Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την οθόνη!!!

Shubik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καλοκαίρι κάποια στιγμή η οθόνη μου απέκτησε μία κίτρινη χροιά και πίστευα

πως έπρεπε να αγοράσω καινούρια. Μετά από 3 μέρες έβγαλα και ξαναέβαλα το

καλώδιο που τη συνδέει με την κάρτα γραφικών και το πρόβλημα λύθηκε. Δυστυχώς,

εδώ και μία εβδομάδα άρχισαν παρόμοια προβλήματα (άλλες αποχρώσεις) και συχνά

επανέρχεται στα φυσιολογικά χρώματα. Μπορώ να κάνω κάτι; Δοκίμασα πάλι με το

καλώδιο αλλά τίποτε. Η οθόνη είναι AOC Spectrum 5Glr. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να την δώσεις για επισκευή... Αν είσαι μέσα στην εγγύηση έχει καλώς, διαφορετικά θα πρέπει να δώσεις αρκετά λεφτά για να την φτιάξεις, γιατί είναι λίγοι οι ηλεκτρονικοί που μπορούν να επισκευάσουν σωστά οθόνες από υπολογιστές και τα ανταλλακτικά τους ακριβά... Αν το κόστος της επισκευής είναι το 1/2 ή το 1/3 της τιμής μιας καινούργιας σε συμφέρει να πάρεις μια καινούργια...

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ και οφειλόταν σε δύο παράγοντες:

1. Το καλώδιο της οθόνης στο σημείο που είχε το βύσμα για την VGA ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο και είχε στρίψει λες και ήταν ελατήριο. Αν το σταθεροποιούσα σε μία θέση καθόταν μια χαρά με κανονικό χρώμα στην οθόνη, αλλιώς είχα κίτρινη χροιά.

2. Η κάρτα γραφικών δεν ήθελε να κάτσει σωστά στη μητρική, αλλά όταν τη βίδωνα λίγο πλάγια δούλευε μια χαρά, αλλιώς είχα μωβ σκιά σε όλη την οθόνη. Προσοχή: Όταν την βιδώσεις λίγο πιο πλάγια από το όριο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βραχυκυκλώματος τόσο στην κάρτα όσο και στη θύρα της μητρικής. It's your own risk

Αν η οθόνη σου σου επιτρέπει να βγάλεις το καλώδιο σήματος και να το αντικαταστήσεις, κάντο, δεν χάνεις τίποτα και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. Σε αντίθετη περίπτωση.... υπομονή και δοκιμές. Εμένα μου κράτησε 2 χρόνια έτσι. Τώρα πήρα καινούργια. Επισκευή αν είναι εκτός εγγύησης είναι δύσκολο να βρεις οικονομική όπως είπε και ο jaco και είναι ίσως καλύτερα να πάρεις μία νέα και μεγαλύτερη.

Αν μπορείς δοκίμασέ την και σε κάποιο άλλο υπολογιστή για να δεις αν προέρχεται από την οθόνη το πρόβλημα ή από την κάρτα σου.

Αυτά και καλή επιτυχία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...