Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέω.

ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ 5.1 από το ARC.

Πες ποιό μοντέλο σε ενδιαφέρει να σου πω.

Φίλε @baribiedoll με μπέρδεψες εμένα κάπως...

Λες σε κάποιο σημείο στην προηγούμενη σελίδα:

Και μετά, πιο κάτω σε άλλο post σου λες:

Τελικά τι ισχύει; Βγάζουν οι TV 5.1 ήχο από το ARC τους ή όχι;

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λέω.

ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ 5.1 από το ARC.

Πες ποιό μοντέλο σε ενδιαφέρει να σου πω.

Μάλιστα.

Όχι δεν έχω κάποιο παρόμοιο θέμα ως προς αυτό ούτε έχω στο νου μου κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.

1). Αλλά αφού το συζητάμε, θα ήθελα να μάθω... Ας πούμε οι τελευταίες σειρές της Samsung Jxxxx περνάνε από το ARC 5.1 ή κι εκεί παίζει ανάλογα το μοντέλο (π.χ. ξέρω 'γω η j5500 όχι ενώ η J6200 ναι);

2). Μετά, θα ήθελα να μου πεις κάτι άλλο αν γνωρίζεις.

Ας αφήσουμε στην άκρη το HDMI ARC. Αν πούμε να βγάλουμε/περάσουμε ήχο DTS 5.1 (που είναι οι περισσότερες mkv ταινίες που κατεβάζουμε) ή AC-3 5.1 (που είναι οι περισσότερες 1080p σειρές που κατεβάζουμε) από την TV μας σε κάποιον 5.1 ενισχυτή (π.χ. Yamaha RX V379 ή Pioneer VSX529 ή σε ένα έτοιμο 5.1 home cinema τελοσπάντων), το κάνουμε άνετα μέσω optical; Για να μιλήσω συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην Samsung UE40EH6030 (η οποία δεν έχει HDMI ARC, αλλά έχει optical έξοδο, γι' αυτό ρωτάω προφανώς)...

Δημοσ.

DTS 5.1 & Dolby Digital ( AC-3 ) 5.1 περνάνε από την οπτική.

DTS-HD & Dolby TrueHD ΔΕΝ περνάνε από την οπτική.

@1

Δεν είμαι σίγουρος για τις J5xxx λογικά περνάνε, αλλά επειδή σαν μοντέλα δεν είναι καλύτερα των H6xxx δεν έχω πολυασχοληθεί.

Αν δείς το manual του κάθε μοντέλου γράφει αν στέλνει 5.1 ή όχι μέσω ARC.

Δημοσ.

Άρα, όσον αφορά το optical, αυτά που λέγονται σε παλαιότερο topic είναι λάθος.

Δεν βλέπω κάποιο λάθος με ένα γρήγορο διάβασμα.

Ισχύει ότι μερικές τηλεοράσεις στέλνουνε μόνο 2.0 ( stereo ) μέσω Optical ( μεγάλη γκάφα του κατασκευαστή, αλλά whatever ).

Επειδή οι κατασκευαστές είναι καραγκιοζάκια, πρωτού πάρεις κάποια TV πρέπει να έχεις καταλήξει στο τι θες να κάνεις, πως θα λειτουργήσει το κάθε τι, και να δείς τι ήχο δίνει από την κάθε έξοδο, κλπ.

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας.

Δημοσ.

Ναι...

Εκεί, αναφέρεται στο 2ο post αυτό:

Το προβλημα ειναι η τηλεοραση σου.Δε στελνει 5.1 ηχο μεσω της οπτικης αλλα 2.0 PCM.Ελαχιστες τηλεορασεις ,απ'οσο ξερω, στελνουν 5.1 dts/DD/κτλ μεσω του optical output τους.

Η λυση ειναι να αγορασεις καποιο,φτηνο,android tv box με optical 5.1 passthrough.

Δηλαδή ο παίκτης αναφέρει ότι ο κανόνας λέει ότι δεν περνάει 5.1 από τα optical των TV, απλά κάποιες ξεφεύγουν από τον κανόνα.

Εσύ από την άλλη αναφέρεις το αντίθετο, δηλαδή ότι γενικά ο κανόνας λέει ότι περνάει 5.1 από τα optical, απλά... σε μερικές περιπτώσεις όχι.

Κατάλαβες την αντίφαση; :)

Οπότε δεν ξέρω εκ των προτέρων αν σίγουρα στέλνει η δική μου TV (το μοντέλο το ανέφερα πιο πάνω) 5.1 από το optical output της. Με άλλο μέλος του forum που έχω μιλήσει, μου έχει πει ότι σε Samsung μοντέλο σειράς F του δουλεύει μια χαρά το 5.1 από το optical στον ενισχυτή του. Στη δική μου σειρά ή μοντέλο δε βρήκα κανέναν γμτ...

(Θέλω να αποφύγω τη διαδικασία να πάρω την TV παραμάσχαλα και να την πάω σε σπίτι φίλου που έχει 5.1 σύστημα, για να κάνω τη δοκιμή, γι' αυτό επιμένω. Το αντίθετο, το να μου φέρουν δηλαδή στο δικό μου σπίτι το 5.1 δεν γίνεται δυστυχώς - τα έχουν όλα καρφωμένα και δεν παίζει να τους βάλω να το κανουν κομμάτια και να μου το φέρουν.)

Δημοσ.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως σε "ημισόβαρες" και πάνω επιπέδου τηλεοράσεις το optical κατά κανόνα στέλνει 5.1 ήχο.

Σε οθόνες π.χ. Funai, Ziu Zitsu, Pachu Machu, και κάτι μοντέλα φθηνά LG, Samsung που είναι 40" 1080p στα 200€ καλό θα ήταν να μην προσμένεις έξοδο ήχου 5.1 .

Στην TV σου, πάτα το κουμπί tools και έχει επιλογή Sound Output αν θυμάμαι καλά, στο υπομενού που βγαίνει νομίζω έχει επιλογή που διαλέγεις τι στέλνει η optical out ( PCM 2.0 / 5.1 )

Δημοσ.

Καλή χρονιά. :)

Μπα στο Tools δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, αλλά υπάρχει στο μενού των ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα στο path: Menu-->Sound-->Additional Settings-->SPDIF Output-->Audio Format. Εκεί, όταν παίζει κανάλι, υπάρχει και είναι τικαρισμένη η επιλογή PCM. Όταν παίζει αρχείο με AC3 ήχο, είναι τικαρισμένη η επιλογή Dolby Digital (κι υπάρχει κι η επιλογή PCM). Και τέλος όταν παίζει αρχείο με DTS ήχο, εμφανίζονται οι επιλογές DTS και PCM.

Κι επίσης στο path: Menu-->Sound-->Speaker Settings-->Speaker Select μου δίνονται οι επιλογές: External Speaker και TV Speaker (προφανώς τώρα είναι τικαρισμένο το TV Speaker, το άλλο όταν το τικάρεις κόβεται ο ήχος από τα ηχεία της TV). Οπότε να υποθέσω ότι αν συνδέσω με optical την TV με ένα amplifier ή home cinema, θα χρειαστεί να επιλέξω το External Speaker...

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ σωστά.

Αν βάλεις οπτική από την TV σε home cinema kit/av-receiver θα βάλεις External Speaker στο Speaker Select, και αν βλέπεις HD κανάλι ή ταινία από stick, θα πας στο SPDIF Output και θα βάλεις Dolby Digital/DTS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...