Passworld Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2003 geia sas pedia, thelo na agoraso enan ypologisti mexri 1200 euro (as kanei kai akrivos 1200) xoris othoni mono to kouti, episis den me endiaferi na exei mesa oute dvd (exo). ton ypologisti tha to xrisimopiiso gia maketes, 2d animation, poly ligo 3d, kai na ftiaxno site. ti protinete?? parakalw kathe voithia politimi. 8) tora exo 1,7 p4 512 rdrum rambus 800mhz qdi platinix 4 40gb skliro western, kai o kainourio tha ithela na pigeni arketa pio grigora apo auton pou exo. (piesi logo doulias)
Passworld Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 episis ti lete gia auto ?? ΚΟΥΤΙ INNOVATOR MIDI TOWER DLX 350W ΜΑΥΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 55 € (18741 δρχ) 1 55 € (18741 δρχ) INTEL PENTIUM 4 NORTHWOOD 3,00GHz - 800 - BOX 312.39 € (106447 δρχ) 1 312.39 € (106447 δρχ) MICROSTAR MSI 865PΕ NEO2-LS RETAIL 123.83 € (42195 δρχ) 1 123.83 € (42195 δρχ) KINGSTON KHX3200 512MB PC3200 400MHz HYPERX x2 305.6 € (104133 δρχ) CREATIVE LIVE PLAYER 5.1 BULK 31.5 € (10734 δρχ) 1 31.5 € (10734 δρχ) MAXTOR 6Y120M0 120GB - 8MB CACHE - SERIAL ATA 119.8 € (40822 δρχ) 1 119.8 € (40822 δρχ) NEC DVD+/-R/RW ND-1300Α RETAIL 146.7 € (49988 δρχ) 1 146.7 € (49988 δρχ) LG 17'' CRT 710BH TCO99 h othoni den me apasxoli apla thelo ali mia gia ena micanima pou exo. 145.29 € (49508 δρχ) 1 145.29 € (49508 δρχ) ATI OEM RADEON 9200 256MB DVI + TVOUT RETAIL 96.87 € (33008 δρχ) 1 96.87 € (33008 δρχ) Αξία προϊόντων (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ): 1336.98 € (455576 δρχ)
Angelcrow Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δύσκολη εποχή διάλεξες κατά την άποψη μου για να αλλάξεις. Από την στιγμή που το χρησιμοποιείς για δουλεία και ειδικά για μακέτες ,2d animation,λίγο 3d κλπ νομίζω ότι το μόνο που αξιζει να πάρεις είναι Amd 64 επεξεργαστή.Υπάρχει στην αγορά αλλά θα τον χρυσοπληρώσεις. Συν τιs άλλης είναι ένας επεξεργαστής που στο άμεσο μέλλον θα βελτιωθεί πάρα πολύ από άποψη σχεδιασμού και επιδόσεων. Μάλιστα με τα καινούρια windows 64bit ο επεξεργαστής θα φυσάει.Θα βγούν και οι εφαρμογές 64bit σχεδιασμού και οι επιδόσεις και οι χρόνοι δουλείας θα μειωθούν κατά πολύ. Κατά συνέπεια ο νέος υπολογιστής που θέλεις να αγοράσεις αποτελεί και πάγιο εξοπλισμό της εργασίας.Συμπερασμα δεν θα λυπηθείς ούτε ευρώ. Το συμπέρασμα είναι ότι αν δεν πάρεις 64bit επεξεργαστή τώρα του χρόνου οπωσδήποτε θα κλαις τα λεφτά σου και αυτή την στιγμή για desktop pc υπάρχει μόνο από την amd Προτείνω γενικά: Amd athlon 64bit motherboard me nforce 3 ,serial ata, raid, lan Τουλάχιστον 2Χ512 ram ddr 400 2,5ns (μάρκα Κιngston lifetime warranty) Σκληρό δίσκο ανάλογα με τις απαιτήσεις σου αλλά οπωσδήποτε serial ata,αν χρειάζεσαι και δεύτερο πάρε ένα ata 100 wd 8mb cache me οποια χωριτικότητα θες εσύ. Σου μιλάω για διαφορτικό τύπο σκληρού όσο αφορά τον δεύτερο (αν τον χρειάζεσαι φυσικά γιατί στον δεύτερο σκληρό σε νοιάζει η χωρητικότητα και όχι η ταχύτητα και οι ata100 είναι γενικότερα πιο φτηνοί αλλά πιο αργοί από τους serial ata. Η μόνη περίπτωση που θα χρειαστεί να πάρεις δύο serial ata σκληρούς δίσκους είναι να θέλεις να κάνεις συστυχία raid(αυτό να το ψάξεις λίγο γιατί λένε ότι έχεις πολλά πλεονεκτήματα με raid σκληρους αλλά εγώ δεν ξέρω να σου πω τίποτα πάνω σε αυτό) κουτί οπωσδήποτε καλό thermatek (κάπως έτσι το λένε) τροφοδοτικό antek 500 wat γενικότερα όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο Για κάρτα γραφικών δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι συγκεκριμμένο Λυπάμαι που δεν μπορώ να προτείνω ένα συγκεκριμένο configuration με μάρκες και μοντέλα αλλά κατά την γνώμη μου αυτός είναι περίπου ο δρόμος που πρέπει να κινηθείς Κάνε μία έρευνα αγοράς και επισκεψου και το site από ένα μαγαζί για να φτιάξεις ένα μηχάνημα σαν και αυτό που σου πρότεινα και να δεις που πάει περίπου η τιμή Τέλος πήγαινε και στο http://www.pctech.gr αν θυμάμαι καλά και ρώτα εκεί σίγουρα ξέρουν να σου πουν.Πάνω κάτω τα ίδια θα ακούσεις αλλά με συγκεκριμένες μάρκες και κοστολόγιο
Powerfull Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2003 Ο αντίλογος : Η λογική του <<πάρε αυτό γιατί είναι καλήτερο και έχει ποιό πολύ μέλλον>> δεν είναι πολύ τις εκτίμησής μου. Αν ο Athlon 64 και οι μητρικές του είναι ακόμα πανάκριβες, τότε πιθανόν να σου έρθει ποιό φτηνά να πάρεις έναν P4 3.0 σήμερα και να πάρεις ΚΑΙ τον Athlon 64 αύριο. Δεν περιμένουμε ποτέ να βγεί κάτι καλήτερο που αναμένεται γιατί και τότε θα υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο που περιμένουμε. Ο Athlon 64 επί του παρόντος κάνει 2-3 φορές τα λεφτά του p4 3Ghz χωρίς να προσφέρει τις 3πλάσιες επιδόσεις, το ίδιο και η μητρικές του. Ας μην ξεχνάμε ότι αφού είσαι και επαγγελματίας θα αναγκαστείς να αγοράσεις και τα windows 64 αυθεντικά. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις έναν P4 3.0 αφού θέλεις κάτι δυνατό και άμεσα (Οι AMD επεξεργαστές είναι πολύ καλοί σε χαμηλότερες συχνότητες αλλά στις μεγάλες μας τα χαλάνε και από σχέση τιμής/απόδοσης), μια όμορφη και φτηνή μητρική (θυμήσου οτι αύριο ούτος η άλλως για ένα κομμάτι ψωμί θα τη δώσεις) με serial ata raid και 2 serial ata 120GB δίσκους σε striping (διπλασιάζει τη ταχύτητα εγγραφής/ανάγνωσης το raid, οι serial ata δίσκοι δεν είναι επί του παρόντος ποιό γρήγοροι από τους ATA100, αλλά έχουν μικρή διαφορά τιμής και μπορείς να τους κρατήσεις και με το νεο μηχάνημα λογικά), άσε το ακριβό τροφοδοτικό αλλά μην πάρεις και κανένα 300ρι γιατί ο p4 τρώει πολλά Watt, οστόσο μην το τραβάμε και πολύ γιατί είναι το μόνο από τα εξαρτήματά σου που έχει σημαντική κατανάλωση ρεύματος,και πάρε ένα καλό UPS. Όσο για τις μνήμες, πάρε 2x512 (η μνήμη δεν πάει ποτέ χαμένη), αλλά πάρε επώνημες μόνο αν σου βγαίνει το budget. Την κάρτα ήχου χέστην, η μητρική σου 99.999999% θα έχει ενσωματομένη και δεν νομίζω να θες το μηχάνημα για να βλέπεις DVD. Ο codec δεν νομίζω να τρώει resources από το μηχάνημα μόνο και μόνο με τη παρουσία του για να έχει νόημα. Επίσης υπάρχουν μητρικές με ενσωματομένες κάρτες γραφικών που όμως ΔΕΝ κλείνουν την AGP, οπότε μπορείς να βάλεις κάπια άλλη αν το επιθυμήσεις αργότερα.
ibanez Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 1. Arxizeis me Motherboard mono se Gigabyte, ASUS h' ABIT. Tipote allo. 2. Vazeis HD me toulaxiston 7200RPM kai 3 xronia eggiisi. Akoma kalytera SATA h' SCSI. OXI Seagate!!! 3. CPU se P4 na exei to motherboard Intel chipset kai na dexetai mexri 8 syskeves gia na mpei to kathe drive mono tou. Gia AMD ta idia me chipset VIA h' nForce. 4. Mnimi, eponimi kai mono!!!!, oso perisoteri toso kalytera, tha sou elega 1GB toulaxiston. 5. Karta grafikon, se 2D iksera pali oti einai poly kales oi Matrox, tora vevaia eimai fanatikos nVidia! 6. Karta ixou an den se apasxolei idietera, xrisimopoieis tou Motherboard. 7. Recorder: TEAC 8. An thes na rikseis tin timi, rikse apo tin CPU, akoma kai se Celeron. Ena mikro overclock voithaei panta!!! 9. Se kamia periptosi min tsigkounefteis se motherboard kai disko. 10. Me 1200Euro, perenis fovero mixanima an to stiseis kala!!!
insomniaK Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2003 Δε θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις, αλλά αφού δουλεύεις με σχεδιαστικά και τέτοια έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να πας στα "Μηλαράκια"; (Μην αρχίσετε τα της τιμής, είναι ακριβότερο, αλλά αφού είναι τόσο εξειδικευμένη η χρήση του, αξίζει να δώσεις κατιτίς παραπάνω.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.