Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι έχουν πλέον δει την ταινία, αλλά ας πω και εγώ μια γνώμη. Παραδέχομαι πως δεν είμαι fan του σύμπαντος των Star Wars. Τα έχω δει και τα 7, δεν κόβω φλέβα για την μυθολογία τους και δεν ακολουθώ/συσχετίζω/ενδιαφέρομαι για κάθε αναφορά σε χαρακτήρες/σχέσεις/easter eggs κτλ.

Κάπως έτσι είδα και το Force Awakens. Περισσότερο σαν άλλη μια ταινία.

Η ταινία λοιπόν, από ένα σημείο και μετά, ήταν αρκετά κουραστική και έδειχνε πως προσπαθεί να το τραβήξει σε διάρκεια. Αυτό όμως που με χάλασε και που με έκανε να νοιώθω πως κάποιος παίζει με την νοημοσύνη μου ήταν το σύνδρομο Chuck Norris από το οποίο έπασχαν όσοι έκαναν την εμφάνιση τους στην οθόνη.

Μπορεί να έχω μόλις πέσει από το διάστημα με το σκάφος μου, να έχω περάσει μέσα από εκρήξεις, φωτιές και στρατιές εχθρών, θα ζήσω και θα τους κατατροπώσω. Μπορεί να πιάνω όπλο για πρώτη φορά στην ζωή μου και να μην ξέρω που θα πυροβολήσω, μόλις εμφανιστούν μερικές στρατιές υπερεκπαιδευμένων στρατιωτών θα γίνω ο επόμενος Van Dam. Μπορεί να είμαι γέρος 80 χρονών που μοιάζω σαν να μπεκρόπινα με τα παιδιά πριν το γύρισμα, θα τους σκοτώσω όλους, θα διασχίσω όλο το σύμπαν με πατιλίκια, θα διεισδύσω σε βάσεις και τελικά θα πεθάνω με τον πιο χαζό τρόπο, σαν ηλίθιος.

Κατανοώ πως έχουμε να κάνουμε με ταινία φαντασίας, οπότε ένας απλός περιπτεράς μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος στρατηλάτης. Είναι καλό όμως να κρατάς μια επαφή με την πραγματικότητα και να μην παίζεις με την νοημοσύνη του θεατή, θεωρώντας πως θα έχει στοκώσει με τα ποπ κορν, θα έχει κάψει εγκέφαλο με το δίλιτρο αναψυκτικό και δεν θα μπορεί να σκεφτεί.

EDIT: Θυμήθηκα έναν όρο που ήθελα να αναφέρω: suspension of disbelief:

Suspension of disbelief only works to a point. It is important that the story maintains its own form of believability and doesn't push the limits too far.

Τα limits που το Star Wars ξέσκισε.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σαμπως δεν ειναι ετσι ολες οι superhero movies?;; στο star wars   σε  παραξενεψε;

ειπαμε το εργο στοχευει για 13 χρονα και 8 χρονα και λωγο νοσταλγιας σε 35 χρονους που θα πανε να το δουν,γιατι τους θυμιζει τα παιδικα τους χρονια.

τα αλλα λογια ειναι περιττα,

εξαλου σε αυτου του ειδους τα εργα ειναι δεδομενο πως οι καλοι δε πεθαινουν και ας μην εχουν ξανααγγιξει οπλο  :X

οπως και το      batman vs superman   

ο πουστης δεν πεθανε απλα επεσε σε χημερια ναρκη

• 2 μήνες μετά...
Επισκέπτης

oπου ο deadbeat Solo ξεκοιλιαζεται σαν γουρουνι απο τον emo γιο του.

υπεροχο ταξιδι πραγματι.

Κάτσε γιατί με έχεις μπερδέψει: δηλαδή δε σου άρεσε η ταινία;

Επισκέπτης

ΟΚ, προφανώς σε υπερεκτίμησα και δεν έπρεπε... Ας σου το κάνω πιο σαφές:

Δηλαδή δε σου άρεσε η ταινία; Ολοκαίνουργια πληροφορία! Κάνε μερικά χιλιάδες ποστ ακόμη και φρόντισε να το γράφεις κάθε μα κάθε φορά που κάποιος αναφέρει το Star Wars γιατί αλλιώς δε θα είναι γνωστό στην κοινότητα του φόρουμ. Εγώ τουλάχιστον περιμένω από τον καθένα να γράψει τουλάχιστον 500 φορές απαξιωτικά για μια ταινία για να καταλάβω τη γνώμη του.

Ή μήπως πρόκειται για κάποιο κόμπλεξ; Μπα, το πρώτο, το πρώτο.

δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου.

οσο επαινεις κατι που σου αρεσει, αλλο τοσο εγω απαξιωνω αυτο που δεν μου αρεσει.

και εσυ χιλιαδες ποστς εχεις γραψει για το ποσο γαματη ειναι αυτη η ταινια, εδω και σε αλλα τοπικς. οπως και εγω για το αντιθετο, οπως λες. 

δεν βλεπεις ομως εμενα να παραπονιεμαι γιαυτο.

oποτε μαλλον μου φαινεται πως εχεις την μυγα..

• Like 2

Επισκέπτης

δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου.

οσο επαινεις κατι που σου αρεσει, αλλο τοσο εγω απαξιωνω αυτο που δεν μου αρεσει.

και εσυ χιλιαδες ποστς εχεις γραψει για το ποσο γαματη ειναι αυτη η ταινια, εδω και σε αλλα τοπικς. οπως και εγω για το αντιθετο, οπως λες. 

δεν βλεπεις ομως εμενα να παραπονιεμαι γιαυτο.

oποτε μαλλον μου φαινεται πως εχεις την μυγα..

Θα σε βοηθήσω να καταλάβεις το πρόβλημα (που παρεπιπτόντως είναι δικό σου, όχι δικό μου).

Υπάρχει (τεράστια) διαφορά ανάμεσα στο ασχολούμαι εκτεταμένα επί μήνες με κάτι που αγαπάω και ασχολούμαι με κάτι που απαξιώνω. Το πρώτο είναι υγιές. Το δεύτερο είναι ψυχασθένεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...