Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, αλλά μου τις δίνεις αποσπασματικά.

Σχεδόν κατέληξα εδώ:
Τροφοδοτικό: EVGA Power SuperNOVA G2 850w    160€                
Μητρική:        ASUS Z170-A                                       160€   Λόγο υποτιθέμενης αξιοπιστίας και πολλών  usb 
Επεξεργαστής:   intel core i5-6600k                          280€   σκεφτομαι και τον i7 λόγο photoshop και multi task     
Ψύκτρα:         Cryorig H7                                             40€
Μνήμες: Corsair Vengeance LPX 32GB                     200€
DDR4-2400MHz 4x8gb set (CMK32GX4M4A2400C14R)
SSD             Samsung 850 Pro 512GB                      260€  λόγο μεγέθους φωτογραφικών προγραμμάτων     
Gpu: Gigabyte Radeon R9 390X Gaming G1 
GV-R939XG1 απο Γερμανία                                      400€  για να ταίσω την Lg 29UM67P
Οθονη: Lg 29UM67P  Freesync   απο Πολωνία         300€ 
Πές~πείτε τις σκέψεις σας, προτάσεις τι πρέπει να αλλάξει και γιατί. Τα περίσσια χρήματα μπορώ να τα ξοδέψω σε γυναίκες και χάπια.
Ευχαριστώ
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμενα.

Πριν λίγες μέρες και εγώ εφτιαξα rig με την Asus Ζ170-Α και πιστεύω οτι είναι πάνω κάτω στα ίδια με την krait που ανέφερες απλα ή Asus εχει περισσότερα features για futureproofness (δική μου λέξη) όπως το usb type C και υποστήριξη για thunderbold και πολλά αλλα, όπότε στη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για την Ram εγώ πήρα με 50 Ευρώ ενα dimm 8gb (visionstudio.gr) με σκοπό να προσθέσω αλλο ενα σε λίγο καιρό. Είναι Corsair Vengeance LPX στα 2400 και θα έλεγα να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Να πάρεις ας πούμε 2 dimms 16gb(2x8gb) με 100 ευρώ και αν δείς οτι δεν σου φτάνουν προσθέτεις κι άλλα (αμα πας για 16αρια dimms η τιμή πάει πολύ πανω). Απλα πιστεύω οτι τα 32gb ram είναι υπερβολή.

Επίσης έβαλα τον 6600κ και με μια αρκετά φτηνή ψύκτρα έχει πιάσει αρκετά καλές ταχύτητες σε overclock και είναι αρκετά σταθερός.

Για τον SSD θα συμφωνήσω με τα παιδιά, τα 512gb είναι πολλά. Για τη GPU δυστηχώς δεν μπορώ να πώ κατι γιατι δεν ασχολούμε με gaming.

:-D :-D :-D

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα ήθελα να μου πείς αν μπορείς τι διαφορές έχουν αυτές. Αsus z170 pro gaming  ~ asus z170 pro ~ asus z170-A το μόνο μελανό σημείο που βρήκα είναι ότι πίσω έχει ελάχιστες θύρες usb. Γι'αυτό τον  λόγο κοιτάω και την MSI Z170A Krait Gaming. Για το μέγεθος της μνήμης tώρα, με τα win 7+ chrome με 3 καρτέλες και ένα ραδιόφωνο + τον jdownloader είμαι στα 3gb. Τώρα σκέψου τι γίνεται όταν ανοίγω στο photoshop 20 φωτογραφίες να δουλέψω και ρίχνω 2-3 φίλτρα ο hdd συνέχεια σκρατσάρει  με 8gb ram. Στο παλαιό μου σύστημα πήρα ένα σέτ ίδιο με αυτό που είχα, αλλά μου δημιούργησε προβλήματα ασυμβατότητας. Για τον SSD τα win νομίζω ότι θέλουν γύρω στα 25gb, το photoshop με τα διάφορα του 2gb, ένα πρόγραμμα ψηφιακών άλμπουμ στα 75gb, ένα παιχνίδι στα 40gb και τα λοιπά μου προγράμματα άλλα 25gb, φθάνουμε τα 130gb. Φοβάμαι αν κάτι δεν έχω υπολογίσει θα το φθάσω στα όρια, για δεύτερο παιχνίδι ας μην το συζητάμε. Είναι 100 ευρώ διαφορά με τον 512 5%στο συνολικό ποσό.

Δημοσ.

Δες και την ASRοck extreme 4 για μητρική. Από αυτές που αναφέρεις θα πήγαινα σε Asus z170 Pro  gaming. Αν και μπορείς να βρεις και πιο οικονομικές σε Ζ170. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα ήθελα να μου πείς αν μπορείς τι διαφορές έχουν αυτές. Αsus z170 pro gaming  ~ asus z170 pro ~ asus z170-A το μόνο μελανό σημείο που βρήκα είναι ότι πίσω έχει ελάχιστες θύρες usb. Γι'αυτό τον  λόγο κοιτάω και την MSI Z170A Krait Gaming. Για το μέγεθος της μνήμης tώρα, με τα win 7+ chrome με 3 καρτέλες και ένα ραδιόφωνο + τον jdownloader είμαι στα 3gb. Τώρα σκέψου τι γίνεται όταν ανοίγω στο photoshop 20 φωτογραφίες να δουλέψω και ρίχνω 2-3 φίλτρα ο hdd συνέχεια σκρατσάρει  με 8gb ram. Στο παλαιό μου σύστημα πήρα ένα σέτ ίδιο με αυτό που είχα, αλλά μου δημιούργησε προβλήματα ασυμβατότητας. Για τον SSD τα win νομίζω ότι θέλουν γύρω στα 25gb, το photoshop με τα διάφορα του 2gb, ένα πρόγραμμα ψηφιακών άλμπουμ στα 75gb, ένα παιχνίδι στα 40gb και τα λοιπά μου προγράμματα άλλα 25gb, φθάνουμε τα 130gb. Φοβάμαι αν κάτι δεν έχω υπολογίσει θα το φθάσω στα όρια, για δεύτερο παιχνίδι ας μην το συζητάμε. Είναι 100 ευρώ διαφορά με τον 512 5%στο συνολικό ποσό.

Ναι γι αυτό σου είπα να πάρεις 2 modules των 8, δεν είπα ποτέ μονο για 8. Απλα είπα οτι τα 32 μου φαίνονται υπερβολή αλλα εσύ ξέρεις καλύτερα μαλλον τις αναγκες σου.

Να κράσαρε ο HDD λόγο αυτού είναι λίγο δύσκολο, κατι αλλο παιζόταν. Η δεν υπήρχαν άλλες διαθέσιμες θέσεις μνήμης στη Ram ή ο επεξεργαστής τα έπαιζε

Για τον SSD υποστηρίζω οτι δεν πρέπει όλα αυτα (λειτουργικό, προγράμματα, αρχεία) να είναι σε εναν δίσκο. Το λογικότερο θα ήταν πιστεύω ενας μικρός και γρήγορος SSD για το λειτουργικό και μονο κάποια προγράμματα που χρησιμοποιείς συχνά και θές να ανταποκρίνονται άμμεσα (οπως το Photoshop, άλλα όχι όλα τα υπόλοιπα) και πραγματικά πιστεύω οτι όλα σου τα αρχεία θα πρέπει να είναι σε καποιο "γρήγορο" HDD. Ο χρόνος Read και Write για φωτογραφικά αρχεία(που στη χειρότερη να είναι 50mb αν δουλεύεις με raw)δεν θα εχει τόσο μεγάλη διαφορα πιστεύω ασε που η τιμή του σε σχέση με τη ποσότητα είναι εκθετικά μικρότερη απο εναν ssd που έλεγες, και θα καταλύξεις και με πολύ περισσότερο χώρο και με πιο οικονομική λύση. Η αποψή μου είναι αυτή, αλλα φυσικά εσύ ξέρεις καλύτερα και τις ανάγκες σου και το τί θα κάνεις στο τέλος.

Για σύγκρηση μητρικών μπές εδώ: http://motherboards.specout.com/αν και νομίζω οτι η Z170-A σε καλύπτει πλήρως με ικανοποιητική τιμή. Οσο για τις θήρες, η mobo παίρνει extensionw οπου σε 4 θύρες 3.0 είναι πολύ φθηνές τωρα πια.

Δημοσ.

Δες και την ASRοck extreme 4 για μητρική. Από αυτές που αναφέρεις θα πήγαινα σε Asus z170 Pro  gaming. Αν και μπορείς να βρεις και πιο οικονομικές σε Ζ170. 

Ποίες όμως ? Στην ουσία θέλω ένα OC σε 2-3 χρόνια και αυτό οχι τρέλες, αρκετά usb πίσω και αξιοπιστία. SLI & CROSS δεν πρόκειται να κάνω. Την ASRοck extreme 4  δεν την βλέπω λόγω των πολλών αρνητικών σχολίων. Επίσεις δέν κατάλαβα τις πραγματικές διαφορές μεταξύ Asus z170-Α  ~ Asus z170 Pro gaming ~ Asus z170 Pro

Φίλε Serbinhio όχι κράσαρε αλλά σκρατσάριζε. Το photoshop όταν μένει από μνήμη χρησημοποιεί τον σκληρό σαν προσωρινή μνήμη. Οι SSD από ότι διαβάζω όσο μεγαλύτεροι τόσο γρηγορότεροι αυτό με τα προγράμματα έχεις δίκιο έτσι σκέφτηκα αλλά φθάνω τα130gb, τις φωτό τις έχω πάντα σε 2 άλλους σκληρούς. Ευχαριστώ για το λίνκ έχει πολύ λίγα κομμάτια. Για την ταχύτητα των μνημών κανένα σχόλιο χρειάζομαι 2400 ?

Δημοσ.

Z170-A με Ζ170 Pro Gaming διαφορετικός κοντεκ ήχου και χρώμματα της κάρτας (καθαρά μαρκετίστικοι λόγοι)

Ζ170 Προ νομιζω έχει thunderbolt... Προτείνω την Z170-A μια χαρα για τα λεφτά της και μπορείς να κάνεις και αξιοπρεπές overclock.

Οταν σου τελειώνουν οι θέσεις μνήμης τα Windows χρησιμοποιούν εικονική μνήμη απο τον δίσκο σου η οποία είναι 1000αδες φορες πιο αργή αλλα όχι οτι κρεασάρει. δηλαδη το ίδιο πράγμα θα γινόταν και με τον SSD απλα δεν θα ακουγόνταν.

240gb SSD (πήρα SanDisk πριν λίγες μέρες με 70ευρά) και σκληρούς και νομίζω οτι είσαι καλα.

Για ταχύτητες RAM τώρα πια πιστεύω οτι στα 2400 είναι τσάμπα όπότε πάς σίγουρα για 2400 αν όχι για παραπάνω. Ουσιαστική διαφορά μήπεριμένεςι να δείς σε αυτές τις ταχύτητες. Ασε που τα modules που πήρα ήρθαν με 2 XMP profiles και μπορώ να τα πάω μεχρι 2666 οπότε είμαι μια χαρα και θα στα πρότεινα ( http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=44722&cat=4 )

Δημοσ.
Νομίζω ότι κατέληξα στην σύνθεση

Κουτί:                Cooler Master: HAF 922              Το έχω

Τροφοδοτικό:    EVGA SuperNOVA G2 850w       160€           

Μητρική:            Asus Z170 Pro Gaming               165€  

Επεξεργαστής:  intel core i7-6700k                     410€                   

Ψύκτρα:            Cryorig H7                                   40€ 

Μνήμες: Corsair Vengeance LPX 16GB              140€

(4x4GB) 3000MHz CMK16GX4M4B3000C15R

SSD        Samsung 850 Evo 500GB                    170€

Gpu: Gigabyte Radeon R9 390X Gaming G1 

GV-R939XG1 απο Γερμανία                               400€

Ποντίκι: Sharkoon Drakonia Gaming Laser           40€

Δίσκος: Western Digital Black 1TB                       85€       

Οθονη: Lg 29UM67P  Freesync                          350€ 

Σύνολο  1960€ 

Καμιά πρόταση για ηλεκτρονικά καταστήματα από Γερμανία να γλιτώσω κανένα φράγκο ?
Δημοσ.

Γιατί Γερμανία? Εκει μένεις? Αν ναι, παρε απο το Amazon, λογικά θα έχει τις καλύτερες τιμές αλλα αν καποιος αλλος ξέρει κατι καλύτερο ας το πει :) απο Ελλάδα πάντως (αν μένεις Ελλαδα) απο σκρουτζομάγαζα θα σου βγεί στα ίδια. Συγκεκριμένα εγω τα περισσότερα κομμάτια τα πήρα απο το visionstudio.gr που έχει τις πιο χαμηλές τιμές, πλήν κάποιων!

Δημοσ.

Όντως σορρυ δεν ειχα δει οτι ειχε αρνητικά σχόλια η extreme 4 της asrock, ημουν απο κινητό και ισα ισα ενα review ειδα, καθώς και κρινοντας από το ποσο καλα τα παει τελευταία η εταιρεία στη πρότεινα. My bad. Θα προτείνω και γω με τη σειρά μου z170 A της asus

Δημοσ.

Δεν μένω Γερμανία αλλά κοιτάω να τα πάρω μέσω φίλου. Σε΄όλη την σύνθεση είμαι 10% κάτω. Λίγο με τυχόν μπερδέματα εγγύησης φοβάμαι. Σε ένα σίτε που προτείνουν κάποια παιδιά από έδω μέσα, στην κάρτα γραφικών έχουμε 80€+ διαφορά,στην οθόνη 50€. Αλλιώς θα καταλήξω στο Σκρούτζ και visionstudio. Ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...