41ex Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ο πεζός δεν είναι υποχρεωτικό να έχει δίπλωμα και να γνωρίζει τον κοκ. Ο πεζός μπορεί να είναι ανήλικος, ηλικιωμένος, κουφός, τυφλός, χαζός, αφηρημένος, αργός και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Ο πεζός στο πεζοδρόμιο (αν υπάρχει) αντιμετωπίζει ένα σωρό εμπόδια που δεν του επιτρέπουν να κινείται συνέχεια πάνω σε αυτό. Το 90% των οδηγών δεν σταματάνε σε διάβαση. Ο οδηγός έχει το δίπλωμα αυτός έχει και την ευθύνη! Η μόνη περίπτωση να χτυπήσεις πεζό και να έχεις δίκιο είναι αν τον βρεις ξαφνικά μπροστά σου σε εθνική οδό αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου όφειλες να τον δεις και να προσέχεις. Όσον αφορά τα βρισίδια που σου έχωσε δεν έχουν σχέση με το ότι ήταν πεζός αλλά με το ότι ήταν κάφρος και έπρεπε να του τα ανταποδώσεις!
tarantules Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Όταν είμαι πεζός και περιμένω πχ σε μια διασταύρωση να περάσω απέναντι και με αφήνει ο οδηγός να περάσω (είτε έχει διάβαση και είναι υποχρέωση του οδηγού είτε δεν έχει και προς τιμήν του με αφήνει), εγώ διασχίζω χωρίς χρονοτριβές το δρόμο για να φύγει το αμάξι... Όταν είμαι από τη θέση του οδηγού, και επειδή έχω την κακιά συνήθεια να δίνω σε όλους ανεξαιρέτως τους πεζούς προτεραιότητα ακόμα και να μην έχει διάβαση αλλά να βλέπω οτι περιμένει υπομονετικά μπας και κάποιος τον αφήσει, έχω παρατηρήσει οτι αρκετοί όχι μόνο δεν διασχίζουν το δρόμο με κανονικό βήμα αλλά πάνε όσο πιο αργά και επιδεικτικά γίνεται....Το έχει κάνει σε κανέναν σας αυτό; Γιατί το κάνουν αλήθεια; Ώρες ώρες μου έρχεται να πατήσω γκάζι και να τους πάρω παραμάζωμα....
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ο πεζός δεν είναι υποχρεωτικό να έχει δίπλωμα και να γνωρίζει τον κοκ. Ο πεζός μπορεί να είναι ανήλικος, ηλικιωμένος, κουφός, τυφλός, χαζός, αφηρημένος, αργός και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Ο πεζός στο πεζοδρόμιο (αν υπάρχει) αντιμετωπίζει ένα σωρό εμπόδια που δεν του επιτρέπουν να κινείται συνέχεια πάνω σε αυτό. Το 90% των οδηγών δεν σταματάνε σε διάβαση. Ο οδηγός έχει το δίπλωμα αυτός έχει και την ευθύνη! Η μόνη περίπτωση να χτυπήσεις πεζό και να έχεις δίκιο είναι αν τον βρεις ξαφνικά μπροστά σου σε εθνική οδό αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου όφειλες να τον δεις και να προσέχεις. Όσον αφορά τα βρισίδια που σου έχωσε δεν έχουν σχέση με το ότι ήταν πεζός αλλά με το ότι ήταν κάφρος και έπρεπε να του τα ανταποδώσεις! Τον ΚΟΚ οχι αλλα που επιτρεπεται να περασει απεναντι ειναι υποχρεωμενος να το ξερει και το ξερουν αλλατ ο παιζουν ...κινεζοι νομιζοντας οτι ο δρομος ειναιι δικος τους . Δεν μιλαω κυριως για ηλικιωμενους γιατι αυτοι προσεχουν πιο πολυ απο αλλους πιο νεους . Φυσικα δεν λειπουν και ασυνηδειτοι οδηγοι που κανουν διαφορες μ....ιες Για πες μου πως να τον δεις οταν πεταγεται στην Εθνικη και τρεχεις με 100χλμ αν και ειναι σπανιο γιατι η εθνικη που ειναι εθνικη εχει προστατευτικα ???Εκτος και αν πρεπει να πηγαινεις με 30 χλμ οποτε εισαι πιο επικυνδυνος
mphxths Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ο πεζός δεν είναι υποχρεωτικό να έχει δίπλωμα και να γνωρίζει τον κοκ. Ο πεζός μπορεί να είναι ανήλικος, ηλικιωμένος, κουφός, τυφλός, χαζός, αφηρημένος, αργός και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς. Ο πεζός στο πεζοδρόμιο (αν υπάρχει) αντιμετωπίζει ένα σωρό εμπόδια που δεν του επιτρέπουν να κινείται συνέχεια πάνω σε αυτό. Το 90% των οδηγών δεν σταματάνε σε διάβαση. Ο οδηγός έχει το δίπλωμα αυτός έχει και την ευθύνη! Η μόνη περίπτωση να χτυπήσεις πεζό και να έχεις δίκιο είναι αν τον βρεις ξαφνικά μπροστά σου σε εθνική οδό αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου όφειλες να τον δεις και να προσέχεις. Όσον αφορά τα βρισίδια που σου έχωσε δεν έχουν σχέση με το ότι ήταν πεζός αλλά με το ότι ήταν κάφρος και έπρεπε να του τα ανταποδώσεις! o πεζος ΠΡΕΠΕΙ να εχει το αισθημα της επιβιωσης..εγω με το αυτοκινητο το εχω δεν το εχω..οταν πετυχω τον πεζο θα ζησω..αυτος ομως μπορει και ΟΧΙ. Αρα ξερει δεν ξερει τον ΚΟΚ , λιγη κοινη λογικη και λιγο αισθημα επιβιωσης και περναμε ολοι καλα. Αλλα σου λεει..θα περπαταω οπως ναναι..οπου ναναι...ο οδηγος που μπορει να σκοτωσει θα χει το νου του..γιατι να κουρασω το μυαλουδακι μου να "αναλυσω" την κατασταση.Αμα με χτυπησει αυτος θα φταιει. Μονο εκπροσωποι του ανθρωπινου ειδους , στον πλανητη Γη παιζει να σκεφτονται ετσι.Πουθενα αλλου στον Γαλαξια ειτε ειναι ανθρωπομορφοι ειτε ερπετομορφοι ειτε μυκητες ειτε βακτηρια δεν πρεπει να σκεφτονται ετσι. @tarantules Οχι μονο το φαινομενο που δεν κοιτανε να περασουν με συνοπτικες διαδικασιες οταν τους αφηνεις να περασουν (χαριστικα) αλλα εχω πετυχει οταν κινουμαι σε στενα και περπατανε στην ΜΕΣΗ του δρομου , δεν κανουν στην ακρη..λες και δεν ακουσανε οτι ερχεται αμαξι. Δηλαδη ουτε καν χρειαζεται να γυρισεις να κοιταξεις..ακους αμαξι κανε λιγο στην ακρη να περασει και συνεχισε...μονο κουφος δικαιολογειται..κανενας αλλος. Και φτανω απο πισω απο τους περπατουντες..και σκεφτομαι..να σκασω κορνα ?να μην σκασω? μην πεταχτει κανας βλαμμενος απο την τρομαρα του και πεσει πανω στο αμαξι και λεει μετα οτι τον χτυπησα κιολας!! 1
tarantules Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Επίσης έχω το εξής πρόβλημα: Επειδή συνήθως η πλειοψηφία των οδηγών δεν σταματάνε σε διαβάσεις πεζών , όταν σταματάω σε διάβαση κοιτάω να το κάνω σιγά σιγά γιατί αν σταματήσω απότομα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθει ο από πίσω να μου τη χώσει.Έχει τύχει να με βρίσει ο από πίσω που σταμάτησα να περάσει πεζός.... 1
vag.patrick Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 καλα ουτως η αλλως οπως ειπε και φιλος στην αρχη οι πεζοι πολλες φορες ειναι και οδηγοι (Αυτοκινητου , μηχανης και ποδηλατου) , δε παιζει ρολο....Τον κοκ ο πεζος δεν ειναι υποχρεωμενος να τον ξερει, αλλα πρεπει αν ξαρει οτι σε ταχειας κυκλοφοριας δρομο δεν περνας απο οπου να ναι παρα μονο απο την διαβαση....Επισης για να μεινουμε στο θεμα μου , οχι τιποτα μην μαλωνουμε κιολας, σε μενα απλα πεταχτηκε απο πισω την ωρα που παρκαρα για να προλαβει να μπει στο αμαξι που ηθελε να προλαβει επισης το πρασινο φαναρι.....Τεσπα , μετανιωσα που δεν τους εριξα καμια μολοτωβ , αλλα δε πειραζει θα την βρουνε απο αλλου ..... Αλλωστε μεσα στην γειτονια μου εγινε το σκηνικο..Προφανως θα τους πετυχω...και κυριως την κοπελα (ο θεος να την κανει ) , γιατι με πετυχαν πρωινο ετοιμο για εορταστικο ωραριο και δεν ειχα και δεν εχω την διαθεση...Το νημα αυτο ηταν και μια λυση εκτονωσης και επισης μια λυση για να δω αν ειμαι τελικα λαθος βρε αδερφε, να ξερω να προσεχω δηλαδης.... 1
dollyyy19 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 δρομος ταχειας λεει,με σταση λωφορειου,και παει και να μπαρκαρει.στα ανεκδοτα επρεπε να ανοιξεις το νημα......
mphxths Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 δρομος ταχειας λεει,με σταση λωφορειου,και παει και να μπαρκαρει.στα ανεκδοτα επρεπε να ανοιξεις το νημα...... μπορει να μην εβρισκε δουλεια με την κριση και θεωρησε το να παει μουτσος σε καραβι ειναι μια καποια λυση...ποιοι ειμαστε εμεις να τον κρινουμε?
panos2171 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Σαν πεζός θυμάμαι χώθηκα κι εγώ μια φορά την ώρα που πάρκαρε ο άλλος. Μου ριξε μια σπρωξιά αλλά ευτυχώς τραβήχτηκα. Δεν πρέπει να κατάλαβε ποτέ ότι ήμουν από πίσω. Σηκώθηκα κι έφυγα, άλλωστε εγώ έκανα τη μ@λ@κια. Γενικά υπάρχει μια τάση σε πολλούς να φταίνε και μετά να ζητάνε και τα ρέστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα