Kospel Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας. Έχω ένα λάπτοπ ή desktop ή notebook (όπως κι αν λέγεται δεν γνωρίζω ακριβώς, θ' ανεβάσω φωτογραφίες) με λειτουργικό Windows 7 Home Premium (32bit. Όποτε το ανοίγω βλέπω το μήνυμα "The SMART hard disk check has detected an imminent failure. To ensure not data loss, please backup the content immediately and run the Hard Disk Test in System Diagnostics. Hard Disk 1 (301) F2 System Diagnostics ENTER - Continue Startup" Πατώντας "Enter", ανοίγει (ή μάλλον άνοιγε) κανονικά. Χθές το πρωί και μετά την τελευταία (μια) ενημέρωση που ήταν να εγκατασταθεί, τον έκλεισα γιατί αργούσε να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή της (πολλές φορές τό 'κανε τελευταία). Από τότε, όποτε προσπαθώ να το ανοίξω, μου εμφανίζει τις παρακάτω επιλογές για να εισέλθω : α) ή β) image upload no limit. Επιλέγοντας την πρώτη, με πάει στην "μπλέ οθόνη" που με κατευθύνει στην επιλογή επαναφοράς σε προηγούμενο χρονικό σημείο, όμως σταματά πρίν προχωρήσει όπως απεικονίζει η φωτογραφία : . Η δεύτερη επιλογή με κατευθύνει στο γνωστό "παράθυρο εισόδου . Σ' αυτή την επιλογή, μετά από λίγη ώρα ο υπολογιστής κλείνει, βγάζοντας στιγμιαία -περίπου ένα δευτερόλεπτο- "μπλέ οθόνη" (όποτε υπερθερμαίνεται μου το κάνει αυτό) και ξανανοίγει όπως το περιγράφω από την αρχή. Να σημειώσω πως όποτε έκλεινε με μπλέ οθόνη, το μπλέ με τα γράμματα, κρατούσε παραπάνω από το χρονικό διάστημα που ανέφερα (περίπου 2 δεύτερα). Το μοντέλο του υπολογιστή είναι HP Compaq Pressario CQ65 και το έχω από το 2010, από τότε του είχα κάνει format, μόνο μια φορά. Πρίν του κάνω format, το λειτουργικό του ήταν Windows 7 Home Premium 64bit, τώρα έχω Windows 7 Home Premium 32bit. Δεν ξέρω αν το τελευταίο (η αλλαγή του λειτουργικού) είναι ο λόγος της δεισλειτουργίας της συσκευής. Πρόσφατα είχα εγκαταστήσει (και πάλι) για προστασία από ανεπιθύμητο λογισμικό το "Malwarebytes" στη δωρεάν έκδοση, που εντόπισε αρκετά "ύποπτα" στοιχεία που τα καθάρισε πανεύκολα. Επίσης, παρατήρησα (μπορεί και να κάνω λάθος), ότι με το εν λόγω πρόγραμμα ο υπολογιστής, δουλεύει κάπως αργά και όποτε μου έρχονταν ενημερώσεις (Windows Update), αυτές, αργούσαν να εγκατασταθούν. Να σημειώσω ότι πρόσφατα, έσβησα μερικά αρχεία (κυρίως ταινίες) για ν' "αδειάσω" τον σκληρό δίσκο (320 GB), μια που είχε περιοριστεί στα 21 GB. Ωστόσο -για να τελειώνω- όταν ήταν "παραφορτωμένος" ο σκληρός δίσκος, δεν ζοριζότανε ιδιαίτερα. Πάμε τώρα στις απορίες μου (αφού διαβάσατε καλά, το... "πόνημά" μου): α) Πέρα από το καθάρισμα του δίσκου από σκόνες κ.τ.λ. (δύο χρόνια έχει να καθαριστεί), υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου format; β) Ο σκληρός δίσκος ακούγεται κανονικά. Υπάρχει περίπτωση να έχει υποστει ζημιά κάποιο άλλο υλικό πέρα απ' αυτό; γ) Εαν γνωρίζει κάποιος από 'σάς, αν θα μου στοιχίσει μέχρι 100€ ή η ζημιά να μην είναι συμφερουσα για επισκευή. δ) Εαν τελικά γλυτώσω τ' αρχεία. --------------------- Παράκληση προς τον διαχειριστή : Μπορεί να μεταφερθεί και η απάντηση εδώ, που αφορά στο θέμα που άνοιξα;
kotsos72 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δεν εχει τιποτα Αλλον σκλρο αγορασε και ξαναπερασε τα windows Οπως και να εχει θα τον χρειαστεις αφου εχει smart alert Ναι κατα πασα πιθανοτητα θα τα παρεις τα αρχεια σου
soteras Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δοκιμασε να μπεις με ασφαλη λειτουργια να δουμε και αν ειναι ριξε ενα φορματ παλι και τσεκαρε υγεια δισκου να δουμε
Kospel Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δοκιμασε να μπεις με ασφαλη λειτουργια να δουμε και αν ειναι ριξε ενα φορματ παλι και τσεκαρε υγεια δισκου να δουμεΤο δοκίμασα, αλλά ούτε αυτή η μέθοδος, λειτούργησε. Δεν εχει τιποτα Αλλον σκλρο αγορασε και ξαναπερασε τα windows Οπως και να εχει θα τον χρειαστεις αφου εχει smart alert Ναι κατα πασα πιθανοτητα θα τα παρεις τα αρχεια σου Μια που ανέφερες τον σκληρό, φίλε, ο συγκεκριμένος δίσκος, είναι ο δεύτερος από την ημέρα που αγόρασα το λαπτόπ. Τον αγόρασα από προσφορά της Cyta. Το μήνυμα "The SMART hard disk check has detected..." που αναφέρεται στην πρώτη φωτογραφία για το δίσκο, πρωτοεμφανίστηκε αφότου αντικατέστησα τον πρώτο σκληρό. Αν και μ' εκνεύριζε το μήνυμα, όποτε άνοιγα τον φορητό, πατούσα "Enter" και έμπαινα κανονικά.
Kostassoum Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 ο δίσκος σου έχει πρόβλημα κάνενα αντίγραφα ασφαλείας απο τον παλιό άλλαξε δίσκο και πέρνα Windows
Kospel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Το πήγα για επισκευή σε κατάστημα της περιοχής μου ("you"), όπου τελικά θ' αλλάξει ο σκληρός δίσκος (πέρ' απ' το καθάρισμα που θα του κάνει, κάτι που ήταν επιβεβλημένο να γίνει). Το ευτύχημα είναι πως -κι απ' ό, τι είδα- μου σώθηκαν τα δεδομένα. Ή μήπως, όχι; Εννοώ ότι μήπως έχω απλώς... τις συντομεύσεις των προγραμμάτων κι όχι τα κανονικά ".exe" αρχεία κ.α. Από την άλλη, ο υπάλληλος του καταστήματος, για τιμή μου ανέφερε ~90€, όμως θα το παρήγγειλε, όπότε να περιμένω... εκτροχιασμό στον προϋπολογισμό;
kotsos72 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Ολα τα θα εχεις 90 εργασια μαζι με τον σκληρο?
xristoforos89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 90 εργασια μαζι με τον σκληρο? Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγώ και θα μείνω εντελώς καράφλας.
Kospel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Προς kotsos72: Πολλά είναι; Εννοώ τα 90 ευρώ. Ή μήπως εννοείς πως υποψιάζεσαι τα δεδομένα; Για παράδειγμα, τ' αρχεία βίντεο (ταινίες), θα παίξουν κανονικά;
kotsos72 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Απλο recovery ειναι Δεν ξερω αν ειναι πολλα η οχι Ελευθερη αγορα εχουμε και ο καθενας χρεωνει οτι νομιζει
Kospel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Τελικά έδωσα 85€ για όλα (καθαρισμός, νέος σκληρός δίσκος, νέα -πιθανότατα- Windows). Θα το παραλάβω αύριο και θα δείξει η... "αυτοψία" (ελπίζώ όχι η... "νεκροψία")! Τελικά "kotso72", δεν μου απάντησες. Ακούγεται καλή η τιμή ή... μου άρπαξε την όπισθεν τσέπη;
kotsos72 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Κανα 30αρι ο σκληρος(αν εβαλε καινουργιο) τα υπολοιπα ειναι εργατικα ικα μικα και τα λοιπα Σε μαγαζι πηγες τι να σου χρεωσει? Ζητα αποδειξη για τον σκληρο (ετσι για πλακα)
Kospel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Κανα 30αρι ο σκληρος(αν εβαλε καινουργιο) τα υπολοιπα ειναι εργατικα ικα μικα και τα λοιπα Σε μαγαζι πηγες τι να σου χρεωσει? Ζητα αποδειξη για τον σκληρο (ετσι για πλακα) Δεν το συζυτώ, φίλε μου. Θα πάρω την απόδειξη.Στο προηγούμενο μαγαζί που το πήγα καί περίμενα 3μιση μήνες και έδωσα 150 ευρώ, αλλά και μού 'βαλαν τον σκληρό δίσκο με το πρόβλημα της φωτογραφίας. Εδώ να σημειώσω ότι και πέρυσι ή πρόπερσι το πήγα για καμμένο τροφοδοτικό και αλλαγή μπαταρίας και δεν είχαν κάνει τίποτα για το πρόβλημα που σας περιέγραψα!
Kospel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Που λέτε, παρέλαβα το εργαλείο. 55€ ο σκληρός και 30€ τα υπόλοιπα, σε μια μικρή αποδειξούλα (απλή ταμείου). 500 γίγα ο σκληρός και Windows 7 Ultimate 32bit το λειτουργικό. Κατά 85%~ σώθηκαν τ' αρχεία μου εκτός από μια παλιά αμερικάνικη σειρά (82 επεισόδια + 3 τηλεταινίες) με τους υπότιτλους που είχα αρχίσει να τους επεξεργάζομαι και πλησίαζα προς το τέλος (28 γίγα η σειρά), αλλά δεν πειράζει. Έσωσα μερικά σε 3 DVD. Υπάρχει περίπτωση να βρίσκονται πουθενά στο σκληρό (ας πούμε "Windows.old"); Έψαξα να βρώ κάποιο φάκελο, αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.
rom-firmware Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Καλοδουλευτο και απροβληματιστο. Καποτε ειχα ένα πελατη που του χαλουσαν συνεχως οι σκληροι δισκοι μεχρι που μετα από συζητηση ανακαλυψα ότι ο γιος του ειχε το συνηθιο να χτυπάει το λαπτοπ στο τραπέζι ενώ επεζε παιχνίδια.....ετσι κατεστρεφε τους σκληρους... Τελικα βαλαμε SSD και ησυχασαμε. Το λαπτοπ πρεπει να βρίσκετε σε ακινησία και να μην τραντάζετε όταν λειτουργει... Οσο για τα αρχεια σου και το λογισμικό μαλλον δεν σου ξαναπερασε το λογισμικο με καθαρη εγκατασταση αλλα σου κλωνοποιησε τον παλιο δισκο γι αυτό και σωθηκαν τα αρχεια σου με τα προγραμματα......ελπιζω όχι και καποια πιθανα προβλήματα...Εγω παντα εφτιαχνα και ένα recovery partition με το συστημα ώστε να μπορει ο χρηστης να το ξαναεγκαταστησει σε περιπτωση --καταρευσης-- Επισης προσεξε ιδιαίτερα το θεμα της θερμοκρασίας. Ελεγχος με το speedFan ώστε να μην υπερβαινει τους 60 βαθμούς σε αναπαραγωγή βιντεο. Αλλιώς θα εχει πρόβλημα μητρικής-καρτας γραφικών που --θανατώνει για παντα-- το 80% των λαπτοπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα