rafinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σας παιδιά! Επειδή σκέφτομαι να αντικαταστήσω το ms office 2007 που χρησιμοποιώ με κάποιο δωρεάν πακέτο γραφείου ποιο από τα δύο προτείνετε; Έχουν και τα δύο ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά; Δεν έχει κανένα; Χρειάζεται κάποιο extension για αυτό; Για δώστε μου τα φώτα σας αν έχετε την ευγενή καλοσύνη. Ξέρω πάντως πως σε όποια χώρα αποφασίζουν το δημόσιο να χρησιμοποιεί ΕΛΛΑΚ καταφεύγει στο LibreOffice.
Alex-V Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Libreoffice απο μενα. Τωρα για τον ορθογραφικο ελεγχο, δεν το εχω δει μιας και ειμαι με ms 2016. Επισης πολυ καλο ειναι και το kingsoft office.
Kostas93 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 γιατί θες να αντικαταστήσεις τα ms office 2007;libre office χρησιμοποιώ εγώ στο mint, μια χαρά είναι. ορθογραφικό έλεγχο δεν έχω ψάξει ποτέ όμως.
rafinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί είναι σπασμένα (ναι το λέω χωρίς να ντρέπομαι) και έχω κουραστεί να φοβάμαι μήπως με το επόμενο windows update θα τα παίξει το λογισμικό. Δεν παίρνω και όρκο ότι θα με βολέψει το ίδιο η δωρεάν σουίτα απλά ζητάω τη γνώμη σας κατά κύριο λόγο.
Alex-V Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δεν εχει σημασια αν ειναι σπασμενα. Απλα πλεον εχει σταματησει η υποστηριξη τους και η microsoft δεν βγαζει ενημερωσεις και fixes. Μπορει ομως να συνεχιζεις να χρησιμοποιεις την σουιτα.
Kostas93 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 συνέχισε να τα χρησιμοποιείς και μη σκας. Αν δημιουργηθεί κάποια στιγμή πρόβλημα που δε νομίζω, περνάς τα πιο καινούργια ms office και ξεμπερδεύεις. μη ξεβολευτείς χωρίς λόγο και μην αγχώνεσαι για τέτοια πράγματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Το office 2007 υποστηρίζεται μέχρι το 2017 σύμφωνα με την ms. Δοκίμασε το libreoffice ώς εναλλακτικό του office 2007. Ίσως υπάρχουν ασυμβατότητες στα έγγραφα με τις μορφοποιήσεις του κειμένου απτο 2007 στο libre.
Kris_Lyn Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Έχω ένα χρόνο τώρα περίπου που χρησιμοποιώ openoffice και με έχει βολέψει. Έχει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο (κατεβάζεις μια μικρή επέκταση και την περνάς σε 2 δευτερόλεπτα), μπορείς να το ρυθμίσεις να αποθηκεύει απευθείας με επεκτάσεις του ms office (doc, xls κτλ κτλ) και στον χειρισμό έχει πάρα πολλές ομοιότητες με το ms office. Το libreoffice το δοκίμασα ελάχιστα και επειδή έχει λίγο διαφορετικό γραφικό περιβάλλον δε με βόλεψε τόσο. Νομίζω όμως ότι κι αυτό έχει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο. Αν ενδιαφέρεσαι πάντως για το openoffice: Εδώ είναι η επέκταση, κατεβάζεις και την τρέχεις αφού εγκαταστήσεις το openoffice. http://extensions.openoffice.org/en/project/hellenic-greek-dictionary-spell-check-and-hyphenation Για να αποθηκεύσεις σε doc, πας Εργαλεία-Επιλογές-Φόρτωση/Αποθήκευση-Γενικά. Εκεί στο Τύπος εγγράφου βάζεις Έγγραφο κειμένου και δίπλα στο Πάντα αποθήκευση ως βάζεις Microsoft Word 97/2000/XP. Αντίστοιχα μετά στο Τύπος εγγράφου βάζεις Υπολογιστικά φύλλα και Παρουσιάσεις (ή κάτι τέτοιο) και ορίζεις και σ' αυτά Microsoft Word 97/2000/XP. Done.
rafinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Πάντως ο λόγος που δεν νιώθω πλέον και πολύ άνετα με τα σπασμένα δεν είναι γιατί άρχισα ξαφνικά να λυπάμαι την MS, αλλά γιατί όπως είπατε όπου να ναι παύουν να υποστηρίζονται και για να έχω αυτά σπασμένα σημαίνει πως δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω κάποια άδεια για πιο καινούρια έκδοση. Επίσης οι καινούριες εκδόσεις από το 2010 και μετά χρειάζονται έξτρα προγραμματάκι για να συνεχίσουν να λειτουργούν μετά τη δοκιμαστική περίοδο και πολύ απλά δεν εμπιστεύομαι και πολύ όταν κάποιος μου λέει "μην το κάνεις uninstall γιατί γίνει και πάλι trial η σουίτα μετά από αυτό".
Kostas93 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Πάντως ο λόγος που δεν νιώθω πλέον και πολύ άνετα με τα σπασμένα δεν είναι γιατί άρχισα ξαφνικά να λυπάμαι την MS, αλλά γιατί όπως είπατε όπου να ναι παύουν να υποστηρίζονται και για να έχω αυτά σπασμένα σημαίνει πως δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω κάποια άδεια για πιο καινούρια έκδοση. Επίσης οι καινούριες εκδόσεις από το 2010 και μετά χρειάζονται έξτρα προγραμματάκι για να συνεχίσουν να λειτουργούν μετά τη δοκιμαστική περίοδο και πολύ απλά δεν εμπιστεύομαι και πολύ όταν κάποιος μου λέει "μην το κάνεις uninstall γιατί γίνει και πάλι trial η σουίτα μετά από αυτό". και πάλι όμως δε βλέπω το λόγο να φύγεις απο τα 2007 αν κάνεις την δουλειά σου με αυτά. όταν δεις ότι δε σε καλύπτουν άλλο, τα αλλάζεις τότε.
rafinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 και πάλι όμως δε βλέπω το λόγο να φύγεις απο τα 2007 αν κάνεις την δουλειά σου με αυτά. όταν δεις ότι δε σε καλύπτουν άλλο, τα αλλάζεις τότε. Οκ τότε, θα συνεχίσω με αυτά. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα