Nikolas7_7 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα παιδες,εχω μια 40" samsung, την σειρα 6, 6600ud Κατι..δε θυμαμαι ακριβες μοντελο, 4 ετων περιπου. Ειναι 3D, smart κτλ και με χαλασε που ειναι αργη πολυ στο μενου..Σαν εικονα δεν τρελαθηκα και επισης σε διαφημισεις οταν περνανε γραμματα απο κατω τρεμουν και δεν βλεπω τι λεει..ειναι 400hz.. Αυτα για εισαγωγη, διοτι εχω ξενερωσει με αυτη τη μαρκα. Θελω να παω σε 50αρα λοιπον, και να βαλω στην 40αρα στο υπνοδωματιο. Σκεφτομαι 4Κ αν και βλεπω λιγες ταινιες, ομως επειδη μου αρεσει να επενδυω για το μελλον (κινητα αλλαζω καθε 6 μηνες αλλα TV οταν χαλασει), τι θα προτεινατε? τις curved τις εχω απορριψει. Προσωπικα τα specs Που θεωρω σημαντικα ειναι τα Hz, Πανω απο 200, αναλυση 4Κ για το μελλον κυριως (εξαλλου και το κινητο γραφει σε 4Κ πλεον) και τελος να ειναι smart για να βλεπουμε απο το κινητο κατευθειαν..εννοειται usb Κτλ οτι θελω να εχει, αλλα το 3D το θεωρω μαλακια..πραγματικα οποτε πηγα να δω στην 40αρα ζαλιστηκα και δεν ειδα. Απο μαρκες, προσωπικα την LG δεν την πηγα ποτε ενω κατι panasonic, toshiba, philips δεν ξερω πλεον τι κανουν. Sharp θεωρω κορυφη αλλα ακριβες. με Samsung δεν ειμαι ενθουσιασμενος αλλα τις προτιμω απο LG. Θα ηθελα τις προτασεις σας για TV μεχρι 800 ευρω αν υπαρχει κατι καλο. Μερικες που βρηκα: https://www.skroutz.gr/s/5858685/Philips-50PUS6809.html https://www.skroutz.gr/s/7098910/Panasonic-TX-50CX670.html https://www.skroutz.gr/s/7836060/Philips-50PUH6400.html https://www.skroutz.gr/s/7004680/LG-49UF6907.html https://www.skroutz.gr/s/7050710/Samsung-UE48JU6000.html Φυσικα οι διαφορες ειναι λιγο μεγαλες αλλα δεν ξερω που να καταληξω. Μηπως να παρω μια fullHD να τελειωνω? Σας ευχαριστω για το χρονο σας..
Age4Greeks Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Καταλαβαίνω την επιθυμία σου να ανέβεις σε 4Κ αλλά χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω στις ίντσες που ψάχνεις είναι λίγο άκυρο. Πρέπει να κάθεσαι πολύ κοντά για να μπορείς να το διακρίνεις. Ή κάνεις την υπέρβαση και δίνεις περίπου 1100-1200 ευρώ για τουλάχιστον 55'' 4Κ ή συμβιβάζεσαι με μια Full HD. 1
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Λες δηλαδη δεν αξιζει? ΠΡαγματικα βλεπω οτι οι 4Κ πανε και σε λαπτοπ πλεον και λεω, καποια διαφορα θα εχει η ποιοτητα.. Απο την αλλη σιγουρα το να δεις διαφορα σημαινει οτι θα εισαι στα 2 μετρα, ομως η γενικη εμπειρια δε θαναι καλυτερη σε μια ταινια 4κ και απο μακρυα? Ασε που στο σαλονι εχω αποσταση, αλλα σιγουρα καρεκλες θα υπαρχουν και κοντα. Απο εκει και περα, σε full HD τι μαρκες προτεινουμε? τα specs τελικα παιζουν τοσο ρολο? ΠΧ τα Hz? βλεπω τηλεορασεις με 800hz και πιο φθηνες απο αλλες με 200, που δεν εχουν παραπανω αναλυση ή κατι χτυπητο..που να δικαιολογει τιμες. Επισης εχω δει σε πολλα σχολια στο σκρουτζ οτι πολλες LG Και philips δυσκολευονται σε υποτιτλους κτλ, στο οποιο επειδη πλεον δεν ασχολουμαι οπως παλια θελω να παιζει ο,τι βαλω, και η samsung Μου το κανει, εχοντας στον φακελο της ταινιας το srt αρχειο. Μαρκες οπως panasonic, toshiba λοιπον αξιζουν? Sharp, αξιζει τα λεφτα της? καποτε ειχε 4 χρωματα η sharp Και ειχε πραγματικα ωραια εικονα, τωρα δεν ξερω..
barbiedoll Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Να επενδύσεις για το μέλλον με 4k τηλεόραση τώρα = δεν το κάνεις. Πρωτίστως γιατί το πρότυπο 4k ( που ζήτημα αν θα παίξουνε ταινίες έστω λίγες το 2016 ) υποστηρίζει χρωματική παλέτα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υποστηρίζουν οι τωρινές 4k ( google it: rec2020 vs rec709 ). Κατά 2ον μην μετράς τα Hz. Τα πραγματικά Hz είναι είτε 50Hz είτε 100Hz και εξαρτώνται καθαρά από το panel που φοράει η TV. Τα 200, 400, 800, 1600, παπάρια μέντολες είναι νούμερα του marketing που τα "υπολογίζουν" με διάφορες software smoothing λύσεις ( frame interpolation, κλπ ) που ναι μεν κάνουνε πιο ομαλή την κίνηση αλλά χάνεις πολύ λεπτομέρεια στην εικόνα.
Age4Greeks Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 1)Δεν αξίζει γιατί στις 50'' 4Κ η ιδανική απόσταση είναι λιγότερο από 2 μέτρα, μη συγκρίνεις την απόσταση σε λαπτοπ. 2)Οι κλασσικές επώνυμες μάρκες είναι η πιο σωστή κατεύθυνση. Τα χαρακτηριστικά θέλουνε ψάξιμο από ριβιους και από τα δικά σου μάτια μέσω επισκέψεων στα καταστήματα. Τα Ηζ είναι μάρκετινγκ, θέλει προσοχή γιατί οι εταιρίες δεν αναφέρουν τα πραγματικά αλλά φουσκωμένα νούμερα για να προκαλούν εντύπωση.π.χ. αυτές που έχουν πραγματικά 50Ηζ αναφέρουν ως νούμερο το 200, και άλλες με 100Ηζ πραγματικά αναφέρουν 800... 3)το θέμα με τους υπότιτλους πάλι μόνο από ψάξικο και προσωπική έρευνα βγάζει άκρη. 4)Πανασόνικ μια χαρα συσκευές, Τοσίμπα όχι τόσο πλέον, Σαρπ κάποτε, 2000-2007, ήταν αχτύπητη, τώρα όχι ότι βγάζει κακές συσκευές αλλά όχι όπως τότε.
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Καταλαβα. αυτο με τα χρωματα δεν το καταλαβα για 4Κ, δηλαδη οι τηλεορασεις τωρα δεν βγαζουν πολλα χρωματα ή οι ταινιες? γιατι σε 10 χρονια δε νομιζω να βγαινουν ταινιες FDH..το 4Κ θα ειναι οτι τωρα το 720ρ... Απο εκει και περα, αν δεν ειναι καλες οι TV, σε σχεση με μια 1080Ρ, καλυτερα να παω στη μικροτερη και πιο φθηνη.. Οσο για τα HZ, οντως και εγω αυτο ηξερα αλλα βλεπω που λενε τρελα νουμερα και χαθηκα..ΠΧ η δικη μου η samsung Που ειναι στα 400 βλεπω μια παλια ταινια και πανε ολα πιο γρηγορα..δεν ξερω ποσα ειναι πραγματικα αλλα βλεπεις διαφορα στην κινηση. τελος, λετε για panasonic δηλαδη οτι ειναι απο τις καλες επωνυμες πλεον? ειναι απο τις μαρκες που θεωρω καλες, και την εχω σε μεγαλη εκτιμηση...σε αντιθεση με LG/Samsung Που πουλανε λογω μαρκετινγκ παρα λογω ουσιας. Για sharp, απο τη στιγμη που δουλευει με 3 χρωματα πλεον, δεν ξερω αν αξιζει..ομοιως και για philips. Toshiba επισης βλεπω οτι δυσκολευονται με υποτιτλους.. Αλλη μαρκα δε μου ερχεται. Οσο για το τι μαρεσει, παιδες ειμαι Σπαρτη και δεν μπορω να τις δω οπως οσοι ειστε σε μεγαλη πολη, και παλι τα Media markt πχ εχουν 2 μαρκες κυριως.
barbiedoll Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Καταλαβα. αυτο με τα χρωματα δεν το καταλαβα για 4Κ, δηλαδη οι τηλεορασεις τωρα δεν βγαζουν πολλα χρωματα ή οι ταινιες? γιατι σε 10 χρονια δε νομιζω να βγαινουν ταινιες FDH..το 4Κ θα ειναι οτι τωρα το 720ρ... Απο εκει και περα, αν δεν ειναι καλες οι TV, σε σχεση με μια 1080Ρ, καλυτερα να παω στη μικροτερη και πιο φθηνη.. Οσο για τα HZ, οντως και εγω αυτο ηξερα αλλα βλεπω που λενε τρελα νουμερα και χαθηκα..ΠΧ η δικη μου η samsung Που ειναι στα 400 βλεπω μια παλια ταινια και πανε ολα πιο γρηγορα..δεν ξερω ποσα ειναι πραγματικα αλλα βλεπεις διαφορα στην κινηση. τελος, λετε για panasonic δηλαδη οτι ειναι απο τις καλες επωνυμες πλεον? ειναι απο τις μαρκες που θεωρω καλες, και την εχω σε μεγαλη εκτιμηση...σε αντιθεση με LG/Samsung Που πουλανε λογω μαρκετινγκ παρα λογω ουσιας. Για sharp, απο τη στιγμη που δουλευει με 3 χρωματα πλεον, δεν ξερω αν αξιζει..ομοιως και για philips. Toshiba επισης βλεπω οτι δυσκολευονται με υποτιτλους.. Αλλη μαρκα δε μου ερχεται. Οσο για το τι μαρεσει, παιδες ειμαι Σπαρτη και δεν μπορω να τις δω οπως οσοι ειστε σε μεγαλη πολη, και παλι τα Media markt πχ εχουν 2 μαρκες κυριως. Για τα χρώματα: Οι τωρινές TV υποστηρίζουν ( αρκετές δεν το καλύπτουν πλήρως κιόλας! ) το πρότυπο Rec. 709 Το πρότυπο για τα 4k ( Ultra HD aka UHD ) blu-ray και ταινίες γενικότερα ( netflix, web-dl, etc ) κλείνει με την χρωματική παλέτα να είναι αυτή του Rec. 2020. Πολύ μεγαλύτερη γκάμα ( πληθώρα, πλήθος ) χρωμάτων από την Rec. 709 που έχουμε τώρα στις TV και τις ταινίες. Δες την παρακάτω εικόνα: Η Samsung δεν είναι μάρκετινγκ. Ειδικά τα μεσσαία και μεγάλα μοντέλα ( σειρές 6xxx, 7xxx, 8xxx ) είναι πάρα πολύ καλές τηλεοράσεις. Με πολύ καλές δυνατότητες και επιδόσεις. Ακόμα και η φθηνή UE48H6200 του 2014, με calibration αγγίζει σχεδόν το απόλυτο ( reference ) σε απεικόνιση ( κάλυψη χρωματικής παλέτας, διαβαθμίσεις χρωμάτων, color balance, gamma curve, κλπ ).
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 αρα οι 4Κ καλυπτουν πολυ μεγαλυτερη γκαμα χρωματων, αρα καλυτερα να παω εκει, τι δεν καταλαβα καλα? Οσο για το calibration, αυτο ποτε δεν καταλαβα πως γινεται, εκτος αν απλα εννοεις να παιξω λιγο με τις ρυθμισεις χρωματων.
barbiedoll Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 αρα οι 4Κ καλυπτουν πολυ μεγαλυτερη γκαμα χρωματων, αρα καλυτερα να παω εκει, τι δεν καταλαβα καλα? Οσο για το calibration, αυτο ποτε δεν καταλαβα πως γινεται, εκτος αν απλα εννοεις να παιξω λιγο με τις ρυθμισεις χρωματων. ΟΧΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ 4K ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ Rec. 709 όχι το 2020 Το calibration γίνεται με μηχανήματα όχι με το μάτι. Δεν γίνεται να φέρεις με το μάτι τίποτα πέραν από το brightness ( black level ), contrast ( white level ) & sharpness.
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 ΟΧΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ 4K ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ Rec. 709 όχι το 2020 Το calibration γίνεται με μηχανήματα όχι με το μάτι. Δεν γίνεται να φέρεις με το μάτι τίποτα πέραν από το brightness ( black level ), contrast ( white level ) & sharpness. ok καταλαβα. το 4κ εχει τις δυνατοτητες που λες απλα οι τωρινες ειναι στο 709 που δεν αξιζει να επενδυσεις. Καλως, επομενως παμε για 1080Ρ και τελος. Θα κοιταξω μερικες και θαθελα τη γνωμη σας, μην ανοιξω αλλο θεμα τσαμπα..
barbiedoll Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Ακριβώς. Η επόμενη φουρνιά ( μέσα-τέλη του 2016 ) 4k TVs θα έχει το ζουμί. Οι τωρινές είναι για να πιάσουμε κωλαράκια... να δείς ξενέρα οι κάτοχοι όταν βγεί επιτέλους 4k blu-ray περιεχόμενο και δούνε ότι δεν υποστηρίζεται πλήρως... Πάρε μια προσιτή 1080P καλής ποιότητας και αρχές 17 που θα υπάρχει ζουμί και νόημα στο 4k πας σε ότι θες.
Nikolas7_7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Τοτε θα παω σε μια φθηνη 50αρα ή ακομα και 40αρα για το υπνοδωματιο να κρατησω την δικη μου που ειναι σειρα 6 και απο τις ακριβες (πχ 6600, κατι τετοιο) και μετα βλεπω, σε καμια 5ετια παιρνω μια 4Κ και τις παω υπνοδωματια και τις 2 40αρες. Εκτος αν βρω καμια 50αρα πολυ ολοκληρωμενη σε καλη τιμη. ΠΧ με φιλτρα στο σκρουτζ για τις γνωστες μαρκες, βρηκα αυτες: 1η επιλογη panasonic: https://www.skroutz.gr/s/6441055/Panasonic-TX-50CS630.html 2η samsung σε διαφορες παραλλαγες που θαθελα την αποψη σας.. https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6500.html https://www.skroutz.gr/s/4639711/Samsung-UE48H6400.htmlαυτη δεν ξερω τι λιγοτερο εχει (πχ μπορει να μην εχει γυαλια ή φωτιζομενο τηλεκοντρολ οπως εχει η δικη μου) https://www.skroutz.gr/s/4640095/Samsung-UE48H6200.htmlαυτη που λεει λιγοτερα HZ αλλα τελικα δεν ξερω τι γινεται με αυτα, ολες 50 θαναι τελικα. 3η https://www.skroutz.gr/s/4945395/Philips-48PFS6609.htmlπου δεν ξερω ποσο ευκολη θαναι με υποτιτλους, η samsung ειναι εγγυηση.. Τι λετε λοιπον? Σε ποια θα πηγαινατε? Δεν εβαλα sharp Καθως δεν εχει wifi built in σε αυτες τις τιμες και δεν ξερω αν αξιζει να δω κατι αλλο.
Rage_unseen Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 αν δεν σε ικανοποιει εστω σε καποιο καλο βαθμο η εικονα της samsung σειρας 6 τοτε θα πρεπει να σπρωξεις χοντρα λεφτα για να δεις εμφανως καλυτερη εικονα κοιτα oled κ μετα σκρουτζαρε με προσοχη
Nikolas7_7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 οι Oled ειδα οτι ειναι ακριβες.. Οσο για τα χρωματα καλα ειναι, απλα μου εχει κανει εντυπωση πως οταν περνανε γραμματα απο κατω (πχ διαφημισεις) αυτα ζαλιζουν και δε μπορεις να διαβασεις..κατα τα αλλα εχει ωραια εικονα, ουτε ειμαι ψειρας αφου βλεπω 5 ταινιες το χρονο (απλα σκοπευω να βλεπω περισσοτερες τωρα που θα συγκατοικησω με κοπελα μου και γιαυτο θελω την 50αρα). Απο εκει και περα, σε σχεση με την Panasonic, θα το ρισκαρατε?ή samsung που την ξερουμε?
Rage_unseen Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 οταν μιλαμε για lcd η sammy μαλλον εχει την καλυτερη εικονα σε γενικες γραμμες η panasonic ηταν καλη στις plasma ξαναλεω σε γενικες γραμμες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα