Erosa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνατε έναν πολύ καλό φακό για landscapes για την μηχανή Nikon D7200 μέχρι 500 ευρώ. Σκεφτείτε ότι το 80% των φωτογραφιών που θα βγάζω θα είναι τοπίων και το υπόλοιπο 20% θα το ήθελα για καθημερινές normal φωτογραφίες. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλες και όλους εδώ στην παρέα.Διάβασα και προηγούμενες συζητήσεις εδώ για φωτογραφίες με νικον που αφορούν τοπία και εντάξει κατάλαβα ότι χρειιάζεται καλός φακός ο οποίος στοιχίζει ή διαφορετικά πάμε σε μεταχειρισμένους.Επειδή νέος κάτοχος nikon 3300 με το φακό που έχει το κιτ 18-55mm δεν με ενθουσιάζει σε σχέση με την παλαιά μου pentax k100 και το φακό της 18-55 αποφάσισα να πάρω κάτι καλύτερο για την nikon.Πολυ καλά λόγια διαβάζω για το 35mm που κάνει 175 καινούργιος αλλά εγώ θέλω κάτι σε zoum θα με ευχαριστούσε καλύτερα.Παραθέτω μιά φωτογραφία απο το τοπίο που έχω με την pentax στα 38mm με τον φακό της 18-55mm,αν πάρω κάτι σε σταθερό πως θα το αποτυπώνει το συγκεκριμένο τοπίο και πώς ένας άλλος που θα μου προτείνατε για την nikon 3300. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2015 από sw6juf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 @Erosa Σαν να ακουω τον εαυτο μου κανα χρονο και κατι πριν..... εχω κι εγω την 7200...... αν θες το κορυφαιο να παρεις τον τοκινα 11-16, μακραν ο αγαπημενος μου φακος, δεν τον αλλαζω με τιποτα. Αν δεν τον βρισκεις Ελλαδα φθηνα, δες purnimadigital, από εκει τον πηρα εγω. Εχει πολυ καλες τιμες, αλλα αν παθει κατι πρεπει να τον στείλεις Γαλλία. Ολες τραβηγμένες με τοκινα 11-16 https://www.facebook.com/konstantinos.rakantas/media_set?set=a.10153659752943703.1073741858.573988702&type=3 @sw6juf Αν εχω καταλάβει καλα (αν οχι διορθωσε με) εχεις τον κιτ 18-55 και αναρωτιεσαι τι Field of view θα εχεις με εναν prime 35αρι με άλλα λόγια σε απασχολεί το πεδίο θέασης. Αυτό ειναι έυκολο, βάλε τον κιτ που εχεις στα 35 mm και θα δεις ακριβως το πεδίο θέασης που θα έχεις. Προσωπική γνώμη από εμενα που κυρίως βγάζω τοπία.....δεν βολεύουν τα 35mm εκτός και αν εχεις τεράστια απόσταση από το θεμα οπως στην παραπανω φωτογραφία, ειναι πολυ κλειστός. Οπως καλα εχεις καταλαβει θα πρεπει να σπρωξεις χρήμα Οπότε σου προτεινω 2 τινα 1) Παιρνεις τον τοκινα 11-16 που ειναι κορυφη στα τοπια αλλα δυσκολο να τον χρησιμοποιησεις σε κατι αλλο. 2) Παιρνεις τον sigma 17-50 με σταθερο f2.8 σε ολο το ευρος. Πολυ καλος για τοπια, πολυ καλος για όλες τις χρήσεις με καλο bokeh δηλαδη δεν περιοριζεσαι στο να εχεις πολλους φακους, εναν για τοπια εναν για πορτρετα κτλπ. Φυσικα το ιδανικο ειναι να εχεις ξεχωριστο για το καθε θεμα, ομως ειναι και στην οικονομικη ευχαιρια του καθενος Ελπιζω να βοηθησα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστώ φίλε έχω διαβάσει και σε άλλες σελίδες τις απαντήσεις σου.Τώρα επέστρεψα απο δοκιμές που κάνω στην μηχανή μου nikon 3300 και στην pentax k100 που φοράνε ίδιους φακούς 18-55 απο τα κιτ και το ίδιο τοπίο με το ίδιο μήκος εστίασης 38mm iso 200 f/10 f1/400s και η pentax κενταει βρέ παιδιά.Τί nikon μου λέτε τώρα εδώ κάτι δεν πάει καλά ειναι σκέτη απογοήτευση.Δεν μπορεί να φταίει κάτι στην μηχανή ή στον φακό λέτε ή να μην έχω κάποια ρύθμιση σωστά ? τραβάω στο auto και στην θέση τοπίο πάλι χάλια πολύ ατονα χωρίς χρώμα και στο βάθος ευκρίνεια πίσω στα χιονισμένα βουνά.Επισυνάπτω ξανά δυο φωτογραφίες για να σας δείξω ότι την πάτησα και έχασα τά λεφτά μου.Τί καλές κριτικές διάβασα στα ξένα site και εδώ όλα μπαρούφες είναι τελικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) φιλε μου εχω να σου πω τα εξης: Κατ αρχην να υποθεσω οτι η φωτο απο την Pentax είναι η πρώτη? 1) Με απολυτη βεβαιότητα, μην κατηγορείς το σωμα σου (D3300, όχι το κορμί σου ) 2) Μπορεί ο κιτ φακος της pentax να ειναι καλυτερος απο της νικον (σιγουρα ο 18-55 κιτ της νικον ειναι για ποτηροθηκη) Συμβουλες Εγω οταν πρωτοπηρα την μηχανη ημουν παντελως ασχετος με το αντικειμενο φωτογραφια. Πρωτα διαβασα, και μετα πηγα να βγαλω φωτογραφιες. Ετσι ποτε δεν χρησιμοποιησα τα ετοιμα προφιλ, ακομα και απο την πρωτη ημερα. Οπότε σου προτεινω πρωτα να διαβασεις λιγο ωστε να μπορεις να αξιοποιήσεις στο επακρο τη μηχανη σου. Για μια φωτογραφία σαν την παραπανω σου προτεινω το εξης: Τη βάζεις στο A, βάζεις τιμή 8~10, βάζεις το ISO 100 (επίσης στην φωτογραφία 2 φαίνεται σαν να μην εχει σωστο white balance) αν τράβαγα εγω τοπιο θα εκανα τα εξης: Με την μηχανη μου η την 5200 που υποστηρίζει AEB θα τράβαγα 3 λήψεις σε -2,0,+2 και θα τις ενωνα μετα στο photomatix pro Με την μηχανη σου Τρίποδο 1 λήψη με τις παραπανω ρυθμισεις αλλα με exposure compensation -2, μετα μια με 0 και μετα μια με +2 και κατοπιν θα τις ενωνα στο photomatix pro. Μπορει στην παρουσα φαση να μην βγαζεις νοημα αλλα ειναι τροφη για σκεψη και για ψαξιμο.... Edit: συγνωμη τωρα ειδα οτι με την pentax τράβηξες με χειροκινητες ρυθμισεις! γιατι χρησιμοποίησες προφιλ και auto στην Νικον και δε δοκίμασες μανουαλ? Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2015 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε διαβασα τα παραπάνω που γραφεις.Ναί η pentax η πρωτη slr μετά απο μια canon A-70 4MP που ήταν η πρωτη μου ψηφιακή για χρόνια.Την pentax την εχω 3 χρόνια τωρα και ειμαι ενθουσιασμένος που εχω τραβήξει τοπία πάντα μιλάω.Η πρώτη φωτογραφία ειναι σημερινή δικιά της ενώ η δεύτερη ειναι με την nikon 3300 και έχει αυτό το αποτέλεσμα.Αυτό πιστεύω κι εγώ δεν έχει το σωστό white balance.Ο φακός που έχει το κιτ ειναι απαραδεκτος αλλά μπορεί και να έχει πρόβλημα γιατί θελω να πιστεύω ότι δεν μου την φόρεσε το adorama.Τόν κοιταξα ξανά και ξανά με μεγεθυντικό φακό δεν ειδα ιχνη χρήσης.Διάβασα τις οδηγίες ξανά απο το manual αλλά όλα τα έχω κάνει σωστά στην συναρμολόγιση του φακού με το σώμα που ήταν με τα αυτοκόλλητα και την εγγύηση.Δεν ξέρω θα μελετήσω τις προτάσεις σου και αυριο άν εχω χρόνο να τραβήξω το ιδιο τοπίο.Είμαι πολύ απογοητευμένος και προβληματισμένος με τούτο το λαχείο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Κοιτα η αληθεια ειναι οτι ειχες την Pentax πριν με κιτ φακό πιθανώς καλύτερο οπότε η σύγκριση σου ειναι λιγο αυστηρή ...και καλά κάνεις φυσικά. Ο φακός από τις λίγες γνώσεις που έχω δε μου φαινεται να έχει κάποιο πρόβλημα, απλά υστερεί τραγικά σε οξύτητα και IQ λόγω της φτηνής ποιότητας γυαλιού. Πιστευώ όμως ότι ο κιτ φακός δεν απευθείνεται σε σένα, απευθύνεται σε κάποιον που μόλις άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία, και ψάχνει να βρει τον δρόμο του, τον οποίο μέχρι να τον βρεί πορεύεται με κάτι τέρμα οικομικό για να κάνει την δουλειά του..... Οπότε μην απογοητεύσαι, απλά μην περιμένεις και πολλά από την ποτηροθήκη μόλις κουμπώσεις έναν καλό φακό, θα δεις ότι η αγορά που έκανες στο σώμα είναι πάρα πολύ καλή Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2015 από blu3_orion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ φίλε έχω διαβάσει και σε άλλες σελίδες τις απαντήσεις σου.Τώρα επέστρεψα απο δοκιμές που κάνω στην μηχανή μου nikon 3300 και στην pentax k100 που φοράνε ίδιους φακούς 18-55 απο τα κιτ και το ίδιο τοπίο με το ίδιο μήκος εστίασης 38mm iso 200 f/10 f1/400s και η pentax κενταει βρέ παιδιά.Τί nikon μου λέτε τώρα εδώ κάτι δεν πάει καλά ειναι σκέτη απογοήτευση.Δεν μπορεί να φταίει κάτι στην μηχανή ή στον φακό λέτε ή να μην έχω κάποια ρύθμιση σωστά ? τραβάω στο auto και στην θέση τοπίο πάλι χάλια πολύ ατονα χωρίς χρώμα και στο βάθος ευκρίνεια πίσω στα χιονισμένα βουνά.Επισυνάπτω ξανά δυο φωτογραφίες για να σας δείξω ότι την πάτησα και έχασα τά λεφτά μου.Τί καλές κριτικές διάβασα στα ξένα site και εδώ όλα μπαρούφες είναι τελικά? Φίλε μου τη δεύτερη φωτό τη βλέπω υπερφωτισμένη. (Να υποθέσω ότι και οι δύο φωτό έχουν τραβηχτεί την ίδια στιγμή, έτσι; ) Τράβηξε με την Nikon στο manual και υποφώτισε την λίγο ώστε να έρθει πιο σωστά σε έκθεση με την πρώτη. Εγώ θα την τράβαγα σε iso 100 και f8-11 αρχικά. Επίσης στο picture control της 3300 βάλε την επιλογή Vivid (ή Έντονο νομίζω στα ελληνικά). Δοκίμασε να τραβήξεις 4-5 φωτογραφίες στο manual στις ίδιες ρυθμίσεις για να δούμε τις διαφορές. Τα προγράμματα (τοπίο, νύχτα, πορτρέτο κτλ) αλλάζουν πολλές παραμέτρους που επηρεάζουν αρνητικά συνήθως τα τελικά jpeg Καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνατε έναν πολύ καλό φακό για landscapes για την μηχανή Nikon D7200 μέχρι 500 ευρώ. Σκεφτείτε ότι το 80% των φωτογραφιών που θα βγάζω θα είναι τοπίων και το υπόλοιπο 20% θα το ήθελα για καθημερινές normal φωτογραφίες. Ευχαριστώ προκαταβολικά. Όταν λες τοπία να υποθέσω ότι ανεφέρεσαι σε υπερευρυγώνιο φακό κάτω των 18mm, εστιακή απόσταση με την οποία θα είσαι πιθανώς γνώριμος από τον κιτ φακό σου. Το κακό είναι ότι οι υπερευρυγώνιοι φακοί κοστίζουν λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής τους και δυστυχώς φτηνές λύσεις δεν υπάρχουν. Για Nikon οι δύο καλύτερες για εμένα προτάσεις είναι ο Nikkor 10-24mm, φοβερός σε απόδοση φακός, καλό εύρος, ακριβώς όμως (800 ευρώ καινούριος, τον έχω δει γύρω στα 600 μεταχειρισμένο). Η δεύτερη επιλογή είναι ο tokina 11-20, μεγάλο αδερφάκι του 11-16 που σου πρότεινε και ένας φίλος πιο πάνω στα (610 καινούριος στην Ελλάδα). Καλή ποιότητα κατασκευής (σαφώς καλύτερη από του Nikkor) ανεπαίσθητα λιγότερο καλά χρώματα, πιο γρήγορος (σταθερό f2.8, το οποίο τη μέρα δεν έχει νόημα αλλά σε χαμηλό φωτισμό και μέσα σε κτήρια θα σε βοηθήσει αρκετά). Ο φακός ξυρίζει σε ευκρίνεια από το f4 και μετά. Μόνο μείον είναι η χρωματική απόκλιση που μπορεί να εμφανίσει στις άκρες στα ανοικτά διαφράγματα αλλά πλέον η διόρθωση στο lightroom και αντίστοιχα προγράμματα είναι πολύ εύκολη. Επιπλέον από τα 16mm και μετά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε full frame / 35mm film μηχανή. Προσωπικά έχω δοκιμάσει και τους δύο φακούς και έχω αγοράσει τον tokina ο οποίος δεν με έχει απογοητεύσει. Τον χρησιμοποιώ κυρίως για τοπία και εσωτερικούς χώρους. Σε αυτό που αναφέρεσαι 20% καθημερινές normal φωτογραφίες δεν νομίζω ότι μπορεί να σε καλύψει ένας υπερευρυγώνιος φακός καθώς ο 10-24mm έχει το μεγαλύτερο εύρος και δεν νομίζω ότι το 24mm σε καλύπτει για καθημερινή φωτογραφία. Τα χρήματα είναι αρκετά και αν πάρεις υπερευρυγώνιο θα πρέπει να έχεις υπ όψιν σου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπό συγεκριμμένες συνθήκες, σίγουρα χρειάζεσαι και άλλο φακό (ίσως τον κιτ σου) για καθημερινή φωτογραφιση. Ελπίζω να βοήθησα για οτιδήποτε άλλο στη διάθεσή σου. Φωτό τραβηγμένη με τον Τον Tokina 11-20mm σε Full Frame μηχανή Nikon D750 πάνω από τα 16mm (επεξεργασμένη στο Lightroom) Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2015 από Skopelos_Island 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas.b Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Φιλε τι ενδειξη ειχες στον μετρητη φωτισμου της καθε μηχανης γιατι αποκλυεται στην d3300 να ειχες 0 αφου ειναι υπερφωτισμενη. Εγω πριν τραβηξω κανω πρωτα την φωτομετρηση και αφου παιξω πρωτα με το κλειστρο και μετα με το διαφραγμα διαλεγω τιμη κοντα στο 0 ή και λιγο υποφωτισμενη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blu3_orion Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Παιδια ειναι δύσκολο να βγηκε υπερφωτισμενη καθως αν καταλαβα καλα την ειχε στο auto και μετα σε προφιλ οποτε η μηχανη σιγουρα θα προσαρμοσε τις ρυθμισεις βαση της φωτομετρησης.... Τσεκαρε μηπως εχει ξεμεινει καμια ρυθμιση στο white balance και επιβεβαιωσε οτι ειναι στο auto Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις τωρα εχω ωρα που διαβάζω ξανά το manual της μηχανής και βλέπω οτι αυτή η μηχανή θέλει πολλά μαθηματα εκμάθησης με τα διαφορα προγράμματα που έχει.Τωρα κοίταξα τις τιμές που ρωτάτε f11 , 1/500s , 0EV ,iso 200 ,VR on, focus mode AF-A , AF area mode:auto, scene mode:landscape ,White Balance:auto,0,0 δεν ξερω αν πρεπει να αναφέρω κάτι άλλο,αλλά αυριο με χαρτί θα κάνω manual ρυθμίσεις να δω τα αποτελέσματα.Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου κάπου εδώ στο ιντερνετ ένας βασικός οδηγός για φωτογράφιση με μηχανές αυτής της κατηγορίας nikon.Ποιος άλλος φίλος έχει παρόμοια μηχανή και τι προσέχει βασικά στην αρχή οταν ξεκινάει να φωτογραφίζει ενα θέμα με νικον μηχανή.Εμπειρία με αυτό τον φακό μπορεί να ανεβάσει κάποιος μια φωτογραφία να δω κι εγώ τις δυνατότητες αυτου του φακού.Όσο για την pentax εχω τραβήξει κάτι φωτογραφίες εδώ δίπλα στην λίμνη που είμαι φοβερές,ζωγραφίζει παρότι είναι παλαιό μοντέλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skopelos_Island Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) To φωτόμετρο της μηχανής κάνει πολλές φορές λάθος καθώς προσπαθεί να αναλύσει την εικόνα σε ένα μέσο τόνο του γκρί ώστε να υπάρχει ένας μέσος όρος φωτεινότητας. Ανάλογα με το τι φωτογραφίζουμε επιλέγουμε υποέκθεση ή υπερέκθεση για βέλτιστα αποτελέσματα. Κάθε αυτόματο και ημίαυτόματο πρόγραμμα χωρίς αντιστάθμιση έκθεσης θα αφήσει τη μηχανή να επιλέξει την έκθεση και πολλές φορές μπορεί να κάνει λάθος.Προσωπικά τραβάω το 70% των φωτογραφιών μου στο Α (Προτεραιότητα διαφράγματος) και έχω μόνιμη αντιστάθμιση έκθεσης -0.3 εώς -1.0 κάποιες φορές. Ειδικά στην φωτογραφία της Nikon φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι υπερφωτισμένη, ο ουρανός είναι ξασπρισμένος, όπως και τα περισσότερα χρώματα, καμία σχέση με την άλλη φωτογραφία αλλά και την πραγματικοτητα. Οι παράμετροι που πρέπει να προσέξεις κατά τη γνώμη μου στη φωτογράφιση του τοπίου είναι οι εξής: Αρχικά βάλε τη μηχανή στο manual AF - S: (single servo)AF Area: μονό σημείο ή δυναμική περιοχή Picture control: Vivid (ή έντονο στα ελληνικά)f: από 8 εώς 11, το ιδανικό f του 18-55 είναι το 8 αν θυμάμαι καλά ISO: 100 Active D Lighting: On (ή normal αν έχεις αυτή την επιλογή)Ρύθμισε την ταχύτητα και παρατήρησε ώστε το φωτόμετρο να είναι ελαφρώς στα - (μείον). Πειραματίσου και τράβα 2-3 φωτό με διάφορες υποεκθέσεις. Αν η ταχύτητα σου είναι πάνω από 1/500 κλείσε το VR (το VR πάνω από το 1/500 έχει παρατηρηθεί να χαλάει τις φωτογραφίες, ενώ πρακτικά πάνω από το 1/125 δεν το χρειάζεσαι) Κλείνε επίσης το VR πάντα όταν τοποθετείς τη μηχανή πάνω σε τρίποδο. Τον 18-55 μου τον χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω ελάχιστο όγκο-βάρος αλλά λίγο ζουμ, πχ σε ένα πάρτι, βραδυνή έξοδο, παραλία κτλ, κυρίως δηλαδή για τυπικές φωτογραφίες παρέας. Αύριο αν έχω χρόνο μπορεί να του κάνω μία δοκιμή σε τοπίο και να ποστάρω φωτογραφίες Το white balance ειδικά σε εξωτερικό χώρο δεν θα έπρεπε να κάνει λάθος πάντως. Μπορείς να ρίξεις και μία ματιά στα παρακάτω λινκ στο flikr, σίγουρα αρκετές φωτογραφίες έχουν επεξεργαστεί με κάποιο πρόγραμμα αλλά βλεπω πολύ καλές και ευκρινείς φωτογραφίες με μηχανές πολύ υποδεέστερες της D3300 https://www.flickr.com/groups/nikon18-55/discuss/72157644853621143/ https://www.flickr.com/groups/nikon18-55/discuss/72157630946781664/ Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2015 από Skopelos_Island 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους που με βοηθούν εδώ να καταλάβω τι συμβαίνει με την μηχανή μου.Μιά γρήγορη δοκιμη που έκανα το πρωί εδώ απο το σπίτι μου έδειξε ότι στην θέση Α με iso 100 f8 και το white balance Auto η φωτογραφία ήταν υπερφωτισμένη και ξασπρισμένη όπως αυτή που είχα παραθέσει χθές. Άλλαξα το White balance στην θέση σκίαση και η φωτογραφία ήρθε στην πραγματικότητα του ματιού μας.Άλλαξα ξανά το White στην θέση τοπίο και πάλι καλό αποτέλεσμα είχα.Άλλαξα και στην φωτομέτρηση στο -3 ενα κλικ κάτω δηλαδή απο το 0 και όλα καλά,αλλά καλύτερα ηταν στο 0 θα έλεγα. Πρωτο γρηγορο συμπέρασμα ειναι ότι δεν μετραει σωστά η μηχανή και ρυθμίζει λάθος το white balance. Περισσότερα το μεσημέρι θα κάνω δοκιμές όπως μου προτείνετε και σας ευχαριστώ.Αν κάποιος εχει τον φακό και παρόμοια ή την ιδια μηχανή ας δοκιμάσει σε τοπίο και να μου γραψει τι παραμέτρους έβαλε για μια καλή φωτογραφία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsourakis13 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε γιατί δεν παίρνεις έναν αντάπτορα για να βάζεις στην nikon τον παλιό 18-55? Πιστεύω στα 18mm θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από τον κιτ και ενδεχομένως να μην χρειαζεσαι ακόμα κάποιον ευρυγώνιο. Εγώ βρήκα αντάπτορα Μ42>Nikon και χρησιμοποιώ δύο παλιούς φιλμάτους φακούς στην D3200. Έναν τηλεφακό 75-150 με σταθερό f/4 και έναν 50αρη f/2, με τους οποίους έχω βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες μου. Ειδικά ο 50αρης, παρά την σκόνη που έχει μέσα και το γυαλί του αντάπτορα, είναι τρομερά οξύς και έχει καλή χρωματική απεικόνιση. Ο μόνος λόγος που κρατάω τον 18-55 vr ii είναι το auto focus του και τα 18mm για κανένα τοπίο. Φυσικά οι manual φακοί θέλουν εξοικείωση και πολλή εξάσκηση για να τους μάθεις και να πάρεις αυτά που μπορούν να δώσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sw6juf Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα φίλε υπάρχει αντάπτορας εννοείς να βάλω τους φακούς που έχω απο την pentax στο σώμα της 3300 που έχω τώρα.Πώς τον αναζητάω εκεί στο skroutz για να δώ τι υπάρχει. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2015 από sw6juf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα