Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Για 'μένα με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα δεν έχει καθόλου νόημα να είναι κόρη του Luke εκτός αν μας δώσουν πολλές νέες πληροφορίες στις επόμενες 2 ταινίες, το οποίο σημαίνει ότι θα αλλάξουν πολύ ό,τι ξέρουμε για το χαρακτήρα του Luke (θα προτιμούσα να μη γίνει). Παιδικές ταινίες ή όχι, έχουν τεράστιο fanbase που αποτελείται από όλες τις ηλικίες. Ποιός θα περίμενε τότε στο ESB αυτό το plot twist; Πάντα σε πολυαναμενόμενα sequels γίνονται speculations, είναι και ένα απ' τα ωραία πράγματα αυτό! Δηλαδή; Γιατί δεν έχει καθόλου νόημα, τι θα πρέπει να αλλάξει στο χαρακτήρα του Luke κτλ; Η αλήθεια είναι η πρώτη ταινία κράτησε εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο "ταινία για παιδιά", η οποία όμως "είναι ενδιαφέρουσα και για ενήλικες", μέσα από το χιούμορ, τους χαρακτήρες και φυσικά τον παράγοντα νοσταλγία. Αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να το συνεχίσουν αυτό στην επόμενη ταινία (το ότι αλλάζει ο σκηνοθέτης, με προβληματίζει) και αν θα πρέπει να διαλέξουν κατεύθυνση, το σίγουρο είναι ότι θα πάνε για το νέο κοινό, όχι για τους 30-50χρονους. Το twist του ESB ήταν πράγματι τόσο δύσκολο για έναν 30χρονο της εποχής; Δεν μπορώ να το κρίνω γιατί ήμουν ίσως 9 όταν το είδα, αλλά... come on... Dark Father... Τουλάχιστον οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί θα το έπιασαν φαντάζομαι. Επίσης είμαι σίγουρος ότι το ίντερνετ αλλάζει τα πάντα σε αυτό το θέμα. Και το speculation ακόμη, είναι καινούργια μόδα. Το αναπάντεχο twist δεν ήταν πάντα ζητούμενο στις ταινίες, είναι φαινόμενο εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γονείς μου και οι φίλοι τους (δηλαδή στο σύνολο η γενιά τους), δεν γνωρίζουν τι είναι και δεν έχουν καν λέξη για το "spoiler", καθώς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξέρουν το τέλος μιας ταινίας. Ούτε καν καταλαβαίνουν γιατί το κάνω θέμα όταν μου το λένε. (ΟΚ, πλέον έμαθαν ότι δεν πρέπει να το κάνουν αυτό) Ο πατέρας μου κάνει συχνά πλάκα με αυτό το θέμα. Βλέπουμε ξέρω 'γω μια εκδοχή του Ρωμαίος και Ιουλίετα και κάνει "ε, τώρα, τι να δούμε, αφού ξέρουμε ότι στο τέλος πεθαίνουν, ε; Ε; Χαχαχα" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M2000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ο Φιν είναι ή όχι Τζεντάι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas93 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ο Φιν είναι ή όχι Τζεντάι; Οχι δεν ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Norone92 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Δηλαδή; Γιατί δεν έχει καθόλου νόημα, τι θα πρέπει να αλλάξει στο χαρακτήρα του Luke κτλ; Η αλήθεια είναι η πρώτη ταινία κράτησε εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο "ταινία για παιδιά", η οποία όμως "είναι ενδιαφέρουσα και για ενήλικες", μέσα από το χιούμορ, τους χαρακτήρες και φυσικά τον παράγοντα νοσταλγία. Αυτό που λέω είναι ότι δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να το συνεχίσουν αυτό στην επόμενη ταινία (το ότι αλλάζει ο σκηνοθέτης, με προβληματίζει) και αν θα πρέπει να διαλέξουν κατεύθυνση, το σίγουρο είναι ότι θα πάνε για το νέο κοινό, όχι για τους 30-50χρονους. Το twist του ESB ήταν πράγματι τόσο δύσκολο για έναν 30χρονο της εποχής; Δεν μπορώ να το κρίνω γιατί ήμουν ίσως 9 όταν το είδα, αλλά... come on... Dark Father... Τουλάχιστον οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί θα το έπιασαν φαντάζομαι. Επίσης είμαι σίγουρος ότι το ίντερνετ αλλάζει τα πάντα σε αυτό το θέμα. Και το speculation ακόμη, είναι καινούργια μόδα. Το αναπάντεχο twist δεν ήταν πάντα ζητούμενο στις ταινίες, είναι φαινόμενο εποχής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γονείς μου και οι φίλοι τους (δηλαδή στο σύνολο η γενιά τους), δεν γνωρίζουν τι είναι και δεν έχουν καν λέξη για το "spoiler", καθώς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξέρουν το τέλος μιας ταινίας. Ούτε καν καταλαβαίνουν γιατί το κάνω θέμα όταν μου το λένε. (ΟΚ, πλέον έμαθαν ότι δεν πρέπει να το κάνουν αυτό) Ο πατέρας μου κάνει συχνά πλάκα με αυτό το θέμα. Βλέπουμε ξέρω 'γω μια εκδοχή του Ρωμαίος και Ιουλίετα και κάνει "ε, τώρα, τι να δούμε, αφού ξέρουμε ότι στο τέλος πεθαίνουν, ε; Ε; Χαχαχα" Δεν έχω ιδέα, δε ζούσα καν τότε. Τώρα τέτοια twists όντως μπορεί να παραείναι obvious μερικές φορές, αλλά τότε δεν υπήρχε ούτε τόσο πολύ υλικό για να το έχεις σαν μέτρο σύγκρισης, ούτε οι πληροφορίες διαδίδονταν τόσο γρήγορα (σκέψου ότι ο θείος μου είδε το ANH στον κινηματογράφο 2 χρόνια μετά την official πρεμιέρα, διότι τότε το έφεραν στη χώρα που ζούσε και δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τίποτα). Οπότε η έννοια spoiler δεν υπήρχε καν. Αν κάποιος είχε πολλή φαντασία ή ήταν υποψιασμένος, οκ θα μπορούσε να το μαντέψει. Αλλά νεαρός με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γιος ενός σκοτεινού villain με μηχανικά μέλη; Λίγο δύσκολο να το προέβλεπε κάποιος τότε πιστεύω. Όσο για τον Luke, αν όντως έχει κόρη, δεν έρχεται σε αντίθεση με το Jedi code (όχι συναίσθημα κλπ); Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είναι Jedi και έδειχνε ότι ακολουθεί αυτό το δρόμο. Δε θα την αναζητούσε τόσα χρόνια ή δε θα ένιωθε την παρουσία της; Μπορεί αυτά να μην αναιρούν την πιθανότητα να ισχύει όντως, αλλά εμένα μου φαίνεται λίγο off. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M2000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ε! Λοιπόν νομίζω ότι είναι! Όταν ο Kylo Ren τον "κατάλαβε" ήταν γιατί είχε μια αφύπνιση. Με προβλημάτισε η "τύχη" του Φιν στο τέλος. Δεν δείχνει ότι έχει ξυπνήσει, και δεν ξέρουμε τι ζημιά έχει πάθει. Διόλου απίθανο να γίνει κάτι σε στιλ Cyborg...Μια αντίθετη εκδοχή του Vader. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Όλη η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το αν παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που λέγονται στα prequels. Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω. Γιατί, ας πούμε, οι ερωτήσεις "είναι Jedi;" ή "κατά πόσο αντιτίθεται στο Jedi Code ένας Jedi να έχει σχέσεις" είναι όλα ερωτήματα που προέρχονται από τα prequels. Δεν υπάρχουν τέτοιες αναφορές στις αρχικές ταινίες. Το θέμα είναι πως (εγώ τουλάχιστον) όταν ήμουν μικρός, ένιωθα ότι το να γίνεις Jedi έχει περισσότερο να κάνει με τον εσωτερικό σου κόσμο, την ηρεμία, τη γαλήνη και πόσο καλά αφουγκράζεσαι τη φύση και τις ισορροπίες της. Ξαφνικά έγινε θέμα "όχι, πρέπει να έχεις και πολλά midichlorians, δηλαδή είναι να το 'χεις ρε παιδί μου, χωρίς ταλέντο και υγιεινή ζωή (no sex, no drugs κτλ) δε γίνεται τίποτα. Και εκπαίδευση από μωρό", λες και ανήκεις στους scientologists (μη χέσω). Αυτά τα πράγματα φυσικά απομακρύνουν ακόμη περισσότερο το Star Wars από τις ρίζες του, που είναι κάποιες θρησκείες ανατολικής ιδεολογίας, που κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν που αγαπήσαμε στο αρχικό Star Wars και ήταν κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον. Βασικά όχι απλά το απομακρύνουν, το κάνουν το ακριβώς ανάποδο από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Δεν ξέρω τι κατεύθυνση θα πάρουν τελικά στις καινούργιες ταινίες, αλλά εγώ θέλω να πιστεύω ότι τα συνειδητοποιούν όλα αυτά (στο Force Awakens φάνηκε ξεκάθαρα ότι όλα αυτά ήταν συνειδητά στους συντελεστές και πολλά πράγματα έμειναν σε μια ποιητική μεταφυσική διάσταση και τη φαντασία του θεατή, όπως πρέπει), αλλά δεν εμπιστεύομαι τους περισσότερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ ότι θα κάνουν κάτι αντίστοιχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M2000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Οι Jedi, λειτουργούν ως άμυνα του παγκόσμιου οργανισμού. Η ελεύθερη επιλογή, είναι μεν ελεύθερη, αλλά ο στόχος της δεν είναι. Το στόχο τον καθορίζει το Φως ή ο Φόβος. Στο φως όλα είναι φανερά. Στο φόβο όμως ακόμα και το φανερό χάνει τη δύναμή του, αλλά ο χρόνος είναι υπέρ του φωτός, της Αλήθειας, άρα κατά του φόβου. Στην ταινία οι stormtroopers έχουν κρυμμένο το πρόσωπο, ο Kylo Ren επίσης. Όσοι είναι μαχητές του φόβου..έχουν προσωπείο,μάσκα. Για τον Φιν, υποστηρίζω ότι είναι Jedi, από το τέρας που τον άρπαξε αλλά δεν τον έφαγε επιτόπου, και έτσι κατάφερε να τον από κόψει η Ray. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konpat Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Για τον Φιν, υποστηρίζω ότι είναι Jedi, από το τέρας που τον άρπαξε αλλά δεν τον έφαγε επιτόπου, και έτσι κατάφερε να τον από κόψει η Ray. Το ότι ο Fin κατάφερε να αποκηρύξει το τάγμα και είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει ίσως να δείχνει ότι είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilya Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ε! Λοιπόν νομίζω ότι είναι! Όταν ο Kylo Ren τον "κατάλαβε" ήταν γιατί είχε μια αφύπνιση. Με προβλημάτισε η "τύχη" του Φιν στο τέλος. Δεν δείχνει ότι έχει ξυπνήσει, και δεν ξέρουμε τι ζημιά έχει πάθει. Διόλου απίθανο να γίνει κάτι σε στιλ Cyborg...Μια αντίθετη εκδοχή του Vader.δεν παιζει να νε απλα ήθελαν οπως εγινε κ με τα τρειλερ να νομίζουμε πως ο φιν ειναι ο jedi. Απλα ο kylo ενιωσε τον δισταγμό του φιν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Moderators Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2016 Ο πατέρας μου κάνει συχνά πλάκα με αυτό το θέμα. Βλέπουμε ξέρω 'γω μια εκδοχή του Ρωμαίος και Ιουλίετα και κάνει "ε, τώρα, τι να δούμε, αφού ξέρουμε ότι στο τέλος πεθαίνουν, ε; Ε; Χαχαχα" Κι εμένα ο δικός μου, μου έλεγε "τόσες ταινίες έχω δει με τον Τιτανικό, αλλά δεν έχει αποφύγει το παγόβουνο ακόμα". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Οι σκέψεις που έκανα βλέποντας το παρακάτω βίντεο: -(στην αρχή) Ωραίες αναφορές σε σκηνοθετικές τεχνικές! -(λίγο αργότερα) Πρέπει να είμαι πολύ nerd για να κάθομαι να βλέπω μέχρι τέλους και να με ενδιαφέρουν όλα αυτά που λέει, αλλά με ενδιαφέρουν... -Μέχρι και οι κομμένες σκηνές φαίνονται προσεγμένες! Θα μπορούσα να δω και 4 ώρες ταινία γυρισμένη με τέτοια φροντίδα. -Τα καλά του να έχεις έναν nerd να γυρίζει ταινίες. Θα κάτσει, θα ψάξει, θα βρει, θα ακούσει, θα επηρεαστεί και θα αναλύσει στα σοβαρά (και εδώ είναι το σημαντικό) τόσες και τόσες διαφορετικές πηγές! -(προς το τέλος) Έτσι ακριβώς βλέπει ένας πραγματικός φαν τέτοιες ταινίες. Με αυτή τη διάθεση, με αυτή τη νοοτροπία. -(στο τέλος) ΟΚ, η αναλογία με το μεσαίωνα και το βασιλιά Αρθούρο είναι πανέξυπνη και εμφανώς συνειδητή. Μπράβο στους συντελεστές της ταινίας και μπράβο στους θεατές που μπορούν να αποκωδικοποιούν τέτοια μηνύματα (ή απλά να τα απορροφούν υποσυνείδητα, όπως άλλωστε είναι και ο σκοπός να συμβαίνει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vocals_ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Πολύ ωραίο, διάφορα από αυτά δείχνουν και εκείνο που λέγατε κάποιοι (νομίζω και εσύ) ότι πολλά ερωτήματα-μικρά plot holes για τα οποία "γκρινιάζαμε" θα απαντηθούν στα επόμενα, και όπως και στην 1η τριλογία όταν θα τα έχουμε όλα μαζί θα φανεί η σύνδεσή τους. Το σίγουρο καλό είναι ότι μάλλον, όπως και ο JJ, οι επόμενοι σκηνοθέτες θα επικεντρωθούν στην ομορφιά του lore και του παιχνιδιού με το story-telling (πολλές αναφορές σε άλλα δημιουργήματα, easter eggs κτλ). +Ο τύπος που τα ήξερε πολλά από αυτά; +Με τις deleted scenes και το bluray τι παίζει; Γιατί διάβασα ότι θα βγει στις 5 Απρίλη, αυτό που υπάρχει τώρα στα τορρεντάδικα τι είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Πολύ ωραίο, διάφορα από αυτά δείχνουν και εκείνο που λέγατε κάποιοι (νομίζω και εσύ) ότι πολλά ερωτήματα-μικρά plot holes για τα οποία "γκρινιάζαμε" θα απαντηθούν στα επόμενα, και όπως και στην 1η τριλογία όταν θα τα έχουμε όλα μαζί θα φανεί η σύνδεσή τους. Το σίγουρο καλό είναι ότι μάλλον, όπως και ο JJ, οι επόμενοι σκηνοθέτες θα επικεντρωθούν στην ομορφιά του lore και του παιχνιδιού με το story-telling (πολλές αναφορές σε άλλα δημιουργήματα, easter eggs κτλ). +Ο τύπος που τα ήξερε πολλά από αυτά; +Με τις deleted scenes και το bluray τι παίζει; Γιατί διάβασα ότι θα βγει στις 5 Απρίλη, αυτό που υπάρχει τώρα στα τορρεντάδικα τι είναι; Επειδή την είδα και στο σινεμά και από τα τορρεντάδικα , ήταν η ίδια ταινία, δεν είχε κάποια επιπλέον σκηνή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Οι deleted scenes δεν νομίζω ότι θα μπουν μέσα στη ροή της ταινίας όπως πχ γίνεται με το Extended των Lotr/Hobbit... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Ε, ναι, η ταινία είναι αυτή που είναι. Θα μπούνε ως extra και θα τα δει κανείς χωριστά. Και εννοείται πως ότι και να αναφέρεται εκεί μέσα, δε το δένουμε σκοινί-κορδόνι, μπορεί κάλλιστα να μην ισχύει αφού έφυγε από την τελική κόπια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα