Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Εγώ δεν ανέφερα τι προτείνει η κάθε αντιπροσωπεία , είπα ότι πάω by the book.

Τότε θα πρέπει να διαβάσεις καλύτερα το book γιατί έχεις μπερδέψει τις προδιαγραφές με τις προτάσεις. Αυτό που προβλέπει ο κάθε κατασκευαστής είναι η χρήση αντιψυκτικού που καλύπτει συγκεκριμένες προδιαγραφές (πχ VW Norm G11), η εγγύηση που σου δίνει ισχύει κανονικά αν χρησιμοποιείς οποιοδήποτε καλύπτει τις προδιαγραφές που ορίζει (ακόμα και αν το αγόρασες από τα lidl), και φυσικά προτείνει το δικό του μόνο και μόνο για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις μην λέμε ξανά και ξανά τα ίδια, το θέμα μας εδώ ΔΕΝ είναι το σούπερ ντούπερ αντιψυκτικό της Toyota που αναφέρεις, είναι τι αραίωση χρειάζεται το g11 που αγόρασε ο φίλος. Αν αγόρασε πχ το παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/23973287/Valeo-Protectiv-35-Αντιψυκτικό-G11-20-C-Μπλε-4lt.html

τότε ΔΕΝ χρειάζεται αραίωση, αν έχει αγοράσει κάποιο άλλο συμπυκνωμένο χρειάζεται αραίωση, άσχετα τι λέει το manual της Toyota. 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, piiii είπε

Αναλόγως τι γράφει πάνω το μπουκάλι. Αν είναι premixed το βάζεις απευθείας για το συμπλήρωμα. Αλλιώς χρειάζεται πρώτα ανάμειξη με απεσταγμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που θα έχει πίσω για να φτάσεις την αντιψυκτική προστασία που έχεις ήδη στο κύκλωμα του ψυγείου, και έπειτα να το συμπληρώσεις στο δοχείο.

καποια θελουν νερό βρύσης και όχι απεσταγμένο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Είσαι σίγουρος; Νερό βρύσης = 'άλατα... Δεν νομίζω να κολλάνε μεταξύ τους.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, piiii είπε

Είσαι σίγουρος; Νερό βρύσης = 'άλατα... Δεν νομίζω να κολλάνε μεταξύ τους.

Κοίτα το θεμα απο την αρχή,εχει αναφερθεί.Οπως και να έχει ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτό με το νερό βρύσης είναι ισχυρισμός κάποιων - ελάχιστων - μηχανικών, δεν έχει τύχει όμως να το έχω δει γραμμένο κάπου.

Προσωπικά ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή του αντιψυκτικού, να ένα παράδειγμα για g11 που ρώτησε ο φίλος παραπάνω:

Το νέο διάλυμα HEPU MAXXUS Αντιψυκτικό G11 χρειάζεται αραίωση

με απιονισμένο νερό ή με νερο χαμηλής περιεκτικότητας σε μέταλλα (Μη προτεινόμενο)

https://www.autotec.gr/hepu-maxxus-antipsuktiko-g11-mple-1.5-l.html

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Κοίτα το θεμα απο την αρχή,εχει αναφερθεί.Οπως και να έχει ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή

Έχεις δει στις οδηγίες κάποιου κατασκευαστή να μιλάει για ανάμιξη με νερό βρύσης?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας. Πήρα το g11 της swag και οι μόνες οδηγίες είναι αυτές που φαίνονται στην εικόνα. Από ότι καταλαβαίνω φαίνονται οι αναλογίες πχ γράφει για max -36 βαθμούς θέλει ίση αναλογία νερού με το αντιψυκτικο άμα καταλαβαίνω καλά. Δηλαδή εγώ θα πρέπει να γεμίσω το αμάξι ώστε να πάει στο μαξ με ίση ποσότητα νερού με αντιψυκτικο; Επίσης, τι ρόλο παίζουν οι διαφορετικές θερμοκρασίες που αναγράφονται; Τέλος, λογικά θα βάλω απιονισμενο για σιγουριά γιατί δεν γράφει πουθενά πάνω στην συσκευασία τι είδος νερού θέλει. 

6DAC91A0-A3B8-407E-94D5-EA984656E053.jpeg

Επεξ/σία από colombiano747
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

Πρώτον ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σας. Πήρα το g11 της swag και οι μόνες οδηγίες είναι αυτές που φαίνονται στην εικόνα. Από ότι καταλαβαίνω φαίνονται οι αναλογίες πχ γράφει για max -36 βαθμούς θέλει ίση αναλογία νερού με το αντιψυκτικο άμα καταλαβαίνω καλά. Δηλαδή εγώ θα πρέπει να γεμίσω το αμάξι ώστε να πάει στο μαξ με ίση ποσότητα νερού με αντιψυκτικο; Επίσης, τι ρόλο παίζουν οι διαφορετικές θερμοκρασίες που αναγράφονται; Τέλος, λογικά θα βάλω απιονισμενο για σιγουριά γιατί δεν γράφει πουθενά πάνω στην συσκευασία τι είδος νερού θέλει. 

Σωστά το κατάλαβες με τις αναλογίες, όμως πρώτα θα ανακατέψεις το αντιψυκτικό με το νερό και μετά θα το βάλεις στο αυτοκίνητο. Οι διαφορετικές θερμοκρασίες που βλέπεις είναι η αντοχή του αντιψυκτικού στο ψύχος, αν προσθέσεις 50% νερό τότε το μείγμα αυτό θα αντέχει μέχρι και -36 βαθμούς χωρίς να παγώσει.

Πάντως λίγο απίθανο να μην λέει τι νερό να χρησιμοποιήσεις, και η φωτό που έβγαλες εκτός του ότι δείχνει μόνο τα μισά είναι και πολύ θαμπή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Σωστά το κατάλαβες με τις αναλογίες, όμως πρώτα θα ανακατέψεις το αντιψυκτικό με το νερό και μετά θα το βάλεις στο αυτοκίνητο. Οι διαφορετικές θερμοκρασίες που βλέπεις είναι η αντοχή του αντιψυκτικού στο ψύχος, αν προσθέσεις 50% νερό τότε το μείγμα αυτό θα αντέχει μέχρι και -36 βαθμούς χωρίς να παγώσει.

Πάντως λίγο απίθανο να μην λέει τι νερό να χρησιμοποιήσεις, και η φωτό που έβγαλες εκτός του ότι δείχνει μόνο τα μισά είναι και πολύ θαμπή.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αρα, λογικα αμα το κανω 50-50 θα ειμαι κομπλε. Οριστε και η φωτο της συσκευασιας. 217772580_525560395424791_6785074305782432570_n.jpeg.a4854d36a36a142392a4f164be11450d.jpeg

222784006_353654572981988_7613082733412005322_n.jpeg

226906548_2257680777696798_652317628721452029_n.jpeg

Δημοσ.
Στις 19/12/2015 στις 6:35 ΜΜ, Chris_saxo vts είπε

Κοίτα, κ τα ενισχυτικά που λες μερικοί λένε ότι όντως κάνουν δουλειά. Φίλος χρησιμοποιούσε τα motorkote κ τώρα χρησιμοποιεί τα cera tec κ βλέπει όντως διαφορά.

Ναι, saxo έχω. Εγώ ξέρω πως όλα τα μοτέρ αλουμινίου παίρνουν g12 υγρό, κ μου το πρότεινε άτομο που είναι εισαγωγέας της yacco στη Θεσσαλονίκη κ τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Το ίδιο άτομο μου είχε πει να βάζω απιονισμένο νερό.

Το απιονισμένο νερό μόνο κακό μπορεί να κάνει μόνο νερό βρύσης η φαρμακευτικο νερό το οποίο είναι πανακριβο

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Πυρηνικη φυσικη κανατε το ψυκτικο.Το νερο το κατηργησα εδω και μια 20ετια.Υπαρχουν ετοιμες λυσεις με τις τελειες αναλογιες απο τους κατασκευαστες και εσεις θελετε να ειστε master chef, με το γραμμαριο και το ml.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, colombiano747 είπε

Οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν δύο ειδών αντιψυκτικά . Έτοιμο προς χρήση και συμπυκνωμένο το οποίο αναμιγνύεις με νερό βρύσης και όχι απιονισμένο. Το απιονισμένο γίνεται με χημική διαδικασία και απαγορεύεται. Απεσταγμένο νερό της βροχής ναι απιονισμένο όχι. Απιονισμένο μόνο στους καθαριστήρες να μην πιάνουν άλατα τα πιτσιληστήρια. 

Το ίδιο κάνει και η συγκεκριμένη εταιρείας  όπως βλέπεις στα δύο πρώτα . Αυτό που πήρες είναι συμπυκνωμένο και το αναμιγνύεις σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν δύο ειδών αντιψυκτικά . Έτοιμο προς χρήση και συμπυκνωμένο το οποίο αναμιγνύεις με νερό βρύσης και όχι απιονισμένο. Το απιονισμένο γίνεται με χημική διαδικασία και απαγορεύεται. Απεσταγμένο νερό της βροχής ναι απιονισμένο όχι. Απιονισμένο μόνο στους καθαριστήρες να μην πιάνουν άλατα τα πιτσιληστήρια. 

Το ίδιο κάνει και η συγκεκριμένη εταιρείας  όπως βλέπεις στα δύο πρώτα . Αυτό που πήρες είναι συμπυκνωμένο και το αναμιγνύεις σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επειδή έχεις και εσύ Opel . Εγω στο Opel Corsa C έκανα αλλαγή ψυγείου νερού και τρόμπας και του έβαλα το γνήσιο της GM - Dexcool . Είναι πιο φθηνό απο αυτά που αναφέρεις . Εμένα θέλει 5 λίτρα σύνολο . Πήρα 3 λτ Dexcool και το υπόλοιπο νερό βρύσης , το αναφέρει και επάνω στήν συσκευασία κιόλας . Αναλώσιμη ζημιά είναι το ψυγείο εμένα είχε βουλώσει  , αλλα πολύ κάτοχοι βάζουν κακής ποιότητας ή ακόμη και σκέτο νερο βρύσης ( ότι πιο χειρότερο) για το σύστημα ψύξης )

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά οι μισοί λετε απιονισμενο ή άλλοι νερό βρύσης. 😄 τι να βάλω εν τελεί αφού δεν έχει οδηγίες με τι συγκεκριμένο νερό να το αναμειξω; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...