GiwrgosP- Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Το θέμα είναι ότι είπε ότι είπε χωρίς λογο και αιτία. Δεν προευκυψε κάτι αλλά απλώς μπήκε μέσα και άρχισε το κήρυγμα. Θεωρώ ότι δεν ήταν τρόπος να μας πει ότι πρέπει να διαβάσουμε. Προσωπικά εκείνη την στιγμή ένιωσα χάλια και από κει που ήμουν ευδιάθετος με διέλυσε.. Όσο για τις επιπλέον ασκησεις, ο μαθηματικός πήρε την πρωτοβουλία και λέει θα μου φέρετε όλοι βοήθημα να σας βάζω ασκησεις και κάνω συνεχώς παραπάνω...Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει να επιβληθούν και όχι ο μαθητής να πάρει την πρωτοβουλία...
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι να μην περάσεις. Συνήθισε αυτήν την ιδέα, αποδέξου τη ως μια πιθανή πραγματικότητα ώστε να σταματήσει να σε τρομάζει. Αν σταματήσεις να φοβάσαι την αποτυχία, θα σου φύγει αυτό το συνεχές άγχος. Παράλληλα, διάβαζε πολύ και με σοβαρότητα. Να στοχεύεις όχι στο να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου για το επόμενο μάθημα, αλλά να εμπεδώνεις ό,τι μελετάς, σαν να διάβαζες μόνος σου. Πρέπει κάθε τι που έχεις να μάθεις, όχι απλά να το ξέρεις αλλά να γίνει φύση σου. Και για φυσική και μαθηματικά λύσε πολλές, πάρα πολλές ασκήσεις. Και όταν νομίζεις πως έχεις λύσει αρκετές, λύσε άλλες τόσες. Το χειρότερο είναι να μην περάσει εκεί που θέλει, το να μην περάσει πουθενά νομίζω δεν γίνεται πλέον!
Glikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Όπου και να περάσεις TS το άγχος θα το φας μετά όταν βγεις για εργασία. Δεδομένου της χάλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας. Οποτε μην τρελαίνεσαι 1
Θρασύμαχος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Το θέμα είναι ότι είπε ότι είπε χωρίς λογο και αιτία. Δεν προευκυψε κάτι αλλά απλώς μπήκε μέσα και άρχισε το κήρυγμα. Θεωρώ ότι δεν ήταν τρόπος να μας πει ότι πρέπει να διαβάσουμε. Προσωπικά εκείνη την στιγμή ένιωσα χάλια και από κει που ήμουν ευδιάθετος με διέλυσε.. Όσο για τις επιπλέον ασκησεις, ο μαθηματικός πήρε την πρωτοβουλία και λέει θα μου φέρετε όλοι βοήθημα να σας βάζω ασκησεις και κάνω συνεχώς παραπάνω...Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει να επιβληθούν και όχι ο μαθητής να πάρει την πρωτοβουλία... Από αυτά που περιγράφεις κι εγώ θεωρώ πως θα μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα. Από την άλλη, μην αφήνεις κάτι τέτοια να σε παίρνουν από κάτω. Στο χέρι σου είναι αν θα νομιμοποιήσεις ή όχι τον άλλο ως συνομιλητή ή κριτή σου και το πόσο θα εξαρτάσαι συναισθηματικά από τη γνώμη τρίτων. Δεν πειράζει, μικρός είσαι ακόμα, θα γίνεις πιο χοντρόπετσος μεγαλώνοντας. Η δύναμη χαρακτήρα είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια που θα χρειαστείς στη ζωή σου. Όσο αφορά την τελευταία σου πρόταση, μέγα λάθος. Τίποτα δεν πρέπει να επιβληθεί, δεν είστε πια παιδιά να σας πηγαίνουν από το χεράκι. Ο καθηγητής δεν είναι ο απόλυτος άρχοντας και οι μαθητές πιστοί ακόλουθοι. Ο ρόλος του είναι να καθοδηγεί τους μαθητές (το λέει και η λέξη), να τους δίνει ερεθίσματα, να λύνει απορίες, να προσφέρει την άποψη του επαΐοντα και γενικότερα να είναι το στήριγμα, ο οδηγός του μαθητή. Ο μαθητής οφείλει να κάνει την προσπάθειά του με δική του πρωτοβουλία, να ψάχνεται όσο και όπου μπορεί και να συζητά με τον καθηγητή του όχι να κάθεται απλά να τον ακούει και να περιμένει τα πάντα από αυτόν. Με άλλα λόγια ο μαθητής έχει ενεργητικό ρόλο στην μόρφωσή του. Βέβαια, η δευτεροβάθμια στην Ελλάδα είναι άθλια αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις, να μην είμαστε άδικοι. Κουράγιο, ένας χρόνος σου έμεινε.
dimitris21gr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Τα ίδια μου έλεγε και ο φυσικός επειδή μισούσα το μάθημα του. Τα ίδια άκουγα και στο ΑΟΔΕ που ενώ όλοι το ήξεραν "νεράκι" εγώ, το Πάσχα, ήξερα μόνο 2 σελίδες. Αλλά από εκεί που πάνω από 12 φυσική δεν έγραφα πουθενά σε κανένα διαγώνισμα, πήγα παννελλήνιες και έγραψα 14 έχοντας χάσει από το πρώτο θέμα ένα πολλαπλής, από αυτά που δεν χάνονται. Και στο ΑΟΔΕ 40 μέρες πριν έστρωσα τον ποπό μου και έγραψα 20αρι ατόφιο έχοντας μάλιστα σταματήσει να πηγαίνω φροντιστήριο για το συγκεκριμένο μάθημα. Εσύ και μόνο ξέρεις που έισαι καλός και που όχι. Μην ακούς όλες τις βλακείες που κυκλοφορούν. Αν ο καθηγητής δεν είναι εντάξει να του το πεις στα ίσια. Πίστεψε στον εαυτό σου και θα τα καταφέρεις. Καλό κουράγιο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα