Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω από τον Απρίλιο του 2009 το Acer Aspire 5735z (Dual 2GHz, 4GB ram) και σκεφτόμουν να το ξαναζωντανέψω κάπως μιας και λεφτά για καινούργιο δεν παίζουν. Σκεφτόμουν να του βάλω ένα φτηνό ssd για να πάρει τα πάνω του. Πάστα του αλλάζω κάθε χρόνο γιατί ζεσταίνεται αρκετά αν και δεν βλέπω μεγάλες διαφορές. Τώρα έχει πάνω τον μαμά μηχανικό 160GB 5400rpm και σκεφτόμουν να του βάλω αυτόν. Τι λέτε αξίζει; Ευχαριστώ!

Edit: Από ότι βλέπω δεν υποστηρίζεται SATA 3, αλλά και με έναν SSD σε SATA 2 πιστεύω θα καταλάβω διαφορά.

Δημοσ.

silverblue αξίζει να βάλεις ssd.

Εγώ σε aspire 5738g έβαλα εναν sandisk 120gb προ τετραετίας και σε συνδυασμό με τα windows 10 που περασα προσφατα είδα το μηχάνημα να μπουταρει στα 5 δευτερόλεπτα (κυριολεκτικά).

Ακόμα χρησιμοποιώ αυτό το laptop γιατί μου αρέσει το πληκτρολόγιο του. Πιστεύω η αναβάθμιση αυτή θα βοηθήσει και σε θέματα θερμοκρασίας.

Πάντως για το δίσκο που σκεφτεσαιδεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Μήπως να κοιτούσε κάτι σε crucial;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι κι εγώ να αναβαθμίσω το laptop μου. Δεν ξέρω τη δεοντολογία του forum. Αν θα έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα με τίτλο: "Help! Σκεφτομαι να αναβαθμίσω το laptop μου, αλλά είμαι δεν ξέρω πώς". Αν έτσι πρέπει, παίρνω τον οματιον μου και φεύγω. Εδώ σας βλέπω ενημερωμένους. Εγώ ρωτάω πάντα τον αδερφό μου όταν είναι να αγοράσω, από το παραμικρό gadget τεχνολογίας καθώς και οποιοδήποτε software ή hardware. Γι'αυτό, τώρα που το πήρα απόφαση να αυτομορφωθώ και να αναβαθμιστώ η ίδια, είναι κανείς διαθέσιμος να με βάλει στο παιχνίδι;

Παρακάτω είναι μια περιγραφή οι καθημερινές μου ανάγκες: 
Καθώς δουλεύω πάντα με "δεκάδες" ανοιχτες καρτέλες και εφαρμογές (κάνω μεταφράσεις, οπότε δακτυλογράφηση, επιμέλεια, έρευνα κ.τ.λ.), δεν με εξυπηρετεί η δυναμική του υπολογιστή μου, στην κατάσταση που είναι τώρα, γιατί αργεί πάρα πολύ, να εκτελέσει τη μεταφορά από τη μία καρτέλα στην άλλη, από το word, στο internet,από τη μία σελίδα στην άλλη, από το usb στο σκληρό και ούτω καθεξής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή της παραγωγής/ ημέρα, που είναι και αυτό που με ενδιαφέρει σε τελική ανάλυση. 

Περιγραφή του υπολογιστή:

Ο υπολογιστής μου είναι μεταχειρισμένος, μάρκας DELL, μοντέλο Inspiron 15. Φοράει τον παλιό μου σκληρό δίσκο (από το 2006),ο οποίος βλέπω ότι είναι χωρητικότητας μόλις 77, 20 GB, αυτή τη στιγμή έχει διαθέσιμα μόλις 7,20 GB και σχεδόν τίποτα από αυτά που έχει φορτωμένα, δεν μου είναι περιττά. Συνήθως έχει μόνο έγγραφα, φωτογραφίες, προγράμματα λειτουργικά  και όχι προγράμματα εξτρά (δεν ασχολούμαι με κάτι τεχνικό).
Ένα κομμάτι του δισκου είναι καμμένο και απενεργοποιημένο από τον τεχνικό που μου πούλησε το laptop και αυτό μου σημιουργεί προβήματα με τη συσκευή ακουστικών (κάνω επανικίνηση και στρώνει συνήθως). Έχει επεξεργαστή intel core i3. Tέλος του software είναι όλο σπασμένο βεβαίως βεβάιως, και ακόμα και ο antivirus είναι anast free.

Οι ερωτήσεις μου;
Ποιο σύστημα του υπολογιστή έχει να κάνει με την ταχύτητα του υπολογιστή, όσον αφορά τις εναλλαγές που του ζητάω να κάνει; Θέλω έναν υπολογιστή με διάσπαση προσοχής, δηλαδή, να με συμπληρώνει. Έχει κανείς να προτείνει κάτι; Μάθετε μου βασικά, σας παρακαλώ. Από τα βασικά. Διαβάζω για ssd, για αδυναμία αλλαγής επεξεργεστή σε leptot, αλλά δεν είμαι εξοικε1ιωμένη με πολλούς όρους, για να καταλάβω. Κανείς δάσκαλος ανάμεσα μας; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Βασικα, το πιο απλο με το οποιο θα δεις διαφορα ειναι να κανεις:
αναβαθμιση = δηλαδη αλλαγη, του τωρινου δισκου σου σε ssd
:-)

Μπορεις να κρατησεις την εγκατασταση του λειτουργικου σου/
windows, οπως εχουν τωρα, ή να τα επανεγκαταστησεις ξανα.

Δημοσ.

Χαχαχαχαχ! :-D M'αρέσει που μου εξήγησες τι θα πει "αναβάθμιση". Θεός!
Ωραία! Εγώ σκεφτόμουν, όπως ο κινητήρας στα αμάξια, θα' ναι κι ο επεξεργαστής στον υπολογιστή. Αυτός, λέω, ευθύνεται για την επεξεργασία δεδομένων, άρα ταχύτητα. Μετά διαβάζω στο PCsteps.gr ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αλλαγή επεξεργαστή σε λάπτοπ. Στη δημοσίευση του silverblue ότι αυτός θα αναβαθμισει το λαπτοπ του με αλλαγή (καλά τα πάω; :-) ) του τωρινου δισκου του σε ssd.  Χμμμ...
Μ
ια που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, δεν μου κάνεις και λίγο μάθημα! Τι να περιμένω με καινούργιο sdd; Το μυαλό μου πάει μόνο στη χωρητικότητα. Πώς η χωρητικότητα θα συμβάλλει στην ταχύτητα; Δώστο μου μεταφορά που μου αρέσει. :-D

υ.γ. Όχι από τα αμάξια. Μην τρελαθούμε ότι ξέρω από αμάξια....  :devil:

Δημοσ.

Εγραψες οτι: "Έχει επεξεργαστή intel core i3", οποτε μια χαρα με αυτον θα σου ειναι αρκετος,
δεν ειναι αναγκαιο αμεσα να πας σε αναβαθμιση (= αλλαγη, αντικατασταση) και επεξεργαστη!
:shifty:
Ο ssd για να καταλαβεις θα κανει το συστημα σου γρηγοροτερο σε ανταποκριση, μειωνοντας
αναγκαιο χρονο (δι)εργασιων του
: καθως θα διαβαζει + γραφει [πολυ!] πιο γρηγορα, απο τον
τωρινο σου 80GB μηχανικο δισκο. Για παραδειγμα θα εκκινεις Windows σε λιγοτερο < 10 sec

Για εμπεδωση, εχουμε και βιντεομαθηματα B)

https://www.youtube.com/watch?v=jaK93wHTVtY

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ να πω ένα ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Μόλις 2,00 GB (1,87 δυνατή χρήση) το καημένο!

ΤheDevilMayCare αν και με σκιάζει λίγο τo nickname σου, ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου απάντηση και το χρόνο που διεθεσες.

Δημοσ.

ΤheDevilMayCare αν και με σκιάζει λίγο τo nickname σου, ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική σου απάντηση και το χρόνο που διεθεσες.

Αν βλέπεις ότι εξαντλείς την μνήμη σου πρέπει να την αυξήσεις. Τι λειτουργικό έχεις και αν είναι 32bit

ή 64-bit.

• Like 1
Δημοσ.

Ευκολακι ηταν, η απαντηση! Λοιπον οπως ειναι -με τα στοιχεια που εχουμε-

το λαπτοπι σου θα βοηθουσαν -με σειρα αποτελεσματικοτητας- τα εξης B)

1) Αναβαθμιση (αλλαγη) δισκου του με SSD

2) Αναβαθμιση (προσθηκη) μνημης σε 4GB

3) Αναβαθμιση (αλλαγη) επεξεργαστη του

Ξεχασε το (3) προς το παρον τουλαχιστον, αλλα το (1) καλο ειναι να κανεις:

συνηθως γινεται ευκολα και απο το χρηστη => οποτε ok ξεκινας με αυτο :-)

To nick παρθηκε απο το ομωνυμο τραγουδι των The Last Drive,

αλλα 'νταξει δεν ειναι και οτι πιο γνωστο -εκτος κι εισαι μουσικος

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

BlueBlood7 Καθυστερημένα σου απαντώ windows 7,αλλά σπασμένα και 32-bit. Γνωρίζετε εάν τα σπασμένα windows μπορούν να υποστηρίξουν εγκατάσταση άλλου software, που τα ζητάει ως το προαπαιτούμενο;

Δημοσ.

BlueBlood7 Καθυστερημένα σου απαντώ windows 7,αλλά σπασμένα και 32-bit. Γνωρίζετε εάν τα σπασμένα windows μπορούν να υποστηρίξουν εγκατάσταση άλλου software, που τα ζητάει ως το προαπαιτούμενο;

Aν και δεν καταλαβα την ερωτηση πληρως..η απαντηση ειναι ναι..δεν υπαρχουν περιορισμοι στα "σπασμενα" windows.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...