Barbara1980 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα Υπάρχει ρουτερ με wifi στο ισόγειο. Μέχρι τον δεύτερο όροφο πιάνω μια χαρά, στον τρίτο όμως χάνεται και πιάνω αποκλειστικά στο μπαλκόνι. Υπάρχει τρόπος να αυξησω το σήμα του wifi χωρίς να αλλάξω ρούτερ; Αν πάρω κάποιο repeater και το βάλω σε πρίζα στον τρίτο, θα μπορέσει να παίρνει σήμα από το router και να σύνδεσω από εκεί το κινητό και ένα λάπτοπ;
akisgd Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Αλλάζει κεραία το ρούτερ που έχεις ή είναι fixed; Θα ήταν μία λύση να βάλεις μια καλύτερη κεραία με περισσότερα db. Αλλιώς με ένα repeater όπως γράφεις θα κάνεις δουλειά...
bobptz Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Αν η κεραία είναι κατακόρυφη (ως συνήθως) τότε το πιο ενισχυμένο σήμα πάει οριζόντια. Αν βάλεις την αντένα παράλληλα με το έδαφος, τότε ίσως πάει το σήμα μέχρι και τον τέταρτο όροφο. Σκέψου για wifi booster. Όμως αυτά βγάζουν 1W που είναι πολλαπλάσια του νόμιμου. Ίσως είναι βλαβερά για την υγεία: http://www.dhgate.com/store/product/1set-1w-wifi-2-broadband-wlan-signal-booster/130239716.html Δες και αυτό: http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l=257028&a=257028&po=1,00.asp Εγώ θα τραβούσα εξωτερικό καλώδιο UTP.
Barbara1980 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Καλώδιο utp δυστυχώς δεν μπορώ να τραβήξω - αν και το σκέφτηκα ομολογουμένως. Αυτήν την στιγμή που γράφω, είμαι με μία γραμμή από τις 5 σε laptop κι αυτό κατόπιν ολόκληρης αλχημείας για να το καταφέρω να συνδεθεί. Αν βάλω στην άκρη στο δωμάτιο ένα repeater, θα συνδεθεί με περισσότερο σήμα; Το router είναι ένα zte και δεν μπορεί να αλλαχθεί προς το παρόν - οπότε δυστυχώς και την ξέχασα αυτήν την λύση. Στο interface, αν δει το router 6-7 συσκευές μαζί τα.. τινάζει. Αν συνδεθεί το repeater, θα φαίνεται σαν συσκευή έτσι δεν είναι; Τα κινητά και το laptop θα συνδεθούν πάνω στο repeater ή θα τα βλέπω και στο interface; Κάτι ακόμη: Ο υπολογιστής έχει πάνω pci-e για ασύρματο δίκτυο, την Realtek RTL8168D/8111D. Υπάρχει περίπτωση να συνδεθώ ασύρματα στο wifi και να μοιράσω και στο σπίτι μέσω αυτής;
bobptz Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 >>> Καλώδιο utp δυστυχώς δεν μπορώ να τραβήξω - αν και το σκέφτηκα ομολογουμένως. <<< Εγώ το έχω κάνει για να συνδέσω δύο απομακρυσμένα δωμάτια διαμερίσματος. Δύο τρύπες σε εξωτερικούς τοίχους και 16 μέτρα καλώδιο. >>> Αν βάλω στην άκρη στο δωμάτιο ένα repeater, θα συνδεθεί με περισσότερο σήμα; <<< Όχι φυσικά. Αν το repeater έχει πομπό/δέκτη με παρόμοια ισχή με το λαπτοπ, θα υδρώνεις για να συνδέεται και στο τέλος απλά θα διμιουργεί έξτρα καθυστέρηση. Το repeater θα το βάλεις κάπου ενδιάμεσα, δηλαδή κάπου κοντά στο πάτωμα του δεύτερου ορόφου. >>> Στο interface, αν δει το router 6-7 συσκευές μαζί τα.. τινάζει. Αν συνδεθεί το repeater, θα φαίνεται σαν συσκευή έτσι δεν είναι; Τα κινητά και το laptop θα συνδεθούν πάνω στο repeater ή θα τα βλέπω και στο interface; <<< Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος: Το wifi του router εξαντλείται από τις πολλές συσκευές. Ότι συνδεθεί στο repeater, το γλυτώνεις από το router-wifi και το βοηθάς. Επειδή όμως θα δέχεται IP από το DHCP του router, θα συνεχίσεις να βλέπεις όλες τις συσκευές στην ανάλογη οθόνη του router. Δοκίμασες να βάλεις την κεραία του wifi οριζόντια, μήπως σου λύσει το πρόβλημα? >>> Ο υπολογιστής έχει πάνω pci-e για ασύρματο δίκτυο, την Realtek RTL8168D/8111D. Υπάρχει περίπτωση να συνδεθώ ασύρματα στο wifi και να μοιράσω και στο σπίτι μέσω αυτής; <<< Αν δίνει δυνατότητα το driver της κάρτας να το κάνει και repeater, δες το. EDIT: Είχα πεί ότι : Ότι συνδεθεί στο repeater, το γλυτώνεις από το router-wifi και το βοηθάς. Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Όλο το traffic του repeater θα πρέπει να πηγαίνει με wifi στο αρχικό router. Έτσι ο πομπός/δέκτης του αρχικού router δε γλυτώνει τίποτε.
rfc Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 repeater μπορεις να βαλεις αλλα θα εχεις μιση ταχυτητα να ξερεις.
κκρκ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Παρε αυτο κ δεν θα εχεις κανενα θεμα . εχω τ ρουτερ εξω απο την πορτα μ με 5 γραμμες κ το πιανω απο τον κατω οροφο διαγωνια ολης της πολυκατοικιας με 3. απλα βαλτο να εκπεμπει με αλλο ονομα απ το ρουτερ σ , ειναι πολυ ευκολο το σεταπ μην σ αγχωνει https://www.skroutz.gr/s/2750956/TP-LINK-TL-WA850RE.html?from=best_picks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα