Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Βρίσκομαι σε μια καινούργια εταιρία και μου ζητήθηκε να κάνω τοπικό δίκτυο και να το συνδέσω με τα κεντρικά στην Αμερική.

Σύμφωνα με το manager μου, στο ένα γραφείο πήραμε 2 static IPs (router + firewall) και στο 2ο 1 static IP (firewall). Θα κάνουμε VPN μεταξύ των 2 γραφείων και σύνδεση με τα κεντρικά. Η ερώτηση μου είναι ότι αν χρειάζομαι κάτι άλλο από τον ΟΤΕ. Μου είπαν ότι όλα είναι εντάξει, απλά δεν ξανά είχα την ευκαιρία να στήσω από την αρχή server. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το δοκιμάσω αν έχω static IP?

ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Για να δεις εαν εχεις static ip πανε σε αυτη την σελίδα και δες τι ip σου λέει.
Μετα κάνε το ίδιο απο άλλον υπολογιστή. Εαν η ip είναι ίδια, τότε εχεις static.

Δημοσ.

Για να δεις εαν εχεις static ip πανε σε αυτη την σελίδα και δες τι ip σου λέει.

Μετα κάνε το ίδιο απο άλλον υπολογιστή. Εαν η ip είναι ίδια, τότε εχεις static.

Την ίδια θα σου δίξει είτε εχεις στατική είτε εχεις δυναμική, δεν είναι τρόπος αυτός για να διαπιστώσεις τι τύπου ιπ εχεις

• Like 2
Δημοσ.

Ο NikosKallithea έχει απόλυτο δίκαιο, όλοι οι υπολογιστές στο δίκτυο με βάση αυτό το site σου δείχνουν απλά την εξωτερική ip, η οποία και προφανώς είναι ίδια για όλους τους Η/υες του δικτύου είτε είναι στατική είτε δυναμική. Ο εύκολος τρόπος είναι να το διαπιστώσεις από τον πάροχό σου. Εναλλακτικά αν κάνεις 2-3 φορές restart τον router και δεις ότι παίρνει την ίδια ip (εξωτερική) με βάση αυτό το site, μάλλον είσαι σχεδόν σίγουρος ότι έχεις στατική ip.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντήσεις.. αυτό όμως εγω πως μπορώ να το αποδείξω? εννοώ να έχω γραπτή αποδειξη ότι ειναι static.. και όχι μετά από πολλές διακοπές να μου αλλάξει η IP...

Δημοσ.

Αν έχεις χαρτί από ΟΤΕ ότι είναι στατική τότε τι συζητάμε

Εξ άλλου ή δυναμική ιπ δεν κρατάει και πολύ το ιπ, σε 2-3 μέρες θα σου αλλάξει, το καλύτερο βέβαια είναι να κανείς αυτό που σου είπε ο @dkotanid

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...