l3ft3r1s Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Γεια σας, Έχω μια βάση δεδομένων με 65000 γραμμές και 80 στήλες. Από αυτή πρέπει να προκύψει ένα νέο αρχείο, που θα περιέχει 60000 γραμμές (προφανώς με εφαρμογή κάποιου κριτηρίου), με 30 από τις 80 στήλες, σε άλλη σειρά. Ο τρόπος που έχω υλοποιήσει το πρόβλημα μέχρι τώρα είναι ο εξής. for i = 1 to 65000 if κριτηριο = true j = j + 1 sheet_new.cells(j, 1) = sheet_old.cells(i, 5) sheet_new.cells(j, 2) = sheet_old.cells(i, 13) sheet_new.cells(j, 3) = sheet_old.cells(i, 4) . . . sheet_new.cells(j, 30) = sheet_old.cells(i, 17) end if next i Δουλεύει, αλλά παίρνει χρόνο. Τουλάχιστον ένα πεντάλεπτο στο νερό, ίσως και παραπάνω. Ένας άλλος τρόπος που έχω σκεφτεί, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, είναι να εφαρμόσω ένα advanced filter με τα κριτήρια μου, και μετά να γίνουν copy paste οι στήλες που θέλω στο νέο αρχείο. Έχετε καμιά ιδέα πιο γρήγορη / αποδοτική?
pmav99 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θυμάμαι πως λέγεται γιατί πάνε κοντά 10 χρόνια από τότε που το χρειάστηκα. Σβήσε την ανανέωση του GUI. Αυτη είναι λογικά που αργεί. Έχει μια μέθοδο που τη σβήνεις και όταν τελειώσεις την επαναφέρεις. edit http://www.mrexcel.com/forum/excel-questions/6059-turning-off-gui-update-during-visual-basic-applications-run.html 1
l3ft3r1s Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Makes sense. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα