thodoris69 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 θελω να κανω μια αναβαθμιση στις μνημες μεχρι 16gb εχω αυτη την motherboard P6X58D Premium με chip x58 intel και θελω να δωσω μεχρι 100 ευρω αλλα φοβαμαι μπας και παρω μνημες οι οποιες δεν ειναι συμβατες εχετε να μου προτεινετες καποιες ?
arrows Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 http://www.e-shop.gr/ypologistes-mnimes-ram-ddr3-sdram-triple-channel-list?table=PER&category=%CC%CD%C7%CC%C7+RAM&filter-194=1&filter-208=1
thodoris69 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 το CL απο τις μνημες οσο ποιο χαμηλο ειναι ποιο γρηγορες?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Εμένα το σύστημα της υπογραφής αναγνώρισε με την μια 8gb 1dimm! Δες-ψαξε αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και η δικιά σου μητρικη! Το x58 στα χαρτιά σηκώνει 4gb per dimm! Εγώ το διακινδύνευσα και κέρδισα! Σημειωτέον ότι οι δικές μου παίζουν σε dual mode και όχι σε triple γιατί απλά τις έβαλα έτσι για να παίζουν σε dual! 1
thodoris69 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Εμένα το σύστημα της υπογραφής αναγνώρισε με την μια 8gb 1dimm! Δες-ψαξε αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και η δικιά σου μητρικη! Το x58 στα χαρτιά σηκώνει 4gb per dimm! Εγώ το διακινδύνευσα και κέρδισα! Σημειωτέον ότι οι δικές μου παίζουν σε dual mode και όχι σε triple γιατί απλά τις έβαλα έτσι για να παίζουν σε dual! δεν μπορω να διακινδυνεψω να δωσω 100 ευρω για 2 dim των 8gb και να μην τις αναγνωριση μαλλον θα καταληξω σε μια απο τις δυο http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmz12gx3m3a1600c9-vengeance-12gb-3x4gb-pc3-12800-triple-channel-kit-p-PER.549216 http://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-12800cl8t-12gbrm-12gb-3x4gb-ddr3-1600mhz-ripjaws-triple-channel-kit-p-PER.557188
arrows Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εμένα το σύστημα της υπογραφής αναγνώρισε με την μια 8gb 1dimm! Δες-ψαξε αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και η δικιά σου μητρικη! Το x58 στα χαρτιά σηκώνει 4gb per dimm! Εγώ το διακινδύνευσα και κέρδισα! Σημειωτέον ότι οι δικές μου παίζουν σε dual mode και όχι σε triple γιατί απλά τις έβαλα έτσι για να παίζουν σε dual! Εχεις στήσει λάθος το σύστημα σου και δίνεις και συμβουλές να τον πάρεις στο λαιμό σου συνχαρητήρια...........
Sheogorath Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εχεις στήσει λάθος το σύστημα σου και δίνεις και συμβουλές να τον πάρεις στο λαιμό σου συνχαρητήρια........... Τι λες εσυ μωρε? Ποιο ειναι το λαθος του ανθρωπου?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ όπως είπα και πιο πάνω, πρώτα έψαξα και μετά προχώρησα! Το ήξερα πρώτου παρω την ραμ ότι κινδύνευε να μην λειτουργήσει, αλλά πήρα το Ρίσκο και την αγόρασα, την έβαλα στο σύστημα και έπαιξε κανονικά μαζί με τις αλλες! Εγω τον συμβουλεψα πρώτα να ψάξει και μετά αν θέλει και πάρει το Ρίσκο να προχωρήσει στην αγορά!
arrows Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Τι λες εσυ μωρε? Ποιο ειναι το λαθος του ανθρωπου? Για να παίξει σωστά το χ58 χρειάζεται 3 ντιμάκια μνήμης per chanell ;λόγω imc αν μιλάμε για core i7 και μεχρι 6 ντιμάκια μνήμης πάντα τα ίδια δεν το συζητάμε αν μιλάμε για xeon Kαι πάντα παίζει σωστά ο imc σε triple chanel και 1Τ για τρια ντιμάκια και 2Τ για έξι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο έιναι λάθος και ο imc δεν πρόκειται να παίξει ποτέ σωστά είτε θα είναι ασταθές το σύστημα ή δεν θα αποδίδει σωστά (δες πληροφορίες στο νετ για παραπάνω) dual chanel κλπ είναι λάθος, σύνηθες σύμπτωμα σε τέτοιες οτι να ναι ρυθμίσεις είναι ή πάγωμα της οθόνης και επανεκκίνηση, η λαγκάρισματα στιγμιαία ή επανεκκίνηση και στη συνέχεις μαύρη οθόνη, και αφού κάνεις clear cmos να μήν βλέπει το σύστημα όλη την ραμ και να βλέπει π.χ. 1 ντιμάκι ή 2 απο τα 6. Μην μου αναφέρεις το mobo dx58so το reference της intel που είχε 4 σλότ μνήμης γιατί αν το δούλευες με 4 ντιμάκια γινόταν πανηγύρι εξ ου και ήταν το χειρότερο mobo που έβγαλε η intel ποτε
Sheogorath Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Για να παίξει σωστά το χ58 χρειάζεται 3 ντιμάκια μνήμης per chanell ;λόγω imc αν μιλάμε για core i7 και μεχρι 6 ντιμάκια μνήμης πάντα τα ίδια δεν το συζητάμε αν μιλάμε για xeon Kαι πάντα παίζει σωστά ο imc σε triple chanel και 1Τ για τρια ντιμάκια και 2Τ για έξι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο έιναι λάθος και ο imc δεν πρόκειται να παίξει ποτέ σωστά είτε θα είναι ασταθές το σύστημα ή δεν θα αποδίδει σωστά (δες πληροφορίες στο νετ για παραπάνω) dual chanel κλπ είναι λάθος, σύνηθες σύμπτωμα σε τέτοιες οτι να ναι ρυθμίσεις είναι ή πάγωμα της οθόνης και επανεκκίνηση, η λαγκάρισματα στιγμιαία ή επανεκκίνηση και στη συνέχεις μαύρη οθόνη, και αφού κάνεις clear cmos να μήν βλέπει το σύστημα όλη την ραμ και να βλέπει π.χ. 1 ντιμάκι ή 2 απο τα 6. Μην μου αναφέρεις το mobo dx58so το reference της intel που είχε 4 σλότ μνήμης γιατί αν το δούλευες με 4 ντιμάκια γινόταν πανηγύρι εξ ου και ήταν το χειρότερο mobo που έβγαλε η intel ποτε Χρόνια φίλος μου δουλέυει με single channel σε Χ58 UD4 οπότε όλα αυτά είναι... Κανένα πρόβλημα δεν είχε απο το 2009. Μην είσαι απόλυτος όταν δεν έχεις δική σου εμπειρία.
arrows Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Nαι δεν εχω δική μου εμπειρία έχοντας 6 χρόναι την πλατφόρμα αλλάζοντας 4 cpu και 5 motherboard, λες να έχω καμία όρεξη μεσημεριάτικα να γράφω ότι μου κατεβαίνει, δε ξέρω τι χρήση κάνει ο καθενας ούτε ο φίλος σου και ότε φυσικά ο δημιουργός του thread πάντως το οτι απλά δουλεύει μέχρι το πώς δουλεύει σωστά διαφέρει, τη σταθερότητα ενος συστήματος την βλέπεις αν κάνεις render ενα dvd, αν τρέξεις prime κλπ, όχι γράφοντας στο word
Sheogorath Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Nαι δεν εχω δική μου εμπειρία έχοντας 6 χρόναι την πλατφόρμα αλλάζοντας 4 cpu και 5 motherboard, λες να έχω καμία όρεξη μεσημεριάτικα να γράφω ότι μου κατεβαίνει, δε ξέρω τι χρήση κάνει ο καθενας ούτε ο φίλος σου και ότε φυσικά ο δημιουργός του thread πάντως το οτι απλά δουλεύει μέχρι το πώς δουλεύει σωστά διαφέρει, τη σταθερότητα ενος συστήματος την βλέπεις αν κάνεις render ενα dvd, αν τρέξεις prime κλπ, όχι γράφοντας στο word Στις Gigabyte τουλάχιστον δεν έχει κανένα θέμα. Με rendering εικόνες και βίντεο, ανάπτυξη κώδικα κτλ... Μην νομίζουμε ότι έχομε i7 για word...
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Έχω στρεσαρει πολλές ώρες τις μνήμες και τον επεξεργαστή, μαζί και χωριστά! Όλα παίζουν τέλεια και δεν μου έχει δημιουργήσει ούτε ένα θεμα!
mkp Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Εμένα το σύστημα της υπογραφής αναγνώρισε με την μια 8gb 1dimm! Δες-ψαξε αν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και η δικιά σου μητρικη! Το x58 στα χαρτιά σηκώνει 4gb per dimm! Εγώ το διακινδύνευσα και κέρδισα! Σημειωτέον ότι οι δικές μου παίζουν σε dual mode και όχι σε triple γιατί απλά τις έβαλα έτσι για να παίζουν σε dual! Το x58 παίρνει μέχρι 48GB(8x6) άλα, η i7 πρώτης γενιάς στα "χαρτιά" περνούν μέχρι 24GB( ωστόσο μετά τελευταία bios είναι δυνατόν να πάει 48GB άλα δεν είναι και σίγουρο), οι Χeon Westmere-EP που μπαίνουν σε x58 περνούν κανονικότατα 48GB. Κάλα εσύ γιατί έβαλες dual σε tripel chanel mobo?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2015 Παίζω σε dual επειδή εχω 4dimmakia και με triple διάταξη έβλεπε 3 από τα 4! Άσε που δεν το πολυεψαξα με τις διταξεις. Έβαλα εκεί πού παίζουν και τα 4 δηλαδή 11gb και μετα οι απώλειες σε gaming και τα λοιπά είναι μηδενικές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα