Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μλκς reviews οι αποπάνω.

Ο τύπος στην άλλη σελίδα αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα του Force Awakens.

Είπα τα Episodes 1-3 είχαν πρωτότυπο σενάριο, όπως και τα 4-6. Αυτό εδώ είναι μία κακή αντιγραφή του New Hope.

για το αίσχος που λέγεται Kylo Ren που ακόμα και ο Alan Rickman (μου τον θύμησε) είχε παίξει καλύτερα τον "κακό" στο Robin Hood : Prince of Thieves. Και σαν κακομαθημένο να κλαίει ότι "the Light is pulling me towards it" και να έχει fits καταστρέφωντας κονσόλες ή την καρέκλα, αντί να πετσοκόψει τους άθλιους υπεύθυνους που ήταν δίπλα του.

Ή για το ότι η άλλη με απλή αναφορά στο "the Force" χειριζόταν το φωτόσπαθο λες και ήταν ο Palpatine και ο Count Duku μαζί, ενώ απέκτησε την δύναμη της υποβολής του Obi μέσα σε δύο λεπτά.

Ή το "death planet" που κατέστρεφε πλανήτες σε άλλα ηλιακά συστήματα!! μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ η καταστροφή του μακρινου πλανήτη ήταν ορατή από άλλους σε άλλο ηλιακό σύστημα

Ή η βλαμένη σκηνή με το "ηρωϊκό ΒΒ" που του έδωσε ο άλλος τον χάρτη για να τον βάλει ως κομμάτι του πάζλ στον χάρτη που έκανε προβολή ο R2D2.

Ή για το φωτόσπαθο του Luke/Anakin που βρέθηκε χωρίς καμμιά εξήγηση στο μπαούλο, καλώντας την άλλη με μαγική φωνή, λες και ήταν κάποιο από τα παραμύθια της Disney

Ή η αναφορά σε Republic σε μερικές σκηνές, σε Resistance σε άλλες και σε Rebels σε άλλες. Λες και τρεις διαφορετικοί συγγραφείς από τρεις διαφορετικές ταινίες έγραψαν τους διαλόγους....

Και αφήνω τις αντιπαραβολές μεταξύ New Hope και Force Awakens για επόμενη μέρα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μλκς reviews οι αποπάνω.

Ο τύπος στην άλλη σελίδα αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα του Force Awakens.

Ναι, ο τύπος στην άλλη σελίδα φαίνεται πολύ σοβαρός και αυτά που λέει κρατάνε ειδικό βάρος.

Σοβαρά τώρα, αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον λιγότερο γελοίο να συμφωνήσει μαζί σας, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τις απόψεις σας. Search your feelings...

Ναι, ο τύπος στην άλλη σελίδα φαίνεται πολύ σοβαρός και αυτά που λέει κρατάνε ειδικό βάρος.

Σοβαρά τώρα, αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον λιγότερο γελοίο να συμφωνήσει μαζί σας, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τις απόψεις σας. Search your feelings...

Η ταινία είναι αίσχος. Αυτό είναι το αίσθημά μου.....

• Like 1

• Moderators

Η ταινία είναι αίσχος. Αυτό είναι το αίσθημά μου.....

Ok, άποψή σου, αυτό δεν σημαίνει ότι αναιρούνται των άλλων αν είναι διαφορετικές. :)

περιμέντε μέχρι τις 25-26 να το δουν και τα υπόλοιπα παιδιά και βλέπουμε πόσοι διαφωνούν :) so far βγήκα σωστός, σε όσους άρεσαν τα 1,2,3 δεν τους άρεσε το 7 και το ανάποδο.

εμένα μου άρεσαν όλα και μου άρεσε και το 7.
αλλά θα περιμένω να ολοκληρωθεί η νέα τριλογία για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, γιατί πάει να χτίσει κάτι καλό, αν το κάνει στη συνέχεια έχει καλώς, αν όχι, τότε καλύτερα να μην το ξεκίναγε καθόλου.

• Like 1

εμένα μου άρεσαν όλα και μου άρεσε και το 7.

αλλά θα περιμένω να ολοκληρωθεί η νέα τριλογία για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, γιατί πάει να χτίσει κάτι καλό, αν το κάνει στη συνέχεια έχει καλώς, αν όχι, τότε καλύτερα να μην το ξεκίναγε καθόλου.

Η Disney? Γιατί ο JJ Abrams δεν θα σκηνοθετήσει τις επόμενες ταινίες ειπώθηκε....

Η Disney? Γιατί ο JJ Abrams δεν θα σκηνοθετήσει τις επόμενες ταινίες ειπώθηκε....

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός. Προφανώς κάτι πάνε να χτίσουν. Άλλωστε και την πρώτη τριλογία τη γύρισαν 3 διαφορετικοί σκηνοθέτες.

Ελπίζω οι επόμενοι σκηνοθέτες να σεβαστούν τις πετυχημένες (κρίνοντας από την αποδοχή) επιλογές του JJ και να μην ξεφύγουν πχ στη χρήση του CGI και τη γενικότερη ατμόσφαιρα (έτσι και ξαναδώ χαρακτήρα Star Wars να πατάει κακά...)

Με ανησυχεί που βλέπω ότι το ΙΧ θα το γυρίσει αυτός που έκανε το Jurassic World, το οποίο δεν είδα, αλλά οι εικόνες που είδα παραήταν CGI και από τα σχόλια για το σενάριο και την εξέλιξη κατάλαβα ότι δεν υπήρχε προσπάθεια, απλά ήταν κάτι που "ε, έπρεπε να υπάρχει" για να δώσει ένα περιβάλλον όπου θα εξελιχθούν αυτά που όλοι περιμένουν να δούνε.

Το Star Wars VII ήταν καλό παράδειγμα για το ανάποδο: οι μονομαχίες με τα φωτόσπαθα για παράδειγμα δεν ήταν φαντεζί χορογραφίες όπως ήταν στο Phantom Menace (που ΟΚ, όταν ήμουν μικρός μου άρεσαν, αλλά τώρα μου φαίνονται σαχλές και με βγάζουν από το κλίμα). Η ένταση στις σκηνές προέρχεται αποκλειστικά από το ενδιαφέρον που έχεις για τους χαρακτήρες και όταν συμβαίνει αυτό είναι καλύτερα οι μάχες να είναι πιο "απλές", όπως άλλωστε και στο original star wars. Μη μου πείτε ότι δε θα θυμάστε τον Obi Wan και τον Darth Vader να σκουντάνε ο ένας τον άλλο με τα φωτόσπαθα. Αλλά η σκηνή λειτουργεί, ακριβώς επειδή νοιάζεσαι για τους χαρακτήρες.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός. Προφανώς κάτι πάνε να χτίσουν. Άλλωστε και την πρώτη τριλογία τη γύρισαν 3 διαφορετικοί σκηνοθέτες.

Τί πάει να χτίσει η Disney εκτός λεφτά;  Κατανοείς ότι 30+ χρόνια Lore, το οποίο είχε χτιστεί πάνω σε ένα τεράστιο αριθμό βιβλίων, με την συγκατάθεση του δημιουργού των Star Wars, George Lucas, στο κάθε ένα από αυτά, απλά γκρεμίστηκε μόνο και μόνο για να φτιάξει η Disney μία ταινία βασισμένη σε μια κακή έκδοση του σεναρίου του New Hope;

Οποιοδήποτε από αυτά τα βιβλία θα έκανε πολύ καλύτερη ταινία, από το αίσχος που προβάλεται σήμερα. Hell, το Vector Prime θα ήταν τρομερή ταινία.

Και μιας και στάθηκα στο Vector Prime. Παρά την συγκατάθεση του Lucas, για τον θάνατο του Chewbacca, 16 χρόνια αργότερα κατακρίνουν όλοι την κίνηση να τον σκοτώσουν.

Και γράφεις για το Force Awakens είναι επος, όταν σκοτώνουν το Han Solo με αυτό τον άθλιο τρόπο; Είσαι σοβαρός; 

• Like 2

Παραμιλάς; Πού βλέπεις να έγραψα εγώ ότι η ταινία είναι έπος;

Τώρα για τα γούστα του καθενός τι θέλεις να σου πω ρε φίλε; Εμένα μου άρεσε η ταινία, εσένα δε σου άρεσε. Πού κολλάνε τα λεφτά που θέλει να κάνει η Disney (δηλαδή άμα η Disney θέλει να κάνει λεφτά κάνει κακές ταινίες που δε σου αρέσουν εσένα προσωπικά, ενώ όταν κάνεις ταινίες που σου αρέσουν ακολουθεί κάποιο μεγάλο καλλιτεχνικό όραμα; ) και τι σχέση έχουν όλα τα υπόλοιπα που έχουν γραφτεί γύρω από το Star Wars; Και από πού και ως πού γκρεμίστηκαν; Εκεί είναι, υπάρχουν, δεν τα έκαψε κανένας, κάτσε και διάβασέ τα και άμα σου αρέσουν περισσότερο όλα καλά. Έχεις κι εσύ κάτι που σου αρέσει, έχω κι εγώ κάτι που σου αρέσει.

Εμένα τα σενάρια του Lucas πάντα μου ξίνιζαν, έστω και λιγάκι. Τα αγαπημένα μου Star Wars ήταν και είναι ακόμη τα Knights of the Old Republic Ι + ΙΙ. Χαίρομαι που τα πράγματα παίρνουν μια κατεύθυνση που με ικανοποιεί.

Βρήκα πολύ ενδιαφέρον τον τρόπο που βρήκαν να πεθάνει ο Χαν Σολο, από το χέρι του παιδιού του, που προσπαθεί να βρει λύτρωση από την εσωτερική σύγκρουση που έχει σχετικά με το σε ποια πλευρά θα καταλήξει, και τη βρίσκει με αυτόν τον τρόπο: σκοτώνοντας τον πατέρα του. Είναι κάτι που είναι έτσι συχνά και στη ζωή: πολλά παιδιά θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική ζωή από αυτή που έχουν (για καλύτερα ή χειρότερα δεν έχει σημασία), αλλά οι συνδέσεις που έχουν με την οικογένειά του, με το πως θα αντιδράσουν οι δικοί τους όταν μάθουν για τις επιλογές τους, τους κρατάει πίσω. Και (συμβολικά προφανώς) για να μπορέσουν να προχωρήσουν, σκοτώνουν και αφήνουν πίσω τους το οικογενειακό τους περιβάλλον, το παρελθόν τους.

Ναι, είμαι πολύ σοβαρός. Εσύ;

Δεν ξέρω τι είναι το Vector Prime, αλλά αν κρίνω από το πόσο διαφορετικά γούστα έχουμε, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να το ψάξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...