zoranb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Θεωρητικά πάντα, αγοράζω το εξής UPS και αποφασίζω να το βάλω να υποστηρίζει 2 θερμοπομπούς που έχω στο σπίτι 1200w έκαστος. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Θα ξεκινήσουν να δουλεύουν οι θερμοπομποί ή το UPS;
necd Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 αν το ups εχει κυκλωμα για υπερφορτωση θα κλείσει μόνο του / αν δεν έχει θα καει. 1
anonymous-root Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 σε καμμια περιπτωση αυτό, θα καεί το ups, πρακτικά πάντα!
zoranb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί να καεί όμως; Ποιά η λογική εξήγηση;
ice25 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 λογικά έχει προστασία από overload....Θέλει και εξήγηση?? θα περάσει περισσότερο ρεύμα απ'οτι αντέχει και φυσικά αν δεν έχει προστασία θα ανεβάσει θερμοκρασία και θα τα παίξει...με το ίδιο τρόπο μπορεί να καεί πολυπριζο η πρίζα αν βάλεις πολλές συσκευές πάνω... 1
jimzak Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Θες να πάρεις UPS 650VA δηλαδή κάπου στα 350watt και θές να του βάλεις επάνω 2 θερμοπομπούς 1200watt,στην ουσία δηλαδή αν δουλέψουνε και οι 2 full 2400watt. Για ποιόν λόγο?Μην το κάνεις απλά.
Roger Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Θεωρητικά πάντα, αγοράζω το εξής UPS και αποφασίζω να το βάλω να υποστηρίζει 2 θερμοπομπούς που έχω στο σπίτι 1200w έκαστος. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Θα ξεκινήσουν να δουλεύουν οι θερμοπομποί ή το UPS; Οταν πρωτοπειραματιζομασταν και παιζαμε στην ουσια,βαλαμε πανω σε ενα μικρο ups 400w εναν μεγαλο laser εκτυπωτη,και στο πρωτο initialize του εκτυπωτη κατα την εκκινηση,το ups εκανε ενα τσαφ και εσβησε.Αποτελεσμα με μια γρηγορη ματια,καμμενες ασφαλεις και καποια καμμενα τρανζιστορ. Οπως καταλαβαινεις ,αν το επιχειρησεις,θα το παρεις στα χερια. Θεωρητικα παντα,πρακτικα μην το κανεις,μεινε στην θεωρια.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Στο ερώτημα του τι θα γίνει . Θα κάψεις την ασφάλεια του UPS Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2015 από Dare-Devil
zoranb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό το overload που είπε κάποιος; Και ακόμα και εάν καεί η ασφάλεια του ups δεν αλλάζει;
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό το overload που είπε κάποιος; Και ακόμα και εάν καεί η ασφάλεια του ups δεν αλλάζει; Στα turbo -x αλλάζει . Σου δίνουν μαζί μία ασφάλεια . Τουλάχιστον αυτό ίσχυε σε μένα με το προηγούμενο μοντέλο απο αυτό που πόσταρες . Βασικά όλη η κουβέντα αυτή η θεωρητική γιατί γίνεται ; Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι συγκεκριμένο ή απλά γενικές απορίες ;
VasKag Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Στην περίπτωση του 650VA είναι 650 watt output . Εχει το turbox τοσο καλο PF ωστε τα 650va να ειναι 650w? Γιατι στα χαρακτηριστικα της σελιδας, γραφει για 390w παρεχομενη ισχυς.
Dare-Devil Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Εχει το turbox τοσο καλο PF ωστε τα 650va να ειναι 650w? Γιατι στα χαρακτηριστικα της σελιδας, γραφει για 390w παρεχομενη ισχυς. Γράψε λάθος. Εγγραψα πατάτα ! Σκεφτόμουν PF τροφοδοτικού όχι για το ups που συνήθως έχει cosφ= 0.60
Fubar.gr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2015 Ακόμα και αν το inverter του UPS με κάποιο μαγικό τρόπο μπορεί να αντέξει να δώσει συνολική ισχύ 2200 W, η μπαταρία του UPS δέν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Το ρεύμα που θα κληθεί να δώσει θα είναι περίπου 180 A, δηλαδή μιλάμε για εκφόρτιση 25C. Υπο νορμάλ συνθήκες, για να βγάλει τα 400 βατ που υποτίθεται οτι βγάζει, πρέπει να εκφορτίζει τη μπαταρία με 4-5 C, το οποίο και αυτό ζορίζει παρα πολύ την μπαταρία. Οπότε εκτός απο πιό βαρβάτο ινβέρτερ χρειάζεται και πιό βαρβάτη μπαταρία.
zoranb Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Aκούστε λοιπόν γιατί θέλω να κάνω αυτό το εγχείρημα... οι θερμοπομποί που έχω κάνουν έναν περίεργο ήχο όταν λειτουργούν αλλά και όταν έχουν πιάσει θερμοκρασία και δεν ζεσταίνουν αλλά μπαίνουν ας πούμε σε "sleep mode". Όποιος έχει ταξιδέψει με πλοίο και έχει κοιμηθεί σε καμπίνα μπορεί να καταλάβει τι εννοώ, κάνουν ένα θόρυβο σαν συντονισμό των πλαστικών/υλικών της καμπίνας του πλοίου! Αυτός ο αυντονισμός σκέφτομαι πως ίσως είναι κάτι ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό. Δεν το κάνουν πάντα και με έβαλε σε σκέψεις μήπως και φταίει το ρεύμα, η ποιότητά του. Σκέφτηκα λοιπόν να έβαζα το UPS μπας και του δώσει καθαρότερο ρεύμα ώστε να διαπιστώσω το τι φταίει! Αυτά... ξέρω, σας κούφανα τώρα ε!
Dare-Devil Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Aκούστε λοιπόν γιατί θέλω να κάνω αυτό το εγχείρημα... οι θερμοπομποί που έχω κάνουν έναν περίεργο ήχο όταν λειτουργούν αλλά και όταν έχουν πιάσει θερμοκρασία και δεν ζεσταίνουν αλλά μπαίνουν ας πούμε σε "sleep mode". Όποιος έχει ταξιδέψει με πλοίο και έχει κοιμηθεί σε καμπίνα μπορεί να καταλάβει τι εννοώ, κάνουν ένα θόρυβο σαν συντονισμό των πλαστικών/υλικών της καμπίνας του πλοίου! Αυτός ο αυντονισμός σκέφτομαι πως ίσως είναι κάτι ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό. Δεν το κάνουν πάντα και με έβαλε σε σκέψεις μήπως και φταίει το ρεύμα, η ποιότητά του. Σκέφτηκα λοιπόν να έβαζα το UPS μπας και του δώσει καθαρότερο ρεύμα ώστε να διαπιστώσω το τι φταίει! Αυτά... ξέρω, σας κούφανα τώρα ε! Για να ανακαλύψεις τι έχει θα δώσεις μισό μισθό σε UPS ; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! Φίλε εντάξει έχω και εγώ κατι περιεργες ανυσηχίες ώρες ώρες σε καταλαβαινω αλλα μην πάρεις κανα ups για αυτό τον λόγο !!! Πάντως τα UPS δεν βγάζουν καθαρό ημίτονο παρά μόνο οι ακριβές σειρές π.χ νομίζω η smart της APC . Μόνο για να τροφοδοτήσεις τον έναν θερμοπομπό αν είναι 2000 watt θες 700 ευρώ UPS με καθαρό ημίτονο σήμα . Αν τώρα έχει καμία σκάλα στα 600 watt ο θερμοπομπός και πάλι μην νομίζεις κοντά 300 ευρώ θα θες . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα