Προς το περιεχόμενο

Σκεψεις για delid στον 4790Κ

Thanos1972

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Λοιπόν κι εγώ στην αρχή δεν είχα δει διάφορες έκανα τα εξής,

1) εφόσον ήδη δεν έχεις εγγύηση κάνε lapping

2)κανε το ίδιο κι στην κάτω μεριά από το καπάκι

Με το 2ο προσοχή πάρε μια thermal της πλάκας για να βλέπεις μην το φας πολύ, με το δεύτερο τρόπο κέρδισα την μεγαλύτερη διαφορά σε θερμοκρασίες στην ουσία πας το καπάκι πιο κοντά στο die καταλαβαίνεις ότι έχει αρκετό κενό γιατί όταν βάζεις την clu αν βάλεις μόνο στο die και βάλεις το καπάκι βλέπεις ότι δεν αφήνει σημάδι ότι έστω ακουμπήσε

Εγώ γιατί βλέπω τα ίδια πάνω κάτω;

Ειδικά ο ένας πυρήνας 59C πριν και μετά εκτός από 1 πυρήνα που έπεσε 4C....

Προς Θεού, χωρίς να θέλω να πω κακία για τον Thano μιας και ήθελε να δει τι παίζει χωρίς να τον ενδιαφέρει ή εγγύηση το όλο θέμα μέχρι στιγμής ήταν fail.

Να ήταν κάνα 10αρι βαθμοί σε όλα τα core κάτω να πω ναι οκ άξιζε.

Στην τελική αυτοί που γράφουν μπράβο κτλπ θα το έκαναν ή μένουν στο μπράβο πωπω τεράστια διαφορά και άλλα τέτοια;

Ελπίζω με την αλλαγή παστας να πάρει λίγο ακόμη γιατί διαφορετικά πραγματικά κρίμα.

Γνώμη μου και ελπίζω ο Thanos να έπιασε το σκεπτικό μου και να μην παρεξηγηση.

Επεισης αναφερει οτι μπορει να μην εχει κατσει καλα η ψυκτρα , εγω ειδικα με την CLU απο Mount σε Mount μπορει να εχει και 6-7 βαθμους διαφορα σε full load (εγω παιζω CLU σε DIE και CLU στο καπακι αυτη την στιγμη

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

να ρωτήσω; αφού πρακτικά υπάρχει βελτίωση.. γιατί δεν το κάνει η ίδια η ιντελ;

Η ιντελ εως την σειρα 2χχ0 κολλουσε το καπακι στο die απο την σειρα 3χχ0 και μετα για να της βγαινει πιο οικονομικα ξεκινησε να βαζει thermal paste αναμεσα στο καπακι και στο die , τωρα ειτε κακης ποιοτητας thermal paste ειτε το μεγαλο κενο αναμεσα στο καπακι και die δημιουργουν προβληματα με την θερμοτητα,

Αν δεις λογος για delid γινετα για της mainstream σειρες στα xtreme socket (χ79 παλιοτερα και χ99 τωρα) δεν εχουν τετοια θεματα γιατι εκει ακομα κολλαει το καπακι πανω στο die

• Like 2

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τους Soldered και μη επεξεργαστές της Intel. Οι Soldered επεξεργστές έχουν "ευγενή" μέταλλα στα στάδια προετοιμασίας για την κόλληση, γι'αυτό και οι υψηλότερες τιμές στους 2011, 2011-3, κλπ...

http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/

@Thanos1972

Μην μπεις στην διαδικασία Lapping διότι μετά δεν μπορείς να κάνεις RMA με τίποτα τον επεξεργαστή. Για να προλάβω σχόλια, έχω στείλει κατευθείαν στην Intel Delidded CPU (3770Κ) τον οποίο είχα κολλήσει ξανά με σιλικόνη και αντικαταστάθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Επίσης για αυτούς που δεν το ξέρουν, η Intel με 40$ δίνει εγγύηση (one time only deal) όπου αντικαθιστά καμμένο CPU απο αποτυχημένο OC, No Questions Asked.

Επίσης έχω διαβάσει αρκετά posts στο overclock.net από άτομα που έχουν στείλει Delidded CPU χωρίς να κολλήσουν το καπάκι, αφού απο το Chat της Intel τους είπαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να ταιριάζουν οι κωδικοί του PCB με αυτούς του IHS μιας και ζευγοποιούνται κατά την παραγωγή (η αντικατάσταση έγινε με το πρόγραμμα που αναφέρω παραπάνω)...

Και το πρόγραμμα της Intel...

https://click.intel.com/tuningplan/https://click.intel.com/tuningplan/

• Like 2

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τους Soldered και μη επεξεργαστές της Intel. Οι Soldered επεξεργστές έχουν "ευγενή" μέταλλα στα στάδια προετοιμασίας για την κόλληση, γι'αυτό και οι υψηλότερες τιμές στους 2011, 2011-3, κλπ...

http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/http://overclocking.guide/the-truth-about-cpu-soldering/

@Thanos1972

Μην μπεις στην διαδικασία Lapping διότι μετά δεν μπορείς να κάνεις RMA με τίποτα τον επεξεργαστή. Για να προλάβω σχόλια, έχω στείλει κατευθείαν στην Intel Delidded CPU (3770Κ) τον οποίο είχα κολλήσει ξανά με σιλικόνη και αντικαταστάθηκε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Επίσης για αυτούς που δεν το ξέρουν, η Intel με 40$ δίνει εγγύηση (one time only deal) όπου αντικαθιστά καμμένο CPU απο αποτυχημένο OC, No Questions Asked.

Επίσης έχω διαβάσει αρκετά posts στο overclock.net από άτομα που έχουν στείλει Delidded CPU χωρίς να κολλήσουν το καπάκι, αφού απο το Chat της Intel τους είπαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να ταιριάζουν οι κωδικοί του PCB με αυτούς του IHS μιας και ζευγοποιούνται κατά την παραγωγή (η αντικατάσταση έγινε με το πρόγραμμα που αναφέρω παραπάνω)...

Και το πρόγραμμα της Intel...

https://click.intel.com/tuningplan/https://click.intel.com/tuningplan/

Ναι δεν ειχα σκεψεις για lapping γιατι εαν παθαινε τιποτα κολλημα με μαυρη σιλικονη και πισω για εγγυηση.

απο την στιγμη που τους δεχονται στην intel.απλα δεν το ειπα για να μην με πειτε απατεωνα....

Εγω αυτο που ξερω απο επικοινωνια μου με την Intel ηταν πως αν γινει Delid χανεται η εγγυηση....Δεν ξερω αν ελαχιστες περιπτωσεις καταφεραν να περασουν RMA αλλα ειναι σχεδον αδυνατο οτι και να κανεις να μην το καταλαβουν αν φυσικα θελουν

• Like 1

Μακάρι να γινόταν και σε amd κάτι τέτοιο

amd γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι soldered?μπορει να κανω και λαθος.αλλα μην φοβασαι ρε συ,οι amd δεν καιγονται.

Inler,σιγουρα εαν το κανω και πουν να το ψαξουν θα το καταλαβουν.αλλα κατα πασα πιθανοτητα η εγγυηση ειναι κατι που δεν θα χρειαστω προσωπικα γιατι δεν εχω σκοπο να δωσω πολλα ρευματα.απλα για τις θερμοκρασιες και μονο το κανω και για την εμπειρια.

(εδω ανοιξα Pentium 4 που ηταν soldered πριν δοκιμασω αυτον,με το ξυραφι).

αντε να ερθει η παστα να ασχοληθω.

θα την βαλω μονο τον επεξεργαστη μεσα οχι και επεξεργαστη με ψυχτρα,διαβασα οτι μετα απο καιρο υπαρχουν θεματα με το να βγαλεις την ψυχτρα.

τελευταια ερωτηση,στα vrm μεσα στον επεξεργαστη αντι για σιλικονη μπορω να βαλω την pk3?και για να μην γινει κανενα βραχυκυκλωμα αλλα οσο ναναι θα μεταφερουν και λιιιιγη θερμοκρασια στο heatspreader.

Θάνο soldered είναι οι amd καλά νομίζεις :), ο allday λέει μακάρι σε κάθε στραβή που καθόταν σε όποιον κλόκαρε fx να του τον άλλαζαν τζαμπέ ολέ :P.

• Like 1

• Moderators

amd γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι soldered?μπορει να κανω και λαθος.αλλα μην φοβασαι ρε συ,οι amd δεν καιγονται.

Inler,σιγουρα εαν το κανω και πουν να το ψαξουν θα το καταλαβουν.αλλα κατα πασα πιθανοτητα η εγγυηση ειναι κατι που δεν θα χρειαστω προσωπικα γιατι δεν εχω σκοπο να δωσω πολλα ρευματα.απλα για τις θερμοκρασιες και μονο το κανω και για την εμπειρια.

(εδω ανοιξα Pentium 4 που ηταν soldered πριν δοκιμασω αυτον,με το ξυραφι).

αντε να ερθει η παστα να ασχοληθω.

θα την βαλω μονο τον επεξεργαστη μεσα οχι και επεξεργαστη με ψυχτρα,διαβασα οτι μετα απο καιρο υπαρχουν θεματα με το να βγαλεις την ψυχτρα.

τελευταια ερωτηση,στα vrm μεσα στον επεξεργαστη αντι για σιλικονη μπορω να βαλω την pk3?και για να μην γινει κανενα βραχυκυκλωμα αλλα οσο ναναι θα μεταφερουν και λιιιιγη θερμοκρασια στο heatspreader.

Καλυτερα να βαλεις κατι που σταθεροποιειτε οχι ρευστο ,

Εγω με την CLU ειχα κλεισει 1 χρονο σχεδον πριν την αλλαξω (και αυτο για αλλαγη ψυκτρας) και οταν εβγαλα την παλια ψυκτρα η CLU ηταν ακριβως οπως την πρωτη μερα που την εβαλα και πανω στο καπακι αλλα και πανω στο DIE

• Like 1

Τελικα οντως δεν ειχε κατσει καλα η ψυχτρα με την pk3 την προηγουμενη φορα.οχι χαλια αλλα οχι και τελεια.

εγινε η αλλαγη της Liquid Ultra.φωτο σε λιγο  :-D  :-D  :-D  :-D  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

Να τονιζω οτι στα παρακατω αποτελεσματα μεταξυ IHS και ψυχτρας εχει μπει PK3.η Ultra μπηκε μονο μεταξυ πυρηνα και IHS

• Like 2

Τελικα οντως δεν ειχε κατσει καλα η ψυχτρα με την pk3 την προηγουμενη φορα.οχι χαλια αλλα οχι και τελεια.

εγινε η αλλαγη της Liquid Ultra.φωτο σε λιγο  :-D  :-D  :-D  :-D  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

Να τονιζω οτι στα παρακατω αποτελεσματα μεταξυ IHS και ψυχτρας εχει μπει PK3.η Ultra μπηκε μονο μεταξυ πυρηνα και IHS

Καλά έκανες και δεν έβαλες CLU μεταξύ IHS - Ψύκτρας. Δεν τα πάει καλά με κάποια μέταλλα, ειδικά αλουμίνιο...

Περιμένουμε εντυπώσεις...

• Like 1

Καλά έκανες και δεν έβαλες CLU μεταξύ IHS - Ψύκτρας. Δεν τα πάει καλά με κάποια μέταλλα, ειδικά αλουμίνιο...

Περιμένουμε εντυπώσεις...

Και εγω περιμενω να ανεβουν οι φωτο στο postimg αλλα δεν μου κανει την χαρη......

πλεον εχω θερμοκρασιες amd στον Intel.αυτο προς το παρον.

(θα μπορουσα να την βαλω και μεταξυ IHS-ψυχτρας γιατι η βαση της ειναι απο χαλκο αλλα δεν το ρισκαρω).

Edit:

IMG_1398.jpg

after_delid_CLU.png

after_delid_2_CLU.png

after_delid_CLU_3.png

diafores_thermokrasiwn_me_delid.png

τελικα εβαλα ceramique επανω στα πυκνωτακια-vrm τι ειναι εκεινα διπλα απο το τσιπ.μια χαρα δουλεια εγινε.

μερικα tip,μην βαλετε πολυ ποσοτητα στο τσιπ.βασικα βαζετε ελαχιστη,το 1/3 απο αυτο που θα βαζατε εαν ηταν παστα.και κοβετε τις τριχες απο το πινελακι που εχει μεσα η συσκευασια στην μεση και το απλωνετε με την μια πλευρα απο τις τριχες.προσωπικα παρολλο που ηξερα οτι επρεπε να βαλω λιγο και οντως εβαλα λιγο στο τσιπ,μου εφτασε για να βαλω και στην μεσα πλευρα απο το IHS.

και οτι μπιλακια δημιουργηθουν και φυγουν απο το τσιπ,τα καθαριζετε.να μην μεινει τιποτα.στην φωτο που εχω βαλει φαινεται οτι εγιναν 2 μπιλακια απο την παστα ακριβως κατω απο το τσιπ.φυσικα σκουπιστηκαν.

ειναι σαν να απλωνεις καλαι.

Ευχαριστω και τους υπολοιπους για τις πολυτιμες συμβουλες τους και που με επεισαν να βαλω την Ultra.

προσωπικα εμεινα πολυ ευχαριστημενος.για να παμε να ανεβουμε λιιιιιιγο ακομα :) :) :)

• Like 5

Είπα να γινόταν και οι Amd delid Μulti

My bad, κατάλαβα λάθος :P. Γίνονται delid, αλλά επειδή είναι soldered το ρίσκο είναι μεγάλο και εύκολα μπορεί να μείνει κολλημμένο κάποιο transistor στο ihs ακόμα και έπειτα από προσεκτικό delid :).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...