Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!
Τώρα τις γιορτές θα είμαι μακριά από το Desktop μου και θα έχω πρόσβαση μόνο στο Laptop μου (Vaio VGN-FW11M). Παλιό αλλά αξιοπρεπέστατο.
Οπότε σκέφτομαι να βγάλω τον SSD από το σταθερό και να το βάλω στο λαπτοπ για αυτές τις μέρες ώστε να του δώσω εκ νέου ζωή.
[Αυτό το κάνω με τη σκέψη στο μυαλό μου ότι θα αλλάξω τον SSD στον σταθερό μετά τις γιορτές. Ο SSD είναι ο V300 της Kingston που σε θέμα ταχυτήτων δεν είναι ότι δεν με καλύπτει, αλλά έχω διαβάσει (και έχω κάνει και ο ίδιος) τεστ ταχυτήτων που δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά σε σχέση με τον 850 evο πχ.]

Στην περίπτωση όμως που θέλω να ξαναβάλω τον SSD στον σταθερό τι γίνεται με τα Windows? Γενικά με την εγκατάσταση τους και τα κλειδιά τους.

Στο Desktop και στο Laptop τα windows 10 έχουν γίνει αναβάθμιση από Windows 8.1 με το ΙΔΙΟ κλειδί που μου είχαν δώσει από τη σχολή.
Πώς να κάνω τη διαδικασία? Θα υπάρχει πρόβλημα? Να βρω το κλειδί των Windows 10(το οποίο προφανώς δεν είναι ίδιο με αυτό τον 8.1) στο λαπτοπ ώστε να το χρησιμοποιήσω για την νέα εγκατάσταση στον SSD πλέον? Να βάλω πάλι 8.1 και να κάνω αναβάθμιση ή να περάσω απευθείας τα 10? 
Και στην περίπτωση που ξαναγυρίσει αυτός ο SSD στο Desktop τι γίνεται?

Βομβαρδισμος ερωτήσεων..  Ελπίζω να μην σας κούρασα/μπέρδεψα.
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν βάλεις τον SSD απο το σταθερό στο λαπτοπ χωρίς εκ νέου εγκατάσταση, το πιθανότερο είναι να έχεις προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση και να δουλέψει όμως. Το είχα κάνει παλιά με αλλαγή mobo - cpu και δούλεψε όπως ήταν για κάνα 6άμηνο !!! Απλά δοκιμάζεις. Θα φορτώσει drivers κλπ και θα δείς τι παίζει. Αν τον ξαναβάλεις μετά στο desktop ζορίζουν κιάλλο τα πράγματα. οπότε όποια κίνηση κάνεις, πρώτα θα παίρνεις ένα είδωλο συστήματος σε εξωτερικό στοιχείο και μετά θα την κάνεις

Δημοσ.

Για την περιπτωση που ξαναγυρίσει ο SSD στο desktop:

Η λυση σου ακουει στο Acronics true image, νομιζω το home εδιτιον ειναι και δωρεαν. Φτιαχνεις ενα bootable usb μεσα απο το προγραμα, μπουταρεις απο το usb, κανεις backup σε εναν εξωτερικο δλδ σώζει ΟΛΑ τα περιεχομενα του σκληρου δισκου με τα partition και τα σχετικα σε ενα αρχειο.

Κατοπιν κανεις τον σκληρο οτι γουσταρεις format νεο λειτουργικο κτλπ. οταν θελεις να επιστρεψεις στο προηγουμενο καθεστως απλα κανεις restore και ο σκληρος ειναι οπως το αφησες πριν

Δημοσ.

Παιδιά δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω αρχεία ή οτιδήποτε τέτοιο.
Αυτό που ρωτάω είναι με το κλειδί των Windows τι γίνεται στο fortmat.

Τι κλειδί θα μου ζητήσει, ποιο κλειδί θα βάλω και αν είναι προτιμότερο να βάλω windows 8.1 με το κλειδί που έχω και να κάνω αναβάθμιση από αυτά, ή να βάλω απευθείας windows 10 και που τα βρίσκω.

Μάλλον δεν έγινα σαφής αρκετά με συγχωρείτε.

Blue3_orion πάντως ευχαριστώ για την πρόταση, μάλλον θα το χρησιμοποιήσω αυτό για να νιώθω ασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχει γίνει μια φορά ενεργοποίηση δεν χρειάζεται κλειδί. Είναι πια στη βάση της Microsoft το μηχάνημα με ένα μοναδικό κωδικό ας το πούμε (αρκεί να μην αλλάξει κάποιο υλικό -δεν αναφέρομαι στο σκληρό δίσκο-). Αφού κάνεις πάλι φορμάτ και συνδεθεί με το ίντερνετ θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Και το γνωρίζω και έχει επαληθευθεί με προσωπική εμπειρία. Δεν το λέω έτσι.

Δημοσ.

Είναι πια στη βάση της Microsoft το μηχάνημα με ένα μοναδικό κωδικό ας το πούμε (αρκεί να μην αλλάξει κάποιο υλικό -δεν αναφέρομαι στο σκληρό δίσκο-).

Επειδή το είχα ξανακούσει αυτό, σκέφτηκα μήπως αν αλλάξω πχ ένα εξάρτημα (τον δίσκο) δεν θα θεωρείται το ίδιο μηχάνημα. Κάπως έτσι το σκέφτηκα γι αυτό και το μπέρδεμα στο μυαλό μου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση λοιπόν, την άλλη βδομάδα προχωράω :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...