plpapadopoulos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Το παιδί αναφέρθηκε στο απλό surface, όχι το Pro. Επίσης το HP Pro x2 612 σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερο από το surface pro 3/4 Και το Surface Pro έχει επεξεργαστές I5 / I7 μέχρι και 1 TB SSD στο Pro 4. Όσο για την οθόνη και ποιότητα χρωμάτων είναι κλάσσης ανώτερη του HP Pro με μεγαλύτερη ανάλυση, διαφορετικό pixel array και γενικά ποιοτικότερη από κάθε άποψη. Συν του οτι το HP Pro έχει ενα πληκτρολόγιο κανονική κουμούτσα. Στο θέμα μας όμως: σε αυτά τα λεφτά είναι πολύ τίμια πρόταση το μηχανάκι του thread και αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική για tablets - hybrids - laptops σε αυτά τα λεφτά. 4GB / 128 GB είναι πολύ καλά στα 319. Προφανώς δεν έχεις hands on εμπειρία με κανένα από τα 2 σε βαθμό να τα συγκρίνεις άμεσα (ούτε με κάτι αντίστοιχου κ ιανώτερου βεληνεκούς π.χ. ThinkPad Helix G1 or G2. Αν είχες, θα καταλάβαινες πολύ καλά πόσο ανεπαρκές είναι το Surface Pro 3 και πόσο buggy σε σχέση με το να γίνει desktop replacement (docks προβληματικά και ασυμβατότητες τρελές). Για το πληκτρολόγιο δε μιλάω καν, 0 typing experience, πληκτρολογέις και νομίζεις ότι το χέρι θα βγεί από την άλλη μεριά. Δε σου μιλάω για εμπειρία βιτρίνας, σου μιλάω για εμπειρία hands on καθαρά για ώρες και μέρες και σε διάφορες συνθήκες κι απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα (λογιστικές εταιρίες, ταξιδιωτικές εταιρίες, real estate κλπ). Όσοι πήραν Surface για επαγγελματική χρήση πέρα από tablet, απλά το μετανιώσανε... Επί του θέματος, την πιο τίμια προσφορά την είδα σε ThinkPad Tablet 10 Gen2 στις 250 λίρες αν δεν απατώμαι από το Amazon στο Black Friday. Η αμέσως επόμενη σε specs/τιμή και βεληνεκές είναι αυτή του ElitePad (χωρίς να σημαίνει και ότι θα το αγόραζα όντας κάτοχος ThinkPad Helix 1 και Helix 2 στην παρούσα φάση και ενός Pro X2 612). 3
Red21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστω αδερφε.......ευτυχως που υπαρχεις εδω μεσα, εισαι μεγαλο λαγωνικο!!!
kukukali Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Kαι LTE παρακαλω!! Το μονο που με χαλα ειναι ο φορτιστης που θα πρεπει να μεταφερεις εναν ακομα μιας που δεν θα φορτιζει απο τους mini usb των κινητων. Υπαρχει λυση??? Αν υπαρχει το πηρα χτες!!!
vgiozo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Οκ θα γραψω λοιπον εγω τις δικες μου με το που παραλαβω!!! Το παρηγγειλα μιας και το βλεπω δυσκολο να βρουμε συντομα απο Ελλαδα 10αρι Windows tablet premium σειρας.....με μεταλικο σασι (στρατιωτικων προδιαγραφων απο οτι διαβαζω!!! ), 4gb ram, 128gb eMMC και εναν αξιοπρεπεστατο απο οτι διαβαζω παλι atom στα 320 ευρω....... Eπισης και γενικα στα 10αρια ανεξαρτητως λειτουργικου (αν μπορουμε να χαρακτηρισουμε ετσι τα περιορισμενων δυνατοτητων σε ταμπλετ mobile λειτουργικα iOS και Android) στα 300 μη σου πω και 400 ευρωπουλα.....δεν βλεπω κατι που να πλησιαζει σε ποιοτητα και χαρακτηριστικα το ταμπλετ της προσφορας!!! Με λιγα λογια ακομα και αν κανεις δεν εχει προσωπικη εμπειρια....τα specs οδηγουν στο συμπερασμα....οτι τα λεφτα της προσφορας τα αξιζει με πασα σιγουρια και παραπανω........ Τελος οσοι διαβαζουν τα reviews που κυκλοφορουν και βλεπουν στα περισσοτερα μια αξιολογηση του 3 και του 4 με αριστα το 5.....πρεπει να εχουν υποψιν τους οτι αυτες οι αξιολογησεις (που σε γενικες γραμμες δεν ειναι ασχημες) εγιναν με το δεδομενο οτι το μηχανημα κοστιζει ενα χιλιαρικακι.....αν γινοταν με το δεδομενο οτι κοστιζει το 1/3 της τιμης.....σιγουρα θα ηταν πολυ καλυτερες!!! Νομίζω λάθος το σκέφτεσαι... ...οι αξιολογήσεις έχουν υπο-ενότητες...στις αξιόλογες δοκιμές, θα δώσουν βαθμό και για τον λόγο απόδοσης/τιμής αλλά θα δώσουν βαθμό και μετρήσεις και περιγραφές για τη συμπεριφορά της ταμπλέτας... ...και κάποιος πρέπει να ξεκινάει από τη τελευταία και να κρίνει βάσει της προσδοκώμενης χρήσης και των αναγκών του... ...καλή απόδοση/τιμή έχει και το Lenovo Miix 3 του ΓΕΡΜΑΝΟΥ, αλλά με ανύπαρκτα ηχείο(-ο), μέτρια ευκρίνεια (γυαλί που προκαλεί ιριδισμούς/κόκκους υπό γωνία), μέτριο wifi, μία κάμερα (κακή και γι ακινέζικα δεδομένα) μπορεί εύκολα να απογοητεύσει τον κάτοχό του... ...όσο καλή απόδοση/τιμη κι αν έχεις λοιπον, εκτός αν τη ταμπλέτα την παίρνεις για να τη χαζεύεις κλειστή πάνω στο γραφείο και μέσα στη θήκη της ή για να λες ότι έκανες μια "καλή αγορά", αν δεν σου ταιριάζει, αν τα μειονεκτήματα της συσκευής σε "πονάνε", δεν σου κάνει και δεν αξίζει η αγορά... 1
panoskir Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Το θεμα ειναι οτι αυτο πανω του δεν εχει καμμια εξοδο και πρεπει να δωσεις 110€ για να παρεις το docking station. 1
el_el Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφορει ελλαδα το docking station ? που το βρισκουμε?
ektor7 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Προφανώς δεν έχεις hands on εμπειρία με κανένα από τα 2 σε βαθμό να τα συγκρίνεις άμεσα (ούτε με κάτι αντίστοιχου κ ιανώτερου βεληνεκούς π.χ. ThinkPad Helix G1 or G2. Αν είχες, θα καταλάβαινες πολύ καλά πόσο ανεπαρκές είναι το Surface Pro 3 και πόσο buggy σε σχέση με το να γίνει desktop replacement (docks προβληματικά και ασυμβατότητες τρελές). Για το πληκτρολόγιο δε μιλάω καν, 0 typing experience, πληκτρολογέις και νομίζεις ότι το χέρι θα βγεί από την άλλη μεριά. Δε σου μιλάω για εμπειρία βιτρίνας, σου μιλάω για εμπειρία hands on καθαρά για ώρες και μέρες και σε διάφορες συνθήκες κι απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα (λογιστικές εταιρίες, ταξιδιωτικές εταιρίες, real estate κλπ). Όσοι πήραν Surface για επαγγελματική χρήση πέρα από tablet, απλά το μετανιώσανε... Εχω εγω surface pro 3,οχι μονο για επαγγελματικη χρηση,αλλα ειναι και το μοναδικο μου PC.Δεν εχω κατι αλλο. Και παμε στη συγκρινση της μαματης αγορας σου(lenovo thinkpad helix G2) vs της δικης μου αχρηστης surface pro 3! Πες μας λοιπο σε ποιο σημειο υπερεχει το helix g2 απο το surface pro 3 και μη μου αναφερεις τις αοριστιες περι συμβατοτητες και bugs,γιατι αυτα εχουν ξεπεραστει εδω και ενα χρονο,λογο αναβαθμησεων και επι ενα ολοκληρο χρονο κοιλουν ολα νερακι! Εχεις δωσει 1500€ για το thinkpad helix 2 και πραγματικα θελω να δω που υπερεχει σε σχεση με τα 1000€ surface pro που εχω δωσει εγω! Μηπως στην οθονη? Μηπως στον επεξεργαστη? Στην καρτα γραφικων? Στην αυτονομια? Στο βαρος? Ειναι ενδιαφερων να μαθουν και οι υπολοιπου,σε τι ΑΚΡΙΒΩΣ αναφερεσε! thinkpad helix 2 surface pro 3 3
plpapadopoulos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εχω εγω surface pro 3,οχι μονο για επαγγελματικη χρηση,αλλα ειναι και το μοναδικο μου PC.Δεν εχω κατι αλλο. Περαστικά σου. Και παμε στη συγκρινση της μαματης αγορας σου(lenovo thinkpad helix G2) vs της δικης μου αχρηστης surface pro 3! Πες μας λοιπο σε ποιο σημειο υπερεχει το helix g2 απο το surface pro 3 και μη μου αναφερεις τις αοριστιες περι συμβατοτητες και bugs,γιατι αυτα εχουν ξεπεραστει εδω και ενα χρονο,λογο αναβαθμησεων και επι ενα ολοκληρο χρονο κοιλουν ολα νερακι! Κάνεις λάθος, τα docks έχουν πολλά προβλήματα, η οθόνη μαυρίζει όταν την κουμπώσεις στο dock, το dual desktop δουλεύει όποτε του καπνίσει με το daisychain σε οθόνες κλπ και παρά τα όποια updates και αλλαγές σε καλώδια. PS: Η σωστή ορθογραφία του ρήματος κυλάω/κυλώ είναι με "υ", ούτε κοιλιά κάνει όυτε κοίλο είναι κάτι. Εχεις δωσει 1500€ για το thinkpad helix 2 και πραγματικα θελω να δω που υπερεχει σε σχεση με τα 1000€ surface pro που εχω δωσει εγω! Παλαιομοδίτικο και φτηνομαρκετίστικο το κόλπο σύγκρισης τιμών, δεν αναφέρεσαι όμως στα specs του SP3 που έχεις... http://www.skroutz.gr/c/1105/tablet.html?from=catspan&keyphrase=surface+pro+3 Δυστυχώς βεληνεκές αντίστοιχο του Helix G2 που έχω, σε surface pro έχει 1500+ ευρώ ΧΩΡΙΣ το extra keyboard ή το dock, ή την κάρτα ethernet κλπ. Στο Helix 2 τα παίρνεις όλα στο πακέτο (άρα δε πετάς 100άρια και 150άρια έξτρα για το κάθε μεγάλο component)... Μηπως στην οθονη? Συγκρίνεις ανάλυση, ποιότητα πάνελ (και color coverage), ή pressure points? Ανάλυση έχει μεγαλύτερη από FHD τo SP3 σε συγκεκριμένες εκδόσεις του. Αλήθεια σε 10.8" με 12" μηχανήματα με Ultra Low Voltage επεξεργαστές και components, δε μας είπες πού είναι τόσο χρήσιμη η ανάλυση αυτή και ποιά κάρτα γραφικών θα την υποστηρίξει σωστά με επιδόσεις? Μηπως στον επεξεργαστη? Αναφέρθηκες σε ποιό spec έχεις ή να μυρίσω τα νύχια μου? Ομοίως και για RAM και SSD. Στην καρτα γραφικων? HD4400 στο SP3 vs HD5300 στο Helix G2 (και οι 2 αδύναμες κατ'εμε αν θες μεγάλες αναλύσεις κα ισοβαρά γραφικά). Στην αυτονομια? 1 μπαταρία στο SP3, 2 μπαταρίες στο Helix G2 (1x 3cells στο tablet 35Whr, 1x 2 cells στο dock 26Whr) Στο βαρος? Συγκρίνεις το βάρος μιας συσκευής χωρίς dock με το βάρος μιας συσκευής μαζί με το έξτρα dock. Καλή η προσπάθεια για να δικαιολογήσεις την αγορά σου δε λέω. Ειναι ενδιαφερων να μαθουν και οι υπολοιπου,σε τι ΑΚΡΙΒΩΣ αναφερεσε! Το ρήμα αναφέρομαι γράφετε με -αι στην κατάληξη στον ενικό. thinkpad helix 2 surface pro 3 Επειδή έγινες είρωνας και φαίνεται από τους τόνους ότι ποστάρεις απλά για να μου την πείς, σου απαντάω κι εγώ στον αντίστοιχο τόνο, απλ;a με κάποια έξτρα στοιχεία που θα βοηθήσουν τη σύγκριση . Οι απαντήσεις μου με κόκκινα, κάτω από το κείμενό σου, για να σου απαντάω ακριβώς στο κάθε ερώτημά σου λύνοντας όλες τις απορίες σου. Στο δια ταύτα τώρα, καμία από τις 2 συσκευές δε θεωρώ ότι αξίζει τα 1500+ ευρώ. Τέλος, 3 άλλα βασικότατα χαρακτηριστικά κατ'εμ'ε που δεν ανέφερες, είναι το Typing Experience (σε σοβαρό παρεχόμενο πληκτρολόγιο), ο FingerPrint Reader και το TrackPoint. Κανένα από τα 3 features δε βρίσκεται στο SP3 (μάλλον ο FPR βρίσκεται αλλά στο καινούριο Type Cover μόνο, πράγμα που σημαίνει ότι αν θες να το δουλέψεις σκέτο ως tablet το ξεχνάς, άρα άχρηστο feature για security!). Όπως σου ανέφερα το feedback για τα SP3 δεν είναι γέννημα του μυαλού μου, αλλά mixed feedback πελατών από πολλά απαιτητικά περιβάλλοντα που το έχω στήσει/δουλέψει/δεί να παίζει/κάνει troubleshoot πολλάκις. Αν ήταν μόνο δικές μου εμπειρίες ως home user, ίσως να ήμουν και πιο χαλαρός στις απαντήσεις γιατί άσχημη συσκευή δε το θεωρούσα (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο). Όμως όταν στον άλλον δε δουλεύει κάτι και προκαλεί ταλαιπωρία σε εταιρίες που παίζουν με χιλιάδες ή εκατομμύρια τζίρους καθημερινά, χέστηκαν να κάνουν troubleshooting συνέχεια στο γιατί δε παίζει το surface πάντα σωστά όταν γίνει docked. Αυτά για να γίνω σαφής στο τί εννοούσα. Νομίζω σε κάλυψα υπέρ του δέοντος. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2015 από plpapadopoulos 1
panormou13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Παντως η τιμη αυτη τρεχει καιρο.. Θυμαμαι παει πανω απο μηνας που το κοιταγα ..μαλλον καποια ακρη εχουν βρει απο εξωτερικο που εχει πεσει η τιμη του και το φερνουν..
geokarbou Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Προφανώς δεν έχεις hands on εμπειρία με κανένα από τα 2 σε βαθμό να τα συγκρίνεις άμεσα (ούτε με κάτι αντίστοιχου κ ιανώτερου βεληνεκούς π.χ. ThinkPad Helix G1 or G2. Αν είχες, θα καταλάβαινες πολύ καλά πόσο ανεπαρκές είναι το Surface Pro 3 και πόσο buggy σε σχέση με το να γίνει desktop replacement (docks προβληματικά και ασυμβατότητες τρελές). Για το πληκτρολόγιο δε μιλάω καν, 0 typing experience, πληκτρολογέις και νομίζεις ότι το χέρι θα βγεί από την άλλη μεριά. Δε σου μιλάω για εμπειρία βιτρίνας, σου μιλάω για εμπειρία hands on καθαρά για ώρες και μέρες και σε διάφορες συνθήκες κι απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα (λογιστικές εταιρίες, ταξιδιωτικές εταιρίες, real estate κλπ). Όσοι πήραν Surface για επαγγελματική χρήση πέρα από tablet, απλά το μετανιώσανε... Επί του θέματος, την πιο τίμια προσφορά την είδα σε ThinkPad Tablet 10 Gen2 στις 250 λίρες αν δεν απατώμαι από το Amazon στο Black Friday. Η αμέσως επόμενη σε specs/τιμή και βεληνεκές είναι αυτή του ElitePad (χωρίς να σημαίνει και ότι θα το αγόραζα όντας κάτοχος ThinkPad Helix 1 και Helix 2 στην παρούσα φάση και ενός Pro X2 612). Σου γράφω από Surface Pro 3 I5, 8GB, 256. Το χρησιμοποιώ ως το βασικό μου workstation όταν είμαι εκτός σπιτίου αλλά και ακόμα μέσα στο σπίτι πολλές φορές προτιμώ το Surface παρά το dekstop PC μου (I5, 16GB Ram). Δεν έχω δει τίποτα buggy, καμία αστάθεια, το έχω ένα χρόνο+ και είμαι υπέρευχαριστημένος. Κάνω βαριά χρήση (εκτός από video editing) οπότε έχω εμπείρια χρήσης. Η οθόνη του είναι μίλια καλύτερη απο του HP Pro. Το πληκτρολόγιο να δεχθώ ότι είναι προσωπικό γούστο του καθενός, εμένα με βολέυει μια χαρά αλλά δέχομαι ότι κάποιου δεν του αρέσει το short travel Που για το πάχος του είναι απίστευτο. Στο Pro 4 από όσο ξέρω είναι πολύ καλύτερο και κοιτάει στα μάτια Πληκτρολόγια ultrabooks με κανονικό σασί. Για τα thinkpad δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω εμπειρία χρήσης. Συγνώμη για το thread hijacking αλλά ο OP μάλλον καλύφθηκε από τις απαντήσεις. 2
plpapadopoulos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Το εν λογω μηχανημα το χρησιμοποιω αποκλειστικα για travelling οποτε εστιασα στο κομματι του keyboard και του Security.Η extra RAM ειναι πλεονεκτημα, το οποιο φυσικα το υπερκαλυπτω με τη χρηση Mobile Workstation με 32GB για αν χρειαστει κατι απαιτητικο με πολλα VMs κλπ.Για το surface pro 4 και το surface book διαβαζω καλα σχολια, δεν ειχα hands on εμπειρια ακομα (της βιτρινας δε την θεωρω hands on).Οι ασταθειες στα SP3 αφορουν το dock. Μηπως το εχεις συνδεδεμενο χωρις dock εσυ? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2015 από plpapadopoulos
Red21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Σου γράφω από Surface Pro 3 I5, 8GB, 256. Το χρησιμοποιώ ως το βασικό μου workstation όταν είμαι εκτός σπιτίου αλλά και ακόμα μέσα στο σπίτι πολλές φορές προτιμώ το Surface παρά το dekstop PC μου (I5, 16GB Ram). Δεν έχω δει τίποτα buggy, καμία αστάθεια, το έχω ένα χρόνο+ και είμαι υπέρευχαριστημένος. Κάνω βαριά χρήση (εκτός από video editing) οπότε έχω εμπείρια χρήσης. Η οθόνη του είναι μίλια καλύτερη απο του HP Pro. Το πληκτρολόγιο να δεχθώ ότι είναι προσωπικό γούστο του καθενός, εμένα με βολέυει μια χαρά αλλά δέχομαι ότι κάποιου δεν του αρέσει το short travel Που για το πάχος του είναι απίστευτο. Στο Pro 4 από όσο ξέρω είναι πολύ καλύτερο και κοιτάει στα μάτια Πληκτρολόγια ultrabooks με κανονικό σασί. Για τα thinkpad δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω εμπειρία χρήσης. Συγνώμη για το thread hijacking αλλά ο OP μάλλον καλύφθηκε από τις απαντήσεις. 16GB Ram... Αυτο μακαρι να το ειχα στο Helix 2 ναι. Ειναι το μονο που με χαλαει. Εδω ο,τι και να πεις με βρισκεις συμφωνο. Το εν λογω μηχανημα το χρησιμοποιω αποκλειστικα για travelling οποτε εστιασα στο κομματι του keyboard και του Security. Η extra RAM ειναι πλεονεκτημα, το οποιο φυσικα το υπερκαλυπτω με τη χρηση Mobile Workstation με 32GB για αν χρειαστει κατι απαιτητικο με πολλα VMs κλπ. Για το surface pro 4 και το surface book διαβαζω καλα σχολια, δεν ειχα hands on εμπειρια ακομα (της βιτρινας δε την θεωρω hands on). Ωραιο conf εχεις παντως στο SP3 σου σοβαρα. Οι ασταθειες στα SP3 αφορουν το dock. Μηπως το εχεις συνδεδεμενο χωρις dock εσυ? Ρε παιδια....ωραια ολα αυτα που λετε.....αλλα μηπως το εχουμε χαλασει λιγο το θεμα?? Τι σχεση εχουν το surface pro και το Helix με το Elitepad της προσφορας??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα