Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο είδους ασφάλιση σε περίπτωση υποτροφίας για διδακτορικό ή κάποιες κρατήσεις γενικα? ή είναι τσεπάτο που λέμε και στην πιάτσα το κασέρι. Θέλω να υπολογίσω αν συμφέρει να το κάνω.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κανεις επιστήμη χωρίς... "κασέρι". Τουλάχιστον όχι σε επίπεδο διδακτορικού.

Οι υποτροφιες συνήθως δεν έχουν κρατήσεις πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Για υποτροφίες που χορηγούνται από το ΙΚΥ δεν υπάρχει φορολόγηση. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση:
http://www.esos.gr/arthra/38090/mi-forologisi-ypotrofion-kai-oikonomikon-enishyseon-poy-horigoyntai-apo-iky

Στο άρθρο υπάρχει και η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών, οπότε δες αν ο φορέας της υποτροφίας που σε ενδιαφέρει υπάγεται στην ίδια κατηγορία με το ΙΚΥ ή όχι.

Για ασφάλιση νομίζω πως δεν καλύπτεσαι, πρέπει να έχεις δικιά σου ή έχεις από το πανεπιστήμιο σου.

Δημοσ.

θες να το κάνεις για το κασέρι ή για την επιστημη?

ναι

Για υποτροφίες που χορηγούνται από το ΙΚΥ δεν υπάρχει φορολόγηση. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση:

http://www.esos.gr/arthra/38090/mi-forologisi-ypotrofion-kai-oikonomikon-enishyseon-poy-horigoyntai-apo-iky

Στο άρθρο υπάρχει και η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών, οπότε δες αν ο φορέας της υποτροφίας που σε ενδιαφέρει υπάγεται στην ίδια κατηγορία με το ΙΚΥ ή όχι.

Για ασφάλιση νομίζω πως δεν καλύπτεσαι, πρέπει να έχεις δικιά σου ή έχεις από το πανεπιστήμιο σου.

Ευχαριστώ πολύ! Αρκετά χρήσιμος ο σύνδεσμος!!!!!

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι ψάχνεις για διδακτορικό; Σε ενδιαφέρει πραγματικά;

Κασέρια, τσεπάτα, πιάτσες, συμφέρει κλπ με μπέρδεψες πολύ. 

Δημοσ.

Καλά ήμουν σίγουρος οτι θα μου φάτε τον χριστό. Έτσι μιλάω και ναι θέλω να κάνω διδακτορικό, βασικά μου το πρότειναν απο το πανεπιστήμιο με υποτροφία αν με ενδιαφέρει. Γκέγκε?

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ... Εάν είσαι στα εξωτερικά τότε θα σου βάλουν χέρι στο κασέρι. Από φόρους μέχρι ασφάλιση.

Εάν είσαι εις την ημεδαπή, τότε είναι τσεπάτο. Αλλά για να λες ότι σου πρόσφεραν, τότε για έξω σε κόβω.

Δημοσ.

Αν εννοείς να έχεις φοιτητικό βιβλιάριο περίθαλψης,  δικαιούσαι. Για πληροφορίες θα ρωτήσεις στην Υγειονομική υπηρεσία του πανεπιστημίου σου.

Δημοσ.

Καλά ήμουν σίγουρος οτι θα μου φάτε τον χριστό. Έτσι μιλάω και ναι θέλω να κάνω διδακτορικό, βασικά μου το πρότειναν απο το πανεπιστήμιο με υποτροφία αν με ενδιαφέρει. Γκέγκε?

Φανταστείτε τον συγκεκριμένο να τον βάλουν σε κάνα εργαστήριο και να μιλάει έτσι σε φοιτητές

• Like 3
Δημοσ.

Οι υποτροφιες (οπως τις ξεραμε) πηγαινουν προς καταργηση...

Αν δεν σου ζητησουν να κανεις εναρξη επαγγελματος για να κοβεις δελτιο παροχης υπηρεσιων (το γνωστο μπλοκακι -50% πανε σε εισφορες αλλα καποιο ποσο επιστρεφεται με την εκκαθαριση της φορολογικης δηλωσης...) θα εισαι τυχερος...θα πληρωθεις με καθεστος ανεργου -ΔΕΝ χρειαζεται να εχεις γραφτει στο ταμειο ανεργειας/ΟΑΕΔ- πραγμα που σημαινει οτι θα εχεις κρατησεις (περιπου 20%) τα οποια ομως θα σου επιστραφουν στην εκκαθαριση της φορολογικης δηλωσης (ΑΝ ΔΕΝ εχεις αλλα εισοδηματα...)

Στην περιπτωση τωρα που υπαρχει καποια υποτροφια (χωρις μπλοκακι ή ανεργος) και παλι εχεις καποιες κρατησεις αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσοστο 2-3%...

Ο μονος τροπος για να εισαι 100% σιγουρος ειναι να ρωτησεις στην οικονομικη υπηρεσια του πανεπιστημιου σου και αφου σου πουν τι ισχυει για την υποτροφια να ρωτησεις και λογιστη...

Σε καθε περιπτωση θα εχεις ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη...

Δημοσ.

Φανταστείτε τον συγκεκριμένο να τον βάλουν σε κάνα εργαστήριο και να μιλάει έτσι σε φοιτητές

Γιατί, ως γνωστόν, ό,τι κάνεις σε ένα forum κάνεις και σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής σου.

Π.χ., εγώ τις προάλλες είπα σε έναν φίλο: εητς τι τι πι, άνω κάτω τελεία, σλας σλας, άη εμ τζι 120391823012 τελεία τζέη πι τζι, επειδή ήθελα να του πω για μία εικόνα που είδα.

Οι υποτροφιες (οπως τις ξεραμε) πηγαινουν προς καταργηση...

Αν δεν σου ζητησουν να κανεις εναρξη επαγγελματος για να κοβεις δελτιο παροχης υπηρεσιων (το γνωστο μπλοκακι -50% πανε σε εισφορες αλλα καποιο ποσο επιστρεφεται με την εκκαθαριση της φορολογικης δηλωσης...) θα εισαι τυχερος...θα πληρωθεις με καθεστος ανεργου -ΔΕΝ χρειαζεται να εχεις γραφτει στο ταμειο ανεργειας/ΟΑΕΔ- πραγμα που σημαινει οτι θα εχεις κρατησεις (περιπου 20%) τα οποια ομως θα σου επιστραφουν στην εκκαθαριση της φορολογικης δηλωσης (ΑΝ ΔΕΝ εχεις αλλα εισοδηματα...)

Στην περιπτωση τωρα που υπαρχει καποια υποτροφια (χωρις μπλοκακι ή ανεργος) και παλι εχεις καποιες κρατησεις αλλα ειναι πολυ μικρο το ποσοστο 2-3%...

Ο μονος τροπος για να εισαι 100% σιγουρος ειναι να ρωτησεις στην οικονομικη υπηρεσια του πανεπιστημιου σου και αφου σου πουν τι ισχυει για την υποτροφια να ρωτησεις και λογιστη...

Σε καθε περιπτωση θα εχεις ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη...

Σε Ελλάδα οι υποτροφίες δεν πάνε σε μπλοκάκι. Μπλοκάκι θες ΜΟΝΟ εάν εμπλακείς σε πληρωμές από άλλες πηγές (ακόμα και από το Πανεπιστήμιο).

Ασφάλιση έχεις ως φοιτητής 3βάθμιου ιδρύματος, η οποία σου δίνει δωρεάν παροχές για όσο καιρό είσαι μέσα στα όρια φοίτησης. Για τους διδακτορικούς συγκεκριμένα, αυτά είναι το πολύ 3 χρόνια. Μετά μπορείς να συνεχίσεις διδακτορικό αλλά (νομίζω ότι) δεν σου δικαιολογούν ασφάλιση.

• Like 1
Δημοσ.

Π.χ., εγώ τις προάλλες είπα σε έναν φίλο: εητς τι τι πι, άνω κάτω τελεία, σλας σλας, άη εμ τζι 120391823012 τελεία τζέη πι τζι, επειδή ήθελα να του πω για μία εικόνα που είδα.

Δε δουλεύει το link, δώσε άλλο :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...