Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ένταση στις σκηνές προέρχεται αποκλειστικά από το ενδιαφέρον που έχεις για τους χαρακτήρες και όταν συμβαίνει αυτό είναι καλύτερα οι μάχες να είναι πιο "απλές", όπως άλλωστε και στο original star wars. Μη μου πείτε ότι δε θα θυμάστε τον Obi Wan και τον Darth Vader να σκουντάνε ο ένας τον άλλο με τα φωτόσπαθα. Αλλά η σκηνή λειτουργεί, ακριβώς επειδή νοιάζεσαι για τους χαρακτήρες.

Απορώ πραγματικά πως κατάφερες να ταυτιστείς με χαρακτήρες από το 7 και ως παράδειγμα από διπλα βάζεις τον Obi-fucking-wan

Εμένα τα σενάρια του Lucas πάντα μου ξίνιζαν, έστω και λιγάκι. Τα αγαπημένα μου Star Wars ήταν και είναι ακόμη τα Knights of the Old Republic Ι + ΙΙ. Χαίρομαι που τα πράγματα παίρνουν μια κατεύθυνση που με ικανοποιεί.

Α, ε πέστο ντε!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απορώ πραγματικά πως κατάφερες να ταυτιστείς με χαρακτήρες από το 7 και ως παράδειγμα από διπλα βάζεις τον Obi-fucking-wan

Με τον ίδιο τρόπο που ταυτίστηκες και εσύ με τον Obi fucking Wan. Ούτε και ο Obi Wan κάνει τίποτα ιδιαίτερο στην πρώτη ταινία μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει. Όλα είναι στο charisma του ηθοποιού και στο πόσο πετυχημένες είναι αυτές οι 2-3 σκηνές που έχουν μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή. Μάλιστα πολλοί μου είπαν ακριβώς αυτό όταν είδαν το πρώτο Star Wars: "Ε, ΟΚ, πέθανε ο παππούς. Ε, σιγά, μόλις τον γνωρίσαμε, πότε να προλάβουμε να συνδεθούμε μαζί του; Δεν ξέρουμε τίποτα ιδιαίτερο για αυτόν, και ο Luke κάνει λες και είναι φίλοι εδώ και χρόνια, ενώ μόλις γνωρίστηκαν."

Δεν μπορώ να τους πω τίποτα. Έχουν ένα δίκιο. Και εσύ έχεις ένα δίκιο. Αλλά όταν κάτι καταφέρνει να σε παρασύρει, όλα αυτά σταματάνε να υπάρχουν και γίνεσαι ξανά παιδί.

Την κριτική σου στο KOTOR δεν την κατάλαβα. Υποτίθεται ότι είναι χάλια; Γιατί εσύ που δηλώνεις ότι σε ενδιαφέρει η φιλοσοφική πλευρά του Star Wars θα έπρεπε όχι απλά να σου αρέσει, αλλά να συμφωνείς απόλυτα μαζί μου.

Sorry αλλα είναι προφανές οτι οι han solo, leia kai luke θα πεθανουν σιγα σιγά γιατί σαν ηθοποιοί έχουν όλοι μεγαλώσει ....

το 7 είναι ξεκάθαρα μια ταινία φτιαγμένη για να συνδέσει αλλα κ αφησει πίσω του την original τριλογια ...επίσης θέλουν να κερδισουν μια νέα γενιά που μπορεί απλά να ξενερώνει με τα εφε των πρώτων(σχεδόν όλοι οι φίλοι μου δεν θέλουν να δουν το star wars γι αυτο το λόγο) σωστό η λάθος αυτή είναι η πραγματικότητα δυσηχώς.

τέλος σκηνοθετικά όλα τα λάθη και των 6 ταινιών έχουν διορθωθεί , cgi , real stormtroopers, μάχες με φωτόσπαθα όπως πρέπει νανε και όχι κάνοντας random κύκλους ή απλά χτυπήματα.  Ναι κ γω ξενέρωσα που η άλλη ήταν σαν να ξέρει τα πάντα αλλά εδώ υπάρχει ένα αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι κ πόσο πραγματικά αισθάνεται το force (πχ μετά το φωτόσπαθο πιστεύω οτι είναι κόρη του luke)

• Like 1

Και ο Luke έμαθε πάρα πολύ γρήγορα να χρησιμοποιεί τη δύναμη. Αλλά κάθε γενιά βγαίνει και καλύτερη από την προηγούμενη. Ο Luke ήταν πολύ πιο ανθεκτικός από τον Anakin στην πρόκληση της σκοτεινής πλευράς, εκπαιδεύτηκε πολύ πιο μεγάλος και παρόλα αυτά...

Θα τα δούμε όλα αυτά όταν τελειώσει η τριλογία.

Την κριτική σου στο KOTOR δεν την κατάλαβα. Υποτίθεται ότι είναι χάλια; Γιατί εσύ που δηλώνεις ότι σε ενδιαφέρει η φιλοσοφική πλευρά του Star Wars θα έπρεπε όχι απλά να σου αρέσει, αλλά να συμφωνείς απόλυτα μαζί μου.

Όχι, αλλα αν είναι να πιάσουμε και αυτά θα το χάσουμε το τόπι, γί'αυτό πιάνω μονο τις ταινίες και κρίνω με γνώμονα τα 1-6

Τα πράγματα είναι απλά: πήγες σινεμά, είδες την ταινία, έφυγες χαρούμενος; Alles gut. Εγώ για παράδειγμα πήγα με την γυναίκα μου, την είδαμε και μας άρεσε τόσο που θα ξαναπάμε σήμερα για την δούμε δεύτερη φορά. Τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά :)

• Like 4

Τα πράγματα είναι απλά: πήγες σινεμά, είδες την ταινία, έφυγες χαρούμενος; Alles gut. Εγώ για παράδειγμα πήγα με την γυναίκα μου, την είδαμε και μας άρεσε τόσο που θα ξαναπάμε σήμερα για την δούμε δεύτερη φορά. Τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά :)

το γουστο δεν εχει σχεση με την αντικειμενικη αξια μιας ταινιας. του οτι αρεσε σε εσενα και την γυναικα σου, δεν λεει απολυτως τιποτα για την ποιοτητα της. αυτο επεκτεινεται και στο ευρυτερο κοινο.

και για να σας προλαβω , υπαρχει η στατιστικη εταιρεια Cinemascore, η οποια μετραει εδω και χρονια μεσω exit polls, το ποσο αρεστη ειναι μια ταινια στο κοινο οταν βγαινει στους σινεμαδες. χρησιμοποιει μια κλιμακα A,B,C,D,F

ξερετε ποια γνωστη, προσφατη ταινια, που ηταν μεγαλη εισπρακτικη και κριτικη επιτυχια, πηρε Cs και Ds? The Wolf of Wall Street

φανταζομαι δεν θα αρεσε στις συζυγους και στα παιδια τους.

το γουστο δεν εχει σχεση με την αντικειμενικη αξια μιας ταινιας. του οτι αρεσε σε εσενα και την γυναικα σου, δεν λεει απολυτως τιποτα για την ποιοτητα της. αυτο επεκτεινεται και στο ευρυτερο κοινο.

Παραπάνω μίλησα υποκειμενικά και είπα την προσωπική μου άποψη. Δεν έκρινα την ταινία αντικειμενικά, αυτό είναι αρμοδιότητα των κριτικών. Όπως βλέπεις (95% score) στην πλειοψηφία τους την βρήκαν ενδιαφέρουσα ταινία, με φρέσκια ματιά και ικανή να συνεχίσει το Star Wars franchise στις επόμενες γενιές. Και αυτό είναι ωραίο γιατί ξέρεις ότι κάτι που άρεσε σε εσένα (σαν παιδί), θα αρέσει και στα παιδιά σου αργότερα. Από κει και πέρα, το ότι βγάζουν ένα σκασμό λεφτά ... ναι βγάζουν, αλλά έτσι είναι το Hollywood τα τελευταία 60-70 χρόνια.

Δεν νομίζω πως κάποιος πάει να δει το Star Wars για το βαθυστόχαστο νόημα του (αν και κατά τη γνώμη μου έχει). Αν θέλει κάποιος να δει μόνο "αντικειμενικά" καλές ταινίες, ξέρει πού θα τις βρει. Αν και δεν είμαι σίγουρος πώς ορίζει κάποιος το αντικειμενικά καλό, με ποια κριτήρια, αφού όπως και να το κάνουμε μία κριτική μιας ταινίας αντιπροσωπεύει την προσωπική άποψη του κριτικού, καθώς και τις γνώσεις κ εμπειρίες του.

• Like 1

και για να σας προλαβω , υπαρχει η στατιστικη εταιρεια Cinemascore, η οποια μετραει εδω και χρονια μεσω exit polls, το ποσο αρεστη ειναι μια ταινια στο κοινο οταν βγαινει στους σινεμαδες. χρησιμοποιει μια κλιμακα A,B,C,D,F

ξερετε ποια γνωστη, προσφατη ταινια, που ηταν μεγαλη εισπρακτικη και κριτικη επιτυχια, πηρε Cs και Ds? The Wolf of Wall Street

φανταζομαι δεν θα αρεσε στις συζυγους και στα παιδια τους.

Βαρκούλα στη μέση του ωκεανού.

Όταν έπαιζε το Avatar χτυπιόσουν σα χταπόδι για για την επιτυχία του στο ευρύτερο κοινό και τους κριτικούς, κάπου στην πορεία άρχισαν να σου ξινίζουν όμως και οι επαγγελματίες κριτικοί και η υπόλοιπη πλέμπα. Τώρα λες για τις έρευνες της Cinemascope (που μετράει τις εμπορικές προοπτικές μιας ταινίας) λες και δεν έχουμε διαπιστώσει από πρώτο χέρι, στην Ελλάδα, τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα polls και με τι διαφορετικούς τρόπους μπορεί να ερμηνευθεί το στατιστικό δείγμα. Αυτό για να πεις τι, ότι υπάρχουν ταινίες με τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες, που σαν ολοκληρωμένα έργα όμως, πάσχουν; Χαίρω πολύ, τη διαπίστωση αυτή θα έπρεπε να την κάνεις μόνος σου, κάπου ανάμεσα στα threads των ταινιών αυτών, όπως shillάρεις. Φυσικά και παίζει ρόλο το γούστο, με την ευρύτερη έννοια, στη γενικότερη διαδικασία αξιολόγησης μιας ταινίας -από τη στιγμή που θα κάτσεις να τη δεις, μέχρι την ανάλυση/συζήτηση που θα ρίξεις μετά. Για καθαρά αισθητικό μέσο μιλάμε.

στην πλειοψηφία τους την βρήκαν ενδιαφέρουσα ταινία, με φρέσκια ματιά και ικανή να συνεχίσει το Star Wars franchise στις επόμενες γενιές. Κα

Ο βιασμός του σεναρίου του New Hope, και η κακή αντιγραφή του, είναι φρέσκια ματιά;

Ο θάνατος του Han ως τέτοια ξεφτίλα μετά από 40 έτη Star Wars, αντιγράφωντας τον θάνατο του Obi από το New Hope. Θες να τον σκοτώσει, κάντο μέσα στο Millenium Falcon την ώρα της μάχης. Όχι ως κάποιον nobody.

Οι σκηνές της καταστροφής του πλανήτη, που ήταν κατευθείαν από New Hope όπως και οι διάλογοι της μάχης;

Χαζές φράσεις όπως "is bigger than the death star", <ο άλλος που κλαίει λέγοντας> "the light is pulling me", δεν σου έκοψαν την όρεξη να δεις την ταινία;  Το ότι η Rey είναι η κόρη του συγχωρεμένου πλέον Han και της Leia, και θα το αποκαλύψουν στην επόμενη ταινία ως κάτι "ουαου δεν το περίμενα" αντιγράφωντας τον Vader να λέει στον Luke "Luke I am your father". (βγαίνωντας από το Lore, μιας και ο Han είχε πληρώσει τον Boba να την εκπαιδεύσει).

Το να διαγράψουν 30+ χρόνια lore για να βγάλουν μία κακογραμμένη αντιγραφή του New Hope, δεν είναι νέα ματιά δυστυχώς.

• Like 1

• Moderators

Παλιό αλλά τόσο καλό...

Matt Sloan κορυφή. :P

Γι' αυτό και έκανε την φωνή στα πιο πρόσφατα SW games (αν και στο πρόσφατο Battlefront δεν κατάλαβα πως χάλασαν το pitch).

• Super Moderators

Το ότι η Rey είναι η κόρη του συγχωρεμένου πλέον Han και της Leia, και θα το αποκαλύψουν στην επόμενη ταινία ως κάτι "ουαου δεν το περίμενα" αντιγράφωντας τον Vader να λέει στον Luke "Luke I am your father". (βγαίνωντας από το Lore, μιας και ο Han είχε πληρώσει τον Boba να την εκπαιδεύσει).

Γιατί όχι κόρη του Luke? :P

Παραπάνω μίλησα υποκειμενικά και είπα την προσωπική μου άποψη. Δεν έκρινα την ταινία αντικειμενικά, αυτό είναι αρμοδιότητα των κριτικών. Όπως βλέπεις (95% score) στην πλειοψηφία τους την βρήκαν ενδιαφέρουσα ταινία, με φρέσκια ματιά και ικανή να συνεχίσει το Star Wars franchise στις επόμενες γενιές. Και αυτό είναι ωραίο γιατί ξέρεις ότι κάτι που άρεσε σε εσένα (σαν παιδί), θα αρέσει και στα παιδιά σου αργότερα. Από κει και πέρα, το ότι βγάζουν ένα σκασμό λεφτά ... ναι βγάζουν, αλλά έτσι είναι το Hollywood τα τελευταία 60-70 χρόνια.

Δεν νομίζω πως κάποιος πάει να δει το Star Wars για το βαθυστόχαστο νόημα του (αν και κατά τη γνώμη μου έχει). Αν θέλει κάποιος να δει μόνο "αντικειμενικά" καλές ταινίες, ξέρει πού θα τις βρει. Αν και δεν είμαι σίγουρος πώς ορίζει κάποιος το αντικειμενικά καλό, με ποια κριτήρια, αφού όπως και να το κάνουμε μία κριτική μιας ταινίας αντιπροσωπεύει την προσωπική άποψη του κριτικού, καθώς και τις γνώσεις κ εμπειρίες του.

"αρμοδιοτητα των κριτικων;"  ROFL!  :-D

δεν καταλαβα, μια ταινια πρεπει να ειναι βαθυστοχαστη για να ειναι καλη; και αν ειναι διασκεδαστικη, δεν χρειαζεται να ειναι καλη; λιγο δηθεν και απαξιωτικο για την κινηματογραφικη ψυχαγωγια, ακουγεται αυτο.

Γιατί όχι κόρη του Luke? :P

JarJar's mystery box at play.  :-D ρε τους κραταει απο την μυτη ο μαρκετιστας, σε αυτο του βγαζω το καπελο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...