babis19 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Γραφω αυτο το ποστ για να ενημερωσω σε περιπτωση που υπαρχουν αλλοι που την πατησαν οπως εγώ. Εχω ενα MacBook Pro Mid 2010 το οποιο εκανε καθε 5-10 λεπτα επανεκκινησεις λόγω πανικ στην nVidia καρτα γραφικών. Μετα απο επικοινωνία με την Apple μου συστησαν το εξουσιοδοτημενο τους service οπου μέσω ενος προγραμματος που είχε η Apple θα μου αλλαζαν δωρεαν την logic board μιας και ειχε παρατηρηθεί σε αρκετά Mac ίδια με το δικό μου, το συγκεκριμένο θέμα. Μαλιστα επειδή το προγραμα ειχε τελειώσει 20 μερες νωρίτερα μου πρότειναν να μου την αλλαξουν δωρεαν αρκει να πληρωνα την εργασία (90 ευρω) Γινεται η αλλαγη στην Infoquest στις 22-2-2015. Οταν πήρα τον υπολογιστή είδα οτι το προβλημα συνεχιζε να υπαρχει. Τους παιρνω τηλεφωνο και στην Infoquest και στην Apple και μου ειπαν να το ξαναπαω στο σερβις. Εκει το βαζουν σε κατι διαγνωστικά της Apple αλλα δεν καταφεραν να αναπαραγουν το προβλημα. Ετσι το ξαναστελνουν πίσω. Στις 12-6 ξαναεπικοινωνω με την Infoquest γιατι το προβλημα συνεχιζε να υπαρχει. Το ξαναστελνω αλλα και παλι τα διαγνωστικά της Apple δεν καταφεραν να το αναπαραγουν. Το ξαναπαιρνω πισω και τον νοεμβρη το ξαναστελνω μιας και ήθελα να τον πουλήσω και δεν μπορούσα να το πουλήσω προβληματικό. Τωρα τα δαιγνωστικά εμφανισαν το προβλημα. Μου ειπαν ομως απο την Infoquest οτι δεν μπορούν να κανουν τιποτα γιατι η εγγυηση που δινεται σε τετοιες περιπτωσεις ειναι 3 μήνες. Το οτι το πηγα πίσω μετα απο ενα μήνα δεν παίζει ρόλο μιας και δεν αναπαραχθηκε το προβλημα στον τεχνικό. Μιλησα με την Apple αλλα μου ειπαν οτι ειναι στο χερι της Infoquest. Η Infoquest πεταει το μπαλακι στην Apple λεγοντας οτι τα διαγνωστικά ειναι δικά τους και μονο αυτοι μπορουν να δωσουν εντολή για μια δευτερη δωρεαν αλλαγή της Logic board. Η τιμή της logic board ειναι περιπου 700 ευρω με το ΦΠΑ. Μετά απο πολλά τηλεφωνήματα δεν εβγαλα ακρη και πηρα πίσω τον υπολογιστή. Απο την Infoquest μου ειπανε οτι μιλήσανε με τα κεντρικά της Αpple στην Ιρλανδία αλλα πήρανε αρνητική απαντηση. Πραγματικά δεν ξερω τι να κανω γιατι ο υπολογιστής ειναι ουσιαστικά αχρηστος αλλα και τα χρήματα για την επισκευή αρκετά πολλά. Σε τελική φάση απο την Apple μου είπαν οτι μπορούμε να το παμε σε αλλο σερβις αλλα δεν ξερω τι μπορώ να κερδίσω απο αυτό εκτός απο άλλη ταλαιπωρία και επιπλεον χρήματα σε εταιρείες κουριερ (δεν μενω Αθηνα) Νομίζω πως είναι πολύ άσχημη συμπεριφορά και απο τις δύο εταιρείες αλλα το κυριώτερο φταίξιμο το ρίχνω στην Infoquest μιας και η επισκευή εγινε απο την πλευρά τους και όχι στην Apple. 1
zio10 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Πιο πολύ σαν ατυχία το βλέπω εγώ αλλά καταλαβαίνω τον πόνο σου...πάντως σε καμία περίπτωση μην δώσεις 700€ να το φτιάξεις! Γενικά, η infoquest είναι από τις σοβαρές εταιρείες πάντως 1
babis19 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δε ξερω κατα ποσο μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να αντικαταστήσει ένα χαλασμενο κομματι ενος υπολογιστή με ένα επίσης χαλασμένο ανταλλακτικό και μετά να μην αναλάβει τις ευθύνες της και να συνεχίζει να θεωρείται "σοβαρή"
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Εχω το ίδιο μοντέλο. Τον τελευταίο καιρό μου έκανε κι εμένα restart στην 10.9.5 . Μου είχε κάνει εντύπωση γιατι ημουν πολύ σταθερός και το μηχάνημα δεν είχε κάνει ποτε restart τόσα χρόνια. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στον flash player που παλιότερα μου είχε δημιουργήσει θεματάκια με distortion (σαν artifacts) σε flash video.. Αυτο πριν 3-4 εβδομάδες. Εκανα αναβάθμιση στον flash player - εσβησα και το buggy viber (για παν ενδεχώμενο) και το μηχάνημα ειναι βράχος.. Τα restart τα εκανε μόλις έμπαινε σε σελίδα με flash φορτωμένη.. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τον flash player και να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση της νέας έκδοσης. Εχω καταλήξει οτι το πρόβλημα οφείλετε σε συνδιασμό των drivers της κάρτας γραφικών και του flash player. Επίσης εχω διαβάσει αρκετά θέματα σε ξένα φόρουμς οπου είχαν εντοπίσει εκει το πρόβλημα. ενημέρωσε μας.
babis19 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Σευχαριστώ για την συμβουλή το είχε κανει και με ανοιχτό μονο το Traktor. Χωρις καποιο browser να τρεχει flash. Θα το δοκιμάσω όμως και θα ενημερωσω. Χρησιμοποιώ Chrome. Μπορω να απεγκαταστήσω το flash απο το Chrome? Οχι πως εχω προβλημα να το απεγκαταστήσω απο το Safari Στην χειρoτερη βαζω ubuntu και το δουλευω με Linux
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Σευχαριστώ για την συμβουλή το είχε κανει και με ανοιχτό μονο το Traktor. Χωρις καποιο browser να τρεχει flash. Θα το δοκιμάσω όμως και θα ενημερωσω. Χρησιμοποιώ Chrome. Μπορω να απεγκαταστήσω το flash απο το Chrome? Οχι πως εχω προβλημα να το απεγκαταστήσω απο το Safari Στην χειρoτερη βαζω ubuntu και το δουλευω με Linux applications -> Utilities -> Adobe flash -> δεξι κλίκ πάνω του show package contents-> μπαίνεις στον φάκελο contents-> macos->install manager -> uninstall.. Απεγκατάσταση chrome. Restart Εγκάτασταση chrome εκ νεου. Αστο χωρίς φλας για λίγο και μετα αν δεις οτι ειναι εντάξει εγκατέστησε το τελευταίο που ως φαίνεται σε μένα δεν έχει δημιουργήσει κανένα θέμα. Απεγκατέστησε οποιοδήποτε ύποπτο- buggy προγραμμα -> Στην δική μου περίπτωση ηταν το viber. Μπορει να μην δημιουργούσε θέμα αλλά το πέταξα για παν ενδεχόμενο. Ενημέρωσε μας να δουμε πως θα πάει.
babis19 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα και παλι Σευχαριστώ πολύ για το μήνυμα και πανω απολα γιατι ανακαλυψα το προβλημα μου. Πραγματι φταίει το Flash Player. Εκανα Clean Install και δεν μου ξαναεκανε επανεκκίνηση. Το είχα να δουλευει ετσι με το Safari χωρις φλας, χωρίς κανενα προβλημα. Με το που έκανα εγκατασταση το Chrome το οποίο έχει το φλας εγκατεστημένο απο μονο του και μπήκα στο ίντερνετ, το ξαναεκανε. Εχεις καμια ιδεα τι μπορω να κανω ωστε να εχω και Flash Player στο μηχάνημά μου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα