Προς το περιεχόμενο

Star Wars: The Force Awakens (spoilers thread)

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την ειδα το πρωι και εγω..πολυ meh αλλα αξιζει να την δει κανεις..απλα δεν ειναι τιποτα τρελο και ριζοσπαστικο..αν και δεν ειναι ουτε βαρετο κατα την γνωμη μου! Και σε μερικα σημεια ηταν και αρκετα αστειο κιολας ειδικα εκει που εκανε με τον αναπτηρα το bb-8 εκλαψα ή εκει που ο kylo ren τα ειχε παρει και τα εσπαγε ολα και τα κανανε με ελαφρα οι stormtroopers :P

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 626
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η ρει Γιατί μου φάνηκε σα να είναι κόρη του λουκ,την οποία άφησε στην έρημο,ίσως επειδή πίστευε πως και αυτή θα πάρει το δικό του δρόμο,γιατί ίσως και αυτός έπαιρνε το δρόμο του πατέρα του νωρίτερα;

Γενικά ο λουκ ήταν απογοητευμένος,έγινε κι αυτο με τον γιο του σαν και της λεια και τα παράτησε όλα.

Αν ήταν κόρη του Luke, τότε γιατί δεν τον θυμάται καθόλου; Αν προσέξεις στην ταινία λέει: Luke Skywalker? I thought he was a myth. Οπότε, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι την πέταξε στον Τζακού πριν τον γνωρίσει όταν ήταν ακόμα μωρό ή της διέγραψε την μνήμη (έλεος με αυτή την θεωρία περί μνήμης).

Αν ήταν κόρη του Han και της Leia, γιατί ο Han δεν την αναγνωρίζει καθόλου; Η Leia την παίρνει μία αγκαλια στο τέλος της ταινίας που δείχνει ότι την γνωρίζει με κάποιον τρόπο. Οπότε σε αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ότι η Leia έμεινε έγκυος μόλις ο Kylo Ren έγινε κακός. Την ίδια στιγμή ο Han επέστρεψε πίσω στο smuggling και η ίδια δεν είπε ποτέ τίποτε σε κανέναν και την έστειλε στον Τζακού για να μην κινδυνεύει. Η άλλη περίπτωση είναι να γνωρίζουν και οι 2 για την ύπαρξή της αλλά να νομίζουν ότι την σκότωσε ο αδερφός της, εξού και οι μνήμες της Rey όταν έπιασε το φωτόσπαθο. O Kylo δεν μπορούσε όμως να σκοτώσει την αδερφή του και την έστειλε στον Τζακού, για αυτό ίσως τρελένεται όταν μαθαίνει για 'ένα κορίτσι με ένα BB-8' καθώς επίσης όταν την ανακρίνει 'Don't be afraid, I feel it too'.

Σίγουρα κάπως όλα αυτά συνδέονται, το γεγονός το φωτόσπαθο απαντάει μόνο στην Rey είναι ένα στοιχείο ότι έχει στο αίμα της κάτι από Skywalker.

Αυτό που επίσης θα έχει μεγάλη σημασία είναι να δούμε πως ο Ben Solo έγινε Kylo Ren. Φαντάζομαι ότι ενώ προσπαθούσε να είναι ο καλύτερος και ο πιο δυνατός μαθητής του Luke, δεν του έφτανε αυτή η δύναμη και ήθελε κ άλλη ή αν όντως βρισκόταν εκεί η Rey (10 χρόνια νεότερη) ίσως ήταν πιο δυνατή από αυτόν (χωρίς την εξάσκηση και την εμπειρία που είχε αυτός) με αποτέλεσμα να την ζηλεύει. Φθόνος, ζήλια, εξουσία, lead to the dark side of the Force.

Anyway, υπάρχουν πολλές ιστορίες για τους γονείς της Rey. Εχουν γραφτεί πολλά σενάρια από fans της ταινία αλλά το σίγουρο είναι ότι θα μάθουμε σε ... 2 χρόνια.

^

Το ξαναειπα σε αλλο ποστ. Οταν περασει λιγος καιρος, να κανουμε ενα θεμα απομυθοποιησης των 4,5,6 για να δουν μερικοι οτι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα οσο νομιζουν 

• Like 6

^

Το ξαναειπα σε αλλο ποστ. Οταν περασει λιγος καιρος, να κανουμε ενα θεμα απομυθοποιησης των 4,5,6 για να δουν μερικοι οτι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα οσο νομιζουν 

Απλά ξεχνάμε ότι είναι παιδικές ταινίες και οι ιστορίες αυτές είναι για να ξυπνάνε το παιδί μέσα σου, όχι για να καμαρώνεις ότι αναλύεις βουδιστική φιλοσοφία. Εννοείται ότι μπορείς να το κάνεις κι αυτό, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνεις και με ένα δέντρο.

Τώρα αν η νέα ταινία τα κατάφερε, νομίζω είναι προφανές ότι (όπως πάντα) κάποιους δεν τους "έβαλε" στο κλίμα, ενώ άλλοι χάθηκαν στον κόσμο της. Οι πρώτοι παραπονέθηκαν για κάθε μικρή λεπτομέρεια. Οι δεύτεροι συγχώρεσαν (σχεδόν) κάθε πρόβλημα. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και με πολύ κόσμο αναφορικά με τις παλιές ταινίες. Το ξαναείπα: έχω προσπαθήσει να τις βάλω σε ανθρώπους που δεν είναι φαν του είδους και κουράστηκαν πάρα πολύ.

Ιδίως οι γυναίκες!

Και εδώ είναι ένα ωραίο σημείο: το επεισόδιο IV εκπληρώνει τις παιδικές φαντασιώσεις ενός αγοριού, ενώ το επεισόδιο VII ενός κοριτσιού.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο imdb έχουμε για το επεισόδιο IV:

Άνδρες: 8.7

Γυναίκες: 8.5

Ενώ για το επεισόδιο VII, το αντίστροφο!

Άνδρες: 8.5

Γυναίκες: 8.7

Απλά ξεχνάμε ότι είναι παιδικές ταινίες και οι ιστορίες αυτές είναι για να ξυπνάνε το παιδί μέσα σου, όχι για να καμαρώνεις ότι αναλύεις βουδιστική φιλοσοφία. Εννοείται ότι μπορείς να το κάνεις κι αυτό, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνεις και με ένα δέντρο.

+1.000.000.000

Πες τα ρε άνθρωπε!

• Like 1

Πολύ αστείο το ότι ο πρώτος τυχόντας που πιάνει ένα lightsaber μπορείς να ξεσκίσει τον Kylo Ren που έχει εκπαιδευτεί από τους κορυφαίους στην dark force  :-D  :-D

Η πολιτική ορθότητα της ταινίας ξεπέρασε τα ορια. Το παρακάναν με τον φεμινισμό... Πήγαν να βάλουν και διαφυλετικό έρωτα μέσα αλλά τελικά μάλλον το μετάνιωσαν.

Οταν πέθανε ο Φιν περίμενα να πει κάτι ρομαντικό η Ρει... αλλά τελικά του λέει η goodbye friend??  :-(  :-(

Ο Kylo Ren αντί για διάδοχος του Darth Vader μας βγήκε κλαψιάρης emo. Δεν φταίει ο ηθοποιός βέβαια γι' αυτό. O Darth φαινόταν ανίκητος... ενώ ο Kylo φλωρούμπας που τις τρώει από τους stormtroopers  :wacko:  :wacko:

Μέχρι και ο C3po θα τον κέρδιζε σε μονομαχιά.

Το 3d καλό, αν και γενικά έχω τις ενστάσεις μου συνήθως γι'αυτό. 

Η μουσική αδιάφορη για τα δεδομένα του star wars. Ακόμη και το episode I είχε μουσικάρες.

Κατά τ΄άλλα καλούτσικη περιπέτεια. Παραδόξως είχε κάποιες καλές χολυγουντιανές ατάκες παρόλο που συνήθως με απωθεί κάτι τέτοιο.

Πολύ αστείο το ότι ο πρώτος τυχόντας που πιάνει ένα lightsaber μπορείς να ξεσκίσει τον Kylo Ren που έχει εκπαιδευτεί από τους κορυφαίους στην dark force  :-D  :-D

Η πολιτική ορθότητα της ταινίας ξεπέρασε τα ορια. Το παρακάναν με τον φεμινισμό... Πήγαν να βάλουν και διαφυλετικό έρωτα μέσα αλλά τελικά μάλλον το μετάνιωσαν.

Οταν πέθανε ο Φιν περίμενα να πει κάτι ρομαντικό η Ρει... αλλά τελικά του λέει η goodbye friend??  :-(  :-(

Ο Kylo Ren αντί για διάδοχος του Darth Vader μας βγήκε κλαψιάρης emo. Δεν φταίει ο ηθοποιός βέβαια γι' αυτό. O Darth φαινόταν ανίκητος... ενώ ο Kylo φλωρούμπας που τις τρώει από τους stormtroopers  :wacko:  :wacko:

Μέχρι και ο C3po θα τον κέρδιζε σε μονομαχιά.

Το 3d καλό, αν και γενικά έχω τις ενστάσεις μου συνήθως γι'αυτό. 

Η μουσική αδιάφορη για τα δεδομένα του star wars. Ακόμη και το episode I είχε μουσικάρες.

Κατά τ΄άλλα καλούτσικη περιπέτεια. Παραδόξως είχε κάποιες καλές χολυγουντιανές ατάκες παρόλο που συνήθως με απωθεί κάτι τέτοιο.

Δεν πεθανε ο finn νομιζω..

Το παρακάναν με τον φεμινισμό...

Ε, ναι, στο αυθεντικό Star Wars ένας άντρας να εκπαιδεύεται ελάχιστα και να χρησιμοποιεί τη Δύναμη δεν είναι πρόβλημα, σχεδόν περνάει απαρατήρητο, αλλά να το κάνει και γυναίκα, ε, αυτό παραπάει και είναι φεμινισμός.

Τι να πω... Κι εμένα με ενοχλεί (και μάλιστα ΠΟΛΥ) το political correctness, αλλά όταν διαβάζω τέτοια σχόλια σκέφτομαι ότι μάλλον είναι απαραίτητο.

^

το τραγικό είναι οτι ολα τα κακα της τριλογιας που έχουν διορθωθεί στην 7 τα παρουσιάζουν κάποιοι σαν αρνητικά πχ η καταστροφή του death star τόσο στο 4 όσο κ στο 5 είναι για γέλια ενώ στο 7 είναι απόλυτα φυσιολογική καθώς rebels & new order δεν έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικής όπως στα 4-6.  Για να μην πω για stromtroopers k battle  ευκολίες που είχαν οι rebels στα 4-6 ενώ στα 7 βλέπεις πιο ωραίες μάχες.... 

Το είδα κι εγώ, και ας εκφέρω την ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ άποψη εν αντίθεση με μερικούς εδώ μέσα που εκφέρουν την δια γαλαξιακή σταθερά μία και μοναδική άποψη.

Λοιπόν η ταινία σαν μουσική , ψιλοαδιάφορη. Που είναι τα θέματα Duel Of The Fates, Anakin Vs. Obi-Wan, battle of the heroes, ακόμα ακόμα και το across the stars, για να μην μιλήσω για τα παλιά imperial march.

Στα εφε τώρα , δεν προσπάθησαν να το τραβήξουν από τα μαλλιά όπως στο ΙΙΙ με την μάχη στην λάβα. ΑΛΛΑ , για μένα αυτά ήταν τα STAR WARS. Θέλω την υπερβολή στα εφε. Μου έλειψε η αδυσώπητη χρήση εφε από τον Λούκας. Γενικά μου έλλειψε ο Λούκας. STAR WARS = Lucas, και όχι δεν με ενδιαφέρει αν δεν είναι καλός σκηνοθέτης , θέλω τους στημένους διαλόγους σαπουνόπερας που έχουν οι jedi , γιατί αυτό είναι STAR WARS και αυτό είναι οι JEDI , δεν θέλω τους JEDI πρότυπο υποκριτικής για Oscar, θέλω ακραία εφε και ξύλινες κριτικές. Δειτε τις χωρογραφίες των εφε στο ΙΙΙ και θα καταλάβετε ακριβώς τι μου αρέσει.

Φυσικά το VII είναι μια πολύ ζυγισμένη ταινία και καλογυρισμένη. Με την διαφορά ότι το STAR WARS δεν είναι ταινία, όπως και η βίβλος δεν είναι βιβλίο , αλλά η βίβλος. Προσπαθήσαν να καλογράψουν μια βίβλο. Εγώ δεν θέλω μια καλογραμμένη βίβλο. Εγώ θέλω την κλασική άγαρμπη γραφή της βίβλου γιατί έτσι μου αρέσει. Γιατί πας να μου την κάνεις πιο ποιοτική στο γράψιμο;

Με λίγα λόγια μου έλειψε η σκηνοθεσία του Λούκας. Αυτή την ταινία , αν και μου άρεσε, δεν νιώθω την ίδια ανάγκη να την υπερασπιστώ όσο ένιωθα για το ΙΙΙ. Ακόμα και στην παλιά τριλογία που δεν σκηνοθέτησε ο ίδιος (εκτός του 4 ) μου άρεσε το σενάριο που έμοιαζε να είναι του λούκας. Μπορεί να μην τις σκηνοθέτησε αλλά είχαν το άγγιγμά του . Εδώ αυτό που είδα χθές δεν είχε καθόλου λούκας άρα δεν ήταν STAR WARS.

Διάβασα πολλούς να λένε ότι είχε κενά σεναριακά , και πως η κοπέλα κέρδισέ τον KYLO REN, κτλ. Οκ αυτό δεν είναι τόσο χτυπητό όσο το πώς πετούσε το millennium falcon  πιο επιδέξια από τον HAN SOLO! Βασικά για μένα αυτό ήταν πιο κραυγαλέο.  Ο κακός, απομυθοποιηθεί πολύ γρήγορα βγάζοντας την μάσκα. Θα μου πειτε επρεπε να βγεί γιατι θα επρεπε να υπάρχει eye contact με τον πατέρα του . OK ας την έβγαζε στην σκηνή με τον HAN, απομυθοποιήθηκε γρήγορα βγάζοντάς την στην ρει,

Ο KYLO REN πάντως μου άρεσε πολύ ! η πρώτη του σκηνή και το νευρό που είχε ήταν κάτι που είχα δει μόνο σε video games και όχι σε ταινία του lucas, αυτό ήταν πολύ θετικό. Φανταστείτε το ΙΙΙ με έναν KYLO REN στη θέση του General grevius!!! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!

Με λίγα λόγια πολύ καλή ταινία 8/10

αλλά για STAR WARS 5,5/10

ΥΓ . Ο ΒΒ-8  ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑΑ!!!!! Τρελάθηκα!

Νομιζω οτι απο ολες τις κοντρες αυτο ειναι το πιο πετυχημενο που εχω διαβασει.Για την μαζα που πηγε/θα παει να το δει(μιας και δεν υπαρχει καμια αλλη υπερπαραγωγη αυτο το διαστημα)ειναι μια αρκετα ωραια ταινια.Για τους οπαδους ομως,με τοσα κενα απο την αρχη μεχρι το τελος της ταινιας και ειδικα με τοσο τραγικο και αδιαφορο κακο(τουλαχιστον στην πρωτη ταινια μετα μακαρι να το αλλαξουν αυτο)σιγουρα ειναι ταινια μετρια προς κακη.

Και εγω προσωπικα σαν 2ωρες περιπου ταινια την ειδα ψιλο ευχαριστα σαν κλασσικο star wars.Αλλα σαν συνοχη και συνολο ηταν το λιγοτερο τραγικη. Ελπιζω να κανουν θαυματα στην επομενη ταινια,κυριως με τον Luke και με τον απο οτι ακουω πιθανως και γιο του.

• Moderators

Check my post σε προηγούμενη σελίδα. ;)

Δεν είδα να τον ξεσκίζει, εκτός αν βλέπαμε άλλη ταινία.

2 φορές κάνει μάχη ο Finn με το φωτόσπαθο και τις 2 χάνει εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...