BloodDonor89 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα, Θέλω να μετρήσω κάτι πυκνωτες πάνω σε μια μητρική από λαπτοπ. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και φυσικά πιο αγγίζει την αξιοπιστία; Να τον αφαιρέσω και να μετρήσω την αντισταση του αφού πρώτα τον έχω ζεστάνει; Να μετρήσω esr? Η την χωρητικότητα του με κάποιο καπασιτομετρο (δεν έχω άλλα σκοπεύω να πάρω πολύνεκρο με καπασιτομετρο).
Silverage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Η αντίσταση αν την μετρήσεις θα είναι άπειρη. Με καπασιτόμετρο.
άδικος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους μετρήσεις με esr meter είτε πάνω στη μητρική αν έχει on circuit δυνατότητα το όργανο είτε αφαιρώντας τους. Με καπασιτόμετρο μην κάνεις καν το κόπο.
BloodDonor89 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Κάτι τέτοιο με καλύπτει; http://www.ebay.com/itm/Mega328-Transistor-Tester-Diode-Triode-Capacitance-ESR-Meter-MOS-PNP-NPN-L-C-R-/251563800953?hash=item3a925ef979:g:KFMAAOSwwbdWJKnt
BloodDonor89 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Και κάτι άλλο, εχω δει έναν πίνακα ο οποίος σου λέει ανάλογα με τα νούμερα του esr αν η ποιότητα του πυκνωτή είναι σε καλή κατάσταση η όχι, ισχύει η είναι fake? Επίσης θα ήθελα ένα θερμόμετρο γοα να μετράω την θερμοκρασία του pcb όταν το χτυπάω με θερμό αέρα. Υπάρχει κάτι; το πολύμετρο μου δεν έχει επιλογή για θερμοκρασία.
άδικος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Εννοείται θα συγκρίνεις με τον πίνακα. Αλλά σε γενικές γραμμές οι πυκνωτές αυτοί φαίνονται αν έχουν πρόβλημα άμα σου δώσουν μεγάλη esr (πχ >1Ω, εκτός και αν μετράς πολύ μικρούς οπότε έχεις ακόμα μεγαλύτερες τιμές). Για θερμόμετρο μπορείς να πας σε θερμοζεύγος, ή υπέρυθρο αν μπορείς να το κρατάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα