ababapanos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα, θέλω να αγοράσω έναν εξωτερικό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας 5ΤΒ και άνω. Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να τον έχω συνδεδεμένο ταυτόχρονα και στο pc αλλά και στο media player που έχω δίπλα . Υπάρχει κάτι τέτοιο; δηλαδή να έχει 2 usb?
lion2486 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 δες για NAS, δηλαδή δικτυακό αποθηκευτικό χώρο, υπάρχουν NAS που δέχονται παραπάνω από 1 δίσκους σε συστοιχίες RAID και δίσκοι μέχρι 8TB. Για τι χρήση το χρειάζεσαι; Επίσης θα ήταν καλό να έχεις δίκτυο 1Gbps.
ababapanos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Να φτιάξω NAS θα βγει αρκετά ακριβότερα... Και σε απαιτητικά mkv αρχεία μπορεί να έχω κολλήματα
SPANK Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Ρώτα στην κατάλληλη ενότητα αν θέλεις Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων
tarantules Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 5TB δίσκος έτσι με μια πρόχειρη ματιά υπάρχει ένας Lacie που βγαίνει πάνω-κάτω όσο πχ ένα καλό NAS 2 ή και περισσότερων θέσεων.Σημειωτέων οτι δεν μιλάμε και για κάποια αξιόπιστη μάρκα.Εαν υπάρχει τέτοιος μεγάλος δίσκος αξιοπιστίας (πχ για data center) , τότε το μαλλί πάει πολύ παραπάνω. Εαν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία του δίσκου, έχε επίσης υπόψη σου οτι ένας εξωτερικός δίσκος που παίρνει τροφοδοσία πίσω από ένα πολύπριζο δεν είναι ότι πιο σοφό. Το λιγότερο που θα έκανα στη θέση σου εαν αναγκαζόμουν να πάρω εξωτερικό δίσκο , θα ήταν να το έχω πίσω από online UPS (ούτε καν line interactive) που εκεί παίρνεις καθαρό ημίτονο χωρίς τον όποιο θόρυβο του δικτύου της ΔΕΗ. Η επόμενη καλύτερη και πιο οικονομική λύση για εξωτερικό πάντα δίσκο είναι ένα line contitioner αντί για online UPS. Ακόμα πιο καλύ λύση , να μην πάρεις εξωτερικό δίσκο αλλά εσωτερικό και να τον βάλεις σε ένα hot-swap tray στο pc σου , με την προυπόθεση οτι το pc έχει ένα αρκετά καλό PSU με όλα τα αντιπαρασιτικά φίλτρα και όχι ένα της πλάκας. Επίσης πολύ καλή λύση την οποία την έχω υοθετήσει κι εγώ , είναι ένα NAS πίσω από ένα line contitioner και ένα καλό πολύπριζο προστασίας. Όσον αφορά τα απαιτητικά mkv , μπορείς ανετότατα να κάνεις streaming μέχρι και remux εκδόσεις που έχουν πολύ μεγάλο bit rate μέσω gigabit ethernet που όλα τα NAS πλέον διαθέτουν. Εαν δεν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια του δίσκου ή έχεις backup , ξεχνάς όλα τα παραπάνω και παίρνεις τον πιο φτηνό εξωτερικό δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα