Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναβάθμιση 775 socket b.c. σε a.d. εποχή  :huh:

Το σύστημα περιέχει τα εξής:

CPU                           Intel Core 2 Quad Q6600 στα 2,40Ghz

Κάρτα γραφικών     ASUS Radeon R7 265 DirectCU II

PSU                           650W

Το συστημα προς αναβαθμιση προοριζεται για gaming με την διαφορα οτι δεν με ενδιαφερει η motherboard να υποστηριζει SLI η Crossfire. Γενικοτερα μονο εναν σκληρο δίσκο χρησιμοποιώ ίσως αγοράσω και SSD στο μελλον. Τέλος δεν με ενδιαφέρει εαν το CPU ειναι overclockable διοτι δεν προκειται να το αξιοποιησω.

To budget κυμαινεται στα 300 με βαρια τα 380 ευρω

εχω ορισμενες ιδεες για αναβάθμιση με προορισμο την νεα σειρα των i3 της Intel συγκεκριμενα τον i3 6100, απο οτι εχω διαβασει στα λιγοστα reviews που κυκλοφορουνε ειναι καλος και με γερο value for money. Οποιαδηποτε αλλη προταση σε φορμουλα-συνθεση CPU+mobo+ram καλο θα ειναι να εχει και δυνατο upgrade path.

cpu       INTEL CORE I3-6100

case     BITFENIX COMRADE MIDI TOWER

mobo     ASUS H110M-C

ram        KINGSTON HX421C14FB/8 8GB DDR4 2133MHZ HYPERX FURY

ολα μαζι στα 310 ευρω απο eshop

μια γνώμη απο καποιον εμπειρο οπως αλλαγη σε AMD (Athlon η FX),  σε socket 1150 η 1151.

Επεξ/σία από @udioTechnic@
Δημοσ.

γενικά RPG games ειτε CRPG η Isometric , απλως παρατηρησα σε αρκετους νεους τιτλους π.χ. Pillars of Eternity το τεραστιο framedrop ειδικα στις πολεις στα 10 με 12 FPS

Γενικοτερα games απο το 2012 και μετα σερνονται στην κυριολεξια στον Q6600. Προσπαθησα να αναβαθμισω το συστημα με μια καρτα γραφικων απο δυο 9600GT σε SLI πηγα σε R7 265 , αλλα και παλι ο επεξεργαστης τραβουσε ολο το συστημα πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον ανεβασες τον 6600; Τετοιου ειδους παιχνιδια τα σηκωνει με μια μικρομεσαια καρτα.

Ποια οθονη εχεις;

Σε αναλυση 1360x768 . DDC Display VGA συνδεση.

δεν εχω ανεβασει τον Q6600 οπως ειπα και πιο πανω δεν επιθυμω να 'πειραξω' το CPU λόγω παλιας motherboard  (στην καρτα γραφικων πεφτει overclock οπου χρειαζεται) ,  η μητρικη ειναι της gigabyte n650SLI dsl4 1.0.   έχω σχετικά καλές θερμοκρασιες στο CPU με την CoolerMaster Vortex Plus idle 28-32C σε load μεχρι 45C

Ram 6G στα 667.

Witcher 2 ολα στο low 20-25 fps , Skyrim 40+ fps  με κλειστο Vsync (forced).

Δεν έχω δοκιμάσει ακομα το Fallout 4 αν και δεν νομιζω να γινει τιποτα...

Επειδη εχω μείνει πισω στην τεχνολογία... 8 χρονια παλιο το CPU (πιο πριν ειχα εναν Pentium 4 ) , δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με τους νεοτερους επεξεργαστες απο Core 2 Quad και μετά (για AMD δεν γνωριζω τίποτα), μια προσωπικη αποψη/πρόταση για αναβάθμση απο προσωπική σας εμπειρία θέλω ,διοτι υπάρχει ενας καταιγισμός benchmarking test,reviews κτλ. και δεν ξέρω τι να κάνω και να πιστέψω...  ευχαριστω εκ των προτερων.

τι παιχνιδια θελεις να παιξεις???

γενικά RPG games ειτε CRPG η Isometric , απλως παρατηρησα σε αρκετους νεους τιτλους π.χ. Pillars of Eternity το τεραστιο framedrop ειδικα στις πολεις στα 10 με 12 FPS

Γενικοτερα games απο το 2012 και μετα σερνονται στην κυριολεξια στον Q6600. Προσπαθησα να αναβαθμισω το συστημα με μια καρτα γραφικων απο δυο 9600GT σε SLI πηγα σε R7 265 , αλλα και παλι ο επεξεργαστης τραβουσε ολο το συστημα πίσω.

Δημοσ.

Μια ακομα ερωτηση ... τι ρολο παιζει το CL (Cas Latency) π.χ. ddr4 2133 CL10 και ddr4 2133 CL11 ποια να προτιμησω;

Την πιο φθηνη μνήμη

Θα έκανα την υπέρβαση για τον 6500

Όλα τα κουτιά που παίρνουν full atx παίρνουν συνήθως και πιο μικρές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την πιο φθηνη μνήμη

Θα έκανα την υπέρβαση για τον 6500

Όλα τα κουτιά που παίρνουν full atx παίρνουν συνήθως και πιο μικρές

ευχαριστω

Δημοσ.

Τον ανεβασες τον 6600; Τετοιου ειδους παιχνιδια τα σηκωνει με μια μικρομεσαια καρτα.

Ποια οθονη εχεις;

Σε αναλυση 1360x768 . DDC Display VGA συνδεση.

δεν εχω ανεβασει τον Q6600 οπως ειπα και πιο πανω δεν επιθυμω να 'πειραξω' το CPU λόγω παλιας motherboard  (στην καρτα γραφικων πεφτει overclock οπου χρειαζεται) ,  η μητρικη ειναι της gigabyte n650SLI dsl4 1.0.   έχω σχετικά καλές θερμοκρασιες στο CPU με την CoolerMaster Vortex Plus idle 28-32C σε load μεχρι 45C

Ram 6G στα 667.

Witcher 2 ολα στο low 20-25 fps , Skyrim 40+ fps  με κλειστο Vsync (forced).

Δεν έχω δοκιμάσει ακομα το Fallout 4 αν και δεν νομιζω να γινει τιποτα...

Επειδη εχω μείνει πισω στην τεχνολογία... 8 χρονια παλιο το CPU (πιο πριν ειχα εναν Pentium 4 ) , δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με τους νεοτερους επεξεργαστες απο Core 2 Quad και μετά (για AMD δεν γνωριζω τίποτα), μια προσωπικη αποψη/πρόταση για αναβάθμση απο προσωπική σας εμπειρία θέλω ,διοτι υπάρχει ενας καταιγισμός benchmarking test,reviews κτλ. και δεν ξέρω τι να κάνω και να πιστέψω...  ευχαριστω εκ των προτερων.

τι παιχνιδια θελεις να παιξεις???

Φταιει και η αναλυση για τα θεματα που εχεις.Πολλα παιχνιδια (και πιο προσφατα) τρεχουν ικανοποιητικοτατα σε ανεβασμενο Q6600 με καρτα κατηγοριας 950+.Το βλεπω σε φιλο με τετοιο setup.Πρωτα απο ολα ομως πρεπει να κανεις κατι με την οθονη για να μη χαραμιστουν τυχον αλλαγες αλλα και για να αναβαθμιστεις στην απεικονιση και σε πιο ξεκουραστη χρηση.Αυτη ειναι για αμεση αλλαγη.
Δημοσ.

Φταιει και η αναλυση για τα θεματα που εχεις.Πολλα παιχνιδια (και πιο προσφατα) τρεχουν ικανοποιητικοτατα σε ανεβασμενο Q6600 με καρτα κατηγοριας 950+.Το βλεπω σε φιλο με τετοιο setup.Πρωτα απο ολα ομως πρεπει να κανεις κατι με την οθονη για να μη χαραμιστουν τυχον αλλαγες αλλα και για να αναβαθμιστεις στην απεικονιση και σε πιο ξεκουραστη χρηση.Αυτη ειναι για αμεση αλλαγη

Millenium δεν μπορω να κάνω καλό overlock στον Q6600 λογο της μητρικης που έχω, το πολύ μέχρι 2,70Ghz φτάνει ,ασε το έχω ψάξει και παλιοτερα για overclock...

Η οθόνη είναι της Telefunken αγοραστηκε αρχικα για τηλεοραση και οχι για gaming...

Απο sata 2 σε sata 3 υπαρχει καποια αισθητη αλλαγη?

Τι ρόλο παίζει η ανάλυση στα games και τα FPS αφου ειναι χαμηλή (1360χ768) στο κάτω κάτω εαν παω σε αγορα full hd η αναλυση θα παει 1920χ1080 λογικα δεν θα επιβαρυνθει η καρτα γραφικων (Asus R7 265 2GB) περισσοτερο? (Μ@λακι@ ειπα?)

Οσον  αφορα την αλλαγη που θέλω στο hardware, εχω ψαξει για ορισμενα CPU και θέλω να μου πεις/πειτε την γνώμη σας... Ποιοι ειναι οι καλυτεροι επεξεργαστες απο Intel και απο AMD με σχεση την τιμη και την αποδοση (καθαρα για gaming)   sorry για τις πολλες ερωτησεις

Δημοσ.

Για Sata 2-sata 3 αισθητη διαφορα δεν θα δεις.

Εχεις δικιο για την επιβαρυνση της καρτας σε μεγαλυτερη αναλυση αλλα οπως εισαι τωρα τα πραγματα γινονται χειροτερα για τον επεξεργαστη γιατι πεφτει βαρος σε αυτον αλλα ειναι χειροτερα και για τα ματια σου :)

Απο amd επεξεργαστης με καλο vfm ειναι ο Fx 8320Ε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για Sata 2-sata 3 αισθητη διαφορα δεν θα δεις.

Εχεις δικιο για την επιβαρυνση της καρτας σε μεγαλυτερη αναλυση αλλα οπως εισαι τωρα τα πραγματα γινονται χειροτερα για τον επεξεργαστη γιατι πεφτει βαρος σε αυτον αλλα ειναι χειροτερα και για τα ματια σου :)

Απο amd επεξεργαστης με καλο vfm ειναι ο Fx 8320Ε.

Μπορεις να μ προτεινεις ενα mobo και ram για τον FX 8320E ? μεχρι στιγμης εχω βρει 2 motherboards

GIGABYTE GA-970A-DS3P και GIGABYTE GA-970A-UD3P ,αλλα απο οτι βλέπω δεν υποστηριζουν το CPU στην εκδοση του BIOS που ερχονται και χρειαζεται Bios Update (μιας και θα κανω εγω την συναρμολογηση θα αντιμετωπισω προβλημα στο boot?)    (τι ρολο παιζει το 970 και 990 στα am3+)

Απο monitors της ASUS  βρηκα αυτο http://www.e-shop.gr/othoni-asus-ve247h-24-dvi-hdmi-led-black-p-PER.169184

αξιζει το ASUS?

στα reviews που εχω διαβασει το cpu αυτο ανεβαζει πολυ θερμοκρασια και χωρις overclocking (αν αληθευει) ,και οτι η μαμα αεροψυξη ειναι μουφα... οποτε αξιζει να δωσω 40+ και για αεροψυξη? γιατι μετα παμε στα 200 ευρω. απο eshop θα γινει η παραγγελια .

Αλλιώς...(λέμε τώρα)

λαμβανοντας υποψιν όσα μου ειπες ας πουμε πως ακυρώσω την αναβαθμισή για του χρόνου τότε , ως εναλλακτικη λύση θα αγορασω νεα οθόνη τώρα και θα περιμένω για την νέα σειρα της AMD (Zen κτλ.) γιατι τον 8320Ε δεν θα μπορέσω να τον αναβαθμισω σε κάτι αισθητά καλύτερο στο μέλλον απο 8320e σε ανωτερο της ιδιας σειρας οπως 8370e δεν 'λεει' , επειτα απο την σειρα (Ε) στα 95w να παω σε 125w η ακομα και 220w  θεωρω είναι μεγαλη υπερβαση και λογο κοστος ρεύματος (220w ειναι υπερβολικα πολλα bro) βεβαια με αυτην την λογική θα παει 2020 και θα ειμαι ακομα με Core2Quad τεχνολογιας 2007 :D  πάντως απο οτι εχω καταλαβει πριν καποια χρονια π.χ. 2007 τότε η επεξεργαστες ηταν πραγματικα Value for Money συμφωνεις; φταινε και οι game developers εδω που τα λεμε (αν δεν ειναι σε συμφωνια με τους κατασκευαστες hardware φυσικα capitalists damn :X).

Δημοσ.

Κατι κανεις λαθος! Η μητρικη σου ειναι θηριακι -για overclocking εκεινης της εποχης:
http://vr-zone.com/articles/gigabyte-ga-n650sli-ds4-650i-sli-review/4939.html/13
http://www.tomshardware.com/reviews/650i-sli-motherboards-compared,1609-11.html
Τις (667) μνημες πρεπει να παιζεις unlinked, για να ανεβαζεις ψηλα επεξεργαστη :shifty:

Δημοσ.

Κατι κανεις λαθος! Η μητρικη σου ειναι θηριακι -για overclocking εκεινης της εποχης:

http://vr-zone.com/articles/gigabyte-ga-n650sli-ds4-650i-sli-review/4939.html/13

http://www.tomshardware.com/reviews/650i-sli-motherboards-compared,1609-11.html

Τις (667) μνημες πρεπει να παιζεις unlinked, για να ανεβαζεις ψηλα επεξεργαστη :shifty:

δωσε μου τα φωτα σου τι unlinked;  επισης ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες αλλα τα link αναφερονται στον DS4 εγω ειμαι κατοχος DS4L εαν παιζει καποιο ρολο αυτο... ισως αυτη που εχω ειναι πιο υποβαθμισμενη εκδοση?

δωσε μου τα φωτα σου τι unlinked;  επισης ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες αλλα τα link αναφερονται στον DS4 εγω ειμαι κατοχος DS4L εαν παιζει καποιο ρολο αυτο... ισως αυτη που εχω ειναι πιο υποβαθμισμενη εκδοση?

βρηκα ενα αρχαιο link http://www.tomshardware.co.uk/forum/250083-29-q6600-n650sli-ds4l

Δημοσ.

Οι μνημες στο 650i chipset μπορουν να παιξουν Unlinked με τον επεξεργαστη :-)
Γιατι οταν ειναι Linked μαζι του -και με 667αρες- δεν μπορουν να γινουν θαυματα..

Ενα παραδειγμα budget 650i:
Moving into the FSB and Memory Config menu you have the options for overclocking the CPU and memory bus speeds. 
Again the 'setting' and 'current value' columns are invaluable here.The first setting is an important one: auto, linked or
unlinked FSB-memory buses.  A linked bus puts a divider ratio between the FSB and memory speeds while the unlinked
option allows for completely independent FSB and memory speeds to be set. The memory frequency can be manually
adjusted (in the unlinked mode) from 400 MHz to 1400 MHz.  Even without EPP support you can overclock your memory
to the settings that those settings would allow you, but instead you have to do it manually.

http://www.pcper.com/reviews/Chipsets/EVGA-nForce-650i-Ultra-Motherboard-Review-nForce-Budget/BIOS-Features

bios07.jpg

To chipset αυτο εχει υπερ του την Unlinked επιλογη B)

http://www.hardwarelogic.com/articles.php?id=5099
The FSB & Memory Configuration screen, where overclockers will spend most of their time
adjusting the FSB, FSB/Memory ratio, and Memory clock Mode
(Which is an important setting, as set to "Unlinked" allows you to really pus this board).

Με την 650 EVGA ^^ εχω ανεβασει Quad Χ3210 απο 2.13 σε 3.6GHz :-)
διχως ζορισμα απλως πολυ διαβασμα (κι ενα εξτρα fan @ Northbridge)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...