Προς το περιεχόμενο

Bridge φωτογραφικη μηχανη


tornado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα - χρονια πολλα!

 

Τους επομενους μηνες θα ανανεωσω το απαραιτητο gadget διακοπων και εχω σχεδον καταληξει στην 

Nikon L840 την οποια τσεκαρω εδω

http://cameradecision.com/compare/Nikon-Coolpix-L840-vs-Fujifilm-S9900w

 

Ηθελα καταρχην να δω αν υπαρχει καποιος εδω που η την εχει η αν οχι να την εχει χρησιμοποιησει για να βγαλει φωτογραφιες.

 

 

Εναλλακτικα αν καποιος εχει να προτεινει κατι καλυτερο μεχρι 200 ευρω να το δω, ας σημειωθι οτι εχω δει καμια 50αρια μοντελα μεχρι να φτασω εδω.

 

Αυτο που κοιταγα ειναι τα εξης:

 

1. Να μπορει να βγαζει πανω απο 3-4 καρε το δευτερολεπτο και πανω

2. να εχει καλο ζουμ Χ20 και πανω

3. τα υπολοιπα μικροπραγματα οπως wifi - nfc - καλη διαρκεια μπαταριας

ειναι θετικα αλλα οχι απαραιτητα. Πχ αν ειναι να κανουν +100 ευρω να μου λειπει.

 

Δεν θελω να μπλεξω με φακους, δεν θα γινω φωτογραφος και δεν  βγαζω πολλες φωτογραφιες καθε χρονο, αλλα θελω οταν βγαζω να εχω οσο γινεται πολυ καλο αποτελεσμα.

Εχω την SONY W170 και θελω να παω λιγο παραπανω με βαση αυτα που εγραψα παραπανω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα αγοράσει τη 9500 κάποτε... Το πρόβλημά της ήταν ότι δεν νέταρε, δεν εστίαζε σε κακό φωτισμό και ο manual τρόπος ήταν απαράδεκτος. Την πούλησα.

Δες το κύριο πρόβλημα των παραπάνω μηχανών: Πολλά pixels σε μικρό χώρο. Άρα άχρηστα τα μισά. Σου λέει 16Megapixel αν πάρεις οκτώ..καλά θα είναι. Πρέπει να καταλάβεις βέβαια ότι σε όλες τις μηχανές εκτός από τις Sigma τα 16 Megapixel δεν είναι πραγματικό χρώμα. Δεν είναι όπως στην οθόνη όπου κάθε Pixel είναι RGB, στις μηχανές είναι ένα από τα R G B...αλλά το αρχείο που θα πάρεις θα είναι RGB 16 Megapixels...Που βρήκε τα 2/3 που του λείπουν; Τα υπολόγισε από τα γειτονικά. Ποια όμως; αυτά που είναι κολλημένα με τα άλλα και έχουν διασπορά φωτός!

Με απλά λόγια αν τραβάς φωτογραφίες με 2 Megapixel (τόσο είναι η 10X15 φωτογραφία) είσαι ικανοποιημένος...άρα ακόμα και 16Mpixel μαϊμουδίσια είναι καλά! Το πρόβλημα που είναι; Ότι θες να αξιοποιήσεις τα 16Megapixel..Αυτό ξέχασέ το!.

Το θέμα της ταχύτητας έχει να κάνει με δυο πράγματα:

Πόσο γρήγορα από το πάτημα του κουμπιού παίρνεις φωτογραφία. Και από το πόσες συνεχόμενες φωτογραφίες βγάζει η μηχανή με έκθεση και νετάρισμα. μετά παίζει και πόσες μπορεί να τραβήξει μέχρι να γεμίσει ο προσωρινός χώρος (κάποιες μηχανές το έχουν ξεπεράσει και γράφουν γρήγορα και στη κάρτα).

Άρα τα 3ή 4 καρέ ανετάριστα ή μαύρα ή άσπρα είναι απαράδεκτα και δεν υπολογίζονται.

Το ζουμ πάσχει από ένα σημαντικό παράγοντα...την σταθερότητα..όσο ζουμάρεις τόσο το παραμικρό επιβαρύνει. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι το ζουμ μέχρι 3Χ χρησιμοποιείται στα πορτρέτα διότι αλλάζει για παράδειγμα την παραμόρφωση της μύτης. Τα μεγάλα ζουμ θέλουν τρίποδο, ντεκλανσέρ και υπομονή! Οι τύποι με τους γρήγορους φακούς (f 2.8) στα γήπεδα παίζουν με 4άρες και πάνω χιλιάδες σε αξία φακούς ο ένας).

Τέλος πρέπει να αναλογιστείς το μέγεθος και αν είσαι διατεθειμένος, ενώ δεν γουστάρεις τη φωτογραφία, να θες να γίνεις φωτογράφος, να κουβαλάς μαζί σου μια σχετικά μεγάλη μηχανή, σίγουρα όχι Pocket, όπως μια Bridge. Απλά θα τη βαρεθείς, θα απογοητευτείς από το μύθο που έχεις πλάσει και θα την πουλήσεις! Με την Sony W170 κάνεις απλή δουλειά και έχει το Χ3 για πορτρέτα...

(πορτρέτο δεν λέμε μόνο το μινι-πόρτρετ που βγάζουμε για διαβατήρια, αλλά κάθε φωτογραφία όπου το υποκείμενο βλέπει προς τον φωτογράφο, και έχει στηθεί για το σκοπό αυτό). Δηλαδή σκοπός του Πορτρέτου είναι να καταγράψουμε την αίσθηση του άλλου και τελικά για το λόγο αυτό όποιος πάει για φωτογράφιση θέλει να φαίνεται όσο πιο ωραίος μπορεί!

 

Αυτές οι Bridge μηχανές έχουν καλό Macro. που σημαίνει ότι βγάζουν μια εικόνα σαν φωτοαντίγραφο. Αυτό ακριβοί φακοί δεν μπορούν να το κάνουν γιατί η εστιακή απόσταση είναι μακριά και θέλουν ειδικούς φακούς (και για το λόγο αυτό έχουν και κουμπάκι που γράφει macro και μεταθέτουν στοιχεία του φακού για να επιτευχθεί η macro φωτογράφιση) Η macro δεν είναι closup (δεν την τραβάμε με την έννοια ότι θα φέρουμε κάτι κοντά..αλλά ότι θα έχουμε αποτύπωση σαν οι ακτίνες να έρχονται σε ευθεία στο "φιλμ", αισθητήρα εδώ! Δηλαδή μια macro μπορεί να τραβηχτεί από ένα μέτρο! Αυτό άλλοι το λένε (λανθασμένα) closeup.

 

To ζουμ στη φωτογραφική μηχανή δεν το βλέπουμε όπως το κιάλι σαν μεγέθυνση αλλά σαν καδράρισμα, σαν μετάθεση του φόντου, σαν μετάθεση του βάθους πεδίου. Ουσιαστικά όταν λέμε σε μια μηχανή ότι είναι Χ3 σημαίνει ότι από τον ευρυγώνιο π.χ το 27, πάμε 3 φορές πάνω δηλαδή συνολικά τέσσερις...4Χ27=108 οπότε βλέπεις φακούς 28-105 (σχεδόν Χ3). Αν έχεις ένα 28-140..αυτό σημαίνει ότι επειδή το 140 είναι 6 φορές το 28, ότι έχεις Χ5 οπτικό ζουμ (από το ευρυγώνιο)

 

Τέλος στους φθηνούς φακούς όσο κάνουμε ζουμ τόσο πέφτει η φωτεινότητα! Δες 2.9 με 6.5...Τα στοπ στη μηχανή πάνε 1, 2.8, 4, 5.6, 8, 11... Κάθε στοπ σημαίνει χάνουμε μισό φως. Από το 2.9 στο 6.5 χάνουμε 2.5 στοπ Για να τα κερδίσεις αν ξεκινάς από 200 ISO Πρέπει να πας στα 1200+. Αν η φωτογραφία ζητάει για κοντά 1200 τι θα κάνεις,με τον ίδιο φωτισμό για μακριά...Θα πας για ψηφιδωτό..και ότι καταλάβεις!

Πότε βολεύει το Ζουμ; Όταν έχεις ηλιόλουστες μέρες. Π.χ. σε γήπεδο. Ή όταν παίζει η ομάδα με όλους τους προβολείς! Οι μηχανές αυτές βγήκαν για φίλαθλους που θέλουν ενθύμιο!

 

 

Τίμια πρόταση είναι αυτή: Canon PowerShot SX 410 IS Black

Το μόνο θέμα είναι τα 1600 ISO αλλά έχει 40Χ...325 gr πανελαφριά! και στο 40Χ έχει f 6.3 άρα στο μέγιστο που δίνουν οι άλλες δυο αυτή έχει πιο φωτεινό φακό!

Επεξ/σία από M2000
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμμμ....που να ζητουσε λεπτομερειες ο νηματοθετης......ολακερο σεντονι που βγαζει σκαρτες τις κομπακτ-bridge,και στο τελος προτεινει την 410.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμία μηχανή δεν είναι σκάρτη. Όμως πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις και ένας πωλητής σωστός πρέπει να καταλάβει τι χρειάζεται ο πελάτης, Δυστυχώς το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν σε φέρνει στον ειδικό, πρόσωπο με πρόσωπο.

Εγώ είχα μαγαζί 11 χρόνια με εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ. Όμως στο εμπόριο δεν μιλάνε οι προθέσεις, αλλά τα λεφτά, η επένδυση. Προχωράει όποιος ΔΕΝ βρει απέναντί του ισχυρότερο επενδυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χεχεχε....λειπει ο μαρτης;δεν γινοταν ναμην πεταχτει ο ντιναρας για κραξιμο στις bridge.λες και μπορει να κανει με μια δσλρ των 150,οτι κανει η 410 της κανον,οταν εχει καλο φωτισμο.σταθερη αξια ο ντιν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει στις bridge είναι ότι πάνω από 5-7x η ποιότητα πέφτει αρκετά και πάνω από 15x αποτυπώνουν απλά μια εικόνα με ελάχιστες λεπτομέρειες. Όποιος δηλαδή θέλει να ασχοληθεί με τη φωτοφραφια καθεαυτή, δεν θα πάει σε bridge. Αντίθετα αν κάποιος χρειάζεται μηχανή για να αποτυπώνει εικόνες για να έχει να θυμάται χωρίς πολλές απαιτήσεις, οι bridge είναι ικανοποιητικες.

 

Εγώ για πρώτη φωτογραφική πήρα την Sony wx1 και στην αρχή μου κακοφάνηκε που είχα μόνο 5x ζουμ. Μετά απο καιρό που τη χρησιμοποίησα αρκετά κατάλαβα ότι όσο ζουμάρω πέφτει η ποιότητα και φυσικά χάνω φως. Ωστόσο η ποιότητα της στο σκοτάδι σε συνδυασμό με τα λίγα mp(10.1) μου έδωσαν άριστες εικόνες χωρίς θόρυβο και δεν μετάνιωσα ούτε μια στιγμή για την αγορά της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ μπερδεμα το θεμα και μαλιστα ολοι νομιζουν οτι θελουμε να γινουμε φωτογραφοι,

η οτι δινουμε χαλαρα μια 500αρα που εχει μια DSLR,

τι σοι διαμαχη ειναι αυτη δεν το καταλαβαινω.

Αντι να παρεις καποια συμβουλη τελικα ακους οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά το ζουμ το μεγάλο το χρειάζεσαι αν δεν μπορείς να φτάσεις εκεί που θες για να τραβήξεις, είτε γιατί είναι μακρυά για να προσεγγίσεις είτε γιατί η παρουσία σου τρομάζει (π.χ. θες να φωτογραφίσεις μια φωλιά πτηνού ή ζώου).

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεσαι ακριβότερο σύστημα!

Πρέπει να αντιλαμβάνεται κανείς τους περιορισμούς κάθε μηχανής, αν είναι δυνατόν! Για έναν επαγγελματία είναι δυνατόν, και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει ένας επαγγελματίας να έχει μία μόνο μηχανή! Ο ερασιτέχνης όμως έχει δυο δυνατότητες, να έχει ένα φωτοκινητό..και ότι βγάλει (μερικά βγάζουν πολύ καλή ποιότητα), και η άλλη να πάει για φωτογράφιση φέροντας μαζί του τον όποιο εξοπλισμό του. Έχω δει "ερασιτέχνες" με ακριβότερες μηχανές και από επαγγελματίες! Εδώ δηλαδή παίζει ότι θέλεις.

Λοιπόν αν θέλει ο άλλος ένα τσαντάκι με μια μηχανή και θέλει να τραβάει τα παιδιά του να παίζουν, βίντεο και φωτογραφίες, μια bridge είναι ό,τι πιο εύκολο υπάρχει. Ειδικά με το "power" zoom (ενώ το δαχτυλίδι -αυτό που περιστρέφουμε σε φακούς-βολεύει για φωτογραφία, στο βίντεο είναι καλύτερο το ζουμ με κουμπί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ μπερδεμα το θεμα και μαλιστα ολοι νομιζουν οτι θελουμε να γινουμε φωτογραφοι,

η οτι δινουμε χαλαρα μια 500αρα που εχει μια DSLR,

τι σοι διαμαχη ειναι αυτη δεν το καταλαβαινω.

Αντι να παρεις καποια συμβουλη τελικα ακους οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτο!

 

δεν ειναι αυτο το προβλημα, το προβλημα ειναι οτι οι περισσοτεροι αρχαριοι πεφτουν θυματα του μαρκετινγκ και νομιζουν οτι οι καλες φωτογραφικες ειναι αυτες που ειναι μεγαλες μαυρες εχουν πολυ ζουμ και πολλα μεγαπιξελ.

εγω παντα προσπαθω να τους δειξω τι αλλες επιλογες εχουν ωστε να κατασταλαξουν απο μονοι τους.

τωρα για τα γνωστα εμετικα τρολλ, δεν εχω να πω κατι αλλο.

ο μονος που λειπει ειναι αυτος με το κινητο των 41mp που ολοι θυμαστε πως κατεληξε η ιστορια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ntinaras οταν λες, εχω 200 ευρω και θελω να βγαζω φωτο την κορη μου η και τιποτα διακοπες, και σου λεει ο αλλος οχι πρεπει να δωσεις τα διπλα αλλιως θα βγαζεις σαβουρες, πιστευεις οτι παιρνεις βοηθεια?

Μα δεν εχω ρε ανθρωπε τα διπλα, εκτος αν πουλησω το αυτοκινητο και γινω σπεσιαλ φωτογραφος...

Επεξ/σία από tornado
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ntinaras οταν λες, εχω 200 ευρω και θελω να βγαζω φωτο την κορη μου η και τιποτα διακοπες, και σου λεει ο αλλος οχι πρεπει να δωσεις τα διπλα αλλιως θα βγαζεις σαβουρες, πιστευεις οτι παιρνεις βοηθεια?

Μα δεν εχω ρε ανθρωπε τα διπλα, εκτος αν πουλησω το αυτοκινητο και γινω σπεσιαλ φωτογραφος...

 

που ακριβως σου εγραψα οτι πρεπει να δωσεις τα διπλα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σωστό είναι να πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά που σκέφτεσαι να δώσεις! Πάντως μια μηχανή σήμερα των 200 ευρώ είναι πολύ καλύτερη των 500, αλλά αυτό δεν ισχύει για τις μεγάλες. Π.χ. έχω μια fuji S5Pro με ταχύτητα μέγιστη 1/8000 και 14 bit χρώμα. Μοντέλο του 2006 το πήρα το 2008. Από 2000 ευρώ το 2006 το έβαλε για ένα μήνα 700 ευρώ επειδή είχε λύσει την συνεργασία με τη Nikon και πράγματι άργησε κάπως αλλά έφτιαξε μια νέα σειρά mirroless μηχανές. Υπάρχουν dslr μηχανές ποιο ακριβές που δεν έχουν τέτοια χαρακτηριστικά. Π.χ. βάζω ένα φλας της Nikon και μπορώ να τραβήξω κόντρα στον ήλιο με 1/1000 ταχύτητα, και πετυχαίνω φωτισμένο το φόντο και σωστά φωτισμένο το φόντο πίσω (π.χ. μια παραλία που έχει 8 στοπ διαφορά με το θέμα). Τώρα όλα αυτά δεν θα τα κάνεις με την bridge. Είναι λεπτομέρεια. Θα πας το κόσμο κάπου που φόντο και θέμα δεν θα παίζουν πάνω από 2-3 στοπ. Όλες οι μηχανές των 70-80 ευρώ είναι ικανές να βγάλουν σε ένα τραπέζι ή ένα σαλόνι τέτοιες φωτογραφίες. Έχουν ευρυγώνιο π.χ.

28άρι φακό άρα βάζουν στο ενάμιση μέτρο τρία άτομα άνετα! (δεν μπορείς να βγεις πολύ πίσω θα πέσεις στο κομό), και ο "κόσμος" απέχει κανένα μέτρο (τα στοπ πέφτουν ένα ανά διπλάσιο μήκος). Το μόνο πρόβλημα είναι το που θα σκάσει το φλας και αυτό το κοντρολάρουμε τραβόντας από λίγο πιο ψηλά, γιατί ανάποδα οι σκιές πάνε ψηλά).

 

Δύσκολες φωτογραφίες που δεν πρόκειται να βγάλει μια  μικρή είναι για παραδειγμα φωτογραφίες με το παράθυρο πίσω και στα δέκα μέτρα ο κήπος, και να θες το φως πίσω και το φως στο δωμάτιο να έρθουν στα ίσα! (δεν γίνεται χωρίς φλας, και η λύση του raw...είναι μεσοβέζικη, αφού θέλει δουλειά μετά, ο σκοπός είναι να τραβάς μία και έξω...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

που ακριβως σου εγραψα οτι πρεπει να δωσεις τα διπλα?

 

προφανως δεν αναφερομαι σε εσενα, ειπα να πω καπου τις σκεψεις μου και βρεθηκες μπροστα μου :)

Με το συμπαθειο, αν το πηρες προσωπικα ενω δεν σε αφορα  :unsure:

 

 

Μ2000 τελικα αγορα χθες μια Nikon Coolpix P530 και ακομα και αυτη μου φαινεται βουνο,

θα μου παρει καιρο για να την φερω βολτα, ποσο μαλλον να επαιρνα καποια απο αυτες γραφεις.

Θα επρεπε να παω φροντιστηριο η να ασχοληθω καποιες ωρες που δεν διαθετω.

Επεξ/σία από tornado
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλή, καλύτερη από την Canon που είχα προτείνει (ήταν όμως και πιο φθηνή).

για να μην κάθομαι να γράφω έχω έτοιμο ένα "γενικό εγχειρίδιο" που είχα γράψει για το γιό μου όταν του χάρισα την Samsung EX1 (δεν είναι μικρός...είναι 25 χρονών)

https://drive.google.com/open?id=0BwSrrDW66vvvNkhGQlRZbFl5bDg

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...