Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Για την πρωτη παραγραφο θα συμφωνησω οτι τα sequels πρεπει να ειναι βελτιωσεις των πρωτων και να προσθετουν νεα δικα τους στοιχεια.Δυστηχως ομως το episode 7 μονο αντιγραφη των προηγουμενων ειδικα του episode 4.

Μα πώς είναι "μόνο αντιγραφή"; Έχουμε ξαναδεί stormtrooper να αλλάζει στρατόπεδο; Έχουμε δει χαρακτήρα σαν την Rey (υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον Luke, που γκρίνιαζε συνέχεια στο επεισόδιο 4); Έχουμε δει κακό σαν τον Kylo Ren; Ο κακός είναι γιος του Χαν, που ΔΕΝ είναι Jedi, οπότε δεν έχουν τη σχέση Luke-Darth Vader (που ούτως ή άλλως ήταν το αντίστροφο, δηλαδή άλλος ο πατέρας και άλλος ο γιος). Όλο το στήσιμο είναι εντελώς καινούργιο, το μόνο που είναι αντιγραφή είναι η "συνταγή", αλλά αυτό πάντα έτσι είναι σε αυτές τις ταινίες. Και όχι μόνο στα Star Wars, αλλά γενικότερα.

Tωρα για τους νεους χαρακτηρες :

Eχουμε τον Finn, ενα generic black role.Πραγματικα για ποιο λογο υπηρχε ο ρολος του finn στην ταινια περα απο το political correct του πραγματος??Δηλαδη εχουμε εναν stormtropper ο οποιος εχει θεμα με το σκοτωμα-θανατο οποτε αποφασιζει να εγκαταλειψει το order γιατι δεν μπορει τους σκοτωμους.Οποτε τι κανει??Σκοτωνει τους μισους stormtroppers για να δραπετευσει χωρις κανενα ελεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αμα τον ειχαν να ειναι double agent τοτε καπως θα τρωγοταν.Πραγματικα ο finn ειναι ο χειροτερος χαρακτηρας που υπαρχει στο star wars.Και προσοχη δεν λεω τον ηθοποιο αλλα τον ρολο του.Πολυ κακος.

Κάτσε ρε συ, δεν έχει θέμα έτσι γενικώς με το σκότωμα-θάνατο. I am not going to kill for them, λέει, δε λέει δε θα σκοτώσω ξανά γιατί δε μου αρέσουν τα αίματα. Στρατιώτης είναι. Το ίδιο πράγμα είναι να σκοτώνεις αθώους άμαχους, το ίδιο είναι να σκοτώνεις στρατιώτες που προσπαθούν να υποδουλώσουν τους πάντες; Αλλά ναι, σαν χαρακτήρας έχει τις αδυναμίες του (κάτι που του δίνει προσωπικότητα), μάλιστα αποφασίζει κάποια στιγμή να τους παρατήσει και να σηκωθεί να φύγει (απόλυτα λογικό και ταιριαστό αν σκεφτείς το παρελθόν του και το λέει έτσι ακριβώς και ο ίδιος στην ταινία). Εξελίσσεται όμως και αλλάζει μέσα από τα γεγονότα που ζει και δείχνει πολύ ωραία η ταινία. Ο φίλος του σκοτώνεται στη μάχη και πεθαίνει στα χέρια του και αυτό τον σοκάρει, η συνάντησή του με τη Rey αλλάζει κάτι μέσα του καθώς είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που κάποιος τον αντιμετωπίζει σαν άνθρωπο και όχι σαν μηχανή που σκοτώνει (έχει μεγαλώσει από παιδάκι ως stormtrooper, δεν έχει γνωρίσει τίποτα άλλο) και σιγά σιγά αφήνει πίσω του τον φόβο που τον εγκλωβίζει σε πράξεις δειλίας και συμπεριφέρεται γενναία, ενώ παράλληλα σκέφτεται και το καλό άλλων, όχι μόνο το δικό του, κάτι που παραλληλίζει και τον χαρακτήρα του Χαν Σόλο (εκεί δε σε πείραξε; ).

Εντάξει, μπορείς να μου πεις ότι "εγώ δεν τα δικαιολογώ αυτά, τον θεωρώ κακό" κτλ. Μέσα είμαι, ότι θέλεις. Για μένα είσαι άδικος, αλλά δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι ότι ο χαρακτήρας αυτός έχει ενδιαφέρον, από όποια μεριά και αν το δεις.

Mετα εχουμε τον Poe.O καλυτερος πιλοτος της αντιστασης.Εε νομιζω οτι τα ειπα ολα ετσι?Δεν ξεχασα κατι.Μηδεν προσωπικοτητα.

Καλα για την Maz Kanata την wanabe θηλυκη εκδοχη του Yoda δεν θα σχολιασω.Ενα αψυχο cgi πραγμα ηταν.

Δε θυμάσαι την πρώτη σκηνή του Poe; Πού τον βάζουν μπροστά στον Kylo Ren και εκείνος αρχίζει τα "Who talks first? I talk first? You talk first?" ή τη διορατικότητά του όταν ο Finn προσπαθεί να τον πείσει ότι αποφάσισα να σε βοηθήσω γιατί έτσι είναι το σωστό, και τον κοιτάει καχύποπτα και του κάνει "you need a pilot..."

Έχει κι άλλες σκηνές.

Maz Kanata; "Where is my boyfriend? I like that Wookie."

Τωρα για μενα το episode 7 δεν τολμησε τιποτα καινουργιο πραγματικα.Τα prequels μπορεις να τα κραξεις για πολλα πραγματα αλλα οχι οτι δεν δοκιμασαν νεα πραγματα.Δηλαδη ακομη και το phantom menace που εχει φαει το θαψιμο ειχε εναν darth maul, ενα pod racer race και φυσικα το duel of the fates.To episode 7 που θεωρειται καλυτερο ειχε καποια σκηνη που να σου εμεινε οπως αυτες που ανεφερα?Και μην πεις λογικο να σου μεινουν αυτες οι σκηνες γιατι ολη η ταινια ηταν τραγικη οποτε κρατησες μονο αυτες.

Δύο σκηνές μου είπες από το Phantom Menace. Από αυτήν την ταινία δεν υπάρχει σκηνή που να ΜΗΝ μου έμεινε! Η πρώτη σκηνή που ο Kylo Ren επιτίθεται στο χωριό και βρίσκει τον Poe, το αίμα στη μάσκα του Finn, το λέιζερ που στέκεται στον αέρα και ο θάνατος του γέρου. Η εισαγωγή του χαρακτήρα της Rey που γίνεται σχεδόν χωρίς καθόλου κείμενο, μόνο με οπτικά μέσα καταλαβαίνουμε τα πάντα για αυτήν μέσα σε λίγα λεπτά. Η σκηνή που δραπετεύουν με τον Finn που έχει και πολύ γέλιο. Η αποκάλυψη του Millenium Falcon (ανατριχίλα). Θυμάμαι πως ξέφυγαν από την καταδίωξη, πετώντας μέσα από το χώρο που εξερευνούσε (και γνώριζε) η Rey. Θυμάμαι τον Χαν Σόλο να επιστρέφει στο M. Falcon και τις συζητήσεις που κάνουν, καθώς και τα αστεία στους διαλόγους "Thank you! Junkyard...", τις παρεξηγήσεις με τον Chewie, τον ΒΒ8 να γατζώνεται στο σκάφος και να κάνει thumbs up, τα τύπους στους οποίους χρωστάει ο Χαν και προσπαθεί να τους τουμπάρει, τα ζώα που δραπετεύουν και τους κυνηγάνε, πώς σώζεται ο Finn με την πόρτα που κλείνει η Rey από τον πίνακα ελέγχου, μετά την αφήγηση του Χαν για το Λουκ, τη Δύναμη και τα υπόλοιπα, τη σκηνή στην καντίνα και το όραμα της Rey, την ανάκριση του Kylo Ren στη Rey όπου αρχίζει αυτή να διαβάζει το μυαλό του (φυσικά θυμάμαι και τις ενδιάμεσες σκηνές του Kylo Ren όπου μιλάει με τον Snoke, μαθαίνουμε ότι είναι ο γιος του Χαν και της Λέια, "προσεύχεται" στον Darth Vader, το χάνει εντελώς και σπάει τον πίνακα ελέγχου με το φωτόσπαθο), τον τρόπο που δραπετεύει η Rey χρησιμοποιώντας το Mind Trick, φυσική τη σκηνή που έρχονται να τη σώσουν και γίνεται το showdown ανάμεσα σε Χαν και Kylo Ren (με κάθε λεπτομέρεια αυτή τη σκηνή, πότε έσβησε ο ήλιος, τα λόγια που ειπώθηκαν ακριβώς, την κραυγή του Chewie κτλ), μετά τη μάχη με τα φωτόσπαθα στα χιόνια και τέλος την τελευταία σκηνή με τον Luke, όπου ανατριχιάζω από τη μουσική και είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος που δεν ακούγεται να μιλάνε και δεν ανταλλάσουν κουβέντα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τον finn οπως λες ο φιλος του(εαν ειναι φυσικα) σκοτωνεται στην μαχη και αυτος μετα σοκαρεται και δεν μπορει.Δεν ειναι επειδη σκοτωνανε αμαχους.Ετσι οπως το δειχνει η ταινια εχει γενικα θεμα με το σκοτωμο.Ο φιλος του πεθανε και αυτο τον αλλαξε.Οποτε εγω καταλαβαινω οτι δεν μπορει γενικα το θανατο.Οποτε αποφασιζει να σωσει τον poe,αυτος που σκοτωσε και  τον φιλο του στην τελικη!!! και για να το κανει αυτο σκοτωνει τους μισους stormtroppers ατομα που μπορει να ηταν και μαζι τοσο καιρο.Κοιτα για τους υπολοιπους χαρακτηρες μπορει να κατσω και να το συζητησω αλλα για τον finn δεν καταλαβα καν γιατι υπηρχε πραγματικα.

Οσο για τις αντιγραφες που λες το κακο σαν τον kylo ren δεν ειχαμε διοτι ειχαμε darth vader(καλυτερος σε ολα εννοειται).Για την rey εμενα με ενοχλει οτι ειναι γαματη σε ολα σε αντιθεση με τον luke που οπως σωστα λες γκρινιαζε συνεχεια στο episode 4 γιατι ενα βλαμενο 20χρονο ηταν.Του φταιγανε ολα στυλ kylo ren.Ουσιαστικα ο lυke εγινε "καπως γαματος" στο episode 6.Oχι με την μια.Η Rey τα εκανε ολα τελεια(εγραψα στο προηγουμενο μου post γιατι πιστευω συμβαινει αυτο αλλα θα προτιμουσα  να το δικαιολογησουν)

Απλως θυμαμαι οτι  τα star wars ηταν ενα υπεροχο ταξιδι που ηθελες να ησουν και εσυ εκει και πως ενδιαφερουσουν για τους χαρακτηρες.Με την τελευταια ταινια δεν το εζησα αυτο.Βεβαια μπορει να φταει και το οτι γερασαμε.Πραγματα παλιοτερα που με ενθουσιαζαν τωρα πλεον.......

Τα ανιψια μου που εχουν δει ολα τα star wars τους αρεσε αρκετα το τελευταιο.

Επισκέπτης

Για τον finn οπως λες ο φιλος του(εαν ειναι φυσικα) σκοτωνεται στην μαχη και αυτος μετα σοκαρεται και δεν μπορει.Δεν ειναι επειδη σκοτωνανε αμαχους.Ετσι οπως το δειχνει η ταινια εχει γενικα θεμα με το σκοτωμο.Ο φιλος του πεθανε και αυτο τον αλλαξε.Οποτε εγω καταλαβαινω οτι δεν μπορει γενικα το θανατο.Οποτε αποφασιζει να σωσει τον poe,αυτος που σκοτωσε και  τον φιλο του στην τελικη!!! και για να το κανει αυτο σκοτωνει τους μισους stormtroppers ατομα που μπορει να ηταν και μαζι τοσο καιρο.Κοιτα για τους υπολοιπους χαρακτηρες μπορει να κατσω και να το συζητησω αλλα για τον finn δεν καταλαβα καν γιατι υπηρχε πραγματικα.

Δε δείχνει μόνο αυτό η ταινία. Δεν τον αλλάζει μόνο ο θάνατος του φίλου του. Τον δείχνει και να αντιδράει όταν δίνεται η εντολή "σκοτώστε τους χωρικούς". Επιπλέον αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στη μάχη, δεν είναι λες και μέχρι τότε είχε κάποιον χαρακτήρα. Εκεί ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του. Δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι η ταινία τον δείχνει να έχει γενικά θέμα με τον σκοτωμό. Αφού μόνος σου το λες, ότι αμέσως μετά σκοτώνει πόσο κόσμο για να δραπετεύσει.

Πώς θα γινόταν η ταινία χωρίς να υπάρχει ο Finn; Είναι αστείος, είναι ενδιαφέρον, έχει εξέλιξη, έχει μια πολύ σημαντική σχέση με την Rey, είναι κινητήρια δύναμη στην εξέλιξη της υπόθεσης συνεχώς... Είναι σαν να μου λες "δεν κατάλαβα σε τι χρειάζεται η Leia στο αρχικό Star Wars". Εμ... θα ήταν μια άλλη ταινία χωρίς αυτόν.

Οσο για τις αντιγραφες που λες το κακο σαν τον kylo ren δεν ειχαμε διοτι ειχαμε darth vader(καλυτερος σε ολα εννοειται).

"Καλύτερος", "χειρότερος", εμένα δε μου λένε τίποτα. Άλλο ενδιαφέρον ο Vader, άλλο ενδιαφέρον ο Kylo.

Για την rey εμενα με ενοχλει οτι ειναι γαματη σε ολα σε αντιθεση με τον luke που οπως σωστα λες γκρινιαζε συνεχεια στο episode 4 γιατι ενα βλαμενο 20χρονο ηταν.Του φταιγανε ολα στυλ kylo ren.Ουσιαστικα ο lυke εγινε "καπως γαματος" στο episode 6.Oχι με την μια.Η Rey τα εκανε ολα τελεια(εγραψα στο προηγουμενο μου post γιατι πιστευω συμβαινει αυτο αλλα θα προτιμουσα  να το δικαιολογησουν)

Μα έχει ήδη δικαιολογηθεί αυτό. Ο Luke ήταν farmboy, είχε σταθερή ζωή, δούλευε με το θείο του και είχε όνειρο να κάνει κάτι παραπάνω, να ξεφύγει από μια πεζή πραγματικότητα και μια ασφαλή (ουσιαστικά) ζωή. Η Rey δεν είναι αυτό. Είναι το ανάποδο. Έχει μεγαλώσει και επιβιώσει μόνη της από πολύ μικρή ηλικία, σε πολύ άγριες συνθήκες και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να αποκτήσει το χαρακτήρα που απέκτησε. Είναι ότι πιο λογικό να μπορεί να χειρίζεται τη Force πολύ πιο εύκολα από άλλους. Είναι πρακτικά βουδίστρια (για να μην πω Yoda), βρίσκεται σε μεγάλη επαφή με τη δύναμη που ρέει στη φύση, την έχει αφουγκραστεί (τα λένε αυτά στην ταινία "you always knew it was there") κτλ.

Μολις το ειδα σε dedicated projector room σε full bluray ποιοτητα 34gb και ηταν εκπληκτικο να το βλέπεις σε τρελη ποιοτητα. Το ευχαριστηθηκα οσο και στο σινεμά! Αναμονη για το επομενο πλεον!!!

Το είδα και εγώ. Η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστήθηκα αλλά θα μου λείψει πολύ ο χαρακτήρας Han Solo. Για μένα star wars  χωρίς αυτόν δεν υπάρχει. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος τρόπος να καλύψουν το κενό που αφήνει πίσω του.

• Like 2

Δηλαδη θεωρεις το Phantom Menace καλυτερο;

Παρολο που και το phantom menace ειναι για σφαλιαρες παρολα αυτα μονο και μονο για τον badass Darth Maul σε σχεση με τον μυτονγκα το θεωρω καλυτερο.Βεβαια και αυτο απο τα κακα γενικα των star wars.

Το Phantom Menace σου μένει για 2 λόγους κυρίως, Darth Maul + Duel of the fates και ίσως το Podracing αν ήσουν πιτσιρικάς (βλέπε Star Wars Racing etc), κάτι που δυστυχώς έλειπε από το TFA.

edit: βασικά εάν έβαζαν το Duel of the fates στο TFA για εμενα προσωπικά θα ανέβαινε 2 level πάνω. (ήμουν αδαής και περίμενα να παίξει κάπου στο 7)

Επισκέπτης

Αν και για το podracing θα πάω πάσο καθώς έχω διαπιστώσει ότι άρεσε σε πολύ κόσμο, ακόμη και όταν το είδα στο σινεμά που πρέπει να ήμουν 15 χρονών, ήμουν σε φάση "ε, τώρα, παιχνίδια θέλετε να πουλήσετε ή να κάνετε ταινία;"

Παρόλο που τότε δε με είχε χαλάσει τόσο η ταινία όσο αργότερα που την ξανασκέφτηκα. Ήμουν απλά χαρούμενος που βγήκε καινούργιο Star Wars. Ίσως, βέβαια, φταίει και το ότι δε μου αρέσει ο τρόπος που γυρίζει action σκηνές το Hollywood, με ένα ατελείωτο μοντάζ που δεν καταλαβαίνεις ποιος είναι που και τι συμβαίνει και στο τέλος δε βγάζει νόημα η εξέλιξη των γεγονότων (κάτι που ισχύει και εδώ). Ποτέ δεν τα "έφαγα" αυτά.

Όσο για το Duel of Fates, ναι, σε όλους μας αρέσει η μουσική από τα Carmina Burana, είναι κλασικό έργο και αν το αντιγράψεις καλά θα βγάλεις κάτι εξίσου αξιομνημόνευτο (αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε στο Inspector Gadget και στο Ghostbusters που είναι Grieg και Huey Lewis).

Αλλά αυτό δεν είναι lightsaber μονομαχία. Είναι χορογραφία. Και δε βγάζει νόημα ως prequel, να έχει γίνει στο παρελθόν. Αν έπρεπε να γίνουν τέτοια πράγματα, θα έπρεπε να γίνουν αργότερα, σε sequel (γενικά αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα με τα sequels, ότι φαίνονται λες και συνέβησαν στο μέλλον της αρχικής τριλογίας, όχι στο παρελθόν). Αλλά ΟΚ, τώρα κάνω αυτό που κάνουν οι haters στο Force Awakens. Αυτά που λέω δεν είναι τόσο σημαντικά αν δεν ενοχλούν κάποιον να τον βγάλουν από το κλίμα (ποιο κλίμα... λέμε τώρα...). Πιστεύω πάντως πως δεν είναι timeless αυτή η σκηνή. Όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται και χειρότερη (κάτι που δε νιώθω για τις αντίστοιχες σκηνές στην αρχική τριλογία, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης). Και έχει ένα από τα χειρότερα και γελοία φινάλε που έχω δει ποτέ σε σκηνή τέτοιου είδους. Έλεος. Χτυπιούνται σαν τα χταπόδια 10 λεπτά και στο τέλος ο άλλος προλαβαίνει να πηδήξει άοπλος μπροστά στη μούρη του ακριβώς, να περάσει από πάνω του, να προσγειωθεί, και αφού πατήσει στο έδαφος (!) να πάρει φόρα και να χτυπήσει (space+space+αριστερό κλικ ρε Obi Wan, δε χρειάζεται να περιμένεις τόση ώρα, υπάρχει combo). Και τόση ώρα τι κάνει ο "badass" Darth Maul; Τίποτα απολύτως, κάθεται και τον χαζεύει, γιατί όπως είδαμε τα αντανακλαστικά του είναι χάλια και θέλει πάνω από 3 δευτερόλεπτα για να αντιδράσει. Βέβαια πριν από λίγο αντιδρούσε προτού καν γίνει η κίνηση του αντιπάλου, τη διάβαζε στο μυαλό του. Θα έκανε status update στο Facebook στο κινητό του (που προλάβαινε αν ήθελε να το κάνει κι αυτό).

Αλλά αυτό δεν είναι lightsaber μονομαχία. Είναι χορογραφία. Και δε βγάζει νόημα ως prequel, να έχει γίνει στο παρελθόν. Αν έπρεπε να γίνουν τέτοια

αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο fail των prequel, είτε σου αρέσει και το αποδέχεσαι ως ένα από τα παράδοξα, είτε το μισείς μαζί με όλη την τριλογία.

Επισκέπτης

αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο fail των prequel, είτε σου αρέσει και το αποδέχεσαι ως ένα από τα παράδοξα, είτε το μισείς μαζί με όλη την τριλογία.

Μπα, για μένα οι χαρακτήρες είναι το βασικό πρόβλημα. Αυτά ανήκουν την κατηγορία που έγραψα παραπάνω: αν σε ενοχλεί μια ταινία γενικώς, σε χαλάνε και αυτές οι λεπτομέρειες. Αν η ταινία μας άρεσε, θα μας άρεσε και το "λουκ" της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...