Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου δυστυχώς έχω ξεπεράσει ήδη το αρχικό μου όριο που ήταν περίπου 300 ευρώ οπότε δεν μπορώ με τίποτα να πάω παραπάνω από 450.. Από την αρχή ήθελα κ κάτι μεσαίου επιπέδου και για μικρό χώρο..οπότε θα πάρω ότι καλύτερο μπορώ με αυτό το budget! Από τις 3 επιλογές που σου είπα καταλήγω στο σύστημα harman kardon πάντως..ποια είναι η γνώμη σου?

χαχα έτσι όπως το πάμε θα αναγκαστούμε να πάρουμε δάνειο να αγοράσουμε home cinema... ! Πολύ πειστικός ο φίλος , εγώ φεύγω σήμερα για αγορά για 

Pioneer HTP-073 5.1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θες να μπείς σε site του είδους... προβολείς των 6000€, ενισχυτές του 4χίλιαρου, επεξεργαστές εικόνας του 3χίλιαρου, ηχεία των 1500€ το ζεύγος, κλπ κλπ :D

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα!Αγόρασα το Pioneer HTP-073 5.1 όπως σας είπα και παραπάνω. Τελείωσα με την εγκατάσταση χθες στις 12 το βράδυ.. οπότε δεν μπόρεσα να παίξω σε υψηλές εντάσεις όμως στα χαμηλά μου φάνηκε εντάξει θέλει να πειράξω τις εντάσεις των ηχείων. όπως είναι λογικό άρχισαν τα προβλήματα... Δυστυχώς η τηλεόραση μου δεν έχει hdmi arc η μόνη λύση είναι οπτική είναι..??Για την αναπαραγωγή ταινιών το θέλω μέσω usb, όπως είπα τον ενισχυτή τον συνδέω με ps4 και μέσω ps4 νομίζω δεν παίζουν υπότιτλοι... Με λάπτοπ συνδέεται ο ενισχυτής?

Δημοσ.

H καλύτερη λύση ( για πολλούς λόγους ) είναι να παίζεις τις ταινίες σου από κάποιο laptop/PC.

Αρκεί αυτό να έχει HDMI.

Συνδέεις PC <= (HDMI) => Pioneer <= (HDMI) => TV  και είσαι τζέτ.

Το ότι δεν έχει ARC η TV σου μην σε στεναχωρεί, οι περισσότερες δεν βγάζουνε 5.1 ήχο από το ARC αλλά απλό stereo ( 2.0 ).

Δημοσ.

Τελικα αγορασα σημερα το πρωι το set harman kardon!!το απογευμα θα το στησω και οταν τελειωσω με ρυθμισεις κτλ θα ανεβασω -εντυπωσεις για οποιον ενδιαφερεται για κατι παρομοιο!!ειμαι λιγο αβεβαιος για την συνδεσιμοτητα μεταξυ ps4-receiver-tv..ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησω 2 hdmi καλωδια η 1 hdmi και ενα optical??η τηλεοραση ειναι μια samssung 40uef6400..ανεβαζω και φωτο απο τα πισω πανελ για να δειτε τις συνδεσιμοτητες..

e-a-avr-151s-term.jpg

samsung-un55h6400-product-photos02.jpg

Δημοσ.

Τελικα αγορασα σημερα το πρωι το set harman kardon!!το απογευμα θα το στησω και οταν τελειωσω με ρυθμισεις κτλ θα ανεβασω -εντυπωσεις για οποιον ενδιαφερεται για κατι παρομοιο!!ειμαι λιγο αβεβαιος για την συνδεσιμοτητα μεταξυ ps4-receiver-tv..ειναι καλυτερο να χρησιμοποιησω 2 hdmi καλωδια η 1 hdmi και ενα optical??η τηλεοραση ειναι μια samssung 40uef6400..ανεβαζω και φωτο απο τα πισω πανελ για να δειτε τις συνδεσιμοτητες..

e-a-avr-151s-term.jpg

samsung-un55h6400-product-photos02.jpg

Με γεια φίλε!! Όπως θα δείς και παραπάνω ο καλύτερος τρόπος είνaι ps4 (hdmi in)--> ενισχυτής hdmi(out)--> τηλεόραση . Με την οπτική ίνα χάνεις σε ήχο..

Δημοσ.

HDMI πάντα.

Τα Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio & DTS-HD HRA ( High Resolution Audio ) καθώς και οποιοδήποτε άλλο high resolution lossless format ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ μέσω οπτικής σύνδεσης.

Δημοσ.

Μια άλλη ερώτηση όσον αφορά τους ήχους. όταν μια ταινία λέει AC3 τότε αυτό παίζει σε 2.1. Επίσης το απλό DTS που περνάει μέσω οπτικής είναι 5.1 ή είναι και αυτό δικάναλο?

Δημοσ.

Η οπτική περνάει σήμα 5.1 ( εκτός και αν έχει περιορισμό η TV, αλλά δύσκολο σύγχρονη TV να μην περνάει 5.1 από optical out ).

Αν η πηγή ( ταινία, κανάλι ) είναι 5.1 θα περάσει 5.1 ( εφόσον είπαμε υποστηρίζει multichannel output η οπτική της TV (99% των μοντέλων εκτός και αν έχεις κάποια παμπάλαια).

Το AC-3 ( Dolby Digital ) υπάρχει κανονικά σε 5.1.

Αν η ταινία έχει ήχο Dolby Digital 5.1 θα πρέπει μέσω της οπτικής να φθάνει και στον ενισχυτή σήμα DD 5.1

Υπάρχουνε βεβαίως και ταινίες/σειρές που ο ήχος είναι 2.0 ( stereo ) και έχουν χρησιμοποιήσει τον αλγόριθμο AC-3 για συμπίεση των δεδομένων, οπότε μπορεί να έχεις έτσι σε αυτές τις περιπτώσεις έξοδο AC-3 2.0 μέσω της οπτικής.

Αντίστοιχα και στο DTS.

Μπορεί να είναι η ταινία DTS 5.1, μπορεί να είναι και DTS 2.0 ( stereo ).

• Like 1
Δημοσ.

Έχω θέμα με την σύνδεση παιδιά..έβαλα hdmi από ps4 σε ενισχυτή..και από το hdmi out του ενισχυτή στο hdmi της τηλεόρασης.. Άλλαξα και την ρύθμιση στην tv από tv speakers σε audio out.. Αλλά δεν είχα καθόλου ήχο από τα κανάλια της τηλεόρασης ούτε από usb της τηλεόρασης,αλλά στο ps4 κανονικα..άλλαξα το δεύτερο καλώδιο hdmi σε οπτική ίνα και τώρα πια έχω ήχο κανονικά..αλλά σκέφτομαι μήπως έτσι χάνω σε ποιοτητα..κάνω κάποιο λάθος στην πρώτη σύνδεση μήπως?

Δημοσ.

Για να δώσεις ήχο από την TV στο 5.1 μέσω HDMI πρέπει να υποστηρίζει ARC η TV σου ( αν έχει πολλές θύρες HDMI δεν το υποστηρίζουν όλες, συνήθως 1 μόνο το υποστηρίζει ) και ο ενισχυτής του 5.1 σου.

Αν δεν υποστηρίζει ένα από τα 2 ARC τότε ήχο από την TV στον ενισχυτή μόνο μέσω optical.

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά που προτείνετε...

Κάποιο surround ηχοσύστημα (5.1/7.1) ΔΙΧΩΣ ΚΑΛΩΔΙΑ υπάρχει; Διότι στην περίπτωσή μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να "τρέχουν" καλώδια πουθενά, ούτε σε τοίχους ούτε στο δάπεδο. Γι' αυτό κι έχω "καταλήξει" στην λύση-ηχόμπαρα (που γνωρίζω κι αντιλαμβάνομαι ότι ουσιαστικά είναι "ηχο-boosting", όχι Dolby surround απόδοση ήχου)

Δημοσ.

Και όλα τα ηχεία "wireless" να είναι, θα πρέπει να έχεις μπρίζες ρεύματος κοντά στο κάθε ηχείο για να τα τροφοδοτείς με ρεύμα.

Οπότε είσαι φευγάτος για soundbar

Δημοσ.

Κοιτα, σκέφτομαι λύση soundbar για τα "μπροστινά" και να υποστηρίζει η μπάρα και επέκταση ηχείων, όποτε να προσθέσω και τα πίσω ασύρματα. Πάντως πρίζες δεξιά κι αριστερά για τα μπροστινά υπάρχουν.... Το πρόβλημα μου είναι τα καλώδια που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να "τρέχουν" από την κεντρική μονάδα ολόγυρα...

Απλά δεν έχω ιδέα ποιες soundbar υποστηρίζουν "επέκταση" ηχείων. Μόνο για την Sonos ξέρω ότι το παρέχει αυτό....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...