Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ισα ισα, το οπτικό είναι που σε αφήνει λαμακα, αν δεν ηταν κι αυτο..

θα ήθελα πολύ να δω τον Kylo να χτυπιέται με τις οθόνες με τα τότε εφφε και να φωνάζει "μου φαγαν το μπιφτέκι μουυυ"

ή μάλλον φαντάσου τον Vader να κονταροχτυπιέται με τις οθόνες, Darth Vader image ruined in 0.0001 second.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με ποιες οθονες να κονταροχτυπιεται; Δεν σε επιασα;

Οταν λεμε για τους fan της nostalgia προφανως και αναφερομαστε στα τοτε γραφικα και εφφε. Αλλιως τι αλλο μπορει να νοσταλγουν;

Ούτε εγώ το πολυέπιασα αλλά τέλος πάντων.

Είδα σήμερα το A New Hope πρώτη φορά μετά τη νέα ταινία. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα σχόλια για κόπια είναι λίγο υπερβολικά. Πριν το δω συμφωνούσα, χωρίς αυτό να με ενοχλεί στο να την ευχαριστηθώ, γιατί δε θυμόμουν όλες τις λεπτομέρειες αλλά τελικά τα μόνα πολύ όμοια στοιχεία είναι το Death Star (το Starkiller base είναι το μόνο στοιχείο που με χαλάει στην ταινία, τουλάχιστον ας μην καταστρεφόταν τόσο εύκολα) και το γεγονός ότι υπάρχει droid με κάποιες πληροφορίες που οδηγούν στο τελευταίο act.

Από 'κει και πέρα το όλο setting είναι τελείως διαφορετικό, όπως και οι χαρακτήρες και τα μεγάλα plot points. Ίσως παραπλανεί λίγο το ότι χρησιμοποίησαν παρόμοια looks (x-wings, tie fighters, star destroyers, costumes κλπ) πράγμα το οποίο είναι λογικό να συμβαίνει. Η άλλη επίσης μεγάλη διαφορά είναι ότι το 77 η ταινία ήταν κάτι επαναστατικό ενώ τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο καθώς πλέον έχουμε δει τα πάντα. Αλλά overall μου φάνηκε σαν να βλέπω κάτι τελείως διαφορετικό.

Τι εννοεις φιλε;

Εννοεί ότι ο BB8 που μεταφέρει μυστικά αρχεία είναι σε άμεση συσχέτιση με τον R2D2 που κάνει το ίδιο.

Εμένα, πάντως, θα με ενοχλούσε το νέο Death Star, αν αυτό ήταν το επίκεντρο της ταινίας, αλλά η ταινία έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει και το συγκεκριμένο δεν πιάνει τόσο πολύ κινηματογραφικό χρόνο, οπότε δε με απασχολεί. Μάλιστα ο Χαν Σόλο το σχολιάζει έτσι ακριβώς: ΟΚ, είναι απλά μεγαλύτερο.

Η ουσία, όμως, είναι η συνάντηση Han Solo - Kylo Ren, ο Finn που προσπαθεί να σώσει τη Rey και τέλος ο τρόπος που η Rey συνηδειτοποιεί και αρχίζει να χρησιμοποιεί τη Δύναμη για να μπορέσει να ξεφύγει από τους κινδύνους και τους πειρασμούς, μέχρι την τελική μάχη που είναι φυσικά ένας πρόλογος για τα όσα θα ακολουθήσουν, τα οποία θα χρωματίσουν και θα δώσουν μια νέα διάσταση στα όσα έχουμε ήδη δει, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως συνέβη και στην αρχική τριλογία.

Τα είπες υπέροχα. Και για τους μαύρους και για τα υπόλοιπα. Και μένα αυτό μου ξίνισε περισσότερο από όλα. Ακόμη και η αναπαράσταση στυλ Χίτλερ με χάλασε. Δεν χρειάζονται αυτά.

Η αναπαράσταση Χίτλερ που λες, και μένα στην αρχή μου φάνηκε ότι πάει να γίνει έτσι, παρόλα αυτά ενώ το theme είναι το ίδιο, ο ηθοποιός δεν μου θύμισε Χίτλερ. Οπότε συνολικά δεν μου κακοφάνηκε.

Εμένα μου ακουγόταν σαν Ιρλανδός, αν δεν κάνω λάθος.

Σκοτσέζικη προφορά

Δεν είμαι καλός στο προσέξω τόσο καλά τις λεπτομέριες αυτές. Αλλά και πάλι το νόημα δεν αλλάζει. Σκοτσέζοι στο διάστημα σε ένα σύμπαν που δεν υπήρξε ποτέ Γη πόσο μάλλον η Σκωτία.

• Moderators

Δεν είμαι καλός στο προσέξω τόσο καλά τις λεπτομέριες αυτές. Αλλά και πάλι το νόημα δεν αλλάζει. Σκοτσέζοι στο διάστημα σε ένα σύμπαν που δεν υπήρξε ποτέ Γη πόσο μάλλον η Σκωτία.

Διαφορετική διάλεκτος του Galactic Basic μάλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ποιες οθονες να κονταροχτυπιεται; Δεν σε επιασα;

Οταν λεμε για τους fan της nostalgia προφανως και αναφερομαστε στα τοτε γραφικα και εφφε. Αλλιως τι αλλο μπορει να νοσταλγουν;

fE18keE.gif

για την σκηνή a la Χιτλερ (πάει κύριος προς αυτούς που πιστεύουν ότι βλέπανε παιδικες ταινιες τόσα χρονια)

George Lucas, production staff, and StarWars.com have stated that many themes, plots, designs, and even terms used in

*Star Wars* were indeed inspired by Hitler and Nazi Germany.

επίσης μιας και το πιάσαμε: Link.png Site: Stormtrooper

Επεξ/σία από Sugizo

Άρα τέλειος ο συμβολισμός όπου ο μαύρος είναι αυτός που παραιτείται από Stormtrooper. :P

Μεταξύ σοβαρού και αστείου το παραπάνω. Η ουσία είναι ότι οι συμβολισμοί, ανεξάρτητα από την πηγή έμπνευσης που έχουν, πρέπει να λειτουργούν και να εξαπλώνονται σε περισσότερες "πραγματικότητες". Τότε μόνο έχουν αξία.

Α, ναι. Και οι συμβολισμοί δεν κάνουν μια ταινία λιγότερο παιδική. Και η κοκκινοσκουφίτσα έχει συμβολισμούς και τα παραμύθια είναι σοφά. Εξακολουθούν να είναι παιδικά.

Αξίζει να το δει κανείς ολόκληρο, αλλά για όσους έχουν κουραστεί έχω δύο σημεία να προτείνω. Το ένα είναι η επεξήγηση του τι σημαίνει "ακολουθώ τη φόρμουλα", είναι στο λεπτό 7:10 και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα το Indiana Jones. Τα μεταφέρει αυτά στο Star Wars με ένα απόσπασμα στο σημείο 17:16 που αξίζει να δείτε, έστω μόνο αυτό.

Το δεύτερο σημείο είναι η αποδοχή/υποδοχή που είχε το επεισόδιο V όταν πρωτοβγήκε. Για αυτό θα πάτε στο λεπτό 32:42.

Φυσικά και όλα τα υπόλοιπα που λέει έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και θα χάσετε αρκετά πράγματα αν δεν το δείτε.

Τέλος, θα χρησιμοποιήσω μια κουβέντα που είπε ο Nostalgia Critic σε ένα άσχετο review: το αν σου αρέσει ή δε σου αρέσει μια ταινία, το αν συμφωνείς ή δε συμφωνείς μαζί μου, δεν είναι αυτό που σε κάνει ενδιαφέρον άνθρωπο. Το να μου εξηγήσεις το γιατί είναι που με συναρπάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...