Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Τώρα που τη ξαναβλέπω με αγγλικούς υπότιτλους, ο Obi Wan τη φωνάζει στο όραμά της. Βάλε και την προφορά, βάλε και τα ρούχα, πείστηκα.

Για ποιο πράγμα πείστηκες; Κόρη του δε γίνεται να είναι, αφού ο Obi Wan πέθανε πολύ προτού γεννηθεί. Αν την είχε κάνει ο Λούκας την ταινία, θα θεωρούσα πιθανή την εκδοχή σου. Εδώ στα prequel, ανάμεσα σε άλλα, ξέχασε ότι η Leia έχει αναμνήσεις από τη μητέρα τους.

Επιπλέον η Rey στο flashback φωνάζει τους γονείς της, έτσι δεν είναι; Και τους δύο νομίζω, όχι μόνο τον έναν (αλλά πρέπει να το ξαναδώ, δε θυμάμαι). Βέβαια ΟΚ, θα μπορούσε να είναι απλά αυτοί που την ανέλαβαν και τους έχει σαν γονείς της, αλλά το γεγονός ότι δε μας τους έδειξαν με βάζει σε υποψίες.

Pun intended?

ελληνικά

Χαχαχα, μπα, αυτή η ταινία δεν είχε "Λουκ".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ποιο πράγμα πείστηκες; Κόρη του δε γίνεται να είναι, αφού ο Obi Wan πέθανε πολύ προτού γεννηθεί. Αν την είχε κάνει ο Λούκας την ταινία, θα θεωρούσα πιθανή την εκδοχή σου. Εδώ στα prequel, ανάμεσα σε άλλα, ξέχασε ότι η Leia έχει αναμνήσεις από τη μητέρα τους.

Επιπλέον η Rey στο flashback φωνάζει τους γονείς της, έτσι δεν είναι; Και τους δύο νομίζω, όχι μόνο τον έναν (αλλά πρέπει να το ξαναδώ, δε θυμάμαι). Βέβαια ΟΚ, θα μπορούσε να είναι απλά αυτοί που την ανέλαβαν και τους έχει σαν γονείς της, αλλά το γεγονός ότι δε μας τους έδειξαν με βάζει σε υποψίες.

Εγγονή του δεν παίζει να είναι;

Επισκέπτης

Εγγονή του δεν παίζει να είναι;

Χμ... ναι, αυτό θα μπορούσε. Βέβαια δεν έχουμε δει ότι ο Obi Wan έχει παιδιά, αλλά δεν έχουμε δει και ότι ΔΕΝ έχει, οπότε ναι, είναι μια ιδέα. Λίγο τραβηγμένη, αλλά αν το φέρουν όμορφα, θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Το θέμα είναι πως μπορούν να αποφύγουν το προφανές (κόρη του Luke). Αν και κατά τη δική μου γνώμη θα ήταν πιο ενδιαφέρον να μην υπάρχει συγγένεια με κανέναν.

Χμ... ναι, αυτό θα μπορούσε. Βέβαια δεν έχουμε δει ότι ο Obi Wan έχει παιδιά, αλλά δεν έχουμε δει και ότι ΔΕΝ έχει, οπότε ναι, είναι μια ιδέα. Λίγο τραβηγμένη, αλλά αν το φέρουν όμορφα, θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Το θέμα είναι πως μπορούν να αποφύγουν το προφανές (κόρη του Luke). Αν και κατά τη δική μου γνώμη θα ήταν πιο ενδιαφέρον να μην υπάρχει συγγένεια με κανέναν.

Θεωρητικά, μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει. Του απλώνει στο τέλος το χέρι να του δώσει το φωτόσπαθο... και της απαντάει: "Keep it, it's yours".

Επισκέπτης

Παίζει να είναι κόρη του "Αυτοκράτορα";

Του αυτοκράτορα δεν ξέρω, αλλά μου αρέσει η ιδέα ότι οι γονείς της είναι dark side! Είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και θα κάνει πολύ καλό κοντράστ με τον Kylo Ren (που είναι το ανάποδο). Θα έχει πολύ ενδιαφέρον! Και πολύ βουδιστικό (βλέπε avatar).

Πλάκα πλάκα, παίζει και να το βρήκαμε...

Θεωρητικά, μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει. Του απλώνει στο τέλος το χέρι να του δώσει το φωτόσπαθο... και της απαντάει: "Keep it, it's yours".

Γιατί είναι δικό της αν είναι εγγονή του Obi Wan; Έχει κάποια σχέση ο Obi Wan με αυτό το φωτόσπαθο;

Αν θυμάμαι καλά, ο Obi Wan το είχε δώσει στον Luke. Του λέει ότι ήταν του πατέρα του, του λέει, βέβαια, και την πίπα ότι "ο πατέρας σου ήθελε να το έχεις όταν ενηλικιωθείς κλπ". Δεν θυμάμαι, όμως, πώς το απέκτησε ο Anakin, έχω την εντύπωση ότι πάλι ο Obi Wan το έδωσε. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Επισκέπτης

Αν θυμάμαι καλά, ο Obi Wan το είχε δώσει στον Luke. Του λέει ότι ήταν του πατέρα του, του λέει, βέβαια, και την πίπα ότι "ο πατέρας σου ήθελε να το έχεις όταν ενηλικιωθείς κλπ". Δεν θυμάμαι, όμως, πώς το απέκτησε ο Anakin, έχω την εντύπωση ότι πάλι ο Obi Wan το έδωσε. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Μωρέ αυτό που του λέει μια χαρά είναι, τα prequel αναιρέσαν τα πάντα και τα κάναν αχταρμά. Φαντάζομαι ότι στην καινούργια τριλογία θα αγνοηθούν όλα τα στοιχεία των prequels  (και καλά θα κάνουν), οπότε δε νομίζω ότι θα δούμε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το lightsaber του πατέρα του Luke, που μετά πήγε στον Luke και ο Obi Wan απλά το κράτησε για κάποια χρόνια μέχρι να ενηλικιωθεί (τίποτα το παράξενο εδώ, η βλακεία ότι οι Jedi εκπαιδεύονται από μωρά είναι ανοησία των prequels, μπορούμε να το αγνοήσουμε).

Υπάρχει μια σκηνή όπου φαίνεται ένα χέρι να τραβάει την Ray και μια φωνή, προφανώς του πατέρα της, αλλά παίζει να ήταν και εκείνου που την έκλεψε...Το σίγουρο είναι ότι η φωνή δεν είναι ενός εκ των Luke και Solo. Ποιου μπορεί να είναι; Του Ανάκιν δεν παίζει να είναι, είχε χάσει το σώμα του από τη μέση και κάτω, και η ηλικία της Raγ είναι μικρότερη από αυτή του γιου του Solo, άρα αδύνατον να ήταν του Ανάκιν.

Παίζει όμως να είναι παιδί της Leia. Το οποίο το έκανε ενώ ο Solo έλειπε. Αν είναι έτσι αυτός που παραδίδει το παιδί μπορεί να είναι ο φίλος της Leia. Ο οποίος ακόμα δεν έχει φανεί.

Ξαναείδα τη σκηνή...με το κοριτσάκι. Η φωνή είναι του "τύπου" που κράτησε το κοριτσάκι Rey και είναι σίγουρα ο τύπος που τις δίνει τις μερίδες φαγητού, ο αγοραστής! Αυτός ή αυτή που την άφησε, φεύγει με ένα διαστημόπλοιο, που σίγουρα δεν είναι "αυτοκρατορικό".

Το θέμα είναι ότι την αφήσανε σε πλανήτη που μάλλον είναι ελεγχόμενος από την Empire, καθώς ο Unkar Plutt (αυτός με τις μερίδες) επικοινώνησε μαζί τους για να την πιάσουν μαζί με τον BB8. Στο flashback είδαμε να τη δίνουν σ' αυτόν, άρα λογικά κάποιος απ' την Empire την άφησε εκεί, μπορεί και ο Kylo Ren ο οποίος δείχνει από ένα σημείο και μετά να τη γνωρίζει:

Σε κάποιο σημείο στο novelization λέει "it IS you".

Όταν ρωτάει "what girl" που δείχνει να γνωρίζει την ύπαρξή της στον Jakku.

Το γεγονός ότι γνωρίζει τις abilities της και ότι δε θέλει να τη σκοτώσει.

Τον βλέπει στο flashback της (μπορεί να μη σημαίνει τίποτα αλλά αν είναι σκηνές απ' το παρελθόν της ή συγγενή της τότε λογικά συνδέονται).

Επισκέπτης

Αυτό με το "What girl?" το παρατήρησα κι εγώ. Υπάρχουν, ίσως, κάπου 3 σκηνές που τελειώνουν με κάποιον να ρωτάει "ποια είναι αυτή" και προτού απαντήσει ο άλλος, κόβει στην επόμενη σκηνή. Δεν ξέρω αν γίνεται γιατί δεν πρέπει να ακούσουμε την απάντηση ή είναι απλά ένας τρόπος να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την κοπέλα.

Πάντως, ας μην ξεχνάμε ότι εξακολουθούμε να μιλάμε για παιδικές ταινίες, όχι για το Lost, οπότε ίσως το ψάχνουμε πολύ περισσότερο από ότι πρέπει και τελικά η απάντηση μπορεί να είναι απλά "η κόρη του Luke" και τέλος. Από την άλλη, όταν βγήκαν τα τρέιλερ για το TFA, όλοι κάνανε διάφορες υποθέσεις περί τίνος πρόκειται (ποιος είναι ο Kylo Ren, ποιος είναι ο μαύρος Stormtrooper κτλ) και όλους όσους είχα ακούσει, έπεσαν έξω, οπότε ποτέ δεν ξέρεις.

(και αφού έπεσαν όλοι έξω, όταν βγήκε η ταινία κάποιοι έλεγαν "πολύ προβλέψιμο", χεχε)

Για 'μένα με όσα ξέρουμε μέχρι τώρα δεν έχει καθόλου νόημα να είναι κόρη του Luke εκτός αν μας δώσουν πολλές νέες πληροφορίες στις επόμενες 2 ταινίες, το οποίο σημαίνει ότι θα αλλάξουν πολύ ό,τι ξέρουμε για το χαρακτήρα του Luke (θα προτιμούσα να μη γίνει).

Παιδικές ταινίες ή όχι, έχουν τεράστιο fanbase που αποτελείται από όλες τις ηλικίες. Ποιός θα περίμενε τότε στο ESB αυτό το plot twist; Πάντα σε πολυαναμενόμενα sequels γίνονται speculations, είναι και ένα απ' τα ωραία πράγματα αυτό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...