gfdimopo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Έχω ένα παλιό pc το οποίο έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Intel P4 1x 3.00 GHZ HT (2 threads) Ram 3 Gb 667 HDD: 320 Sata 2 Καρταγραφικών nvidia 7300 Gs 512 mb Έχω ένα Dlink nas για δύο σκληρούς αλλα τρώγομαι να φτιάξω ένα server τον οποίο να τον χρησιμοποιώ για File backup με raid, να κατεβάζει torrents, να τρέχω plex server ώστε να μπορώ σε μια Samsung 6400 40 full smat tv να βλέπω ταινίες που να τις streamarei από το NAS.Βέβαια ψήνομαι να δοκιμάσω και windows Server ή κάποιο linux os και να δοκιμάσω πράγματα! 1) Ο παραπάνω υπολογιστής θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις ή θα πρέπει να πάω σε Νέο μηχάνημα? 2) Αξίζει να φτιάξω ένα καινούργιο μηχάνημα ή λύσεις όπως ο HP microserver Gen8 θα με καλύψει. Τι μου προτείνετε? Δεν γνωρίζω πόση επεξεργαστική ισχύ χρειάζομαι για αυτά τα tasks Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2015 από gfdimopo
fireblade9 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα . Εγώ δουλεύω το Site: Freenas με 4gb μνήμη και zfs τους δίσκους άν και προτείνουν Minimum 8gb για zfs, αλλά εμένα και για οικιακή χρήση είναι καλό και σου παρέχει αυτά που ζητάς και πολλά παραπάνω. Έχει δυνατή κοινότητα και είναι Open source. Ψάχτο δοκίμασε το και επιλέγεις.
Luciddream Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ θα σου πρότεινα δύο πράγματα. Πρώτον, στήστο σε αυτό που έχεις για να δεις πως είναι, τι περισσότερες ή λιγότερες λειτουργίες χρειάζεσαι που δεν μπορεί να στα δώσει, κτλπ. Δεύτερον, θα σου πρότεινα εφόσον τελικά δεις ότι το χρειάζεσαι, να πας σε καινούριο low power σύστημα με ένα καλό τροφοδοτικό όπως έκανα και εγώ πρόσφατα, μόνο και μόνο για θέματα κατανάλωσης. Επίσης σε έναν μεγαλύτερο δίσκο ειδικά φτιαγμένο για 24/7 λειτουργία. Εμένα με έχει πορώσει τόσο πολύ ο server μου, που σκέφτομαι να κάνω και το main PC μου server Απο την άλλη αν δεν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις και γνώσεις sys admin ίσως να είναι καλύτερα να πάρεις κάτι έτοιμο. Αν θες ρίξε και μια ματιά στο τοπικ που είχα ανοίξει μήπως έχει γραφτεί κάτι που σε καλύψει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα