Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακαλώ τους συμφορουμίτες όπως διαβάσουν στο αρχικό πόστ τις ερωτήσεις-απαντήσεις και αν δεν βρουν άκρη, τότε να κάνουν την ερώτηση τους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανοίγω αυτό το θρεντάκι προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε αν είναι δυνατόν, ερωτήσεις, απορίες, συμβουλές πρό-αγοράς, συμβουλές σε θέμα unboxing, εγγύησης, αιτημάτων από τους αγοραστές κλπ κλπ, γενικά ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο και σωτήριο σε έναν αγοραστή, που δεν το κατέχει όσο οι περισσότεροι.

Επειδή λοιπόν γενικά προσπάθησα να διαβάσω ερωτήσεις-απαντήσεις διάσπαρτες, σε πολλές χάθηκα... άλλες δεν τις κατάλαβα κλπ κλπ.

Προσπαθώ λοιπόν με την ΣΥΜΒΟΛΗ των όσων κατέχουν το "θέμα", να τα "μαζέψω".

Αν οι admins θεωρούν ότι είναι περιττό, ή χιλιοειπωμένο ή σε λάθος τοπικ ή δεν ξέρω γω τι... παρακαλώ ας το διαγράψουν-μεταφέρουν-τροποποιήσουν όπως επιθυμούν.

Ξεκινώντας λοιπόν, βήμα βήμα..

- Υπάρχουν κάποια sites πιο "έμπιστα-αξιοπιστα" από κάποια άλλα. Ας τα συγκεντρώσουμε εδώ...μπορώ να τα προσθέτω. (σημειώστε ότι η αξιοπιστία τους μπορεί να διαφέρει με τον καιρό)

vicmall, alliexpress, gearbest

- Αγορές γίνονται με κάρτες χρεωστικές, paypal,  αλλιώς λόγο cc υπάρχουν εφαρμογές που σε εξυπηρετούν ( με ένα ψάξιμο βρίσκονται έυκολα)

revolut, number26, Lepay,

- Υπάρχουν κάποιες παγίδες που πρέπει να προσέξει κάποιος? (πχ στην περιγραφή του προϊόντος, μην βρεθεί μα κινέζικο μενού ΜΟΝΟ)

- Υπάρχει κατι συγκεκριμένο που ζητάς από τον πωλητή να σου απαντήσει? (πχ να επισημάνει ότι έχει ελληνικό μενού, ή πρεπει αναγκαστικα να φλασάρεις ρομ,  κλπ κλπ )

θέλει προσοχή μήπως το κινητο πχ, έρχεται με κινέζικο μενού. τότε θα πρέπει να βρειτε-κανετε διαδικασία flasharismatos ευρωπαικής ρομ στο κινητο

- Υπάρχει κατι συγκεκριμένο που ζητάς από τον πωλητή, έτσι ώστε να γλυτώσεις επιπρόσθετα έξοδα στην αποστολή, στο τελωνείο κλπ κλπ ? (είχα διαβάσει για send as gift etc etc)

send as gift δεν υπαρχει πλέον, τα περισσότερα sites πλέον ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λιγοστεύσουν τα έξοδα σου. (ζητάμε να γράψουν αξία γύρω στα $30) και επιλέγουμε τρόπο αποστολής μόνο το ταχυδρομείο,

- Υπάρχει κατι συγκεκριμένο (το σημαντικότερο) που πρέπει να κάνεις-προσέξεις-ζητήσεις έτσι ώστε να είσαι εξασφαλισμένος ότι έχει το προϊόν σου ΕΓΓΥΗΣΗ?? (υποστηρίζεται από καποια εταιρεία εδώ? πρεπει αν το στείλεις πισω? θα βγάλεις άκρη κλπ κλπ)

εγγύηση από χώρες εκτος Ε.Ε. δεν έχεις (να το επιδιορθώσει δηλαδή κάποιος στην χώρα σου) θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που το αγόρασες και να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δώσουν ή που θα υπάρχουν αναρτημένες στο site τους.

- Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να κάνεις όταν το ξεπακετάρεις έτσι ώστε να έχεις μία τύπου απόδειξη ότι σου ήρθε χαλασμένο-σπασμένο-λάθος?

πάντα να τραβάτε με βίντεο την διαδικασία unboxing του πακέτου που παραλάβατε στην περίπτωση που το προϊόν βρεθεί ελαττωματικό (θα χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό και είναι πολύ χρήσιμο να το έχετε)

αν ξεχνώ κάτι παρακαλώ να μου το επισημάνετε.

επίσης ένας απλός οδηγός step by step από κάποιον που έχει κάνει αγορά θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος. Και εννοώ κατι του στύλ:

- κανεις add to basket.

- κοιτάς του πωλητή η αξιοπιστία να είναι πάνω από χ% και κριτικές.

- του στέλνεις μειλ ρωτώντας τα εξής: κλπ κλπ

- του ζητάς με την αγορά να αναφέρει στο πακέτο κλπ κλπ κλπ....

- όταν έρθει τράβα βίντεο και .... κλπ κλπ...

- αν είναι ελαττωματικό κάνε τα εξής......

- εγγύηση ?

αυτά ... συγνώμη και πάλι από τους admins αν είναι περιττό ή σε λάθος τόπικ... απλά πιστεύω μπορεί να βάλει πολλών την σκέψη σε μια σειρά, και να μην γεμίζουν με ερωτήσεις-απορίες άλλα θρέντς.

Επεξ/σία από kalgeorge
Δημοσ.

δεν θελω να σου χαλασω το θεμα.

ομως μην σπαταλας χρονο.

ακριβως οπως τα γραφεις πληρεις οδηγοι και παραπανω αποσους ζητας

βρισκεις στο myphonegr

απλουστευτικα paypal,vickmall,singaporepost=οχι τελωνειο,τπτ αλλο ολα αυτοματα γινονται απο αυτους κ παραλαμβανεις

video unboxing για ασφαλεια

αυτα κ πολλα αλλα με αναλυση σε ξεχωριστο θρεντ καθενα στο myphone gr στα λοιπα κινητα

κ κατι που δεν θα βρεις εκει:

εχω 29 αγορες απο τα γνωστα σαιτ,κινητα ολες

κ 10αδες απο αγνωστα σαιτ.

τελικα : ο συνδιασμος ποιοτικου κινητου π.χ. meizu και καλου σαιτ π.χ. vickmall ειναι η συνταγη του να μην εχεις κανενα θεμα..τπτ αλλο

• Like 1
Δημοσ.

δεν θελω να σου χαλασω το θεμα.

ομως μην σπαταλας χρονο.

ακριβως οπως τα γραφεις πληρεις οδηγοι και παραπανω αποσους ζητας

βρισκεις στο myphonegr

απλουστευτικα paypal,vickmall,singaporepost=οχι τελωνειο,τπτ αλλο ολα αυτοματα γινονται απο αυτους κ παραλαμβανεις

video unboxing για ασφαλεια

αυτα κ πολλα αλλα με αναλυση σε ξεχωριστο θρεντ καθενα στο myphone gr στα λοιπα κινητα

κ κατι που δεν θα βρεις εκει:

εχω 29 αγορες απο τα γνωστα σαιτ,κινητα ολες

κ 10αδες απο αγνωστα σαιτ.

τελικα : ο συνδιασμος ποιοτικου κινητου π.χ. meizu και καλου σαιτ π.χ. vickmall ειναι η συνταγη του να μην εχεις κανενα θεμα..τπτ αλλο

σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου..

αν και λίγο αόριστο όσον αφορά τελωνεία, γλώσσα μενού κλπ, εκτός και αν εννοείς ότι από εκεί είναι όλα οκ για αγορά.

ίσως απλά μπορούσαμε να το περιορίσουμε κάπως, για αυτό το λέω... να μην εχουμε διάσπαρτες ερωτήσεις για συγκεκριμένα κινητά εδώ και εκεί.

σκέφτηκα ότι επειδή πολλοί διαβάζουν εδώ και ίσως όχι άλλο φόρουμ, να υπάρχουν και εδώ.

εντιτ. δεν μου χαλάς το θέμα :) σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση

Δημοσ.

σε κινητα,ταμπλετ πρωτοπορει το Myphone ,ανετα κιολας

αλλα ετσι κι αλλιως κι εκει πολλους ινσομνιαδες θα δεις.

ειναι ωραιοι οι οδηγοι του Myphone,τους πιο πολλους τους γραφει κ καποιος που λογω εργασιας

του το χει το αθλημα.

αλλα ναι το να γραφτει κι εδω μερος αυτων μονο καλο ειναι

((αν και το θεμα κινεζικων προσφορων στις προσφορες εδω ειναι πρωτο!!))

Δημοσ.

σε κινητα,ταμπλετ πρωτοπορει το Myphone ,ανετα κιολας

αλλα ετσι κι αλλιως κι εκει πολλους ινσομνιαδες θα δεις.

ειναι ωραιοι οι οδηγοι του Myphone,τους πιο πολλους τους γραφει κ καποιος που λογω εργασιας

του το χει το αθλημα.

αλλα ναι το να γραφτει κι εδω μερος αυτων μονο καλο ειναι

((αν και το θεμα κινεζικων προσφορων στις προσφορες εδω ειναι πρωτο!!))

οκ, δεν έχω αντίρρηση, αν θέλει κάποιος συμβάλλει με συμβουλές κλπ , ή αλλιώς ας το διαγράψουν τελείως οι admins :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα της αγοράς κινητού, έτσι τουλάχιστον όπως το οραματίστηκες και το περιγράφεις, είναι τεράστιο και πολύπλευρο και έχει τόσα πολλά κεφάλαια και υποπεριπτώσεις που δεν είναι εύκολο να μαζευτούν μέσα σε ένα νήμα.

Τρανή απόδειξη των παραπάνω είναι αυτό που, πολύ σωστά, αναφέρθηκε, και συγκεκριμένα ότι υπάρχει εξειδικευμένο forum (myphone)  στο οποίο αφενός καταγράφεται συνεχώς η εμπειρία από την αγορά αυτή, σχεδόν σε όλες τις υποκατηγορίες της, αφετέρου μερικά κινεζομάγαζα έχουν ανοίξει λογαριασμούς και, όχι μόνο επικοινωνούν με τον υποψήφιο αγοραστή, για ερωτήσεις και παρακολούθηση του δέματός του, αλλά παρουσιάζουν νέες προσφορές κλπ.

Επίσης, εκεί θα βρει ο υποψήφιος πολλές κριτικές για τα περισσότερα κινητά που κυκλοφορούν με εμπειρίες από τους κατόχους τους πάνω σε θέματα προβλημάτων, αναβαθμίσεων, φλασαρίσματος κλπ.

Στον οδηγό της υπογραφής μου, που τον έχω αναρτήσει και εκεί, αλλά και σε άλλα νήματα του insomnia έχει περιγραφεί πολλές φορές το θέμα του τι ζητάμε από ένα κινεζομάγαζο ή ανεξάρτητο πωλητή να γράψει στο αυτοκόλλητο (αξία γύρω στα $30) και τρόπο αποστολής μόνο το ταχυδρομείο, έστω και με σχετική καθυστέρηση. Η αναγραφή του "δώρου" έχει ξεπεραστεί από χρόνια με δεδομένη την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, και μπορεί να προκαλέσει μπέρδεμα. Άλλωστε, τα περισσότερα κινεζομάγαζα γνωρίζουν τι πρέπει να γράψουν στο αυτοκόλλητο, όταν το δέμα προορίζεται για Ελλάδα.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Εντάξει φίλε μου ησουν τελείως to the point :)

Σε ευχαριστω πολύ

Οπότε παρακαλώ οι admins είτε να το διαγράψουν ή να αρχίσω να συμπληρώνω το αρχικό πόστερ ότι "προσφέρει " ο καθένας.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να διαγραφεί.

Μπορεί να συμπληρωθεί με σχετικά που θα βάζει καθένας που τα θεωρεί απαραίτητα.

οκ ξεκίνησα ήδη να το κάνω με την πολύτιμη βοήθεια-συμβολή σας

Δημοσ.

Να επισημάνω ότι σχετικά με τα μαγαζιά σήμερα είναι αξιόπιστα, αύριο δεν είναι. Έτσι πχ το gearbest αυτή την περίοδο παντού το κράζουν, οπότε καλύτερα βγάλτο. Αξιόπιστα σήμερα σίγουρα είναι Vickmall, Yeso521.com, Coolicοοl, to2c. Αύριο όμως δεν ξέρουμε...

Δημοσ.

Εγώ, πάλι, έχω διαφορετική εμπειρία από το Gearbest, με τις πρόσφατες αγορές μου, αλλά καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή.

Δημοσ.

Εγώ, πάλι, έχω διαφορετική εμπειρία από το Gearbest, με τις πρόσφατες αγορές μου, αλλά καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή.

Μπορεί, δεν διαφωνώ. Αλλά στο myphone μόνο παράπονα διαβάζω στο θέμα τους. Adslgr, miui, avclub, ούτε να τους ακούσουν. Οπότε ότι διαβάζω και εγώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...