Melissa_virus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 τι μάρκας πυκνωτές προτιμάτε εσείς για ένα τροφοδοτικό? έχω μια ποικιλία πυκνωτών αλλά εντάξει πιστεύω είναι φτηνιάριδες. κάποιοι από Αγγλία, κάποιο από κίνα. υπάρχει πχ μια μάρκα ποιο καλή? γιατί θέλω και εγώ να κάνω επισκευή στο τροφοδοτικό μου. έχει χαλάσει εδώ και κανά 2 μηνο, το είχα μόλις 12 χρόνια και θέλω να το ξαναχρησιμοποιήσω σε περίπτωση που μου χαλάσει κάποιο άλλο. Για να μην αγοράζω καινούριο.
Melissa_virus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ναι Akasa 430w. είναι ότι πρέπει για ένα pc που έχω μόνο για ταινίες και ιντερνετ. και του περισσεύει κιόλας. Τα έφαγε φουλ τα ψωμιά του. Μέχρι τα τελευταία του, άναβε το pc συνήθως απευθείας, αλλά κάποιες φορές δεν μπούταρε. Άμα όμως είχα κλείσει το πολύπριζο τότε δεν άναβε με τπτ μετα. Ήθελε πολύ ώρα για να επανέλθει. Οπότε σίγουρα κάποιος πυκνωτής/ πυκνωτές ταξίδεψαν. γιατί το pc είναι μια χαρά με άλλο τροφοδοτικό.
spyros4776 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Με το καινούριο δούλευε; Μπορεί απλά να μην εκανε καλά επαφή κάπου και να μην είχε χαλάσει.Ναι τα δοκιμασα ολα πριν δοκιμασω τροφοδοτιλο, μοιπος δε παταν καλα, τις ραμ τι καρτα γραφικων κτλ. Σίγουρα ειναι χαλασμένο!
jimzak Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχουν πολλές μάρκες πυκνωτών,οι Nippon ας πουμε είναι απο τους κορυφαίους αλλά είναι ακριβοί. Αλλαξε ότι φουσκωμένο πυκνωτή εντοπίσεις με ότι μάρκα έχεις προς το παρών αφού θές να περάσεις την ώρα σου,όπως και να έχει απο τους παλιούς τους ταλαιπωριμένους θα είναι κλάσεις ανώτεροι. 1.Τους αλλάζεις με ίδιας χωρητικότητας πυκνωτή,πχ. αν βγάλεις έναν πυκνωτή 2200μF 16v τον αντικαθiστάς με έναν πάλι 2200μF 16v. Αν τα volt είναι παραπάνω δεν μας πειράζει πχ. αντί για 16v μπορεις να βαλεις και 25ν κτλ...παρακάτω μην είναι. 2.Προσοχή στην πολικότητα οι πυκνωτές έχουνε + και - αν τους βάλεις ανάποδα θα σκάσουν. 1
άδικος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το ξαναλέμε όταν δεν υπάρχει δυνατότητα μέτρησης των πυκνωτών αλλάζουμε όλη την ομάδα.
Melissa_virus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Τέλεια. Θα πάρω άμα δεν είναι τελείως φευγάτη η τιμή και την μάρκα που λες. Άσε και παλιά δεν ήξερα ότι μόνο το mF παίζουν ρόλο και έψαχνα και τα volt και mF να είναι ακριβώς ίδια. Μετά έμαθα αυτό που λες ότι τα volt παραπάνω ας είναι και πρόβλημα δεν υπάρχει :D . Αυτό με την πολικότητα πάντα το προσέχω . Θα τσεκάρω μετά τι έχω από πυκνωτές και θα ξεκινήσω το μαστόρεμα. 1
spyros4776 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά εγω μετά πως να κοιτάξω αν τελικά δουλεύει να το βάλω σε pc?
Pegasus54 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ξεκινησε το πρωτα εκτος, να βεβαιωθεις οτι δουλευει (βραχυκυκλωσε μαυρο κοκκινο στο 24πινο), μετρα volt με πολυμετρο και μετα βαλτο.
άδικος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 (βραχυκυκλωσε μαυρο κοκκινο στο 24πινο) Το κόκκινο σε όλα τα τροφοδοτικά είναι 5v τάση. Το pin16 (στα 24πινα) -συνήθως πράσινο- πρέπει να γεφυρώσει με κάποιο μαύρο. 3
spyros4776 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή βραχυκυκλωνω πράσινο με μαύρο να δω αν αρχιση να δουλεύει ο ανεμιστήρας και μετραω βολτ με πολύμετρο!
tony3907 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Βαλε και καποιο φορτιο πανω,πχ κανα χαλασμενο σκληρο δισκο,καποιο ανεμηστηρακι κλπ 2
Pegasus54 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το κόκκινο σε όλα τα τροφοδοτικά είναι 5v τάση. Το pin16 (στα 24πινα) -συνήθως πράσινο- πρέπει να γεφυρώσει με κάποιο μαύρο. Σωστος! Ευχαριστώ για την διορθωση. Μαυρο +πρασινο με ενα συνδετηρα, για να παρει μπρος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα