i_sinig Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Η τηλεόραση samsung μου έχει επιλογές ήχου dolby digital και neo dts 2:5. Τι είναι το dts 2:5?
barbiedoll Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Dolby Digital βάζεις στο output της TV. Το DTS Neo 2:5 είναι channel expander ( παίρνει τον 2κάναλο, stereo ήχο ενός καναλιού και τον κάνει "προσομείωση" 5.1 )
i_sinig Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Dolby Digital βάζεις στο output της TV. Το DTS Neo 2:5 είναι channel expander ( παίρνει τον 2κάναλο, stereo ήχο ενός καναλιού και τον κάνει "προσομείωση" 5.1 ) Καλά το φαντάστηκα άθλιο ήχος... το DTS δεν το υποστηρίζει... μόνο μέσω λάπτοπ οι ταινίες όπως είπες. Πάντως ο ήχος των παιχνιδιών δεν συγκρίνεται με ότι έχω δοκιμάσει ως τώρα. 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Aν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να καταλήξω κάπου, θα το εκτιμούσα δεόντως. Θέλω ΔΙΧΩΣ να πάω σε αγορά κανονικού 5.1/7.1 ηχοσυστήματος Dolby Surround (δεν γίνεται, δεν έχω που να βάλω τα καλώδια των μπροστινών ηχείων), να καταφέρω να έχω "όσο το δυνατόν" ΚΟΝΤΑ σε Dolby Surround απόδοση ήχου (σε ταινίες).
i_sinig Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Είδα το θέμα σου, στείλε μια δυο φώτο του χώρου σου πιστεύω κάποια λύση θα υπάρχει για 5.1. Αρχιτέκτονας είμαι . Εννοώ με τα λεφτά που είσαι διατεθειμένος να δώσεις κάποια λύση θα υπάρχει να στρώσουμε τον χώρο.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Τέλεια... κι εγώ είμαι DESIGNER! Τώρα κάθομαι τάκα-τάκα να φτιάξω στο Illustrator μια κάτοψη και στη στέλνω, είτε 'δω είτε με ΡΜ!
i_sinig Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 ακόμη καλύτερα και όσες φώτο μπορείς να φαίνεται ο χώρος
lupus_Hegemonia Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπόν, φίλε i_sinig (και λοιποί)... αυτή είναι η κάτοψη: Και αυτές είναι οι actual photos του σαλονιού που είναι η τηλεόραση: Όπως βλέπετε, η τηλεόραση (LG 42'') είναι τοποθετημένη αιωρούμενη πάνω σε "πυλώνα"-έπιπλο που βρίσκεται στο μέσον μιας εσωτερικής πόρτας που ενώνει καθιστικό και σαλόνι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ (η πόρτα), άρα... έχω "θέμα" με τυχόν καλώδια που θα "τρέχουν" στο πάτωμα. (Πρίζες έχει παντού, αριστερά και δεξιά της εσωτερικής πόρτας και ΠΙΣΩ απ' τον καναπέ εκατέρωθεν, αριστερά & δεξιά)... Γνώμες;;; Τί μπορώ να κάνω για να 'χω ένα αξιοπρεπές Dolby Surround αποτέλεσμα; Για βοηθήστε... Έχω μικρό παιδάκι (3.5 ετών) που προσκαλεί παιδάκια (φίλες της) σπίτι και... προφανώς δεν γίνεται να 'χω... πυλώνες-ηχεία να "παίζουν" μέσα στο χώρο, θα μου τα κάνουν "ρόιδο", θα τα διαλύσουν - ούτε προφανώς να "τρέχουν" καλώδια (έστω σε κανάλια μέσα) γιατί θα φάνε τα μούτρα τους σκουντουφλώντας πάνω τους... Ούτε πρόκειται η σύζυγος να επιτρέψει να βάλω ΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ τα ηχεία... Bασικά... εάν δεν είχα το κωλο-άνοιγμα της εσωτερικής πόρτας, παίζει να 'χω ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΟ για 5.1!!!Να, δείτε το σχέδιο:
i_sinig Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα! Δύσκολα τα πράγματα φίλε ιδίως όταν λες ότι η γυναίκα δεν θα αφήσει να βάλεις ηχεία στον τοίχο. Το σπίτι είναι δικό σου ? Έχει την παλιά διαρρύθμιση η οποία δεν βολεύει καθόλου πλέον! Με αυτά τα δεδομένα και ηχεία να βάλεις δεξιά και αριστερά του ανοίγματος( το καλώδιο να το περάσεις Π γύρω από το άνοιγμα) θα έχεις πρόβλημα με το κεντρικό ηχείο το οποίο αναγκαστικά θα είναι δίπλα με το αριστερό και επίσης έχεις ήδη στον πυλώνα διάφορα καλώδια και έστω στην περίπτωση του ενισχυτή μιλάμε πλέον για άλλα 8 καλώδια καλύτερη..! και με μωρό στο σπίτι... Ο Χ Ι ! Εαν το σπίτι είναι δικό σου και αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τόσα λεφτά για μια ηχομπάρα η οποία πότε δεν θα σου δώσει 5.1 θα σου πρότεινα αλλαγή στη διαρρύθμιση του σπιτιού αρχικά η οποία πρόσεξε (απευθύνομαι στη γυναίκα) δεν θα γίνει για να βάλεις εσύ το home cinema σου αλλά για να κάνει την ζωή σας πιο εύκολη.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Eυχαριστώ για την απάντηση... 1. Ναι, είναι παμπάλαια η πολυκατοικία (35 ετών και βάλε), με ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ (λολ) πρίζα κεραίας τηλεοράσεως (στο δίπλα δωμάτιο, δίπλα όπως φαίνεται η καρέκλα μου στο γραφείο του PC), με ...άπειρες πρίζες για λοιπές συσκευές. 2. Όχι, δεν είναι δικό μας το διαμέρισμα. 3. Να αλλάξουμε διαρύθμιση το βλέπω πολύ "χλωμό" (δεν θα το δεχτεί η κυρά ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ), αλλά εν πάσει περιπτώση... εσύ δηλαδή ΠΩΣ θα θεωρούσες καλύτερη λύση; Να πάει η τηλεόραση στη θέση του δέντρου; Και το δέντρο που διάολο να το βάζουμε (για να... "φαίνεται κι απ' έξω απ' το παράθυρο"... μη χέσω;! Άσε που όπως τόνισα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ πρίζα κεραίας τηλεοράσεως, ενώ το καλώδιο της δορυφορικής βγαίνει ΑΠΟ ΕΚΕΙ - αν προσέξεις - δίπλα απ' το καλοριφέρ, κάτω χαμηλά). 4. Αν πάω σε μια "λύση" Yamaha 2500 "Sound Projector" (ή πιο φθηνή λύση, γιατί δεν την λες και φθηνή ηχόμπαρα!), θα 'χω "ΚΑΤΙ ΚΟΝΤΑ" στο 5.1 που με ενδιαφέρει (για ταινίες, OTE TV, ποδόσφαιρο); Αυτή η "Sonos PlayBar" που υποτίθεται μπορείς να συνδέσεις πάνω της ΑΣΥΡΜΑΤΑ και ηχεία και γούφερ, είναι "λύση"; (Βέβαια θα πάει ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ κι απ' την Yamaha 2500, αν προσθέσω στα 800 ευρώ της Sonos ΚΑΙ... γούφερ ΚΑΙ ηχεία έξτρα!) Άσε δε, που και ηχόμπαρα να πάρω (και να 'ναι και η καλύτερη και να βγάλει τον πιο "τζετ" ήχο, κοντά στο "καθαρόαιμο" 5.1)... έχω "θεματάκι" με την "φαεινή ιδέα" της κυράς (να επιλέξει ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΟ για την τηλεόραση)... διότι ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΥΛΩΝΑ τοποθετούνται τα πάντα (κρεμαστά), οπότε ουσιαστικά η ηχόμπαρα πρέπει να κρεμαστεί ΚΑΤΩ 'Η ΠΑΝΩ απ' την τηλεόραση και να συγκρατηθεί ΑΠΟ ΠΙΣΩ της, πάνω στο τεράστιο "Χ" αντάπτορα που έχω βάλει (για να την κρεμάσω)! (Να τοποθετηθεί ΑΠΛΑ ΠΑΝΩ στο ραφάκι που φαίνεται ΔΕΝ γίνεται, γιατί ΠΑΛΙ λόγο της "φαεινής ιδέας" της κυράς... διάλεξε ΜΙΚΡΟ/"ΜΑΤΖΟΒΟΛΟ" ραφάκι... και όλα όσα έχω δει - σε soundbars/soundbase είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και βγαίνουν απ' έξω!... Δες πχ. το μικροκαμωμένο Sony BluRay και ο ΟΤΕTV αποκωδικοποιητής - που είναι ΜΙΚΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - πόσο λίγο χώρο αφήνουν δεξιά/αριστερά στο ράφι!) (Στο κάτω το μεγαλύτερο - η βάση, προφανώς και ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ εκεί ηχόμπαρα/ηχοβάση, διότι... τί να τον κάνεις τον ήχο στα... πόδια σου, στο ήψος αυτό τόσο χαμηλά; )
i_sinig Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 χαχαχχαχα! Δύσκολα τα πράγματα όταν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι! Και εκεί που είναι το δέντρο να έμπαινε πάλι θα είχες πρόβλημα με τα πίσω ηχεία και σαν κεντρική θέση θα θεωρούσες την γωνία του καναπέ..... Καλύτερη λύση θα θεωρούσα αν ήταν δικό σας το σπίτι να έκλεινες αυτό το άνοιγμα με γυψοσανίδα ή πέρα για πέρα ή το μισό (όπως το κοιτάς δεξιά εκμεταλευόμενος την εσοχή που δίνει ο τοίχος), θα μπορούσε να το έκανες ή απλό τοίχο ή μία κατασκευή με εσοχές ώστε να κουμπώσει η τηλεόραση και ότι άλλο υπάρχει το οποίο θα ήταν και αισθητικά ωραίο (θα άρεσε εν τέλει και στην γυναίκα).Προφανώς και θα έπαιρνες έναν ηλεκτρολόγο να σου μεταφέρει τα διάφορα. Δεν θα κόστιζε πολλά όλο αυτό. Από εκεί και πέρα αν ήμουν στην θέση σου δεν θα έπαιρνα έπιπλο πυλώνα άλλα θα έφτιαχνα στον μαραγκό έπιπλο σαν βιβλιοθήκη (δες την φώτο τι εννοώ) όπου θα έβαζα την τηλεόραση, πέρα ως πέρα ή το μισό εξαρτάται από εσένα πως θέλεις να λειτουργείς το χώρο σου. Εφόσον υπάρχει και άλλη πόρτα στο δωμάτιο εγώ θα το έβαζα πέρα ως πέρα, στην τηλεόραση θα έβαζα και πλάτη να μην φαίνεται από πίσω και στα υπόλοιπα διάτρητο να μην κόβει και το φως. Στα τεχνικά της ηχομπάρας ας μιλήσει καλύτερα ο φίλος μας
lupus_Hegemonia Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Λες να μην είχα/έχω σκεφτεί να το ΚΛΕΙΣΩ αυτό το κωλο-άνοιγμα με γυψοκατασκευή (και βαμμένο ένα μπορντώ ρουμπινί κόκκινο σκούρο χρωματάκι!), να βάλω και σποτάκια άμα λάχει κτλ;;;; Designer είμαι κι έχω κάνει και σπουδές εσωτερικού χώρου!... Απ' την πρώτη στιγμή που μπήκαμε το 'δα και το σκέφτηκα. Αλλά ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης το δεχτεί (δεν θα 'χε νομίζω πρόβλημα), δεν το θέλει η γυναίκα γιατί το άνοιγμα της πόρτας... "ανοίγει τον χώρο" και... "φαίνεται μεγαλύτερο το σπίτι"...! ΧΕΣΕ ΜΕ ρε φίλε, όμως!... Έλεος, με τις γυναίκες και τα "κολλήματά" τους! Και ΕΙΧΑ ΕΠΙΠΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ άλα-βιβλιοθήκη (μικρό βέβαια), αλλά ΓΙ ΑΥΤΟ πήραμε τον πυλώνα αυτόν γιατί... "έκλεινε πολύ το άνοιγμα και δεν έδειχνε μεγάλο κι ανοιχτό το σπίτι"...!!!! Τεσπα... Δεν γίνονται όλα αυτά που λες, τα 'χω σκεφτεί εξ' αρχής και τα 'χω συζητήσει αλλά άκρη δεν έχω βρει. Άρα... παραμένω ως έχω και κοιτώ για ηχόμπαρα, υποθέτω, έ; Ποιός φίλος μας, να μιλήσει για ηχόμπαρες; Υπάρχει κάνας "Όμπι-γουαν"/"Μάστερ-Τζεντάι" εδώ, για τις ηχόμπαρες;;; Άντε, που 'ναι τος;;;; Σκέψου (για τις τηλεοράσεις - 4 έχω)... ότι έχω... "σπλίτερ" στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρίζα κεντρικής κεραίας για να πάει το καλώδιο (ρεύμα) στις 3 τηλεοράσεις (μία μεγάλη που φαίνεται στο σαλόνι, μια μικρούλα που φαίνεται στο καθιστικό, ένα μόνιτορ-tv στο γραφείο μου)!!!Στην 4η τηλεόραση στην κουζίνα (μέσα στο βάθος, στα 5-6 μέτρα από εδώ στις φωτό)... έχω βάλει... κεραία... γιοτ (σκάφους, πλοίου) εσωτερική στον τοίχο, διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ καμιά άλλη πρίζα κεραίας!!!!!!!!!!!!!! Αλλά από... πρίζες τηλεφώνου... έχω παντού, ακόμα και στην... τουαλέτα!!!!!!!!!!!!!! Δεν κάνω πλάκα, ΕΧΩ ΠΡΙΖΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ στην τουαλέτα!!!!!! Γιατί, ΤΟΤΕ (δεκαετία '70 που χτίστηκε η πολυκατοικία), οι τηλεοράσεις ήταν "νέα τεχνολογία-πολυτέλεια", τότε το "must" ήταν το τηλέφωνο - κι ο παπάρας ο κατασκευαστής έχει βάλει ΠΑΝΤΟΥ πρίζες τηλεφώνου! Πιο "φέιλ" κατασκευή πολυκατοικίας δεν έχω ματαδεί! Και το πατρικό μου είναι 35+ ετών, αλλά ήταν "Μάστερ-Τζεντάι" ο κατασκευαστής, είχε ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ κι είχε βάλει και για ηχεία πρίζες και καλώδια ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ και ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ!
i_sinig Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ωχ θεέ μου και τις αρέσει δηλαδή να είναι όλα ανοιχτά αέρα πατέρα??? Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση, από τα πίσω ηχεία τα surround ακούω έναν αντίλαλο είναι σπαστικό αυτό όταν βλέπεις μια ταινία γιατί μπορεί να μιλάνε από μπροστά και μετά να γυρνάει η κάμερα να ακούγεται από πίσω λες και είναι σε κλειστό χώρο. Υπάρχει καμία ρύθμιση ??
lupus_Hegemonia Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, της αρέσει - ό,τι να 'ναι... Κοίτα, λογικό να ακούγεται αντίλαλος. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να 'χει ρύθμιση ο ενισχυτής σου, να ΜΕΙΩΝΕΙ τα πίσω και να ΠΟΥΣΑΡΕΙ τα μπροστινά (όπως κάνω στα Surround headset μου, στο PC).
GiOrGoSk21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Φίλε @baribiedoll με μπέρδεψες εμένα κάπως... Λες σε κάποιο σημείο στην προηγούμενη σελίδα: Το ότι δεν έχει ARC η TV σου μην σε στεναχωρεί, οι περισσότερες δεν βγάζουνε 5.1 ήχο από το ARC αλλά απλό stereo ( 2.0 ). Και μετά, πιο κάτω σε άλλο post σου λες: Για να δώσεις ήχο από την TV στο 5.1 μέσω HDMI πρέπει να υποστηρίζει ARC η TV σου ( αν έχει πολλές θύρες HDMI δεν το υποστηρίζουν όλες, συνήθως 1 μόνο το υποστηρίζει ) και ο ενισχυτής του 5.1 σου. Τελικά τι ισχύει; Βγάζουν οι TV 5.1 ήχο από το ARC τους ή όχι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα