Skylined Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Αυτή που βγήκε τότε που δεν υπήρχαν άλλες του είδους με τέτοια ποιότητα και ήταν πρωτοποριακή. Συμφωνώ, και εγώ θεωρώ ότι το 7 δεν έχει τίποτα το πρωτοποριακό, τίποτα που να την κάνει να ξεχωρίζει, είναι μια ακόμα ταινία που παρόμοιές τις έχουμε δει πολλές. Γι' αυτό δε θα γίνει κλασική. Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις ευχαριστιόμαστε και τις 2. Σίγουρα όχι. Αλλά αυτό σημαίνει, μάλλον, ότι αυτοί που δίνουν τα Όσκαρ δεν είδαν κάτι το ιδιαίτερο στο επεισόδιο 7 ή αρκετά καλό ώστε να αξίζει να βραβευτεί, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο. Όπως έγραψα μια και δυο φορές είναι ένα overrated blockbuster
sheik Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Ακριβώς όπως το είπες. Η ταινία είναι για 14χρονα. Και αυτή και οι παλιές ταινίες είναι για 14χρονα. Χαίρομαι που διαβάζεις φιλοσοφικά μηνύματα, το εγκρίνω απόλυτα και έτσι πρέπει να κάνεις (γιατί όχι άλλωστε), αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις και στην κοκκινοσκουφίτσα, τη σταχτοπούτα και τη Χιονάτη με τους 7 νάνους. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι για παιδιά. Ούτε τα διδάγματα του Βούδα είναι, ούτε οι ταινίες του Ταρκόφσκι, ούτε αρχαίες ελληνικές τραγωδίες να τις συζητάμε για χρόνια και να ανακαλύπτουμε και να μεταμορφώνουμε νόηματα που περνούν μέσα από διαφορετικά πρίσματα και εκφράζουν πολλαπλές πραγματικότητες. Μόλις πας να το κάνεις αυτό, συναντάς κάτι τρύπες μεγαλύτερες και από του όζοντος. Απλά τις είδαμε και τις αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά και ήταν η πρώτη μας επαφή με αυτόν τον κόσμο. Εγώ βλέπω ότι το nostalgia factor (στο οποίο αποδίδετε ορισμένοι την επιτυχία της ταινίας) έχει επηρεάσει το κοινό που ΔΕΝ του άρεσε η ταινία, όχι το κοινό που του άρεσε. Άλλωστε τι νομίζεις; Ότι αν βάλεις αυτές τις ταινίες (ας πούμε ότι μιλάω μόνο για τις παλιές, που τις θεωρείς καλές) σε κάποιον που είναι σήμερα 50 χρονών, θα του αλλάξεις τη ζωή του και θα αρχίσει να συλλογίζεται τα φιλοσοφικά της μηνύματα; Ακριβώς αυτό θα πει κι αυτός: ότι είναι για 14χρονα. Και θα έχει δίκιο. Συμφωνω απολυτα σε ολα. Οπως ειπα σε προηγουμενες σελιδες ειμαι noobas στο συμπαν του Star Wars. Ειδα το 7 , μου αρεσε και ειπα να δω και τα υπολοιπα. Την αποψη μου για το 4 την ειπα σε προηγουμενη σελιδα, χτες ειδα και το 5 που απ'οτι βλεπω θεωρειται και το καλυτερο ever (?) Οκ, σιγουρα καλυτερο απο το 4 , αλλα παιδια, ενα πραγμα καταλαβα, οι ταινιες ειναι "αφελεις". Ειναι παιδικες, στη συλληψη, στην υλοποιηση, στα παντα. Καθε τι αποπνεει παιδικοτητα και "αφελεια". Καπου παει να πιασει λιγο πιο σοβαρο υφος αλλα ειναι κοκκος αμμου στην ερημο και η ιδια η ταινια δεν το προσπαθει καθολου, ισα ισα προσπαθει συνεχως να παει σε αναλαφρο υφος(βλεπε 3ΡΟ που ενω υποτιθεται γινονται σοβαρα πραγματα επι της οθονης , συνεχως με τις "ατακες" του και την λογοδιαρροια του μπουκοταρει -ετσι το βλεπω εγω- την προσπαθεια της ταινιας να γινει πιο σοβαρη). Με τα σημερινα δεδομενα ,με τοσες ταινιες που εχω δει, ειναι απολυτως φυσικο να μη μπορω να κατανοησω τα συναισθηματα των φαν. Το nostalgia factor ειναι στα υψη, οι ταινιες με τα σημερινα δεδομενα ειναι μετριοτατες διχως τπτ το συγκλονιστικο. Αριστουργηματα για την εποχη τους ισως, αλλα εαν τις κρινεις με τα σημερινα δεδομενα δεν εχουν κατι ιδιαιτερο. Θεωρειτε το 7 και τα prequels (τα οποια δεν εχω δει και δεν εχω αποψη ακομα) σαν εκτρωματα και προσβολες στο legacy του Star Wars ενω ΓΙΑ ΜΕΝΑ το 7 ας πουμε ειναι το καλυτερο που εχω δει μεχρι στιγμης και δεν παιζουν ρολο τα εφφε. Εχει καλυτερο pace, καλυτερες ερμηνειες και τις ΙΔΙΕΣ τρυπες και ευκολιες στο σεναριο(αν οχι λιγοτερες) με αυτες της αρχικης τριλογιας. Πανω απ'ολα ομως , ενω στον πυρηνα της ειναι φυσικα και παλι μια ταινια για μικρες ηλικιες, ειχε πιο σοβαρο υφος, με πολυ πιο σωστη ισορροπια μεταξυ comic relief και πιο σοβαρων χαρακτηρων. Οι παλιοτερες ειναι σχεδον comedy space opera. 2
panther_512 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Κάθε πράγμα πρέπει να βλέπεται στον καιρό του. Αν δεν βλέπεται στον καιρό του, ίσω να πρέπει να φέρεις τον εαυτό σου στην εποχή του έργου για να το εκτιμήσεις σωστά. Εγώ μεγάλωσα με τα Star Wars, η γυναίκα μου όχι. Επειδή θα βλέπαμε με την παρέα μας και τους γονείς μας το 7, έβαλα στην γυναίκα μου και βλέπαμε κάθε μέρα από μία ταινία, ξεκινώντας από το 1 και τελειώνοντας στο 6.Όταν είδε το 7, είπε ότι ήταν το καλύτερο όλων. Πάντως η σειρά Star Wars έχει ενώσει 3 γενιές. Το έβλεπαν οι γονείς μας, μετά εμείς και τώρα και τα παιδιά μας. Μεγάλη υπόθεση αυτό... 3
Apoll Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Πάντως η σειρά Star Wars έχει ενώσει 3 γενιές. Το έβλεπαν οι γονείς μας, μετά εμείς και τώρα και τα παιδιά μας. Μεγάλη υπόθεση αυτό... Και τα James Bond, όχι μόνο είναι περισσότερες ταινίες, αλλά τα έχουν δει 4 γενεές στην οικογένεια. Ενώ δεν μπορώ να πω για τα όλα Star Wars, που είναι 1 γενεά....
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Αλλά αυτό σημαίνει, μάλλον, ότι αυτοί που δίνουν τα Όσκαρ δεν είδαν κάτι το ιδιαίτερο στο επεισόδιο 7 ή αρκετά καλό ώστε να αξίζει να βραβευτεί, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο. Όπως έγραψα μια και δυο φορές είναι ένα overrated blockbuster Αυτό προϋποθέτει ότι θεωρούμε τα όσκαρ έναν σοβαρό θεσμό, που δεν ισχύει για πολλούς από εμάς, για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως το γεγονός ότι έχουν πάρει βραβεία κακές ερμηνείες (και μάλιστα κόντρα σε εξαιρετικές ερμηνείες, πχ Julia Roberts για το Erin Brockovich εναντίον Ellen Burstyn για το Requiem for a dream - κοροϊδευόμαστε; ) και προωθούνται ταινίες με συγκεκριμένες πολιτικές ατζέντες, σχεδόν πάντα αγνοούν τις ανεξάρτητες παραγωγές (ελάχιστες υποψηφιότητες, ποτέ νίκες για ταινίες ή ηθοποιούς) και προωθούν τις ταινίες των μεγάλων studio και γενικότερα υπάρχει πολύ συγκεκριμένο pattern ότι τα όσκαρ πηγαίνουν εκεί που βολεύει περισσότερο τις εμπορικές πωλήσεις των ταινιών. Το ίδιο προβληματικό είναι ότι τα όσκαρ δίνουν τεράστια αβάντα σε συγκεκριμένους τύπους ταινιών και σνομπάρουν πχ τις κωμωδίες ή τις οικογενειακές ταινίες (κερδίζουν δράματα, ιστορικές ταινίες, βιογραφικές κτλ) Δε συμμετέχουμε λοιπόν σε αυτό το πανηγύρι και την ξεφτίλα. Και επιπλέον, το Star Wars 7 προτάθηκε για 5 όσκαρ, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί επαναλαμβάνεις συνέχεια ότι δεν το θεώρησαν άξιο για βραβείο και ότι πήρε 0 υποψηφιότητες. Όχι ότι αυτό θα έπρεπε να σου αλλάξει τη γνώμη (εμένα τουλάχιστον δε μου λέει τίποτα απολύτως, απλή διαφήμιση είναι), αλλά μην γράφεις και ανακρίβειες. Τέλος, για το κατά πόσο η ταινία θα μείνει ή όχι, δεν μπορείς να το ξέρεις ακόμη, ούτε εσύ, ούτε κανένας. Κατά τη γνώμη μου θα εξαρτηθεί πολύ από τις συνέχειες. Αλλά έτσι κι αλλιώς, το να κατηγορείς ένα sequel για έλλειψη πρωτοτυπίας, είναι λίγο... εμ... οξύμωρο... Κατά τη γνώμη μου προσθέτει πολλά καινούργια στοιχεία στο σύμπαν του Star Wars, όλα ενδιαφέροντα (τα ανέφερα ήδη, μην τα ξαναγράφουμε) και αν τα χειριστούν καλά, ναι, ενδέχεται να αφήσουν και εποχή.
Skylined Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ περί Οσκαρ και δέχομαι τη διόρθωση. Δεν περιμενα πρωτοτυπίες αναγκαστικά αλλά ούτε και να δω το ίδιο φαγητό ξαναζεσταμένο αλλά ανάλατο. Το σύμπαν του star wars χωρίς τη θρησκειολογική/μυθολογικη/πνευματική υπόστασή του είναι μάλλον αδιάφορο, όσα καινούρια στοιχεία και αν βάλουν λείπει αυτό που του έδινε ουσία. "Μα αφού είχε τη δύναμη μέσα" θα απαντήσουν κάποιοι.. _____ Το 4 είναι κλασική ταινια είτε τη δεις μόνη της είτε ως μέρος τριλογίας. Το 7 από μόνο του δε μπορεί να γίνει κλασική ταινία γιατί δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά, και πάλι θα συμφωνήσω,γίνεται να ανέβει η αξία του και να γίνει κλασική ταινία ως μέρος μιας τριλογίας αν οι επόμενες δυο ταινίες είναι όντως πολύ καλές Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2016 από Skylined
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Why Composer John Williams Knows More About Star Wars Than You Do
overpower Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Οποτε ο νταρθ ειναι πατερας και του λουκ, λεια και χαν? ο χαν εχει αδερφια τα διδυμα ή ειναι απο αλλη μητερα?
Wayward Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Οποτε ο νταρθ ειναι πατερας και του λουκ, λεια και χαν? ο χαν εχει αδερφια τα διδυμα ή ειναι απο αλλη μητερα? Say what?
overpower Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Say what? Σε καποια φαση αναφερθηκε ή ο ιδιος ή απο αλλον οτι ο kylo ren ειναι εγγονος του νταρθ και γιος του χαν. Τα παιδια του νταρθ ομως ειναι τα διδυμα. Διαβασα/καταλαβα λαθος?
overpower Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Είναι απ'το σόι της νύφης Εγω λεω οτι το συμπερασμα μου ειναι οτι τα διδυμα ειναι αδερφια με τον χαν αφου Kylo εχει παππου τον νταρθ αλλα πατερα τον Χαν και τα παιδια του νταρθ ειναι τα διδυμα αρα και ο χαν.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2016 Τι πίνεις και δε μας δίνεις... Η ιστορία είναι σαφής, δεν χρειάζονται θεωρίες: Ο Darth Vader έχει δύο δίδυμα παιδιά. Αυτά είναι ο Luke και η Leia. Ο Han Solo (άσχετος μέχρι τώρα στο γενεαλογικό δέντρο) παντρεύτηκε τη Leia και έκανε έναν γιο, τον Kylo Ren. Αυτός έχει πατέρα τον Han Solo και παππού τον Darth Vader (τον πατέρα της μητέρας του, της Leia). Σαφές ελπίζω. Όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από γνωστά, δεν είναι υπό συζήτηση και θεωρίες.
Apoll Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2016 Τι πίνεις και δε μας δίνεις... Η ιστορία είναι σαφής, δεν χρειάζονται θεωρίες: Ο Darth Vader έχει δύο δίδυμα παιδιά. Αυτά είναι ο Luke και η Leia. Ο Han Solo (άσχετος μέχρι τώρα στο γενεαλογικό δέντρο) παντρεύτηκε τη Leia και έκανε έναν γιο, τον Kylo Ren. Αυτός έχει πατέρα τον Han Solo και παππού τον Darth Vader (τον πατέρα της μητέρας του, της Leia). Σαφές ελπίζω. Όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από γνωστά, δεν είναι υπό συζήτηση και θεωρίες. Και μία κόρη σύμφωνα με τα βιβλία/canon πριν την Disney............... Και θα δείτε στη επόμενη ταινία θα αποδειχτεί ότι η Rey Mary Sue είναι η αδελφή του Kylo, αφού κάποιος κόψει το χέρι του άλλου (είναι οικογενειακή παράδοση να είναι κουλός ο ένας....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα