σκληρό για εικονική μνήμη που αυτό λογικά είναι που σου ρίχνει την ταχύτητα,δες στης αγγελίες μπας και βρεις καμιά. (μην σου πω να δεις και για κάνα σύστημα ολόκληρο) Και ένας ssd θα βοηθούσε αλλά δεν αξίζει να δώσεις τόσα πολλά εκτός και αν τον κρατήσεις για άλλον Η/Υ. Το να βάλεις Linux είναι καλή ιδέα αλλά θα πρέπει να ψαχτείς με την συμβατότητα των εγγράφων του word,αν τα θες για σχολή π.χ. ή τέλος πάντων είναι για να τα δίνεις αλλού. 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Και μνημη (+512) χρειαζεσαι, μαη λυση σου ειναι: x2 cpu s939 http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/TYPE-Athlon%2064%20X2.html 1
discoboyminimal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Και μνημη (+512) χρειαζεσαι, μα η λυση σου ειναι: x2 cpu s939 http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/TYPE-Athlon%2064%20X2.html Κανας athlon x2 6000+ μονο μπορει να τραβηξει windows 7-10 σημερα αξιοπρεπως με 4Gb ραμ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 [Μη γραφουμε ο,τι θελουμε], ακομη και ο Χ2 3800 ειναι ΟΚhttp://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Athlon-64-X2-3800-2-GHz-Dual-Core-Processor-Sockel-939-Desktop-CPU-/191748993181?hash=item2ca521709d:g:kGsAAOSwp5JWWwfk
Kostas93 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 αν είσαι αθήνα και κοντά (ζωγράφου) αν θες στείλε pm να σου χαρίσω 2x512MB ram που τις έχω και κάθονται.απο το να τρώνε σκόνη στο συρτάρι μου καλύτερα να αξιοποιηθούν όσο γίνεται. 7
V for Vagelis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο σας. Με παραπάνω μνήμη θα μπορείς να ανοίγεις παραπάνω παράθυρα/tabs στο chrome πριν να αρχίζει να οργώνει τον σκληρό για εικονική μνήμη που αυτό λογικά είναι που σου ρίχνει την ταχύτητα,δες στης αγγελίες μπας και βρεις καμιά. (μην σου πω να δεις και για κάνα σύστημα ολόκληρο)Και ένας ssd θα βοηθούσε αλλά δεν αξίζει να δώσεις τόσα πολλά εκτός και αν τον κρατήσεις για άλλον Η/Υ.Το να βάλεις Linux είναι καλή ιδέα αλλά θα πρέπει να ψαχτείς με την συμβατότητα των εγγράφων του word,αν τα θες για σχολή π.χ. ή τέλος πάντων είναι για να τα δίνεις αλλού. Ναι, σωστό αυτό με τα Linux, θα δω, στη περίπτωση μου παίζει βέβαια και να βολευτώ με κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα αντί του Word. Βασικά μια και ανέφερες την εικονική μνήμη του σκληρού, έχει νόημα να την ρυθμίσω και στα πόσα λέτε θα ήταν ιδανικά; Πχ πριν ήταν κάπου στα 750, τώρα την έβαλα στα 1000. Ο σκληρός είναι ένας Seagate από τότε... (200GB). Και μνημη (+512) χρειαζεσαι, μαη λυση σου ειναι: x2 cpu s939 http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/TYPE-Athlon%2064%20X2.html Χμμ λες; Νόμιζα θα τη γλίτωνα με λιγότερη φασαρία βασικά... :Ρ Γενικά το πλάνο είναι ότι σε κάποιο διάστημα περίπου 6 μηνών από τώρα, θα τα σκάσω έτσι κι αλλιώς χοντρά για PC που προορίζεται για χρήση CAD / 3D Modelling. Οπότε η μελλοντική τύχη του τωρινού PC είναι κάπως αβέβαιη. Κυρίως μέχρι τότε θέλω να τη βγάλω, με όσο λιγότερο σύρσιμο γίνεται... αν είσαι αθήνα και κοντά (ζωγράφου) αν θες στείλε pm να σου χαρίσω 2x512MB ram που τις έχω και κάθονται.απο το να τρώνε σκόνη στο συρτάρι μου καλύτερα να αξιοποιηθούν όσο γίνεται. Ωραίος, ευχαριστώ πολύ, αλλά είμαι Γερμανία βασικά... Αν τύχει και κατέβω Αθήνα σύντομα όμως θα σου πω. Μπορεί βέβαια να βρω κι εδώ τίποτα...
TheDevilMayCare Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Ρυθμισε την εικονικη μνημη fixαρισμενη στα 2GB -χρειαζεται, κι ας προτεινουν λιγοτερο τα Windows 1
V for Vagelis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 (Μάλλον χαζή) απορία σχετικά με τη προσθήκη RAM στον η/υ του αρχικού ποστ: Να βάλω επιπλέον 2 κάρτες των 512MB ή μια του 1GB; Υπάρχει στη πράξη κάποια διαφορά; (σχετικά με την απόδοση ή ενδεχομένως και τη συμβατότητα) Επίσης πρέπει να προσέξω κάτι άλλο; Πχ τη συχνότητα; Οι κάρτες που έχω τώρα είναι των 199MHz, αν μπει μια επιπλέον πχ των 333MHz υπάρχει θέμα;
arrows Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Πρόσφατα μου έφεραν ενα σύστημα εναν s 939 athlon 3700+ να το δώ γιατί δεν εκκινούσε, εν ολίγοις το τροφοδοτικό είχε πει το παραμύθι και τηγάνησε μαζί και την μητρική, Αφου εξήγησα στον άνθρωπο οτι το σύστημα ουσιαστικά είναι για πέταμα, τοσο παλιό ο φίλος ήθελε να το αναστήσουμε γιατί φράγκ δεν έπαιζαν για τίποτα αλλο, έτσι λοιπόν αφού βάλαμε ενα καλό τροφοδοτικό που θα το κρατήσει και στην επόμενη αναβάθμιση του (εδώ με άκουσε) βρήκαμε και μια μητρική μτχ για να αναστήσουμε τον Λαζαρο. Λοιπόν με xp sp3 και 4 gb ram και μια 6600GT για office κειμενογράφος, και αποθήκευση αρχείων και κανα dvd ok αλλά μέχρι εκεί, το ιντερνετ όμως και ειδικά site όπως το youtube δεν παλέυεται απο τον athlon μόνο sd και ούτε κατα διάνοια 720P, με ενα ελαφρύ δε antivirus ΄τυπου avira να τρέχει στο παρασκήνιο ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο να βαράει 100% το cpu usage και η μνήμη να είναι στο 50%, αν ανοίξεις και μερικά tabs ακόμα και κανα adblock καληνύχτα, δεν αξίζει τον κόπο πλέον η χρήση τέτοιας τεχνολογίας pc σκόπιμα δεν αναφέρω "ηλικίας" γιατι και ενα 8 ετίας core 2 είναι επαρκέστατο ακόμα και σήμερα, αλλά οι pentium και οι athlon k8 ανήκουν στο παρελθόν και πλέον δεν επαρκούν ουτε για καθημερινές εργασίες τουλάχιστον με επιδόσεις που να μην κάνουν τον χρήστη τους να βλαστημαει 1
V for Vagelis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Συμφωνώ ότι δεν αξίζει να επενδύσει κανείς (κάποιο σημαντικό ποσό) σε τέτοιους Η/Υ, εφόσον πλέον με σχετικά λίγα λεφτά παίρνεις μια χαρά σύστημα για νορμάλ χρήση. Από την άλλη, αν θες Η/Υ για τελειώς απλή χρήση (πχ e-mail, ειδήσεις, φόρουμς, skype, σύνταξη κειμένων) λογικά σου αρκεί και ένας Athlon K8, αν σου περισσεύει ακόμα και αν είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Ειδικά με τη χρήση ελαφρύτερων εφαρμογών (πχ SMPlayer, Midori). Προσωπικά είμαι και περίεργος και βρίσκω ένα ενδιαφέρον στο να ανακαλύψω κατά πόσο μπορώ να τον βελτιστοποιήσω χωρίς πολύ κόπο και χωρίς (σημαντικά) έξοδα. Επίσης καλύτερα να πειραματίζομαι πρώτα με αυτόν παρά με τον επόμενο καινούριο Η/Υ, στον οποίο θα επενδύσω και κάποιο σημαντικό ποσό... Του πρόσθεσα τελικά χθες 2 RAM των 512MB που βρήκα, οπότε τώρα φαίνεται να είναι "κομπλέ". Θα σκεφτώ και τη παραπάνω συμβουλή του TheDevilMayCare για αντικατάσταση του επεξεργαστή με 64 Χ2 Socket 939, αν δε βαρεθώ, :Ρ μια και βρίσκεται τζάμπα (ή έστω σχεδόν τζάμπα) πλέον...
arrows Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε μου πλάκα έχει να πειραματίζεσαι με παλιό hardware και αν γνωρίζεις τί ακριβως να περιμένεις οκ απλά σου έγραψα το ποιο πάνω γιατί θεωρώ και το σερφαρισμα στο ιντερνετ μέσα στην λεγόμενη απλή χρήση και τα τελευταία χρόνια το νετ έχει γίνει πολύ ποιο βαρύ σε απαιτήσεις και τα site έχουν βαρύνει πάρα πολυ (flash, html 5 κλπ) o ;athlon τερματίζει στο 100% πάρα πολύ συχνά είδικά στο youtube δε νομίζω να μη στριμάρεις βιντεάκια και να χαζεύεις μόνο σε φόρουμ γενικά η εμπειρία στο ιντερνετ δεν είναι καθόλου ευχάριστη ούτε καν ανεκτή, και αν βάλεις ενα antivirus, ενα firewall και το sentinel π.χ. γίνεται κόλαση, Ακόμα χειρότερα αν είχες κάποιον pentium 4, τουλάχιστον ενας διπύρηνος Χ2 θα βελτίωνε πολύ την κατάσταση
Sheogorath Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Με μια φτηνη καρτα πχ 210 με hardware acceleration δεν θα ανασανει ο επεξεργαστης στα βιντεο? Εγω με μπρικι 630 και μια 9800 μια χαρα επαιζα 1080ρ τανιες
benign Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Bαλε μια ελαφρια διανομη linux σαν αυτες ,τις εχω δοκιμασει για γνωστους με παρομοιες καταστασεις.Νομιζω θα βοηθησουν την κατασταση. http://lxle.net/ http://lubuntu.net/ 1
kgian Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Για εμένα δεν αξίζει να ασχοληθείς. Όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω βαράει πολύ συχνά και για πόλη ώρα 100% CPU. Είχα δοκιμάσει έναν pentium 4 2.4 με Windows αλλά και με Linux. Το Linux πήγαινε αισθητά χειρότερα. Στα Windows το Ίντερνετ ήταν υποφερτό αλλά το YouTube απλά δεν...ακόμα και σε 480. Με 90€ από Κίνα παίρνεις ένα pipo x8 ή x9 με ιντελ 4πυρηνο που ισοπεδώνει ένα τέτοιο αρχαιολογικό σύστημα και έχει και οθόνη αφής ενσωματωμένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα