micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εγω δεν εχω δει ποτε κατασκευαστη να εχει τα τελευταια drivers............... Δε θα διαφωνήσω με αυτό αλλά στη σελίδα του οδηγού αναφέρει σαν τελευταίο update την 2 Οκτωβρίου του 2015, οπότε είναι αρκετά πρόσφατο. Το πρόβλημα μου όμως είναι άλλο. Στο 9ο post ο draculias αναφέρει την κάρτα δικτύου ως "Realtek PCIe GBE Family Controller" η οποία είναι gigabit. Στο site της dell, οι drivers για το μοντέλο αυτό αναφέρουν ότι είναι για "Realtek RTL8106E-US Ethernet Controller Driver for Inspiron 7537/7737" το οπoίο στο site της realtek αναφέρεται ότι είναι 10/100 network communication IC Κάτι δεν πάει καλά... EDIT: Όπα... το λινκ που έδωσα πριν για τον driver ήταν λάθος και δεν μπορώ να καταλάβω πως στο καλό προέκυψε. Οι σωστοί drivers είναι αυτοί. Δίκιο είχε ο updater που έλεγε ότι είχες τους ποιο πρόσφατους και δεν ήταν καθόλου "μυστήριαι αι βουλαί" του. Οι drivers αυτοί είναι από το 2013, αλλά βλέπω στην realtek έχει ποιο πρόσφατους. LINK. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2016 από micos000
draculias Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Όντως κάτι δεν πήγαινε καλά. Σωστή η παρατήρηση. Από τον ενθουσιασμό μου (γειά σου Ελλαδάρα!) το κατέβασα απευθείας και το έτρεξα, οπότε το ότι μου δούλεψε το ethernet εκείνη τη στιγμή ήταν μάλλον τυχαίο. Έφυγα από της Dell και μπήκα στης Realtek έχει link για Realtek PCIe GBE Family Controller Series Drivers και κατέβασα το 0005-Install_Win10_10006_12232015.zip με ημερομηνία 25/12/2015 από εδώ Θα το περάσω το απόγευμα από το σπίτι γιατί δεν έχω πρόσβαση στο γραφείο και να δούμε. Μετά από πλήρες uninstall του network adapter driver εννοείται. Θεωρώ πως το διαλεξα το σωστό driver τώρα, σωστά? ΥΓ. micos000 σε πρόλαβα στο edit
draculias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα. Άσχημα τα μαντάτα. Μαντάρα μου τα έχουν κάνει τα 10άρια. Δε με αφήνουν γενικότερα να κάνω installations. Συγκεκριμένα, δοκιμάζοντας εγκατάσταση είτε network diagnostic tool (Dell), είτε uninstall τους drivers είτε install τους νέους (σωστούς) drivers, ενώ ξεκινάει τη διαδικασία εγκατάστασης, κάπου στη πορεία κολλάε/παγώνει, δεν μπορώ να κλείσω τίποτε σχετικό απο αυτά και αναγκαστικό shut down. Upgrade ότι να ναι... Είμαι με το ένα(μιση) πόδι έτοιμος για revert σε 8.1...(δεν θέλω να τα εξυμνήσω, απλά δεν είχα κανένα θέμα από τα παραπάνω) Τελευταία ενέργεια από μέρους μου πριν τα "γυρίσω", και θα ήθελα τη βοήθεια σας, να σχολιάσετε εάν με clean install win10, ξεπερνιούνται τέτοιοι "σκόπελοι". Όποιος γνωρίζει. Επίσης, εάν το επιχειρήσω αυτό, θα πρέπει να το κάνω όντας στο τωρινό στάδιο (με upgraded στα 10), ή να γυρίσω στα 8.1 και μετά από εκεί? Το ρωτάω διότι στα 8.1 το κλειδί δεν το έχω, είναι pre-installed και δεν υπάρχει αυτοκόλλητο. Επίσημα 8.1 Sorry για το μίνι σεντονάκι.
micos000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Αν σε παίρνει για clean install τα 10άρια κάντο και πες μας τα αποτελέσματα. Το κλειδί δεν θα το χρειαστείς γιατί είναι embedded στο bios (γκούγκλαρε αν θέλεις για το πως να το ανακτήσεις) και έχει γίνει upgrade σε κλειδί για τα 10. Αν δεν έχει κλείσει μήνας που έκανες το upgrade μπορείς να κάνεις επαναφορά σε 8.1 μέσα από τις ρυθμίσεις των 10. ΑΝ πέρασε μήνας ή αν έκανες καθαρισμό παλιών αρχείων τότε η δυνατότητα downgrade δεν υπάρχει πια. Τα 10άρια μπορείς να τα κατεβάσεις από την ms δωρεάν με το download tool που δίνει.
draculias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ για την απάντηση micos. Σενάριο 1: επαναφορά στα 8.1 Σενάριο 2: clean install τα 10 με κατέβασμα από την microsoft με κάποιο iso υποθέτω. Βασικά επιθυμώ το 2ο, απλά έχω τον ενδοιασμό μήπως, ακόμα και με clean install, μου κάνει ακόμα θέμα με τον network adapter. Μετά δεν θα υπάρχει "γυρισμός"... Για αυτό το λόγο αναρωτιόμουν αν διορθώνονται τέτοια προβλήματα σύνδεσης δικτύου με πεντακάθαρα καινούργια 10άρια. Καλά δεν και ψάχνω ατράνταχτες αποδείξεις , όποιος όμως γνωρίζει κάτι σχετικό, ας μας πει. @micos000: τί εννοείς αν "με παίρνει" για clean install? αν γνωρίζω το πώς? χρονικά? όπως αναφέρεις παρακάτω στο post σου?
micos000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Με το "αν σε παίρνει" εννοώ αν δεν έχεις αρχεία και εφαρμογές που δεν μπορείς να ξαναστήσεις ή να ξαναβρείς. Αν δε σε απασχολεί τότε κάνε clean install και τελείωσες. Απλά κατέβασε πρώτα κάποιους drivers από την dell, ιδίως για το internet, για να μπορέσεις να το συνδέσεις και να κατεβάσεις μετά ότι χρειαστείς. Όσο για το "γυρισμός", αν πέρασε ένας μήνας από την αναβάθμιση τότε το κλειδί σου έχει μετατραπεί σε κλειδί για 10 και δε ξέρω αν μπορείς πλέον να στήσεις τα 8.1 με το ίδιο κλειδί. 1
draculias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Όχι, όσον αφορά αρχεία κάνουμε backup και για εφαρμογές, ε τι να κάνουμε, εδώ που φτάσαμε, θα τα ξαναπεράσουμε. Το hardware του network adapter με το αντίστοιχο του software με προβληματίζει δυστυχώς. Anyway, μπορεί και να έχει παρέλθει ο μήνας, δεν θυμάμαι ακριβώς. Αλλιώς μονόδρομος. Δοκιμάζω και βλέπουμε. Θα ενημερώσω.
draculias Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Τη καλησπέρα μου. Sorry για τις μη ομαλές εξελίξεις και συνεχείς ανατροπές, αλλά έτσι είναι η ζωή Λοιπόν, αφού σχεδόν είχα αποφασίσει για clean install τα 10άρια όταν θα πήγαινα στο σπίτι, όντας στο γραφείο της δουλειάς ακόμα, είπα να κάνω μερικές απέλπιδες προσπάθειες ακόμα να περάσω τον ethernet driver, με τα γνωστά αποτελέσματα... Στην τελευταία μου προσπάθεια όμως, το installation ολοκληρώθηκε επιτυχώς! Η μόνη διαφορά ήταν (δεν θεωρώ πως έπαιξε το ρόλο του, απλά το αναφέρω) ήταν πως λίγο πριν τράβηξα το καλώδιο τροφοδοσίας εκτός του laptop επειδή με εμπόδιζε. Θυμήθηκα το post κάποιου παιδιού εδώ σε παρεμφερή ενότητα που ανέφερε πως "είδε" μετά το μηχάνημα του ξαφνικά να "βλέπει" τον network adapter ή κάτι τέτοιο... Βέβαια του παιδιού το καλώδιο ήταν aftermarket ενώ το δικό μου είναι το εργοστασιακό. Οπότε πιστεύω πως μάλλον τυχαίο θα ήταν το επιτυχές μου εγχείρημα... Τελος πάντων, απεγκατέστησε μόνο του τον παλιό driver, πέρασε τον πιο πρόσφατο (από την Realtek σημειωτέον) και από χθες το απόγευμα έως σήμερα πρωί είμαι κανονικά online με ethernet χωρίς αποσυνδέσεις. Πολύ καλά τα νέα. Εν συνεχεία, μου "δέχτηκε" και το dell diagnostic tool όπως και το Dell Detect Tool για ενημέρωση drivers στο υπάρχον σύστημα/λειτουργικό/κατάσταση. Μου έβγαλε ενημερώσεις για Serial_ATA driver ΕΠΙΤΥΧΩΣ, για Intel interface κάτι (δεν θυμάμαι ακριβώς) ΕΠΙΤΥΧΩΣ, και για Intel Chipset Driver DC9TP win32 10.1.1.7_A00, το οποίο δεν το κάνει install με τίποτε... Τώρα επειδή το έψαξα με Service Tag στο website της Dell, πως γίνεται να μου βγάζει win32 για τα 64άρια μου (αν σημαίνει όντως αυτό) δεν ξέρω. Σήκωσα τα χέρια ψηλά εκεί, διάβασα και στο decription ότι αφορά ένα τυπικό enhancement στο initial release και τίποτε περισσότερο και το άφησα.. Με εξαίρεση το τελευταίο (αν είναι όντως πρόβλημα), θα συμπεράνω πως πρέπει να είμαι ΟΚ, αν και η μετέπειτα πορεία θα δείξει εάν έχουμε κάποια δυσλειτουργία ή όχι... ΟΚ, με καθαρά 10άρια αντι για upgrade, λογικά & συγκριτικά τα πράγματα θα είναι πιο ομαλά, προς το παρόν ας παραμείνω ως έχει... Εάν έχει κάποιος να προσθέσει κάτι περί του chipset driver update ή οτιδήποτε άλλο, είμαι όλος αυτιά! Και πάλι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
micos000 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Σύμφωνα με την DELL. Dell Update Packages (DUP) in Microsoft Windows 32bit format have been designed to run on Microsoft Windows 64bit Operating Systems. Dell Update Packages (DUP) in Microsoft Windows 64bit format will only run on Microsoft Windows 64bit Operating Systems. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα που λέει 32bit. Μήπως είχε κανένα prerequisite (προαπετούμενο) για εγκατάσταση πριν από το πακέτο; Θα στο πει αν έχει κάτι τέτοιο πριν το τελικό βήμα. 1
draculias Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2016 Ωραία, το λύσαμε και αυτό. Αν και θα έπρεπε να το είχα εντοπίσει και μόνος μου Prerequisite δεν είχε, αλλά στο (αποτυχημένο) installation log έγραφε κάτι ότι δεν μπορούσε να βρει το DUP Value και έκανε fail...
draculias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα. Επειδή με το chipset driver δεν κατάφερα να βγάλω άκρη, αλλά και με διάφορες άλλες μικρές αλλά αρκετές χαζοδυσλειτουργίες, πήρα την απόφαση να περάσω καθαρή εγκατάσταση τα 10άρια. Με χαρά είδα το μηχάνημα να δέχεται ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ τα πάντα, απροβλημάτιστα και γρήγορα! Τελικά, όσο ελκυστική και να είναι η ιδέα της μετάβασης από ένα λειτουργικό σε ένα νέο μέσω upgrade κρατώντας ρυθμίσεις προγράμματα, πάντα κουβαλάει "κουσούρια", άσχετα με το πόσο σε "καθησυχάζει η Microsoft και η Dell ... New windows κόπια και προχωράμε Κύριοι, ευχαριστώ και πάλι για το feedback. 2
chios Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Φιλε δεν χρειάζεται στα 10 να τα περάσεις με ISO μπορείς μέσα από το λειτουργικό να κάνεις επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων και να μην κρατάς τίποτα στην ουσία φορματ κάνεις.
Nickaek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2019 καλησπέρα έχω αυτό το θέμα με πετάει έξω από την παιχνίδι μπαίνω ιστοσελίδα και μου γράφει ότι δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο απενεργοποίησα και ξανά ενεργοποίησα μέσω του προσαρμογέα το δίκτυο και τώρα το δοκιμάζω υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση που μπορώ να κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα