Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τέλειο το έργο!

Ακριβώς όση δόση StarWars χρειάζεται...(μετά πάμε σε Galactica ή σε άλλους δρόμους βλέπε alien).

To ζουμί της ταινίας είναι το reunion του ζεύγους (δεν αποκαλύπτω), η προσπάθεια για εξιλέωση για το κακό που προκάλεσε και μετά η θυσία. Στο τέλος έχουμε και την πρόκληση του άλλου αστέρα, όπου η συμμετοχή του, στο τελευταίο λεπτό της ταινίας δηλώνει την αποφασιστική επιστροφή. Στην επόμενη ταινία περιμένω την επίθεση των "καλών" και το κακό να γλιτώνει παρατρίχα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως εγώ χωρίς να έχω δει κάποια από τις υπόλοιπες ταινίες κατάλαβα ότι η ταινία ποντάρει στο συναίσθημα/νοσταλγία δίχως να έχει να κομίσει κάτι σεναριακά ή απο ερμηνείες και σκηνοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση υπερβολικός ντόρος.

Θα πρέπει να δω βέβαια και τις παλιότερες ταινίες προκειμένου να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Η ταινία είναι παραγωγή δις δολαρίων...Είναι μελετημένη για να αρέσει σε νέους και παλιούς. Οπωσδήποτε συνδέει το παρελθόν με ένα σενάριο με αρκετές διαφορές αλλά εντός της "μαγείας" του Star Wars. Θα έπρεπε να ήταν Επική και ταυτόχρονα να αφήνει περιθώρια για άλλες δύο! Πάντα με τις ταινίες αυτές έχουμε να παρατηρήσουμε τους χαρακτήρες. Δεν είναι τυχαίοι. Δεν εννοώ τον ηθοποιό αλλά αυτό που υποδύεται. Για παράδειγμα στις ταινίες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ έπρεπε σταδιακά να πλάσει τον Ανάκιν, από το πανέξυπνο παιδί-σκλάβο, στο θανάσιμο Νταρθ Βέϊντερ. Παράλληλα με την ανάπτυξη της Αυτοκρατορίας. Η σειρά είχε ξεκινήσει από το πρώτο σοβαρό πλήγμα κατά της αυτοκρατορίας και λέγονταν "A New Hope" (IV). Στο V έχουμε την αντεπίθεση της Αυτοκρατορίας, με σκοπό ο Νταρθ Βέιντερ να πάρει με το μέρος του τον ήρωα της καλής πλευράς της Δύναμης. Εδώ έχουμε το μυστήριο τέλος, όπου ο ένας πρωταγωνιστής χάνει το χέρι του και ο άλλος παγώνει σε μια μηχανή συντήρησης. Οπότε παίζει το VI, η επιστροφή του τζεντάι, όπου δίνεται η τελική μάχη εναντίων του πανίσχυρου Αυτοκράτορα. Όταν φθάσαμε εκεί...δεν είχαν βγει τα 1, 2 ,3. Όμως ήταν εξαιρετικά. Καλές παραγωγές, με 50 πλάνα διαφορετικά η κάθε μία και με σύστημα αυξομείωσης της έντασης, των δρώμενων! Επιστήμη!

Απαράδεχτοι όλοι οι κακοί που είχαν αρκετό face time, το medieval lightsaber μούφα...μέχρι να πιάσει το saber η Ray είναι πολύ καλή, female hero jedi no please god no, τουλάχιστον δεν ήταν ο Fin όπως φαινόταν. Τελείως μούφα saber fight, μούφα no epic-ness whatsoever...η μουσική ήταν πολύ χαμηλά, Solo dies...wtf?! Μέσα σε 1 λεπτό βγάλαν σχέδιο για να καταστρέψουν το death star wtf?! Δυστυχώς im not sold, το χειρότερο SW που έχω δει. Θα το πω απλά για μένα τα SW είναι το conflict μεταξύ Jedi & Sith...αυτή η ταινία δεν είχε τίποτα για μένα. Κρίμα.

• Like 3

Η ταινία είναι παραγωγή δις δολαρίων...

Πως τα περίπου 200εκ δολλάρια έγιναν δις για εσένα, δεν το κατανοώ. Ιδίως όταν πάνω από τα μισά λεφτά έχουν πάει στο τμήμα διαφήμισης, και ταινία έχει το ίδιο περίπου προυπολογισμό με όλα τα άλλα Blockbuster. Ενώ ΌΛΟΙ οι κομπαρσοι και δευτερεύοντες ρόλοι, ήταν εθελοντές και δούλεψαν για $0. Γιατί ποιός ξεχνά το campaign για να μαζέψουν κόσμο για τα γυρίσματα στην Αγγλία πριν δύο χρόνια;

Στo Age of Ultron τρεις από τους κεντρικούς χαρακτήρες είναι στα 20 μύρια "ταινιοκάματο" ο ένας.......

Σε αυτή εδώ κανείς. Εκτός από τον Ford, όλοι οι άλλοι είναι είτε ξεχασμένοι από το 1986, είτε δεν τους ήξερε η μάνα τους, και ο Ford δεν πέρνει 20 μύρια την ταινία......

• Like 1

Θα δεις θα παίξει κορύφωση στη τρίτη ταινία. Τώρα έπρεπε να σου γνωρίσει το σκηνικό. Παίζει να δούμε και σήριαλ;

Καλο το story telling κτλ αλλα θέλω τουλάχιστον όταν ανάβουν τα sabers να μου σηκώνεται η τρίχα...έστω για αυτόν το λίγο χρόνο που διαρκεί η μάχη...τώρα σοβαρά μιλάμε ο Darth Dumbo με το γκομενάκι duel?...ήταν γελοίο, ποσο καλύτερο να γίνει δηλαδή στις επόμενες?! Άμα αυτοί είναι οι main Jedi/Sith που θα παίξουν μέχρι το τέλος τότε για μένα αυτή η τριλογία θα είναι η χειρότερη. Υπάρχουν τόσο epic figures στο universe, εγώ θέλω κάτι σαν αυτό...ffs είναι 2016.

https://youtu.be/RkBiYpD3SDc?t=26s

https://youtu.be/rPdJdEFilaU?t=2m51s

• Like 2

25$ μύρια και 0,5% από τις εισπράξεις, δεν θα πάρει;

Φαντάζομαι να μην έβαλε στο συμβόλαιο ότι θα πάρει ποσοστό από τα κέρδη της ταινίας, γιατί ως γνωστόν οι ταινίες του Χόλιγουντ δεν βγάζουν ποτέ κέρδη:

http://www.theatlantic.com/business/archive/2011/09/how-hollywood-accounting-can-make-a-450-million-movie-unprofitable/245134/

Ακόμη περιμένει ο David Prowse να πάρει χρήματα από τα κέρδη του Return of the Jedi, αλλά η ταινία "δεν πήγε αρκετά καλά" :P :p

μα από τα comments στα 2 thread και μονο καταλαβαίνεις ότι οι μισοί τουλάχιστον προτιμάνε αυτό που είδαν στο 7 παρα αυτό που δείχνει το παραπάνω video..

ελπίζω μονο οι stand alone ταινίες που θα βγούν να είναι κάπως πιο "epic"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...