mentoras99 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εχω ενα πολυμπριζο ασφαλειας, σαν αυτο που επισυναπτω.Εχει τρεις θεσεις.Αριστερα γραφει ‘surge’, κεντρικα(καμια επιγραφη), και δεξια γραφει ‘ground’.Τι κανει το καθενα;Παιζει καποιο ρολο στην προστασια, το που θα συνδεσω τι, και ποια τελικα η διαφορα surge και ground στην πραξη;
lak10 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 αν θες σοβαρη λυση πας εδω https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-PMF83VT-GR.htmlαυτο το το μπριζακι δεν κανει δουλεια
mentoras99 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 thanks για την προταση. Θα ηθελα ομως μια βοηθεια για το συγκεκριμενο. surge ειναι οτι φιλτραρει την ταση? ground ειναι η γειωση; Δεν εχουν ολες οι υποδοχες προστασια; Μπορει να ακουγονται χαζα αυτα που ρωταω, αλλα πειτε μου ποια θυρα δεν παρεχει προστασια. Δεν ξερω απο ηλεκτρολογικα, και αναρωτιεμαι για την 'ground', την 'surge', και την μεσαια που δεν ξερω. Πειτε μου να βγαλω ακρη.
Fubar.gr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δέν έχει σημασία σε ποιά απο τις τρείς πρίζες θα βάλεις τη συσκευή, όλες προστατεύονται. Πρέπει να ανάβουν και οι δύο λυχνίες. Η λυχνία ground σου δείχνει οτι η πρίζα που έχεις βάλει αυτό το πολύμπριζο έχει σωστή γείωση. Αν δέν ανάβει σημαίνει οτι έχει πρόβλημα η γείωση της πρίζας στον τοίχο. Χωρίς γείωση δέν μπορεί να προστατεύσει απο υπερτάσεις. Η λυχνία surge δείχνει οτι τα προστατευτικά υπέρτασης που έχει το πολύμπριζο μέσα του λειτουργούν κανονικά. Αν δεχτεί κάποια ισχυρή υπέρταση, θα καούν τα προστατευτικά και μετά θα λειτουργεί σαν απλό πολύμπριζο. 3
isay Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Επισης τέτοια πολύπριζα προσφέρουν προστασία μόνο για α. απότομη αυξηση τάσης (πολύ μικρής αυξησης) β. απότομη και πολύ μεγάλη αυξηση τάσης (π.χ. κεραυνός ή γερό spike) άρα πρακτικά είναι αποτελεσματικά μόνο για κεραυνό. Δεν σου παρέχει καμια προστασία στην πτώση τάσης ή σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος (που ειναι και από τις χειρότερες) Αναλογα θέματα εχουν συζητηθεί δεκάδες φορές (πως, τι, γιατί, κλπ) στο forum, οπότε για τεχνικές λεπτομέρειες δες εκεί. Αν θες σοβαρή προστασία, πάρε ένα καλό ups.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Επισης τέτοια πολύπριζα προσφέρουν προστασία μόνο για α. απότομη αυξηση τάσης (πολύ μικρής αυξησης) β. απότομη και πολύ μεγάλη αυξηση τάσης (π.χ. κεραυνός ή γερό spike) άρα πρακτικά είναι αποτελεσματικά μόνο για κεραυνό. Δεν σου παρέχει καμια προστασία στην πτώση τάσης ή σε στιγμιαία διακοπή ρεύματος (που ειναι και από τις χειρότερες) Αναλογα θέματα εχουν συζητηθεί δεκάδες φορές (πως, τι, γιατί, κλπ) στο forum, οπότε για τεχνικές λεπτομέρειες δες εκεί. Αν θες σοβαρή προστασία, πάρε ένα καλό ups. Για προστασία να πάρει ups ; Tα διπλά και βάλε λεφτά χωρίς λόγο . Σταθεροποιητή τάσης χρειάζεται ! 1
mentoras99 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δέν έχει σημασία σε ποιά απο τις τρείς πρίζες θα βάλεις τη συσκευή, όλες προστατεύονται. Πρέπει να ανάβουν και οι δύο λυχνίες. Η λυχνία ground σου δείχνει οτι η πρίζα που έχεις βάλει αυτό το πολύμπριζο έχει σωστή γείωση. Αν δέν ανάβει σημαίνει οτι έχει πρόβλημα η γείωση της πρίζας στον τοίχο. Χωρίς γείωση δέν μπορεί να προστατεύσει απο υπερτάσεις. Η λυχνία surge δείχνει οτι τα προστατευτικά υπέρτασης που έχει το πολύμπριζο μέσα του λειτουργούν κανονικά. Αν δεχτεί κάποια ισχυρή υπέρταση, θα καούν τα προστατευτικά και μετά θα λειτουργεί σαν απλό πολύμπριζο. Ειδες ασχετοσυνη εγω; Νομιζα οτι η θεση που εχει καθε λαμπακι, εχει να κανει με την συγκεκριμενη θυρα... Το διευκρινησες εσυ ομως, thanks! Για προστασία να πάρει ups ; Tα διπλά και βάλε λεφτά χωρίς λόγο . Σταθεροποιητή τάσης χρειάζεται ! Εχω, αλλα μαλλον χαλασε. Το θελω για ψυγειο, και μια παλια crt. Ε δεν θα παρω ups για αυτα. ups εχω στον υπολογιστη. Ο σταθεροποιητης, πλεον κανει σαν κομπρεσερ απο τον θορυβο (χτυπανε μεσα τα μεταλλικα του), και μετα απο ωρα μου ριχνει και τον γενικο! Τον ειχα δεκα χρονια βεβαια. Αλλαξα και αντισταση, παλι ιδια συμπεριφορα. Λεω να βαλω αυτο το πολυμπριζο για το ψυγειο και crt.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ειδες ασχετοσυνη εγω; Νομιζα οτι η θεση που εχει καθε λαμπακι, εχει να κανει με την συγκεκριμενη θυρα... Το διευκρινησες εσυ ομως, thanks! Εχω, αλλα μαλλον χαλασε. Το θελω για ψυγειο, και μια παλια crt. Ε δεν θα παρω ups για αυτα. ups εχω στον υπολογιστη. Ο σταθεροποιητης, πλεον κανει σαν κομπρεσερ απο τον θορυβο (χτυπανε μεσα τα μεταλλικα του), και μετα απο ωρα μου ριχνει και τον γενικο! Τον ειχα δεκα χρονια βεβαια. Αλλαξα και αντισταση, παλι ιδια συμπεριφορα. Λεω να βαλω αυτο το πολυμπριζο για το ψυγειο και crt. Tα πολυμπριζα σε προστατεύουν σε ελάχιστες περιπτώσεις . Δεν δίνουν ολοκληρωμένη προστασία όπως ο σταθεροποιητής .
mentoras99 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Tα πολυμπριζα σε προστατεύουν σε ελάχιστες περιπτώσεις . Δεν δίνουν ολοκληρωμένη προστασία όπως ο σταθεροποιητής . Και ομως αγαπητε. Εχουμε ψυγεια σε διαφορα σπιτια, κανονικα, γνωστων, αγροικιες κλπ Οσο δεν ειχαν αυτα τα πριζακια ασφαλειας, 'τα ετρωγαν ολα' απο τη ΔΕΗ, και καθε λιγο τα φτυναν, ειδικα τα νεοτερα... Απο τοτε που εχω βαλει τετοια σε καθε ψυγειο, δεν ξαναχαλασε κανενα.
isay Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Τα πριζάκια ασφαλείας παρέχουν "αστεία προστασία" και μόνο για τις πολύ μικρές διακυμάνσεις της ΔΕΗ, γιατί τεχνικά ειναι φτιαγμένα μόνο για αυτό. Αντίθετα παρέχουν καλή προστασία σε πολύ μεγάλες ανόδους τάσης (π.χ. κεραυνό) που καίγονται πριν η τάση φτάσει στον καταναλωτή (με την προυπόθεση μικρού χρόνου απόκρισης, κλπ κλπ). Σοβαρή προστασία παρέχουν οι σοβαροί σταθεροποιητές τάσης και τα ups. Τα άλλα ειναι placebo και κέρδος στην τσέπη του μαγαζιού που στα πούλησε.
Dare-Devil Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Και ομως αγαπητε. Εχουμε ψυγεια σε διαφορα σπιτια, κανονικα, γνωστων, αγροικιες κλπ Οσο δεν ειχαν αυτα τα πριζακια ασφαλειας, 'τα ετρωγαν ολα' απο τη ΔΕΗ, και καθε λιγο τα φτυναν, ειδικα τα νεοτερα... Απο τοτε που εχω βαλει τετοια σε καθε ψυγειο, δεν ξαναχαλασε κανενα. Aυτό που λές δεν είναι απόδειξη αλλά μια ένδειξη ..... Τα ασφαλείας σε προστατεύουν μόνο απο υπέρταση και οχι πάντα αποτελεσματικά . Δεν σε καλύπτουν σε όλες τις περιπτώσεις υπερτάσεων . Με την υπόταση που είναι το πιο συνηθισμένο στο δίκτυο τί κάνεις; Τίποτα απλά .Η υπόταση είναι το χειρότερο για τα μοτέρ. Εκει θες σταθεροποιητή . Το ότι σου καίγονταν συσκευές και απο τότε που βαλες προστασία υπέρτασης δεν σου έχει καεί τίποτα δεν σημαίνει ότι χρειάστηκε να σε προστατέψει απαραίτητα το πριζάκι μέχρι τώρα... Ολοκληρωμένη προστασία απο υπέρταση δεν θα βρεις απο πολύμπριζο . Για υπόταση δεν το συζητάμε καν . Προστασία απο υποταση ή υπερταση θα βρεις απο σταθεροποιητή τάσης ή ακόμα πιο ολοκληρωμένα απο επιτηρητή τάσης δικτύου .
SakafliaC Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Πήρα χθες το πολύπριζο της APC που προτείνει ο lak. Απλά επειδή δεν έχω άλλη πρίζα κοντά, εκτός απ τα πράγματα του pc έβαλα και το air condition πάνω. Πειράζει?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Πήρα χθες το πολύπριζο της APC που προτείνει ο lak. Απλά επειδή δεν έχω άλλη πρίζα κοντά, εκτός απ τα πράγματα του pc έβαλα και το air condition πάνω. Πειράζει? απέφυγε μόνο τζακούζι + spa για ευνοήτους λόγους.
lak10 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 το συγκεκριμενο πολυμπριζο αντεχει μεχρι 2.300watt αν δεν αναβει η ενδειξη overload εισαι ενταξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα