antwnic4 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα. Εχω παραγγειλει την sapphire r9 390 και περιμενω να μου ερθει και σκεφτομαι μηπως κανω αναβαθμιση και στην οθονη. Τωρα εχω την W2234S. Εχω διαβασει σχετικα θεματα στο forum, αλλα τα περισσοτερα ξεφευγουν ειτε απο το θεμα ειτε απο το μπατζετ, οποτε δεν με βοηθανε. Οσον αφορα το δικο μου μπατζετ, δε θελω να ξεφυγει πανω απο 300, γιατι πολυ απλα δεν τα εχω. Αναλυση θελω 1080p, δηλαδη δεν θελω να συμβιβαζομαι απο ρυθμισεις για να μπορει να τρεχει κοντα στα 60fps. Ετσι κι αλλιως το budget μου δεν ειναι για παραπανω. Απο παιχνιδια, παιζω ο,τι βρω και μου αρεσει, απο Sid Meier's Pirates μεχρι Witcher 3. Ταινιες και σειρες βλεπω πολυ συχνα. Εχω δει μεχρι τωρα αυτες τις 3 που φαινονται ενδιαφερουσες, αλλα δε ξερω τι παιζει και ποια αξιζει τα λεφτα της περισσοτερο: P2414H, S24E370DL, S2415H. H samsung φαινεται να ειναι η πιο καλη για μενα, αλλα δεν μου καθεται καλα το χρωμα της(ασπρο με γαλαζιο). Ευχαριστω.
Dinos_12345 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ λέω Dell Έχω U2312HM τρίτο χρόνο τώρα και δεν έχει κανένα θέμα.
firepc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Οι samsung ειναι πολυ καλες. Παρε την Samsung αλλα σε 27" αφου ταινιες και σειρες βλεπεις πολυ συχνα http://www.e-shop.gr/othoni-samsung-s27e370d-27-led-full-hd-p-PER.170680
XMorsX Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα. Ερχεσαι διαβασμενος, αυτες που παρουσιαζεις ειναι καλες επιλογες. Η S2415H ειναι η καλυτερη all-round, αλλα και εμενα η προταση μου ειναι η Samsung, καθως εχει freesync το οποιο ειναι πολυ καλο gaming feature, ειδικα σε οθονες με χαμηλο refresh rate. Το χρωμα του πλαισιου δεν ειναι προβλημα, ισα ισα που αυξανει και το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου. Τo προβλημα της ειναι οτι εχει εντονο glow το οποιο φευγει γυρω στο ενα μετρο αποσταση απο την οθονη. Θα πρεπει λοιπον να φροντισεις να εχεις σεβαστη αποσταση. Το αν θες την 24αρα η την 27αρα εκδοση αποφασισε το εσυ. Η καλυτερη σου επιλογη παντως αν φτανεις τα 350 ευρω ειναι η LG 29UM67. 29" 21:9, αναλυση οπου η καρτα σου αποδιδει αριστα, ανωτερο panel απο τις φθηνοτερες IPS (και χωρις το εντονο glow των pls της samsung) και με Freesync. Δες μηπως μπορεις να συγκεντρωσεις το budget να την αγορασεις, ειναι κριμα να πας σε κατι υποδεεστερο. http://www.bestprice.gr/item/2154605471/lg-29um67-p.html?fromq=Lg+29um67+p
Millennium Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Απο αυτες που δειχνεις προτιμησε τη samsung αλλα αν μπορεις να ανεβεις πηγαινε στην Lg 29UM67P.
antwnic4 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα, Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Κατι που ξεχασα να πω, ειναι οτι σπουδαζω Επιστημη Υπολογιστων, και εκτος του gaming και των ταινιων, προγραμματιζω αρκετες ωρες. Σκεφτομουν οταν θα παρω την οθονη, να βαλω αυτη που εχω διπλα και να κανω επεκταση του desktop για να εχω περισσοτερα παραθυρα ανοικτα. Με την 29UM67-P, μαλλον δεν θα χρειαστει να το κανω αυτο, αρα ειναι ενα συν για μενα. Δε ξερω ομως, οι μπαρες δεξια-αριστερα σε σειρες η σε ορισμενα παιχνιδια ποσο θα με ενοχλουν. Επισης, ειναι αρκετα κοντη στο καθετο της και φαινεται λιγο παραξενο. Στα παιχνιδια, απο ο,τι εχω δει, χανει >10fps με τη r9 390 σε σχεση με 1920χ1080. Ο κυριος στοχος μου ειναι να μην κανω πολλες υποχωρησεις στα γραφικα. Αν πρεπει να κανω για τα σημερινα παιχνιδια, σε 1-2 χρονια, η διαφορα στα γραφικα θα ειναι πολυ εμφανης. Οσον αφορα τη samsung και το glow, η αποσταση απο το γραφειο μου ειναι στα 60-80 εκατοστα, αναλογως πως καθομαι, οποτε μαλλον δεν μου κανει η καρτα. Παντως, μιας και η διαφορα ειναι μικρη θα προτιμουσα την 27". Απο τις Dell που ειπα και τη Dell του @Dinos_12345, ποια ειναι καλυτερη σε σχεση με τα λεφτα που κανει; Γενικα, εχω καταλαβει οτι η καθε οθονη αξιζει τα παραπανω ευρω που κανει σε σχεση με την πιο φθηνη, αλλα δεν θελω να ξεφυγω πολυ, πρωτον γιατι πιστευω πως το ματι μου δεν θα καταλαβει τη διαφορα, και δευτερον, οσο πιο ακριβη βγει, τοσο πιο πολυ πρεπει να περιμενω μεχρι να μαζεψω τα λεφτα.
XMorsX Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Από τις dell ποιο συμφέρουσα είναι ή u2515h, με 1440p ανάλυση όμως οπότε σε θα την προτιμούσες. Αλλιώς μετά καινοινδυο που αναφέρει είναι καλές οθόνες, ή s2415h είναι glossy και επομένως έχει καλύτερη εικόνα, αλλά ή p2414hνεχει καλύτερη τιμή στην Ελλάδα. Ή lg έχει γύρω στο 33% μεγαλύτερη ανάλυση, οπότε θα πευτουν κατα τόσο περίπου οι επιδόσεις ( όχι τόσο σωστό αυτό). Δεν πάει όμως εντελώς αναλογικά και ή 390 αποδίδει άριστα σε αυτη την ανάλυση, με μια πτώση γύρω στο 10% με 15% . Αξίζει το χτύπημα λοιπον διότι αγοράζεις καλύτερη οθόνη με πιο ζωντανά χρώματα + freesync για ομαλό gameplay, οπότε συνολικά θα έχεις ανώτερη εμπειρία. Ορίστε benchmarks, έχε υπόψιν σου ότι πλέον το freesync κάνει frame doubling όταν πέφτει κάτω από το κάτω όριο του. http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-vs-ultrawide-21-9-cinematic-pc-gaming Οι μπάρες πάντα ενοχλούν, και ναι το ιδανικο ειναι το μεγεθος μιας 27αρας, αλλά και παλι είναι ή καλύτερη οθόνη που αγοράζεις με αυτό το budget. Οι 80 πόντοι είναι καλή απόσταση για την 24αρα για να μην έχει πολύ glow. Ή 27αρα όμως μάλλον θα θέλει μεγαλύτερη απόσταση.
antwnic4 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Αυτο το video με benchmark ειδα και γω και με "αποθαρρυνε". Η αληθεια ειναι οτι ειναι παρα πολυ ωραια οθονη και οσο πιο πολυ τη βλεπω τοσο πιο πολυ μου αρεσει. Αυτο που με κραταει πισω, ειναι το γεγονος οτι εχει μεγαλυτερη αναλυση και αρα λιγοτερα fps, το οποιο τωρα δεν ειναι τοσο προβλημα, αλλα επειδη σκοπευω να μην αλλαξω καρτα για τουλαχιστον 2-3 χρονια, ισως ειναι στο μελλον. Αυτο, ας πουμε, με την 27 samsung δεν θα ειναι προβλημα. Η οποια εχει επισης freesync. Η διαφορα αυτων των 2 οθονων ειναι τοσο μεγαλη, ωστε καποιος σαν εμενα, δηλαδη χωρις εμπειρια σε θεματα εικονας, να την καταλαβει; Επισης, το glow που λες, ειναι αυτο(τα γραμματα); Οπου το ψαχνω το λενε και σαν backlight bleeding, το οποιο ειναι εντελως διαφορετικο, αν δεν κανω λαθος; Αν ειναι αυτο που εχει το video, τοτε το εχω δει σε οθονες φιλων μου και ειναι πολυ κουραστικο για μενα. Δεν μπορω να καταλαβω ομως το πως εξαφανιζεται οσο πιο μακρια εισαι.
Millennium Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Για ποια 27 samsung μιλας; Το συστημα σου απο οτι θυμαμαι ειναι για καλυτερη οθονη απο αυτες στο ευρος των 250ε.. Η 29UM67P ειναι μια χαρα,μη σου πω οτι αν ησουν πολυ απαιτητικος θα κοιτουσες και σε καλυτερη.Γιατι στο κατω-κατω μια 390 κανει 350-390ευρω,γιατι η οθονη που θα κρατησει παραπανω ναναι φθηνοτερη; Με τη 390 και τις οθονες που αναφερθηκαν δεν θα χεις προβλημα,ισα-ισα σε 1080p 21:9 και 16:9 1440p διαπρεπει αυτη η καρτα.
antwnic4 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Για ποια 27 samsung μιλας; Το συστημα σου απο οτι θυμαμαι ειναι για καλυτερη οθονη απο αυτες στο ευρος των 250ε.. Η 29UM67P ειναι μια χαρα,μη σου πω οτι αν ησουν πολυ απαιτητικος θα κοιτουσες και σε καλυτερη.Γιατι στο κατω-κατω μια 390 κανει 350-390ευρω,γιατι η οθονη που θα κρατησει παραπανω ναναι φθηνοτερη; Με τη 390 και τις οθονες που αναφερθηκαν δεν θα χεις προβλημα,ισα-ισα σε 1080p 21:9 και 16:9 1440p διαπρεπει αυτη η καρτα. H 27 samsung ειναι αυτη: S27E370D. Η αποψη μου ειναι οτι η r9 390 δεν κανει για 1440p. Ποτε, σε κανενα benchmark που εχω δει, δεν εχει τερματισει κανεις γραφικα σε 1440p με 390/970. Και αν δεν τερματιζουν τωρα, σε μερικα χρονια θα υπαρχει μεγαλο προβλημα. Αρα, για μενα μια 1440p οθονη ειναι πεταμενα λεφτα, αφου δεν θα παω σε κατι παραπανω απο 390, για να την αξιοποιησω πληρως. Αλλα, ετσι κι αλλιως μια 27"/29" 1080p οθονη ειναι τεραστια αναβαθμιση σε σχεση με αυτη που εχω. Το περισσοτερο που μπορω να ανεβω ειναι στην lg 1080p 21:9, μονο και μονο γιατι ειναι κοντα στο budget και ισως με βολεψει αρκετα το ultrawide με τη δουλεια του πανεπιστημιου μου.
XMorsX Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Ριχνινατς το anti-aliazing και κάποια ultra σε high θα πιανεις 75fps. Αξίζει τον χτύπημα για να πάρεις καλύτερη οθόνη.
antwnic4 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Ριχνινατς το anti-aliazing και κάποια ultra σε high θα πιανεις 75fps. Αξίζει τον χτύπημα για να πάρεις καλύτερη οθόνη. Λεγοντας καλυτερη οθονη, εννοεις την 29UM67-P; Για την προηγουμενη ερωτηση μου αναμεσα στις S27E370D και 29UM67-P, ποσο μεγαλη διαφορα υπαρχει;
XMorsX Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Λεγοντας καλυτερη οθονη, εννοεις την 29UM67-P; Για την προηγουμενη ερωτηση μου αναμεσα στις S27E370D και 29UM67-P, ποσο μεγαλη διαφορα υπαρχει; Ναι. Η LG θα εχει πολυ λιγοτερο glow, που σημαινει πιο καθαρα χρωματα και πιο βαθυ μαυρο. Επισης το καλυτερο panel σημαινει οτι (εκτος των αλλων) καλυπτει μεγαλυτερο ευρος του sRGB και επομενως αποδιδει πιο ζωντανα και ακριβη χρωματα. Επισης, επειδη εχει μεγαλυτερη αναλυση κερδιζεις σε ευκρινεια.
antwnic4 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Οκ, αφου ειναι ετσι, θα τα δωσω τα παραπανω για την lg. Ευχαριστω για τη βοηθεια! 1
Millennium Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Οι καρτες κατηγοριας 390 (και ανω) ειναι περισσοτερο καρτες για 21:9 1080p και για 1440p.Τα διαφορα site με το ζορι τις κανουν τεστ στα 1080p και κανα δυο εχουν σταματησει να κανουν σε αυτη την αναλυση.. Οι καλες 27 1440p δε ειναι πεταμενα λεφτα,με τα καλυτερα πανελ που εχουν,το μεγαλυτερο workspace και τα gaming features που απεκτησαν ειναι ξεκαθαρα στο πανω επιπεδο των οθονων.Επισης την οθονη την παιρνει κανεις για το συστημα,οχι για τη καρτα και τα παιχνιδια μονο.Αν και κοιτας αυτα να συνδυαζονται καλα δεν ειναι και το καλυτερο να μενει καποιος με χειροτερη οθονη λογω "φοβου" με τις καρτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα