Rheinmetall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σας φίλοι, μια γνωστή μου μου ζήτησε την βοήθεια μου ως προς το εξής: έχει ένα λαπτοπ που για κάποιον λόγο, το είχε δώσει κάπου και της εγκατεστησαν τα πειρατικά Windows 7, και θέλει να επαναφέρω το λαπτοπ στο αρχικό του λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι τα Vista, και τα οποία είναι και νομιμότατα εφόσον έτσι το αγόρασε το μηχάνημα. Η ερώτηση είναι: εγώ τί χρειάζομαι για να επανεγκαταστήσω τα αυθεντικά Vista; Από κάτω έχει το αυτοκόλλητο με τον κωδικό των Windows. Από κει και περα τί χρειάζομαι; Πρέπει να κατεβάσω τα Vista από το ίντερνετ και να φτιάξω bootable dvd; Δεν είμαι και ο πιο ειδικός αλλά είναι κρίμα να πετάει λεφτα, μήπως να προσπαθήσω να το κάνω εγώ. Ευχαριστώ πολύ.
Neg Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σας φίλοι, μια γνωστή μου μου ζήτησε την βοήθεια μου ως προς το εξής: έχει ένα λαπτοπ που για κάποιον λόγο, το είχε δώσει κάπου και της εγκατεστησαν τα πειρατικά Windows 7, και θέλει να επαναφέρω το λαπτοπ στο αρχικό του λειτουργικό σύστημα το οποίο είναι τα Vista, και τα οποία είναι και νομιμότατα εφόσον έτσι το αγόρασε το μηχάνημα. Η ερώτηση είναι: εγώ τί χρειάζομαι για να επανεγκαταστήσω τα αυθεντικά Vista; Από κάτω έχει το αυτοκόλλητο με τον κωδικό των Windows. Από κει και περα τί χρειάζομαι; Πρέπει να κατεβάσω τα Vista από το ίντερνετ και να φτιάξω bootable dvd; Δεν είμαι και ο πιο ειδικός αλλά είναι κρίμα να πετάει λεφτα, μήπως να προσπαθήσω να το κάνω εγώ. Ευχαριστώ πολύ. Σου έχω μία πιο εύκολη μέθοδο για νόμιμα Windows, αν μπορείς να αγοράσεις μέσω ίντερνετ, πάνε στο eBay δώσε 15-18ευρώ και αγόρασε μία άδεια Windows 7 Professional και με το CD-Key μπορείς να εγκαταστήσεις τα 10 αντί για τα 7. Διαφορετικά αν θες οπωσδήποτε τα Vista τότε βρες ένα ISO με την έκδοση που υποστηρίζει το CD Key κάτω από το λάπτοπ κάνε ενα Bootable USB με το: https://www.microsoft.com/el-gr/download/windows-usb-dvd-download-tool και εγκατέστησε τα.
Georgc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 http://www.pcsteps.gr/38069-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-vista-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1/
Euclides Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Πρέπει να κατεβάσω τα Vista από το ίντερνετ και να φτιάξω bootable dvd; Αν αυτός που φόρτωσε τα Windows 7 διέγραψε και το recovery partition που πιθανόν είχε ο δίσκος του laptop, και επιπλέον δεν υπάρχει recovery DVD, αυτό πρέπει να κάνεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει 'επίσημη' ιστοσελίδα της Microsoft για να κατεβάσεις ένα αυθεντικό ISO των Vista. Κυκλοφορούν διάφορα ISO στο διαδίκτυο, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι πειραγμένα και το τι είδους πείραγμα έχουνε υποστεί. Άρα, αν θέλεις να είσαι νόμιμος και δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ένα αυθεντικό DVD με τα Vista, η μόνη σου ίσως επιλογή είναι να αγοράσεις ένα κλειδί για τα Windows 7 από το eBay με 25€. Και δεδομένου ότι τα Windows 7 που πέρασε στο laptop είναι πειρατικά, άρα ενδεχόμενα και πειραγμένα, κάνεις αναβάθμιση και καθαρή εγκατάσταση των Windows 10.
Rheinmetall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! θα την ρωτησω αν υπαρχει recovery disk, αλλά δεν ελπίζω... Αν όχι, για να συνοψίσω η διαδικασία είναι: 1. κατεβάζω iso των Vista, (ή φτιάχνω εγώ το iso από τα επιμέρους αρχεία), 2. το κάνω bootable dvd- έχω ήδη το magic iso που με βολεύει αρκετά, 3. με κάποιο κουμπι, F8 ή αλλο, αλλάζω τα bios ώστε ως πρώτη επιλογή εκκίνησης να είναι το cd/dvd, 4. κάνω την εγκατάσταση και βάζω το product key όταν μου ζητηθεί. Η άλλη λύση με το ebay είναι καλή μεν, αλλά δεν μπορώ την διαδικασία να κάθομαι να εξηγώ τον μαγικό κόσμο του ebay, το paypal και όλα αυτά και στο τέλος να πληρώσω εγώ το key...Προτιμώ να κάνω εγκατάσταση των Vista, if you know what I mean.
Georgc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 νομιζω ο οδηγος του pcsteps παραπανω γραφει αναλυτικα! στο bios με καποιο πληκτρο f1-f12 η και το delete. ακομα μια λυση ειναι να γινει παραγγελια των δισκων επαναφορας-αποκαταστασης του προεγκατεστημενου λειτουργικου με τους driverς κτλ απο την κατασκευαστρια εταιρεια,κοστος απο 30 εως 50 € συνηθως με αντικαταβολη χωρις paypal
Rheinmetall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 ναι όντως ο οδηγός του pcsteps είναι καταπληκτικός. Πολύ επεξηγηματικός και εύκολος να καταλάβεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Στον οδηγό από το pcsteps τα iso δεν είναι αυθεντικά. Μόνο από το digital river ήταν αυθεντικά που συνεργαζόταν με ms κάποτε, το οποίο έχει κλείσει.
Rheinmetall Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Στον οδηγό από το pcsteps τα iso δεν είναι αυθεντικά. Μόνο από το digital river ήταν αυθεντικά που συνεργαζόταν με ms κάποτε, το οποίο έχει κλείσει. το οποίον τί σημαίνει; θα βγάζει πάλι μηνύματα ότι έχετε πέσει θύμα απάτης κτλ; Άμα έχω αυθεντικό product key των Vista δεν με καλύπτει αυτο;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Σε καλύπτει, αλλά σε άλλη απάντηση που ποσταρα το λινκ από pcsteps σβήστηκε από διαχειριστή του forum. Η μονη επίσημη ιστοσελίδα είναι της Microsoft που βάζεις το κλειδί και κατεβάζεις νόμιμα το iso για τα 7αρια. Τα vista δεν υποστηρίζονται για κατέβασμα iso πλέον.
Euclides Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 το οποίον τί σημαίνει; θα βγάζει πάλι μηνύματα ότι έχετε πέσει θύμα απάτης κτλ; Άμα έχω αυθεντικό product key των Vista δεν με καλύπτει αυτο; Σημαίνει ότι δεν ξέρεις το τι μπορεί να έχουν προσθέσει στο ISO. Από τίποτα, μέχρι ιούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα