Προς το περιεχόμενο

Landscape Lenses.

Erosa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκανα κάποιες δοκιμές αν και η μέρα δεν ευνοεί εχει αρκετή συνεφιά και βγάζει που και που λίγο ήλιο.Η δοκιμή εγινε με την μηχανή πάνω στον τρίποδα.Στην θέση Α με το iso100 f8.Εκανα μείωση στο EV -0.3 ενα κλικ κάτω και το white balance το έβαλα στην συνεφιά.Οταν το εβαζα στο auto ξάσπριζε η φωτογραφία τα σύννεφα δεν ξεχώριζαν.Πείραξα και το area picture control στην θέση δυναμικό ακόμη καλύτερα,όπως και το AF-S το έβαλα δυναμική περιοχή απο το auto καθώς και στην θέση σημείο μέ όχι κάτι αισθητό αποτέλεσμα.Συμπέρασμα ότι η μηχανή δεν κάνει καλή φωτομέτρηση και η έκθεση θέλει στο -0.3 τουλάχιστον και το white balance σε διαφορετική θέση,ποτέ στο AUTO.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες με καλύτερες συνθήκες.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όποτε μπορέσεις πόσταρε μας μερικές φωτογραφίες. Την υποέκθεση όπως προανέφερα τη χρησιμοποιώ κι εγώ στις δικές μου 5200 και 3100 αλλά το white balance σπανίως το πειράζω από τη μηχανή.

Επίσης τραβάς μόνο σε jpeg ή και σε raw; Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας όπως πχ το lightroom; 

• Like 1

Καλημέρα φίλε υπάρχει αντάπτορας εννοείς να βάλω τους φακούς που έχω απο την pentax στο σώμα της 3300 που έχω τώρα.Πώς τον αναζητάω εκεί στο skroutz για να δώ τι υπάρχει.

Δεν ξερω ακριβως τι μοντούρα έχουν οι παλιοί pentax φακοί αλλά νομίζω χρειάζεσαι κάτι τέτοιο:http://www.ebay.com/itm/PENTAX-PK-K-Lens-to-NIKON-Mount-Adapter-Infinity-Focus-/250773635161?hash=item3a63460059:g:EygAAOSwnDxUcDPH

Ο συγκεκριμένος έχει και γυαλί για εστίαση στο άπειρο(infinity focus glass).

Αν βέβαια θες να τον αγοράσεις από Ελλάδα θα πρέπει να δώσεις πάνω από 50: http://www.skroutz.gr/c/2410/Axesouar_Fakwn.html?keyphrase=pentax+αντάπτορας+&page=3

Φυσικά δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για να τον έχεις 20 μέρες νωρίτερα..Παρήγγειλε τον από ebay ή διαφορετικά βάλε μια αγγελία, ίσως να βρεθεί κάποιος. Και εγώ από αγγελία τον βρήκα..

• Like 1

Βρήκα αντάπτορα με 25 ευρώ σε κατάστημα της Θεσ/νικης αλλά δεν μου προσφέρει τίποτα γιατί οι φακοι της K-Pentax ειναι με μοτερ cpu ρύθμισης.Αν ειχα prime φακούς τότε ναι με εξυπηρετούσε μίλησα τηλεφωνικά.Θα χτυπήσω εναν καινούργιο Tampron 28-80mm στα 89 ευρώ ή έναν tampron 18-200mm 164 ευρώ.Με λίγο τηλεφωνικό παζάρεμα έναν θα τον πάρω τώρα και αργότςεα αν πουλήσω κάτι απο pentax θα πάρω κάτι καλύτερο σε sigma λέω,γιατί οι καιροί ειναι δύσκολοι φίλε.Πολλοί πουλάνε ακριβά κοντά στην τιμή που τους βρίσκεις απο μαγαζί.

Οσο για το ebay εχω κολλήσει δεν μπορω να κάνω αγορά με paypal μια φορά το ξεγέλασα και έβαλα χρήματα αλλά τώρα περιμένω αρση των capital controls.

Skopelos_Island

"Επίσης τραβάς μόνο σε jpeg ή και σε raw; Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας όπως πχ το lightroom;"

Σε jpeg τραβάω πάντα με την pentax.Σήμερα με την nikon τράβηξα και raw για να κάνω δοκιμή το προγραμμα της nikon που εγκατέστησα.Δεν μου αρέσουν οι φωτογραφίες τοπίων που ειναι πειραγμένες με προγράμματα.Αν είναι πρόσωπα ναι τα διορθώσω κάπως αλλά σε τοπία,φύση γενικά μόνο περικοπή του θέματος και ότι αποτυπώνει ο φακός.

Έχω τραβήξει αρκετές καλές για μένα που ανεβάζω και στο skaikairos.gr και έχει δείξει αρκετές το κανάλι του skai στην ωρα που λέει τον καιρό η Χριστίνα Σούζη.

http://www.panoramio.com/photo/78594994[/link]

Βρήκα αντάπτορα με 25 ευρώ σε κατάστημα της Θεσ/νικης αλλά δεν μου προσφέρει τίποτα γιατί οι φακοι της K-Pentax ειναι με μοτερ cpu ρύθμισης.Αν ειχα prime φακούς τότε ναι με εξυπηρετούσε μίλησα τηλεφωνικά.Θα χτυπήσω εναν καινούργιο Tampron 28-80mm στα 89 ευρώ ή έναν tampron 18-200mm 164 ευρώ.Με λίγο τηλεφωνικό παζάρεμα έναν θα τον πάρω τώρα και αργότςεα αν πουλήσω κάτι απο pentax θα πάρω κάτι καλύτερο σε sigma λέω,γιατί οι καιροί ειναι δύσκολοι φίλε.Πολλοί πουλάνε ακριβά κοντά στην τιμή που τους βρίσκεις απο μαγαζί.

Οσο για το ebay εχω κολλήσει δεν μπορω να κάνω αγορά με paypal μια φορά το ξεγέλασα και έβαλα χρήματα αλλά τώρα περιμένω αρση των capital controls.

Χωρις να εχω δουλεψει κανενα απο τους 2 που αναφερεις...

Ψαξε να βρεις reviews για τους παραπανω φακους πριν τους αγορασεις, γιατι προσωπικα θα υπεθετα πως ειναι χειροτεροι απο τον 18-55 που ηδη εχεις..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε αν θες άκου τη γνώμη μου και μην αγοράσεις κανέναν από αυτούς τους 2 φθηνούς tamron...Καλύτερα κράτα τα 100ε και όταν τα κάνεις 200(είτε σε 1 μήνα είτε σε 1 χρόνο) πάρε κάποιον καλύτερο φακό που να αξίζει πραγματικά. Πχ ο sigma 17-50 f2.8 είναι ένας τίμιος φακός που αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις θα σε καλύψει πλήρως. Μεταχειρισμενο θα τον βρεις γύρω στα 200-230.

Επεξ/σία από tsourakis13
  • Like 1

Φίλε αν θες άκου τη γνώμη μου και μην αγοράσεις κανέναν από αυτούς τους 2 φθηνούς tamron...Καλύτερα κράτα τα 100ε και όταν τα κάνεις 200(είτε σε 1 μήνα είτε σε 1 χρόνο) πάρε κάποιον καλύτερο φακό που να αξίζει πραγματικά. Πχ ο sigma 17-50 f2.8 είναι ένας τίμιος φακός που αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις θα σε καλύψει πλήρως. Μεταχειρισμενο θα τον βρεις γύρω στα 200-230.

συμφωνω πληρως...... γιατι καμια φορα το φτηνα το πληρωνουμε ακριβα....  δλδ θα παρεις τους φτηνους φακους, θα απογοητευτεις και θα παρεις μετα τον ακριβο και θα εχεις πληρωσει και τον φτηνο

• Like 1

Χαιρετώ την παρέα εδώ στο forum.Σήμερα έκανα πάλι δοκιμές μια και είχαμε μέρα με αρκετό ήλιο.

Τό πρωτο συμπέρασμα εδώ στο σπίτι που εκανα δοκιμές το πρωί είναι ότι αν ΔΕΝ κατεβάσω την έκθεση στο EV-0.3 ειναι αχρωμες.Οταν δε το white balance ειναι και αυτό AUTO τότε ειναι αχρηστες.Οταν το white το βάλω σε καποια αλλη θέση όπως συνεφια τότε κάτι γίνεται.

Πείραξα και την θέση εστίασης σε δυναμική,σημείο,πίνακα δεν ειδα κάτι σημαντικό.Σέ μια που τραβηξα τοπίο με τα βουνά πίσω στα 55mm εβαλα 3D εστίαση και ήταν πολύ καλή μπορώ να πώ.

Τό μεσημέρι πήγα εδω στο γήπεδο και τράβηξα αρκετές φωτογραφίες αλλά δεν μού άρεσαν καθόλου.Παραθέτω 3 φωτογραφίες.

Η πρώτη ειναι ουρανός στην θέση sports στη μηχανή τράβηξα ενα απο τα πολλά αεροπλάνα που περνούσαν από πάνω μας.

Στην δεύτερη απο το γήπεδο τωρα ειναι ξανα στην θέση sports.Αξίζει να σημειώσω εδώ ότι EV=0 και το white παει στο AUTO αλλάζουν οι ρυθμίσεις όλες που είχα κάνει.

Η τρίτη φωτογραφία ειναι χειροκείνητη στην θέση Α με iso 100 f8 εκθεση εστίασης δυναμική EV -0.3 white συνεφιά.Τό άλλαξα και στο auto αλλά έχανε το χρώμα άτονη τελείως όταν τιην ειδα στο λαπτοπ.

Αυτά τα σημερινα νέα απο τις δοκιμές σκέτη απογοήτευση κύριοι που σας ευχαριστώ για την βοηθεια να βρώ τα βήματα της σωστής ρύθμισης της μηχανής.

post-142989-0-91293800-1450633168_thumb.jpg

post-142989-0-96706400-1450633286_thumb.jpg

post-142989-0-41211700-1450633489_thumb.jpg

Σε τι οθονη και μεσο ποιου προγραμματος τις βλεπεις?τέλος εαν τραβας jpeg εχεις ορισει χρωματικο ευρος adobergb η srgb?

Επιπλεων οτι και να αλλαξεις στο συστημα εστιασης δεν θα εχει καμια διαφορα στην χρωματικη απεικονιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι οθονη και μεσο ποιου προγραμματος τις βλεπεις?τέλος εαν τραβας jpeg εχεις ορισει χρωματικο ευρος adobergb η srgb?

Επιπλεων οτι και να αλλαξεις στο συστημα εστιασης δεν θα εχει καμια διαφορα στην χρωματικη απεικονιση.

καλημέρα φίλε σε οθόνη λαπτοπ acer 5733z σε ανάλυση 1366χ768 εχει κάποια σχέση αυτό δεν νομίζω.Στο jpg normal και τωρα το τσέκαρα το ευρος ειναι srgb εχει καποια σχεση αυτό?

Πρόγραμμα αλλοτε τις ανοιγω με picassa και τωρα με το nikon NX2 για να τσεκάρω τις παραμέτρους.

Επεξ/σία από sw6juf

Τράβηξα 3 φωτό βιαστικά χτες με την 5200 μου και τον 18-55, όλες στο χέρι, όχι με τις καλύτερες συνθήκες φωτισμού. Τις παραθέτω όπως βγήκαν από την φωτογραφική χωρίς επεξεργασία.

DSC3601 : f8, 1/400sec, ISO 100, αντιστάθμιση έκθεσης -1στοπ, στα 55mm

DSC3602 :f8 1/500sec, ISO 100, αν εκθ -1 στοπ, στα 35mm

DSC3603: f8, 1/500sec, ISO 100, αν εκθ -1.3 στοπ, στα 18mm

Τις βλέπω στο monitor της δουλειάς που δεν είναι καλιμπραρισμένο, στις οθόνες σας μπορεί να δείχνουν περισσότερο σκούρες.

Σχετικά με τα raw αρχεία και την επεξεργασία στο είπα γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να βελτιώσεις την έκθεση (+-1 στοπ) και να αυξήσεις λίγο τον κορεσμό των χρωμάτων και την αντίθεση. Προσωπικά χρησιμοποιώ το lightroom κυρίως για αυτές τις λειτουργίες. 

post-256500-0-57406000-1450700948_thumb.jpg

post-256500-0-64886900-1450701074_thumb.jpg

post-256500-0-38274900-1450701196_thumb.jpg

Φιλαράκι σε ευχαριστώ για τον κόπο να τραβήξεις φωτό για να δω και εγώ τι τραβάει ο φακός.

Πρώτη παρατήρηση σε ζηλεύω για την θέα που έχεις απο το σημείο.Αυτά ειναι για μένα φίλε να βγάλω φωτογραφία με την pentax με τον δικό της φακό 18-55 θα έχει ευκρίνεια μέχρι κάτω στο βάθος του κόλπου.

Τώρα κατάλαβα τις δυνατότητες του φακού αν και μερα χτές δεν σε ευνοούσε όπως λές έχει αυτή την ομίχλη και εδώ στην Άρτα,ειναι μουντή η ατμόσφαιρα όπως λέμε εμείς εδώ.

Εσένα βλέπω αν και το White balance το έχεις auto μια χαρά τα πάει με το λευκό.Τό βήμα EV στην 5200 ειναι 0.03 και το βάζεις -1.00 & -1.3 με τι βήμα αλλάζει με δυο κλικ βήματα κάτω πάει στο -0.07 εμένα και μετά -1,00

Τώρα γύρισα απο την πόλη σταμάτησα εκει στο γεφύρι και έκανα δοκιμές αλλά σκέτη απογοήτευση φίλε.Τώρα τις κοιτάζω και βλέπω διαφορές στις ρυθμίσεις που έκανα.

Στό ξαναλέω σε ζηλεύω αν ειχα αυτήν θέση θα κεντούσα με την παλαιά μου μηχανή.

Βρήκα μεταχειρισμένο φακό nikon 35mm τον περιμένω να δοκιμάσω να δώ τί φταίει αλλιώς θα φάει σουτάρισμα για το adorama και να βρεί να μου στείλει την pentax ks1.Ο φακός ο 35αρης θα πουληθεί δεν χάνει την αξία του απο ότι διαβάζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τράβηξα βιαστικά τις φωτό καθώς πέρναγα από Κάρυστο, αν είχα λίγο χρόνο θα πέρναγα τον 18-140 και τον Tokina πάνω να βλέπαμε τις διαφορές, ο 18-140 έχει πολύ καλύτερα χρώματα σίγουρα και ο Tokina πολύ καλύτερη ευκρίνεια. Προσπάθησα να τραβήξω τις φωτογραφίες σωστά σε έκθεση. Μπορεί να έχω και 1-2 λήψεις με f11 θα τις δω πιο μετά και ίσως τις ανεβάσω. Δεν έχω τραβήξει ποτέ άλλοτε τοπίο με αυτό το φακό, γενικά όπως έχω γράψει πιο πάνω τον έχω μόνο για φωτογραφίες παρέας όταν θέλω να είναι ελαφριά η μηχανή. Εφ όσον ασχολείσαι πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσεις σε ένα φακό πιο κατάλληλο για τοπία για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις καθώς είναι σίγουρο ότι αυτός ο φακός δεν μπορεί να σου το δώσει.

Το βήμα αλλάζει και στις δύο μηχανές το ίδιο, με "τρίτα" του στοπ δηλαδή, 0.3, 0.7, 1.0, 1.3 κτλ.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το ότι δεν σου δουλεύει το white balance σωστά. Προσωπικά δεν το πειράζω σχεδόν ποτέ στη μηχανή και δεν μπορώ να καταλάβω πως σε εσένα δουλεύει τόσο λάθος εφ όσον D5200 και D3300 είναι πολύ κοντά σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Μήπως υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα στη μηχανή; Ίσως θα έπρεπε να το κοιτάξεις. Δεν έχω ακούσει αντίστοιχο προβληματισμό για την 3300 αλλού και μου κάνει εντύπωση.

Μπορώ να σου στείλω τα raw αρχεία να τα μελετήσεις καλύτερα αν θέλεις, στείλε μου σε ένα pm το e-mail σου.

Επίσης για τοπία εγώ τραβάω στο jpeg fine (+raw) αλλά λίγη σημασία νομίζω έχει.

Επεξ/σία από Skopelos_Island
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα φίλε σε οθόνη λαπτοπ acer 5733z σε ανάλυση 1366χ768 εχει κάποια σχέση αυτό δεν νομίζω.Στο jpg normal και τωρα το τσέκαρα το ευρος ειναι srgb εχει καποια σχεση αυτό?

Πρόγραμμα αλλοτε τις ανοιγω με picassa και τωρα με το nikon NX2 για να τσεκάρω τις παραμέτρους.

Να τραβας μονο jpeg fine η raw.

Εφοσων τις βλεπεις μονο στην οθονη καλως τις τραβας σε srgb.

Καλως τις βλεπεις με το nx2(εαν και η διαφορα μπορει να ειναι εντονοτερη σε raw-σε jpg δεν παιζει τοσο ρολο).

Η αληθεια ειναι παντως πως θελουν λιγη δουλιτσα τα χρωματα στις nikon.Ιδιαιτερα τα πρασινα κ τα skin tones.

Πολυ καλως εκανες και πηρες τον 35αρη...Αν και προσωπικα δεν εχω παρατηρησει αξιοσημειωτη διαφορα στα χρωματα με καλο φως σε σχεση με τον 18-105 μου.

Στην οξυτητα και στο βαθος πεδιου/φωτεινοτητα προφανως ειναι μερα με την νυχτα.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...