Diba7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα.Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα την χαρά να διαθέτω μια Asus Striker II Extreme,καθώς το PC μου το μόνταρα το 2008 και ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να του βάλω.Δυστυχώς όπως με ενημέρωσε ο τεχνικός φίλος που του το ανέθεσα,κάηκε το controller των USB,δηλαδή φιλάκια η μητρική!Γνωρίζω ότι δύσκολα θα βρω άλλη σε 775,αλλά προκειμένου να προβώ σε ριζικές αλλαγές,προτιμώ να πάρω απλά μια 775 ώστε να βάλω τα υπόλοιπα συμβατά μέρη που ήδη έχω.Επειδή το να βρω την συγκεκριμένη,πιστεύω είναι πιο δύσκολο απ'το να πάω κολυμπώντας στην Κρήτη,απ'τον Πειραιά,θέλω να μου προτείνετε κάποια παρόμοια με ίδιες δυνατότητες (καινούρια-μεταχειρισμένη),ή έστω ονομαστικά κάποια αν γνωρίζετε.Αυτό που ζητάω είναι,4-8 gb DDR3,2x PCI,socket 775,που είναι και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά της.Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
nikos903 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή η μητρική δουλεύει όλα κομπλέ απλά οι usb μόνο έχουν θέμα; Αν είναι έτσι γιατί δεν παίρνεις USB σε PCI να ξεμπερδέψεις; 1
Sheogorath Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Aκριβώς!! Βάλε κάποιον cotroller PCI ή PCI express
STORM1978 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 https://www.skroutz.gr/c/134/pc-controlers.html?keyphrase=usb+3.0 https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=775 Για σύγκρινε τιμές και διάλεξε.
k0nan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Το usb controller της μητρικής έχει 4 ευρώ, είναι το JMB363 φέρτο να στο κολλήσω πάνω σε 5 λεπτά να βολευτείς με την ίδια.Μην μπείς τσάμπα σε έξοδα καλύτερα να τα πιούμε μπύρες. 1
Sheogorath Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είναι στο ICH10R? Ή το αντίστοιχο southbriedge της Nvidia?
AETOLOFITIS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα.Μέχρι πριν λίγες μέρες είχα την χαρά να διαθέτω μια Asus Striker II Extreme,καθώς το PC μου το μόνταρα το 2008 και ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να του βάλω.Δυστυχώς όπως με ενημέρωσε ο τεχνικός φίλος που του το ανέθεσα,κάηκε το controller των USB,δηλαδή φιλάκια η μητρική!Γνωρίζω ότι δύσκολα θα βρω άλλη σε 775,αλλά προκειμένου να προβώ σε ριζικές αλλαγές,προτιμώ να πάρω απλά μια 775 ώστε να βάλω τα υπόλοιπα συμβατά μέρη που ήδη έχω.Επειδή το να βρω την συγκεκριμένη,πιστεύω είναι πιο δύσκολο απ'το να πάω κολυμπώντας στην Κρήτη,απ'τον Πειραιά,θέλω να μου προτείνετε κάποια παρόμοια με ίδιες δυνατότητες (καινούρια-μεταχειρισμένη),ή έστω ονομαστικά κάποια αν γνωρίζετε.Αυτό που ζητάω είναι,4-8 gb DDR3,2x PCI,socket 775,που είναι και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά της.Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων. δυσκολα θα βρεις καινουργια με τετοια χαρακτηριστικα...μονο στα μεταχειρισμενα αν ψαξεις...
Diba7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 1.Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας 2.Μια μέρα κόλλησε ξαφνικά και δεν άνοιγε το μηχάνημα,δεν νομίζω να είναι μόνο τα usb όμως 3.Απ'το skroutz βρήκα μια μπλε στα 70 και κάτι που με καλύπτει,την δεύτερη στην λίστα 4.Μακάρι να είναι αυτό που λέτε με το usb controller και τα pci,και να μου κοστίσει μόνο 4-5€ αντί για καινούρια μητρική.Αυτό πως μπορώ να το δώ όμως εγώ;Να ζητήσω γνώμη και από άλλο τεχνικό; Υ.Γ. : Όταν το PC σταμάτησε να λειτουργεί και κόλλησε μου έβγαλε ένα μήνυμα,ότι μπορεί να κουνήθηκε κάποιος σκληρός δίσκος ή να σταμάτησε να λειτουργεί.Ύστερα από boot/reboot etc. απλά αργούσε να ανοίξει και με πέταγε πάλι στην ίδια οθόνη που έλεγε για τον σκληρό,την επιφάνεια της ROG και το bios με τα infos των sata,ram,cpu κλπ μου τα εμφάνιζε κανονικά,θα προσπαθήσω κάπως να βάλω φωτογραφία με το error message.
k0nan Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μπορείς να του κάνεις ένα force bios flash Μέσω του usb σου και να μας πεις αν έγινε ή όχι?
Sheogorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Για αλλαξε τον δισκο με αλλον μπας και σου χτυπησε.
Diba7 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δοκιμάστηκε και με άλλο δίσκο και απλά κόλλαγε κατά την διάρκεια του boot,σαν να μην άφηνε να ολοκληρωθεί το format.Την έβγαλα από πάνω τώρα και θα την πάω σε έναν που μου πρότεινε ένα παληκάρι εδώ απ'το forum , για να δει τι ακριβώς έχει και να μου την επισκευάσει.Είδομεν
Diba7 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παίδες,τελικά η μητρική δεν είχε την βλάβη που μου είπε ο τεχνικός και ήταν όντως θέμα του σκληρού όπως και πίστευα εξ'αρχής.Επισκέφθηκα ένα παλικάρι που μου σύστησε ένας εδώ στο φόρουμ στην Καλλιθέα,και μου έλυσε την απορία,καθώς μου έκανε και γενικό service την μητρική μου.Τον συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα,όχι μόνο μου έσωσε την μητρική,η οποία δουλεύει σαν να μην είχε ποτέ τίποτα,και διόρθωσε τις οποιεσδήποτε βλάβες μου παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια,αλλά την έκανε και σαν καινούρια και με γλίτωσε από τόση ταλαιπωρία και χρήμα.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,μπορείτε να το κλείσετε. Ορίστε και το προφίλ του στο Insomnia : http://www.insomnia.gr/user/336022-amanat22/ Σας τον συστήνω με κλειστά μάτια!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα