k33theod Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Γειά σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω άν κάποιος γνωρίζει εάν απαιτείται να έχω ενεργοποιημένο κάποιον server για να τρέχω τα αρχεία γραφικών που κάνω σε three.js Ασχολούμε τελείως ερασιτεχνικά και κάνω μετάβαση από canva 2d σε canva webgl. Κάποια απλά πραγμάτα που έχω κάνει τρέχουν χωρίς server. Στα βιβλία όμως που διαβάζω όπως και στο manual εγκατάστασης του three.js αναφέρεται παντού πως να ενεργοποιήσω server και πολλά παραδείγματα που κάνω download δεν τρέχουν κανονικά.
alou Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, τι ακριβώς δεν τρέχει κανονικά? αν δεν καλείς πχ textures, θα μπορούσε να λειτουργήσει απευθείας από το file system δηλαδή ο browser να λέει file:///whatever.path Αλλιώς πιθανότατα σου βγάζει πρόβλημα λόγω ρυθμίσεων ασφάλειας, same orgin policy. Υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσεις αλλά δεν στο συνιστώ αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις, οπότε η λύση είναι να τρέχεις ένα server τοπικα και να δουλεύεις με localhost και όχι από το file system. Αν υπάρχει python ή ruby ή php ή node μπορείς να τρέξεις ένα server από command line, πχ python -m SimpleHTTPServer ή php -s localhost:8888 και πάει λέγοντας, με διάφορες ακόμα λυσεις σε node κλπ. και να ανοίγεις τον browser στο localhost:8888 ή όποιο port τέλος πάντων είναι το default (δεν θυμάμαι της python, λογικά είναι 8000)
k33theod Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα, τι ακριβώς δεν τρέχει κανονικά? αν δεν καλείς πχ textures, θα μπορούσε να λειτουργήσει απευθείας από το file system δηλαδή ο browser να λέει file:///whatever.path Αλλιώς πιθανότατα σου βγάζει πρόβλημα λόγω ρυθμίσεων ασφάλειας, same orgin policy. Υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσεις αλλά δεν στο συνιστώ αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις, οπότε η λύση είναι να τρέχεις ένα server τοπικα και να δουλεύεις με localhost και όχι από το file system. Αν υπάρχει python ή ruby ή php ή node μπορείς να τρέξεις ένα server από command line, πχ python -m SimpleHTTPServer ή php -s localhost:8888 και πάει λέγοντας, με διάφορες ακόμα λυσεις σε node κλπ. και να ανοίγεις τον browser στο localhost:8888 ή όποιο port τέλος πάντων είναι το default (δεν θυμάμαι της python, λογικά είναι 8000) Ναι ευχαριστώ διάβασα και το σχετικο άρθρο στο Github. Όπως είπα με τα δικά μου αρχεία δεν έχω πρόβλημα προφανώς γιατί δεν χρησιμοποιώ textures.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα