Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Mi pad 2 64gb Win10 ή...;

Lokokokakau

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες του φόρουμ.

Για άλλη μια φορά θα στραφώ στην βοήθεια του κοινού γιατί έχω σκαλώσει άσχημα.

Θέλω να πάρω για την γυναίκα ένα τάμπλετ, θα το χρησιμοποιεί για τη δουλειά της κυρίως, είναι μουσικός και πρέπει να κουβαλάει σημειώσεις, παρτιτούρες κλπ οπότε ΝΟΜΙΖΩ ότι ένα 8ιντσο είναι το σωστό μέγεθος. Επίσης θα κάνει και ότι άλλο θέλει από facebook, internet κλπ στο σπίτι διότι το λάπτοπ πάλιωσε και είναι ταλαιπωρία ακόμα και το να ανοίξεις το chrome.

Τώρα το ερώτημα είναι, να πάω για το Xiaomi Mi pad 2 με windows 10; Ή δεν αξίζει τα ~ 235 € που κοστίζει; Θα είναι καλύτερα με κανένα Teclast? Είναι τελικά πολύ πιο δυσκίνητο ένα 10ιντσο τάμπλετ; Δυστυχώς από τάμπλετ από μεριά Κίνας έχω πολύ μικρή εμπειρία, θα ήθελα ότι πάρω να έχει μια άλφα ποιότητα κατασκευής, οπότε είναι και αυτός ένας παράγοντας.

Μεταξύ μας έχω φάει άσχημο κόλλημα με το Mi pad 2 αλλά επειδή θα είναι για εκείνην προσπαθώ να πάρω την αντικειμενικά καλύτερη απόφαση :)

Α το budget είναι ως τα 250 πολύ βαριά. Θα πρέπει να δούμε και για λάπτοπ κάποια στιγμή  :mad:

Thanks προκαταβολικά για το χρόνο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αδερφε τα αρνητικα του ξιαομι ειναι η ελειψη micro sd αλλα το κυριοτερο δεν ειναι 3g....δηλαδη αν δεν εχεις wi fi ευκαιρο το λουζεσαι...δεν θα πηγαινα σε αυτο λοιπον παρολλο που ειμαι φανατικος της εταιριας (εχω παρει 5-6 συσκευες τηλεφωνικες μεχρι και καμερα τους),,,

• Like 1

Όσο κι αν συμπαθώ τα 8ιντσα, πιστεύω ότι 8" είναι λίγες για παρτιτούρα και γενικά για διάβασμα σελίδων, εκτός αν μιλάμε για κάτι περιστασιακό (όχι δηλαδή για καθημερινή εργασία). Με 9.6" εγώ είμαι οριακά στο διάβασμα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αδερφε τα αρνητικα του ξιαομι ειναι η ελειψη micro sd αλλα το κυριοτερο δεν ειναι 3g....δηλαδη αν δεν εχεις wi fi ευκαιρο το λουζεσαι...δεν θα πηγαινα σε αυτο λοιπον παρολλο που ειμαι φανατικος της εταιριας (εχω παρει 5-6 συσκευες τηλεφωνικες μεχρι και καμερα τους),,,

Κοίτα, το θέμα χώρου με τα 64 gb εσωτερικής νομίζω δεν θα την απασχολήσει πριν το βαρεθεί (το βαρεθώ :P) οπότε αυτό δεν μας καίει. Το θέμα 3g πάλι δεν το βρίσκω απαραίτητο, τη δουλειά την έχει όλη αποθηκευμένη και για το σπίτι προφανώς δεν χρειάζεται. 

Όσο κι αν συμπαθώ τα 8ιντσα, πιστεύω ότι 8" είναι λίγες για παρτιτούρα και γενικά για διάβασμα σελίδων, εκτός αν μιλάμε για κάτι περιστασιακό (όχι δηλαδή για καθημερινή εργασία). Με 9.6" εγώ είμαι οριακά στο διάβασμα.

Τώρα όσο για αυτό, είναι ένας φόβος που έχω και εγώ. Άσε που τις προάλλες μιλούσε με ένα συνάδελφό της και της είπε να πάρει τάμπλετ με γραφίδα για να κρατάει σημειώσεις και γυάλισε το μάτι της... Σαν πιο σχετικός, θεωρείς ότι θα ήταν πολύ βολικό κάτι με πενάκι; Προβλέπω να ακυρώνεται το λάπτοπ και να τα σκάω χοντρά για τάμπλετ  :fear:

edit: το Chuwi hi10 βλέπω να έχει φανταστικά χαρακτηριστικά για την τιμή του... μαζί με πληκτρολόγιο βγαίνει πάλι κάτω από το budget.

Επεξ/σία από Lokokokakau

H γραφίδα είναι μια πονεμένη ιστορία κατά τη γνώμη μου. Για να κάνει η γραφίδα τη δουλειά που θέλεις πρέπει να είναι κάτι πολύ καλό και προσεγμένο από την εταιρία του ταμπλετ. Πχ το Surface έρχεται με δική του γραφίδα, όπως και κάποιες σειρές της Samsung, και προσφάτως και το iPad (σύντομα και το Lenovo Miix 700) . Και δεν κάνει άλλη γραφίδα την ίδια δουλειά. Ειδικά αυτές με την στρογγυλή μαλακή "μπίλια" στην άκρη δεν κάνουν σε καμία περίπτωση για γράψιμο:

tablet-stylus-2a.png

Επίσης, το ταμπλετ θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο ώστε να "αγνοεί" το κάτω μέρος του καρπού την ώρα που γράφειις αλλιώς η επιφάνεια αφής μπερδεύεται (συνηθως αυτό λέγεται palm rest και γίνεται με software). Για αυτό τα ταμπλετ που έχουν δική τους γραφίδα τα πληρώνεις παραπάνω. Τώρα, ποιό κάνει καλή δουλειά και ποιό όχι, μάλλον μόνο με δοκιμές θα το δεις. Και δεν ξέρω σε αυτά τα λεφτά τί μπορείς να βρεις.

Το teclast απο τι βλέπω εχει μεγαλύτερη ανάλυση απο το chuwi και αν παρατηρείτε κ στο βίντεο το chuwi εχει μεγάλα bezels σε αντίθεση με το teclast.

Το teclast απο τι βλέπω εχει μεγαλύτερη ανάλυση απο το chuwi και αν παρατηρείτε κ στο βίντεο το chuwi εχει μεγάλα bezels σε αντίθεση με το teclast.

Αυτό όμως είναι το παλιότερο μοντέλο, εγώ μιλάω για το hi10 που βγήκε τώρα

Αυτό όμως είναι το παλιότερο μοντέλο, εγώ μιλάω για το hi10 που βγήκε τώρα

Το τελευταίο με το τσερι τρειλ εχεις στο μυαλό σου να υποθέσουμε με 4 GB εσωτερική μνήμη και 6600 μαχ μπαταρία εναντι 8000μαχ των προκατόχων .

Ειναι πλήρες αλλά πετσόκοψαν την μπαταρία για να το κάνουν λίγο πιο μαζεμένο. 

Το τελευταίο με το τσερι τρειλ εχεις στο μυαλό σου να υποθέσουμε με 4 GB εσωτερική μνήμη και 6600 μαχ μπαταρία εναντι 8000μαχ των προκατόχων .

Ειναι πλήρες αλλά πετσόκοψαν την μπαταρία για να το κάνουν λίγο πιο μαζεμένο. 

Ναι αυτό ακριβώς. Θεωρώ πως και πάλι 5-6 ώρες θα τις βγάζει άνετα ακόμα και με την 6600 ( είναι και λιγότερο ενεργοβόρος ο επεξεργαστής σωστά;).

Έπεσε το μάτι μου και πάνω στο Cube iwork 11 stylus τώρα.. Πφφ καμία τύχη δεν έχω :/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...